Despre gradinarit (3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Petra, la cana indica se scot bulbii toamna si se replanteaza primavara. Chiar alaltaieri am plantat si eu vrei cativa, pe care mi i-a dat maica-mea. Daca nu-i scoti, se pierd, eu asa am patit, nu ca la lalele si zambile, care apar singure primavara, chiar daca nu scoti bulbii. Eu iti spun din ce stiu eu, poate Andreutza ne va lamuri mai bine.
Si eu am pus in jardiniere vreo 20 feluri de seminte, am numerotat jardinierele si plicurile (pe care le-am pastrat), sa vad care or iesi. Am pus si rasaduri de panselutze si nasturasi, sunt super-frumoase. Iar de-a lungul aleii am pus seminte de "buna-dimineata olandeza" (sau cum le-o zice, ca nu stiu exact), se fac ca niste tufe cu flori cyclam, galbene sau albe, care seara se deschid si dimineata se inchid. Anul trecut au stat inflorite pana ce a dat zapada peste ele. Chiar, stie cineva denumirea exacta?

Laura si bebitele: Bianca (4 ani si 11 luni) si Ramona (1 an si 10 luni)
http://community.webshots.com/user/lauratenea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreutza spune:

Da, Canna indica este planta perena. Cat despre scoaterea si replantarea ei, la fel ca la celelalte. Se recomanda sa o faci, dar daca nu poti, mai pierzi din ea.
Cu drag,


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Dragutele,eu nu pot sa mai intru pe net pina miercuri,asa k va spun de pe acum:
Paste Fericit
si tot ce va doriti voi sa va ajute Dumnezeu sa realizati!

Pupici,
Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

LAuraT si Andreutza,
Multumesc mult pentru raspunsuri! Poate pana la toamna nu o sa uit, acum abia astept sa iasa!

Valentinag,
Si tie PASTE FERCIT, si multumim pentru urare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Dragi gradinarese,

Aici vad ca se scrie cu atata sargt, cam cu asa sarg cu care mumcesc si eu in gradinia mea miniaturala de pe balcon, astfel incat nu m-am abtinut sa nu ies si eu la raport cu ispravile mele. CU ocazia asta va spun si intamplari din gradina mea.
Asadar, va anunt cu placere ca mi-au inflorit lalelele aduse tocmai de la Amsterdam (vedeta e una cu petale zdrentuite, in 2 culori) miros foarte frumos, nu ma asteptam sa miroasa asa de frumos lalelele. Insa, am doua care in loc sa fac aflori au dat multi puieti si acum nus' din ce motiv s-au suparat si li se usuca frunzele. Am scos bulbii din pamant la naravasele astea si i-am pus la soare sa se usuce ca sa-i pot pune bine pana la toamna. Am facut bine oare?
Mi-am plantat un lamai pitic de balcon, plin cu boboci si fructe si iubirea vietii mele un liliac. Acuma vreau sa va interb eu pe voi, credeti ca o sa chinuiesc liliacul in ghiveci pe balcon, mai ales la verile toride pe care le avem noi aici? Voi avea vreodata flori de la el? N-as putea sa va spun ce varsta are dar are cam 1 m inaltime si ceva frunzulite in varf.
Mai am o planta agatatoare pe care incerc fara succes sa o identific, poate ma ajutati voi. Are frunze alungite si usor paroase, florile sunt rosii, in forma de palnie, cam ca si cele ale trandafirului zaponez dar cu un rand de petale numai, nu miroase si am auzit ca s-ar chema mandolina. Nu stiu insa sigur fiindca cu denumirea sta nu am gasit nimic nicaieri si nu-mi place sa nu cunosc numele florilor pe care le am .
Mai am pe balcon si petunii vesnic setoase, o narcisa care imi face cu ochiul ca vrea sa infloreasca, lobelii si muscate. A propos de muscate, la noduri una are un fel de mucegai lipicios care face sa se usuce frunzele. Ce este si cum sa scap de chestia aia?
Va pup si va multumesc,


scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreutza spune:

Paste fericit, dragi gradinarese!
Sunteti mereu in sufletul meu si nu puteam sa scap ocazia sa va urez toate cele bune voua si familiilor voastre.
Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!
Cu drag,


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DOINA SANDA spune:

HRISTOS A INVIAT!
PASTE FERICIT! LUMINA INVIERII,SA VA ADUCA FERICIRE,IN SUFLET SI IN VIATA,VOUA SI FAMILIILOR VOASTRE!

Harnicute,ca de obicei!
Am fost si eu un pic harnicuta,in perioada in care am absentat.Sa va spun cam ce-am facut:am plantat seminte de flori(vreo 6,7 soiuri),un trandafir catarator,bulbi de gladiole portocalii,dalii inalte grena si albe.Zambile inflorit si trecut,lalele acum se pregatesc de inflorire(am simple si batute),margaritarele au inflorit si ele,deasemenea.

Andreutza - iti mai aduci aminte ca te-am intrebat eu odata,daca la Baneasa,se faceau incurcaturi intre puietii de visin si cei de cires,pt am si eu 2 si nu stiam sigur unul dintre ei daca e visin...da,amandoi sunt visini!Chiar daca cel banuit initial de a fi cires,este la inaltime dublu,fata de celalalt.Florile le au la fel,decat ca unul('ciresul') a inflorit mai tarziu un pic decat celalalt.Noi credem ca e un vreun soi de visin mai altoit, poate mai diferit de cel mic.Daca la trunchiuri,la infatisarea pomilor,sunt diferiti,ma gandesc ....poate si la calitatea fructului sunt diferiti...
Mercy mult,Andreutza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Dragelor, va urez si eu cam cu intirziere Paste Fericit in continuare!

Eu am ceva noutati... Am primit semintele de leustean de la mama si am pus o parte intr-un ghiveci si ce mi-a ramas o sa pun afara, sa vad care s-o prinde mai bine!
Mi-am pus semintele de zorele intr-o cutie pentru rasaduri dar... cred ca le-am cam inghesuit! Aveam 9 pliculete cu aprox. 90 de seminte fiecare, deci cam 800 de seminte intr-o cutie de 33cm/38cm.
Daca ies toate florile... dar cred ca nu toate semintele incoltesc, nu? Ca sunt cam multe... Mai bine nu deschideam toate plicurile!
Alta noutate... hmmm, leandrul meu s-a imbolnavit afara, a racit!
Ei, n-a racit dar a facut niste pete pe frunze si am cautat intr-o carte si cred ca ar putea fi o boala specifica leandrului, adusa de ploaie. Asa ca l-am bagat frumusel in casa, l-am pus intr-un ghiveci si i-am taiat frunzele patate...

Si o veste bune: mi-am comandat in sfirsit liliac!!! Era o oferta pentru WE: pentru fiecare comanda 4 lavande albastre cadou + livrarea gratuita! Si pe linga lavandele albastre am comandat si 3 albe! (rasaduri) ...ca cu semintele mele de lavanda nu pot spera sa vad ceva flori decit la anu'...
Liliacul il livreaza la 40-60cm inaltime... Ce virsta o avea la inaltimea asta? Probabil un an? Si el nu infloreste decit dupa 2-3 ani? Of!!! Chiar trebuie sa astept asa de mult?

Aha, si am mai plantat citiva bulbisori de capucine pitic... Si zmeurii mi-au facut o gramada de frunze frumoase! Si smochinul nu a murit, are ceva frunzulite verzi in capatul ramurelelor!

Va si... pe curind!

~Otilia&LaAdelita~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pomeanm spune:

scarmanus, cauta in google imagini cu Campsis radicans. Eu o cunosc drept "trompete" dar s-ar putea sa fie floarea ta.
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Hristos a Inviat!

Otilia, esti o norocoasa cu floricele si gradina ta. Felicitari si sa te bucuri de ea.
La mine, nu au iesit toate asa cum speram. La noi acum zilele acestea a fost frig tare, si noaptea sub zero grade, asa ca liliacul meu caruia ii mergea tare bine, are acum frunzele rasucite pe margini de la frig, lalelele mele nu au mai miscat din loc nici un milimetru, zambilele stau suparate, iar celelate seminte pe care le-am pus in pamant nici gand sa rasara.
Ei asta este, poate cand v-a veni mai mare caldura vor porni toate in sus. Doar bujorii si clematisul, le merge bine! Bujorii dau frunze, iar clamatisul(care a fost sub borcane, este deja verde si cu frunzisoare !
Inca mai sper, sa mai isi revina liliacul , sa porneasca vrednice lalelele mele si sa-mi rasara semintele!, DAca nu traiasca florariile, si or sa prospere pentru ca voi ingrosa si eu randurile celor care cumpara flori gata inflorite , si nu se chinuie cu fel de fel de rasaduri!
Va doresc succese noi in gradinarit!


Mergi la inceput