Despre gradinarit (4)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Eh, Otilia draga,
Lasa ca o sa iasa si anemonele tale! Si eu astept sa iasa canna, si niste crini imperiali. Eu una nu cred ca i-am pus prea adanc, si tot ii astept cu mare nerabdare. Asta este. La mine lalelele nu au suportat prea bine replantarea in gradina, au facut frunza faine, au legat floarea, dar aceasta s-a uscat in faza de bobocel. Ma consolez cu faptul ca le voi avea macar la anul.


Cami,
Dar ai productie faina de flori pe balconul tau. Daca stau sa le numar poate ai mai multe ca la mine.! Sunt rea acum, nu?? Ei nu sunt sa stii, si ma tot uit la vecina mea care s-a speriat de mine cand a vazut ca am luat-o de timpuriu cu florile pe afara, si acum pune flori si iar pune, si mai cumpara altele de nu dovedeste sotul ei sa le planteze.!!!Dar ma bucur ca le pune pe langa gardul nostru comun care este de plasa si o sa se vada si la mine frumos florile, fara sa muncesc eu prea mult.
Ei lasa ca si la mine cand or inflori toate florile perene care le-am pus o sa am si eu slava Domnului.
Cami, cum arata floarea pasiunii??Ca tare imi place cum suna!!!

Si la mine azi noapte a plouat binisor, azi este racorica dar plantele toate sunt vesele dupa ploita.

sa aveti spor la gradinarit
si un w.e. insorit! (na ca fac si rime acum !)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariailin spune:

Fetele......am nevoie de ajutor. Pana acum n-a fost nevoie sa intreb nimic pentru ca oricum vorbeati voi despre ce ma interesa, dar acum am primit 5 crengute de magnolie si nu stiu nimic despre ea. Cum se formeaza radacinile....in apa pur si simplu sau mai trebuie sa fac altceva? Ma uit la ele si deja la doua dintre ele au inceput sa se ofileasca frunzele. Trebuie sa stea la soare?. Cu coditele intr-un vas inchis la culoare? Stiti?

Cu drag,
Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Maria,
Uite ce am gasit eu in cartea mea despre gradinarit:
"Magnolia se innulteste prin seminte sau marcotaj. Marcotajul este ingroparea in pamant a lujerilor sau tulpinilor tinere fara a se desparti e planta mama, pana ii dau radacinile proprii si apoi se separa. "
Acuma daca ai un pic de noroc poate reusesti si fara planta mama. Asa ca poti pune intr-un pamant bun lujerii pe care ii ai, eventual pui si 2-3 in apa.
Acolo la marcotaj scria ca"... lujerii se pot cresta usor unde au nodul de la frunze, pentru a inlesni lasarea radacinilor...." Oricum nu-i pune la soare puernic, dar la lumina si caldurica.
Oricum nu ai ce pierde!doar crengutele de magnolie! Daca nu-ti merge operatiunea asta, incearca sa iei seminte in lunile septembrie- octombrie, iar prin ianuarie le pui intr-un vas mare(in casa), cu pamant bun, si poate asa te ve-i prinde la magnolii. In orice caz, daca iti ies puietii nu-i poti muta imediat ci dupa 2 ani! Astea tot din cartea mea t-i le spun.
Succes si sa t-i se prinda magnolia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Buna fetelor!
Eu n-am cu ce ma lauda...decat cu prostii...:((. Am scos afara niste rasaduri obtinute de mine din semintze, dar n-au rezistat. Prin urmare cred ca asa este... cum spunea Andreutza: cam minimun. 12-15 grade noaptea pentru rosii. In Canada poate chiar 10, dar nu mai putin. Da' chiar, ce o fi cu d-na dr. de plante??
Sa stiti ca eu sunt prezenta la citit, chiar daca nu am ce scrie :)).
Voi aveti toporasi? Eu sunt innebunita dupa florile astea. Stiti ca va spuneam eu de o floare care creste prin grau la noi acasa...cornflower se cheama. Ia uitati-va sa vedeti ce dragalasha este:
http://www.herbdatanz.com/cornflower_picture_monograph.htm
Asta asa...pentru un ornament mai salbatec :))).
Numai bine.
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Alina,

eu am pus ochii pe o parcare ascunsä, unde sint multe tufe frumoase, si pe alt loc unde este pustiu acum, cä vor sä construiascä......tre´sä mä duc seara, cä acum, poate ai auzit, se dä amendä "grasä" dacä rupi flori, sau chiar crengute din spatiile publice si chiar din paduri!!
A inceput sä devinä periculos "sportul" meu, dar nu mä las!!!...dacä mä prinde cineva...adicä omu´legii......trebuie sä plätesc vreo 60,-€ !!!
Spray poti sä cauti si la Karstadt, sau la alt magazin, unde au multe accesorii pt. plante de apartament...eu l-am luat atunci de la un magazin mai mic, dar nu cred sä fie acelasi si pe la tine...succes...pe al meu nu scria cä ar fi toxic!!...asta ar fi fost tare!!...doar se foloseste in camere inchise, nu afarä!!...era ceva, dacä il foloseam si frunzele mele sträluceau in toatä frumusetea lor, iar eu cädeam lesinatä pe podea, de atita "strälucire"!!!

Petra,

sprayul nu era toxic nici pt. plante...frunzele respective, care au fost sprayate, au tinut ani de zile...bineinteles, cind le-a venit sorocul, s-au mai uscat si ele...dar unele din ele le mai am si azi!!
Sä stii cä am multe flori pe balcon!!...dacä mi-a spus si sotul, care la inceput m-a avertizat cä nu vrea sä aibä balconul plin de ghivece si jardiniere, iar acum zice cä au inceput sä-i placä si lui "puii" mei..el, care nici mäcar o privire nu le arunca!!
Eu de felul meu, cam exagerez citeodatä......dar acum, dacä recunosc singurä, färä sä mä oblige cineva, chestia asta, inseamnä cä am multe!!
Rea nu esti!!!....esti tare buuuuunäää!!!
Despre floarea pasiunii, o sä mä uit prin net sä gäsesc o pozä....acum m-am infipt direct la scris!!

Otilia,

loc, mai am pe balcon...tocmai mä gindeam sä mai pun citeva floricele.......päcälealä!!!
Dar stii de ce mai am loc??...balconul este ceva mai märicel, dar am balustrada foarte latä...ca. 45 cm...si acolo sint ghivecele mele, plus cä am bägat agätätori si sus, unde am ghivecele care atirnä, plus peretii laterali...dacä stau bine si mä gindesc, am mai avea ceva loc ....dar nu, mai vreau sä mai mä si bronzez un pic!!
Motanul cam are probleme, cä nu mai este atita loc pe balustradä si pentru el, dar tre´sä se multumeascä cu cit are!!
Ieri i-am smuls o tufä de iarbä de afarä si i-am pus-o pe balcon...l-am chemat si i-am predat prima lectie: " asta este tufa ta!...de acum incolo, mäninci numai tufa asta, ai inteles???"
Mie imi plac culorile si de aceea am pus si altceva pe lingä muscatele mele curgätoare...bineinteles alte "curgätoare"......abia astept sä infloreascä si restul!!

Maria,

eu stiam cä magnolia se prinde in felul urmätor...rupi o crengutä micä, mai lemnoasä, de unde se bifurcä ea din tulpinä, o pui in pämint pinä la frunze si o acoperi cu un borcan de sticlä....dupä care astepti.......succes
Poti sä incerci si cu apa, cu ai zis, dar eu asa pune mai multe sub borcane, mai pe la soare, cä asa se formeazä un microclimat sub borcan, care transpirä dein cauza soarelui, apa care cuge pe peretii borcanului, udind plantuta...

Anto...

eu m-am läudat cu ai mei, care sint acum deja märicei!!!...dar eu cunosc florile ästea sub numele de albästrele....si am albastre, roz, lila si albe!!!
Eu zic sä te duci pe cimp...nu s-o iei razna!!...scoti una cu rädäcinä, o pui la tine acasä si-i aduni semintele cind "se coace"

Pupici de la Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Petra,

uite-te aici...atita am cäutat dupä pozele astea, dar asta cam seamänä cu a mea...nici eu nu stiam cä existä in atitea culori si forme!!
http://www.hydrotip.de/friends/show_article.php?uid=449
sau altele...
http://www.karinkuhlmann.de/DigitaleWelten/Blumen/Passionsblume/passionsblume.html
http://heilpflanzen.wetteronline.de/passionsblume/passionsblume_bilder.shtml
http://www.pflanzen-bilder-kaufen.de/pflanzen/blumen/Passionsblume/

Pupici de la Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreutza spune:

Buna fetele!
Am fost plecata dupa paste si apoi am pregatit ziua lui Octavian care a implinit muncitoreste pe 1 mai 2 anisori. Bucurie mare! Ma pregatisem de servici pentru ca se terminase concediul legal. Cand ma duc luni la servici, constat ca amenintarile sefului meu au fost puse in practica si nu mai am servici. Asa ca am lipsit nemotivat si de pe site pentru a-mi plange sistematic de mila. Acum mi-am sters lacrimile, m-am consolat cu gandul ca traiesc in Romania si sa ramai fara servici pentru ca ai stat 2 ani acasa cu puiul este o moda. Deci, sunt la moda acum! Nu stiu ce voi face, dar sunt fericita pentru ca mai pot sta deocamdata cu Octavian. In afara de asta, deceptie si mahnire. M-am gandit chiar sa-i reclam pe odiosii patroni la inspectorii muncii, pentru ca s-au razbunat pe mine ca am stat acasa cu copilul atata timp. Chiar in ziua in care eu trebuia sa revin la servici ei au angajat pe altcineva. Cam atata!
Am vazut ca ati fost tare harnice si la scris si la gradinareala!
Am citit tot, si acum astept intrebari.
Otilia, gradina ta este foarte frumoasa, dar mai ales fetita! Sa-ti traiasca!
Am citit ceva de Yucca. Sunt plante la care le merge bine numai in interior, ca Yucca, Dracaena, sau Dieffenbachia.
Adevarat ca puteti scapa de praful de pe frunze si le puteti face mai lucioase si mai ieftin, cu o carpa inmuiata in putina bere trezita, pe care oricum nu o mai bea nimeni.
Magnolia nu se poate prinde prin lastari pusi in apa. Nici macar nu tine in apa in scop decorativ, ci se ofileste repede. Asa ca...
Nu mai stiu ce mai scria pe acolo, dar poate mai intrebati voi.
A, si florile de piatra se numesc Portulaca. Sub aceasta denumire se pot gasi ca seminte, sau in aceasta perioada ca rasad.
Voi reveni!
Cu drag,


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

hop si eu,prin gradina voastra virtuala :-)

Va citesc de mai mult timp,da am zis ca subiectu asta e rezervat doar gradinareselor adevarate,care au gradina,gradina, nu un amarit de balconash cum am eu :(
Eu sunt o mare iubitoare de natura in general,imi place tot ce-i verde si frumos mirositor.
Sunt nascuta intr-o frumoasa mahala a Galatiului,si am copilarit la curte cu gradina,aveam multe petunii,panselutze regina noptii,lalele,zambilutze,un liliac de ala batut si alb,crini imperiali si cite si mai cite.

Strabunicul meu,Paul a avut pe vremuri o florarie in Galati,iar bunica si matusile mele,munceau in florarie si-l ajutau la gradinarit.
Deci ma trag si dintr-o familie de gradinari.Yeeees...
Imi povestea matusha mea ca strabunicul Paul era pe vremuri un fel de doctor al florilor.
Multa lume apela la dinsul, cind aveau probleme cu vreo planta,care dadea semne de "moarte". Multi aveau plante exotice,aduse de prin strainatatzuri si li se rupea inima sa vada cum se duc...
Venea strabunicul Paul si nu stiu cu ce le "vrajea" el, dar plantele cu pricina isi reveneau ca prin minune

Eu am lucrat la floraria "Blumenhaus Amsterdam" si am invatat multe lucruri utile pe acolo!
Seful meu,m-a invatat ca atunci cind uzi o planta, trebuie sa tii cont de frunzele ei.
Daca are frunzele subitiri,o uzi foarte moderat,daca are frunzele carnoase si pline(gen Aloe vera) o uzi mai cu spor,deorarece planta absoarbe apa in frunze, iar cind ii este "sete" se "autoserveste".
De fapt noi la florarie, nu udam plantele cu stropitoarea.
Luam o galeata o umpleam trei sferturi cu apa si apoi luam ghiveciul si il scufundam in galeata.
Cind auzeam un fel de bluuuuub,eram gata.

Florile mele preferate sunt cele albe (ghioceii,lacramioarele,freziile,trandafirii,liliacul,
crinii,zambilele,busuiocul,nuferii)

Camelia Daniela, dragutza merci de idee ,daca vor sa-mi dea amenda aia de 60 de € zic,ca tu esti de vina si-i trimit la tine-acolo la Berlin,da ?
Cit despre motanul tau,eu zic sa-i iei niste "Katzengras" saracul :-)
Passiflora(nickul meu la ebay :-) este o planta minunata si e usor de ingrijit,nu are pretentii mari.

Cam atit din Bremerhaven,pupicei

Corina,cea care viseaza la o gradina ca-n povesti si la un cistig la loto






"Nu iubim cu adevarat decat atunci cand iubim fara motive."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

He, hei, fetelor cucuietelor, dar ce a-ti mai scris. HArnice nu gluma!

Bine ai revenit Andreutza, sa-ti creasca puiul mare si cuminte.
Iar legat de problema sarviciului, stiu ca este greu dar nu uita ca orice sut in fund este un pas inainte.Pe mine m-au "disponibilizat" cand eram insarcinata pe motiv ca este si sotul meu in aceeasi banca, dar adevraul este ca se schimbase directorul si i se spusese la ureche de cineva binevoitor ca sunt o tipa bine informata si stiu cam multe, si nu corespund salariatului fara sira spinarii! Asa ca am fost si eu macajita dar i-am bagat in... pe unde am putut si ... viata mi-a oferit asa de multe de atunci incat parca nici nu a fost! fruntea sus, ca iti gasesti tu ceva in alta parte.

Camelia Daniela,
faina floricica asta pasionala! trebuie sa ma fac si eu cu una. poate ne mai molipsim eu so sotul meu de la ea!! Se poate tine si-n dormitor????
Cat despre spray-ul asta stralucitor, o sa mai caut si alte produse de la alte firma poate o fii si ceva mai ne-toxic. realitatea este ca aici americanii mai si exagereaza uneoori si avetismentele de pe produse(de genul: a se scoate painea din punga de plastic inainte de consum!)

Alba,
Bine ai venit si tu in gradina noastra virtuala, si nu prea(gradina), ca aici povestim intamplari de genul" cate rasaduri au rezistat afara?" "cum imbatam melcii de gradina , in curtea vecinului!" "frunze stralucitoare de cadem pe spate(vezi Camelia Daniela!!)" " A fost odata o ridiche!(a otiliei)" " ce marime poarta floricelele la caciula si la manusi"( aici vezi Petra!) si tot de astea!!!!
In orice caz mi-a placut postarea ta cu iz de amintire a strabunicului tau "doctorul plantelor!"

Antoioana,
Si mataluta ai cam lipsit de aici. Lasa rosiile, nu fii suparata, da o fuga la un magazin cu flori si fa-le la aia vanzare la rasaduri! Ca uite asa mai prospera economia Canadei , la fel cum a prosperat si economia Americii de pe urma mea!!

ei si acum sa ma laud nitelus. Azi mi-am pus rasadul de leustean, l-am luat de la o prietena, este cam marisor acum sa vad daca se prinde ori ba. Mi-am mai pus in pamant si niste gladiole, nu stiu ce culori ce feluri. M-i le-a dat tot ea ca avea prea multe si probabil a vrut sa scape de ele mai repede. tot azi mi-am pus niste floricele care se intind ca o bordura, albastre si roz. Stiintific le zice "phlox' iar in Ro. parca erau scanteiute. Eu le stiam in Ro. mai inalte dar aici sunt si mici, pentru borduri.
si cam atat!
Va pup pe toate, si va doresc flori frumoase ca voi!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Fetelor,
Am vazut ieri la TV o emisiune despre armele cu care poti lupta impotriva melcilor:
-cenusa - imprastiata in jurul plantei
-rumegus -imprastiat in jurul plantei
-coji de oua - imprastiate in jurul plantei
-bere-pusa in sticle de plastic taiate
-prafuri speciale pt melci puse tot in sticle de plastic taiate

Pupici

ana

Mergi la inceput