Cum dam bani in dar la nunta?

Cum dam bani in dar la nunta? | Autor: pandurum

Link direct la acest mesaj

Fetelor (cochetelor), am o intrebare:
Cum se procedeaza in cazul darului de nunta in bani?
Despre nunta cu strigarea darului, nu are rost sa comentam-nu sufar asa ceva-circul de a striga darul. Dar totusi, cum se procedeaza?
Cineva mi-a sugerat sa scriu pe plic numele familiei si sa-l pun pe masa in dreptul acelei familii, pentru ca la sfarsit sa ne dea acel plic, in care a pus darul.
Voi ce parere aveti?
Mihaela (viitoare-foarte curand- mireasa)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns biluta28 spune:

E ok; am obs. ca asa se procedeaza in ultimul timp la nuntile care am fost eu. La ultima am primit plic fara nume am pus bani fara sa scriu nimic a fost treaba lor daca nu au scris.

DNP- 29 SAU 16 AUG. - 17 SAPT. (DUPA ULTIMILE CALCULE).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blancas spune:

Si pe mine ma intereseaza acest subiect.Noi avem casatoria religioasa in august in tara si ma tot gandesc cum sa evit strigatul darului,care mi se pare de prost gust.Nu am fost la nici o nunta cu darul in plic,nu stiu cum se face.In ce moment al serii se face exact?Cine colecteaza plicurile?Cum te asiguri ca da fiecare participant?(pe noi nu ne intereseaza castigul,dar macar sa acoperim cheltuielile meniului,intelegeti voi).Ati auzit de cazuri cu darul in plic in care sa se fi luat teapa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Eu am nunta pe 11 septembrie. Nu voi avea nunta cu strigare. Pun plicurle cu numele invitatilor pe el si il voi folosi si pe post de cartonas ca lumea sa stiwe unde sa se aseze. La final omul ia plicul si baga banul. Asa impusc 2 iepuri deodata.

aura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Da blanc am auzit de tzepe din astea. Cica au gasit hartie igienica sau un alt caz servetele. Acum daca respectivul/ii vor sa ti puna cine stie ce in plic, asta e.

aura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxi spune:

Noi ne-am casatorit in 2002, nu am pus nici un plic pe masa ca nu s-a parut prea evident... si ne-am acoperit foarte bine cheltuielile ba ne-au mai si ramas niste bani. E important cine iti vine la nunta, ca nu vad ce prieten sau ruda ti-ar putea "da teapa".
Casa de piatra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxi spune:

Si am uitat sa-ti spun ca la plecare fiecare trecea pe la noi, ne ura cate ceva si ne lasa plicul. Faza asta mi s-a parut cea mai penibila da' nu prea vad cum altfel sa procedezi...
Am auzit dupa nunta ca se poate sa-ti pui un cos pe masa in care sa se depuna plicurile.

Sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:



Din cate am observat, la nuntile la care am participat, invitatii vin cu banii deja pregatiti si inainte de a inmana darul, isi scriu numele pe plic, dar nu te baza pe acest lucru. Ar fi bine sa ai la indemana un pix si plicuri albe, simple, pe care, eventual, alta persoana, nu mirii, sa le dea celor care au nevoie.
Darul, in general, este oferit dupa servirea tortului si este primit de catre miri, care ar trebui sa priveasca persoana respectiva in ochi (nu plicul) si sa multumeasca, cu zambetul pe buze.
Sora mea, de exemplu, cand a fost mireasa, ca sa evite mormanul de plicuri care s-ar fi format pe masa sau mai rau, sa le tina in brate, le-a asezat in cosuletul pentru cocarde (florile de piept).
Cat despre "licitarea" in gura mare a sumelor date, este un obicei foarte urat, care in provincie, din pacate, se pastreaza, iar banii sunt stransi de nasi sau socri. In acest caz, ar fi indicat, tot mirii sa primeasca darul, dar daca nu se poate, macar discutati cu persoana respectiva sa isi tina gura, oricat de curioasa ar fi lelea Floarea din deal sa stie "Cat v-a iesit, maica, la nunta? Cat a dat Gheorghe al lu' Moraru?"

si sa fii fericita!

Raza de soare


"Atat timp cat mai putem zambi, cauza nu-i inca pierduta." (W. Shakespeare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pandurum spune:

Dar pe plic oare ce sa scriu?
Ma gandesc, ca pe partea care se deschide(unde se trecea de obicei pe plic expeditorul) sa scriu Fam. puncte, puncte. Iar pe partea cealalta, nu stiu, as vrea sa scriu ceva de genul "Distractie placuta" sau "Va multumim ca ati venit la nunta noastra"???
Ceva in genul acesta, are cineva astfel de idei?
Oricum, mi-a placut ideea de a pune cosuletul de corcarde astfel incat invitatii sa "depuna" plicurile acolo.
M-ati cam ingrozit cu povestile despre hartia igienica in plic, pe post de bani cadou. E jenanta, pt ambele parti. Exista astfel de oameni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita23 spune:

Cel mai bine este sa scrii tu numele fam. pe plic, ca sa nu se creeze confuzii. Iar la plecare cand invitatii isi iau ramas bun de la miri va vor inmana plicul. Cred ca este cel mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blancas spune:

Va multumesc pt raspunsuri.O sa vorbesc si cu familia mea si a sotului,si o sa incerc sa fac faza cu plicul si dat la sfarsit eventual mirilor.

Mergi la inceput