Copilul meu se balbaie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

Cel mai bine este sa te duci la un medic logoped, asta pt linistea ta!

Dar eu cred ca dandu-si drumul la vorba ceva mai tarziu(si eu am vorbit pe la 3 ani)vrea sa spuna multe si nu-si gaseste cuvintele si are tendinta de a le repeta pt a-si gasi timp sa le gaseasca.Tin minte si ca fiica-mea avea aceeasi tendinta...de a se balbai.Eu nu mi-am facut probleme...si chiar n-a fost nici-o problema.

Daca instinctul tau de mama iti spune ca de fapt este o problema..atunci du-te la doctor!

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana75 spune:

Am vorbit cu un logoped care cunoaste copilul de 1 an. Spunea ca in momentul in care copilul incepe sa repete cuvintele trebuie oprit, spunandu-i sa se linisteasca si intrebat cu calm ce a vrut sa spuna. Explicatia care mi s-a dat a fost ca Paul fiind un copil foarte activ, gandeste mult mai repede decat vorbeste. Oprindu-l in timp ce repeta cuvintele se educa, in timp, functia gandirii.

http://photos.yahoo.com/silvana_popovici

Silvana si Paul (3 ani si 3 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns consuela spune:

Am citit foarte multe despre balbism si mai ales studii si cercetari mai ales cand si baietelul meu inainte cu putin de 3 ani a inceput sa se balbaie f.tare.Cum a mai spus cineva nu stiu daca e vorba de repetitie sau balbait,asta tu stii bine,dar copilul meu a suferit un soc(l-a bruscat si a tipat bona la el)si balbismul daca nu este ereditar atunci doar in urma unui soc poate aparea.In primul rand se vede pe el ca se chinuie si nu doar se grabeste sa spuna ce vrea,chiar renunta si i se schimba si respiratia suflul mai bine spus atunci cand repeta de mai multe ori prima silaba.Si balbismul are mai multe grade dar nu te sfatuiesc sa-l duci din prima la logoped sau psiholog fiindca s-ar putea sa aiba un soc ci pur si simplu la pediatru ca acesta sa determine gradul.Este foarte neplacut stiu,eu am suferit mult,dar totul s-a rezolvat in cateva luni(repede)datorita mie.Trebuie in primul rand sa nu-i spui ca se balbaie sa nu-l intrerupi niciodata si sa nu continui tu fraza lui desi stii ce vrea sa spuna.Trebuie sa fii atenta dar sa nu te holbezi la el cand iti vorbeste ca sa nu-i atragi atentia ca ar fi ceva special cu el,dar sa asculti mereu ce vrea sa zica.Este varsta la care procesul de gandire este mult mai rapid decat cel al vorbirii si se poate sa treaca si el printr-o asemenea etapa.Cu multa dragoste si intelegere va trece.Ti-am scris ptr. ca la vremea aceea si eu am pus aceasta intrebare si nu am primit nici un raspuns,dar poate mai bine caci acum am o droaie de documentatie despre balbism ,cercetari facute de medicii cei mai renumiti din lume.Daca vrei iti voi trimite si tie cateva!E bine sa stii cu ce se mananca si nu doar sa asculti pareri nefondate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana75 spune:

Consuela, din cate am inteles eu copilul Melinei nu se balbaie. Dupa cum spunea si Andrada balbaiala e una si repetarea cuvintelor e alta.
Eu nu am fost cu Paul la logoped. Persoana cu care am vorbit este intradevar logoped, dar este colega mea de lucru si totul s-a transformat intr-o joaca pentru copil. Doamna cu care am vorbit spunea ca repetarea cuvintelor nu este balbaiala si exact cum ai spus tu procesul gandirii la aceasta varsta este mai rapid decat procesul vorbirii. Consideri parearea unui specialist nefondata?

Silvana

Mergi la inceput