Ce sa fac?(infectii urinare)

Ce sa fac?(infectii urinare) | Autor: Theiuta

Link direct la acest mesaj

Fetelor si...baietilor care "circulati" pe forum, daca stiti sau din experienta voastra si a altora, ma puteti ajuta: pe scurt in ultimele 6 luni de zile am facut 5 crize de infectii urinare.De fiecare data cu antibiograma de rigoare, tratamentul aferent cu antibiotice(de fiecare data altele, conform antibiogramei), urina sterila si surprize...dupa 2-3 sapatmini o noua infectie de toata frumusetea. Ultima data in dimineata zilei de Pasti, va dati seama ce sarbatori am avut.

Daca stiti cum se ajunge la Institutul Cantacuzino(o cunostiinta mi-a zis ca si ea a patit la fel timp de vreo 2 ani si pina nu si-a facut vaccin acolo nu a scapat. Dar si cind a scapat...de 10 nu a mai avut probleme.

As vrea sa ma fac bine, am si un baietel de 6 luni jumate, si nu pot fi mereu bolnava.(pentru cine nu stie-nici nu doresc sa cunoasca pe propria piele- crizele se caracterizeaza prin usturimi puternice la urinat, frisoane, si o stare de rau general...


Va multumesc!

Theiuta

http://community.webshots.com/user/theiuta

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AlinaPopa spune:

Theiuta, nu stiu daca te va ajuta sfatul meu, nu stiu nici daca e potrivit pt ce ai tu, dar totusi, poate... Eu am avut o infectie urinara acum vreo cativa ani si de atunci nu ma las in fiecare zi, pana nu beau cel putin 1,5 l apa. Inainte era mare lucru daca beam 3 pahare de apa pe zi, dar acum... Si sa stii ca ma simt bine si nu mai am nimic. Ai incercat si tu asta??

Sanatate multa!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Theiuta, dupa cum spui tu ca ai si frisoane si stare de rau general, probabil si febra, infectia nu este doar la nivelul vezicii urinare, ci si la nivelul rinichilor (infectie urinara inalta). Eu cred ca cel mai bine ar fi sa te adresezi unui nefrolog, sa faci niste investigatii mai amanuntite ca sa vezi de ce atatea recidive in atat de scurt timp.
De multe ori recidivele apar din cauza unui tratament necorespunzator sau intrerupt inainte de vreme. Chiar daca urina iti iese sterila dupa chiar 3-4 zile de tratament, se mentine medicatia 10-14 zile in cazul unei infectii inalte, apoi se continua cu tratament de intretinere inca o perioada. Exista niste scheme dupa care se trateaza infectiile repetate, ptr a nu deveni o problema cronica si a aparea complicatii.
Esti sigura ca nu ai si vreun calcul ceva? Ai facut o ecografie sau o radiografie?
Eu zic, inainte de a trece la vaccin, sa faci cateva investigatii la un specialist, e mai sigur asa.
Sanatate multa!

Anemona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Uitat-te pe site-ul lor : www.cantacuzino.ro



AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adunapurici spune:

eu zic sa ai incredere in vaccinurile si autovaccinurile de la Cantacuzino (pe fina mea au ajutat-o sa scape complet de furuncule si pe mine aproape complet de herpes...)
Bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Buna,
aveam si eu inainte probleme din-astea, cistita tot timpul, dar vad ca de vreo 2 ani nu am mai avut. Medicii recomanda sa bei multa apa, suc de afine mult (aciduleaza urina), sa te stergi intotdeauna la fund din fata spre spate (scuzati ) si sa urinezi intotdeauna inainte si dupa actul sexual. Ei spun ca la femei din cauza anatomiei, bacteriile ajung mult mai usor in vezica urinara, canalul fiind mai scurt ca la barbati, si deci acesta este motivul pentru care femeile fac cistita des si barbatii nu. Daca urina iti iese sterila, eu cred ca nu ai nici o infectie in organism, ci pur si simplu o cistita care recidiveaza. Eu de vaccin nu am auzit, dar daca ajuta e super. Sper sa scapi cit mai repede de infectii, stiu si eu cit de dureroase sint!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri, dragele mele, eu beau cam 2 litri de apa/zi...
Totul a inceput din 2002, toamna, cind am racit puternic si am facut cistita(nu mai facusem de 4 ani), apoi am ramas gravida si nu am putut sa o tratez cum trebuie, cu antibiotice.

Cred ca aveti dreptate cu investigatiile nefrologice mai intii...

http://community.webshots.com/user/theiuta

Mergi la inceput