Primul an de casnicie

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellaalba spune:

Tina
ce-ar prefera barbatii? O curva in pat, o doamna in societate si o buna gospodina la bucatarie!
cam atat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AAM spune:

Ellaalba sunt de acord cu tine ca asta prefera barbatii.
Dar revenind la subiect ,mie primul an de casnicie mi se pare cel mai greu , mai ales daca cei doi nu au locuit impreuna inainte de pasul cel mare .
Pana te acomodezi , pana vezi ca viata de acasa de la mamicuta nu e la fel cu cea de dupa casatorie , cand apar probleme cotidiene dar care acum trebuie sa le imparti cu sotul/sotia si nu puteti fi intotdeauna de acord unul cu altul...ehhh viata grea domne ..
Nu toate cuplurile casatorite sunt facute sa reziste .De aceea cred eu , parere personala, ca fiecare cuplu ar trebui sa locuiasca impreuna inainte de casatorie .Astfel ,dupa semnarea actelor nu ar mai fi problema de adaptare , ar fi numai stresul ca acum ai viata legata de cineva si ca alaturi de acea persoana te vei trezi in fiecare zi .
Cum poti spune ca vrei asta daca nu stii inca cum se comporta cand vine acasa seara.
Daca tu esti maniaca cu ordinea si el e opusul , si isi lasa ciorapii pe televizor, pantalonii pe lustra si camasa la vecina? Glumesc dar ideea e ca trebuie sa afli inainte de casatorie cu ce fel de om iti vei imparti viata .
Personal cred ca o casatorie se face pe toata viata, bineinteles nu e o regula si exista multe cazuri mai putin "norocoase " in care relatia nu mai merge , dar divortul este o trauma mai ales cand sunt copii la mijloc .
Sincer celor care sunt in primul an de casnicie le urez muuuulta bafta , multa dragoste si intelegere !
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns picimoc spune:

ola!

uitati si parerea unui barbat despre problema cu mirositul...

cred ca e o chestie similara cu mirositul picioarelor. poate ca pe barbat NU il deranjeaza, poate ca nu simte sau poate ca s-a obisnuit cu mirosul. dar pe ea o deranjeaza. ca ii spune sau nu, e treaba ei. ca divorteaza sau nu de el pe motivul asta, e iar treaba ei. dar mi se pare timpenie sa divortezi din cauza unei chestii minore, care se poate rezolva urgent. alternative de genul : sau imi miroase parul sau nu maninci mi se par puerile. cum ar suna : nu pot sa merg la servici descult, asa ca sau tolerezi putoarea, sau nu ma duc la lucru...

da' hai sa vedem putin mai departe : cit ii trebuie lui sa se spele pe picioare? eu zic 10 minute, maxim. cit ii trebuie ei sa se spele pe cap? jumatate de ora? eu cred ca nu e un efort prea mare, mai ales ca mirosul de ulei ars nu e apetisant, cu atit mai putin afrodisiac (cel putin dupa gustul meu), si mai cred ca e o chestie de respect fata de sine sa fii curat. sa te aranjezi zilnic e ceva diferit, iar eu nu sint fan de asta - dar asta poate fi subiectul unui alt topic

despre primul an... al nostru a fost furtunos, unul din motive fiind legatura mai puternica fata de parinti a unuia din noi doi. inainte de casatorie am fost impreuna mai putin de un an, eu am facut pasu, am cerut-o, a acceptat (deh, nu stia ce face, saraca ;) ) si nu imi pare rau, dupa 7 ani. om vedea la al zecelea cum o fii... :)

despre relatiile din facultate (20-25 ani), ce pot sa zic... nici una din relatiile astea nu au ajuns casnicii fericite... unele s-au spart, altele continua inca tot asa, din virtutea inertiei ... probabil ca e vorba de respect, si alte chestii.

iar cu banii, depinde de om. si mai ales de cum a pornit casnicia aia. daca nu au pornit de pe pozitii egale, e putin probabil sa treaca hopul ala cu 'datul de bani' ... noi am avut noroc, am luat-o de la zero, unii parinti ne-au ajutat (si inca o mai fac) financiar, ceilalti cu mincare (nu si acum), la inceput ea a cistigat mai mult ca mine, acum eu cistig mai mult ca ea, dar tot ea manageriaza banii familiei. asa ca, ma repet... depinde de om si de punctul de plecare in casnicie...

alex

ps : ei ii place sa gatesca in pijama... noaptea, daca e cald in camera, e N.A.S.H.P.A. mirosul de ulei ars...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielat spune:

Alex

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina-Alexa spune:

Si eu am auzit de multe casnicii destramate,aparent fara motiv sau de unele de-a dreptul absurde.
Cand dragostea este adevarata si mare cine se mai gandeste ca ea miroase a prajeala?!
Mie imi place sa cuibaresc langa sotul meu mirosind a parfum si curata,dar sa fim sincere,sigur s-a intamplat sa mai miros si a cartofi prajiti...dar niciodata sotul n-a facut vreo aluzie sa ma faca sa ma simt prost.
Primul an de casnicie a fost excelent,acum au trecut 2 si noi ne intelegem perfect,suntem de 5 ani impreuna
Daca m-as mai naste odata tot pe el l-as alege,este un om minunat!
Pe mitocanii cu aere de mari barbati nu-i suport

Sorina.
"If you respect others,they will respect you!"
http://community.webshots.com/user/sorina1982

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina-Alexa spune:

quote:
Originally posted by ellaalba

Tina
ce-ar prefera barbatii? O curva in pat, o doamna in societate si o buna gospodina la bucatarie!
cam atat!



Cred ca ai dreptate

Sorina.
"If you respect others,they will respect you!"
http://community.webshots.com/user/sorina1982

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaangeli_que spune:

Eu am prostul obicei de a gati dimineata in pijama,iar cand fac paine prajita in ou, duc direct pijamaua la spalat pt.ca stiu ca seara nu mai suport mirosul de prajit.
In alta ordine de ideei sa te desparti pt.asta mi se pare exagerat,dialogul a fost creat pt.a fi folosit,daca o iubea ii cumpara o boneta iar cand prajea nu mai avea probleme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Da primul an este greu pentru toata cuplurile, sau ma rog, majoritatea, din cauza acomodarii in viata de zi cu zi, a rezolvarii problemelor care apar. Totusi la mine, parca nu am simtit acomodarea asa de grea, ci am trecut prin greutatile ridicare de indicatiile pretioase ale soacrei mele si vizitelor ei neanuntate pe nepusa masa si la orele cele mai nepotrivite!.Asta pana i-am spus Stop, de la obraz, asa intre 4 ochi, ca nici mie nu-mi vine a crede.
Noroc ca am fost ambii cu capul pe umeri si nu ne-am incalcit in problemele astea, ne-am iubit si am izbutit sa trecem cu bine peste 7 ani de casnicie fericita cu bucurii si probleme, toate trecute impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Noi suntem in primul an de casnicie si mi se pare minunat. El e un om foarte responsabil si am īnvatat sa fiu si eu. Nu mi se pare greu deloc. Dar pe mine ma īnfricoseaza doar viitorul. Deja! Insa pt moment e foarte bine.

Sibylle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

Noi suntem impreuna de aproape 7 ani, si casatoriti de 4. Impreuna am inceput sa stam cu aprox. un an inainte de oficializarea relatiei, care a venit ca o urmare fireasca faptului ca eram impreuna de atata timp. Deci pentru noi nu a fost absolut nici o diferenta intre primul am de casnicie si cei doi ani dinainte. Casatoria nu a schimbat in nici un fel relatia noastra de pana atunci. Precizare, incercati pe cat posibil sa nu locuiti impreuna cu vreunul dintre parinii unuia. Noi am fost nevoiti sa facem lucrul asta, insa cand am inceput sa locuim singuri, totul a fost mult mai BINE. Cat despre micile inconveniente legate de partener, astea nu au fost nici odata o problema, din cauza ca ni le-am exprimat deschis intotdeauna, atunci cand a fost cazul.
Ex., daca la un moment dat m-i se parea ca ii mirosea respiratia, sau picioarele, ii spuneam deschis si direct, fara ca el sa se supere. Remedia "problema" si totul era ok. Daca lui ii se parea ca imi miroase bluza a mancare si il deranja, imi spunea, si eu schimbam bluza, fara sa ma supar.

Mergi la inceput