suflu sistolic

suflu sistolic | Autor: bibi

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu in varsta de 8 luni si un pic a fost diagnosticat cu suflu sistolic de gradul 2-3.
In aceasta seara am mers cu el la medicul pediatru pentru o simpla raceala. In urma consultului de rutina dr. a spus ca are suflu sistolic de gradul 2-3 si ca urmare a acestui fapt toate racelile lui trebuie tratate cu antibiotice. Mi-a prescris augumentin bis oral 475/5 ml in doze de 2,5 ml/12 ore.
intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. ce este acela suflu sistolic?
2. ce investigatii sunt necesare pentru a pune un astfel de diagnostic?
3. cum se trateaza suflul sistolic?
4. Copilul racit care sufera de suflu sistolic trebuie tratat obligatoriu cu antibiotice?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Eu am suflu sistolic dar niciodata pana la sarcina nu m-a deranjat. In cazul meu exista o mica gaurica interatriala care face ca fluxul sanguin sa nu fie cum ar trebui. Cei cu suflu sistolic obosesc mai repede. Eu de aia a trebuit sa nasc cu cezariana.
1. Ce este? Bataile inimii nu sunt normale, ritmice ci apar intre ele extrasistole, mici pauze ale batailor inimii sau batai mai rapide ale ei.
2. Investigatii- ecografie cardiaca care nu e daunatoare deloc.
3. Tratament - asta nu o stiu ca si eu dupa nastere ar fi trebuit sa merg sa imi dea tratament dar nu am mers. Repet pe multi care au suflu sistoloic asta nu ii deranjeaza. Atata timp cat nu ai de facut efort foarte mare poate fi trecut cu vederea. Din cate stiu eu suflul sistolic se mosteneste deci e foarte probabil ca ori tu ori sotul sa aveti si nici macar sa nu stiti.
4. Antibiotice- nici asta nu stiu, dar s-ar putea sa fie legat de faptul ca organismul oboseste mai usor in cazul celor care sufera de suflu sistolic si de aia se presupune ca nu poate lupta eficient cu boala. Ultima chestie e doar dat cu parerea.

Anda si printesuca Carina (1 an si 5 luni)
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Si eu am suflu sistolic congenital. Acesta se face cand dupa nastere nu se inchid nu stiu ce gaurele in locul unde intra aorta in inima (in viata intrauterina e un sens de plimbare al sangelui prin vene si artere si dupa ce te nasti acesta se inverseaza). Prin gaurelele alea se intoarce un pic de sange atunci cand este pompat de inima catre aorta.
De chestia nu nascutul cu cezariana nu cred ca e adevarat ca eu am nascut normal si am consultat si un cardiolog in timpul sarcinii care mi-a spus ca nu are nici o treaba suflul cu sarcina.
Intr-adevar, orice raceala mai serioasa tb.tratata cu antibiotic pentru ca infectia sa nu se lipeasca de gaurica si sa dea mai tarziu reumatism (cu ASLO marit).
Suflul sistolic se detecteaza la simpla ascultare cu stetoscopul si un diagnostic sigur si la obiect ti-l pune cardiologul in urma ecografiei cardiace.
In rest nu ai nici o problema (mie cardiologul mi-a zis ca pot trai bine merci pana la 100 ani cu tot cu suflu si ca 50-60% din populatie are un suflu sistolic mai mic sau mai mare).
Tratament nu se da pentru ca nu exista (doar operatie dar in cazuri mai grave)
Chestia cu oboaseala iar nu se pune pentru ca eu am fost toata viata sportiva (am facut si sport de performanta) si niciodata nu s-a pus problema ca ar fi periculos.
Si inca ceva, carina nu ce ai scris tu la pct.1 e diagnosticul pentru suflu sistolic, chestia pe care ai descris-o tu e altceva (artimie) si e mult mai grav...
Suflul sistolic nu se mosteneste!!!!!


Anca si bebelina Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Si fetitei mele pediatrul i-i suspectase la simpla ascultare cu stetoscopul (in urma unei raceli) asa ceva. Ne-a trimis insa la cardiolog unde i s-a facut echo + ekg, apoi, la cererea mea i s-a montat un ekg portabil fetitei /un fel de casetofon cu o casetuta mica) si i s-a monitorizat actvitatea pe 24 de ore (merg la gradi, jucat, somn, tot ce face ea normal intr-o zi). Abia dupa decodarea casetei ni s-a spus ca nu are suflu sistolic.

Sfatul meu: consulta un cardiolog, asta ca sa te linistesti tu!

Sanatate multa!

Ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

Bibi,

Si pe mine m-a depistat un medic cu suflu sistolic cand m-am inscris la un curs de inot, in liceu. Atunci mi s-a spus ca multi copiii sufera de aceasta afectiune si este posibil sa dispara de la sine. De atunci nu m-am mai cautat la doftori pentru asta si nu am avut nici o problema la sarcina sau nastere din aceasta privinta. In liceu faceam aerobic de trei ori pe saptamana de scoteam untul din mine si nu am avut probleme. Cred ca cel mai bine este sa faci aidoma lui heibi. Cred ca Medicover gasesti medici buni. Uita-te pe site-ul lor:
www.medicover.ro.

Bafta multa si nu dispera, nu e nimic grav.

Pupa Crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

Sfatul meu este sa mergi la un cardiolog, apoi daca intr-adevar are suflu sistolic, vei intreba medicul ce va trebui sa faci.

Sa fim fericite
http://community.webshots.com/user/valentina611969

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ENYA spune:


Bibi,

pentru ca baietelul tau sa primeasca un diagnostic corect, si pentru ca tu sa afli raspunsul la intrebarile tale, iti recomand sa iei legatura cu dl. dr. Doru Dumbrava 0722.525075, de la Budimex, pentru efectuarea unei echocardiografii.

multa sanatate,

Amalia si Vladi (3 ani si 1/2)

http://community.webshots.com/user/amalia2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Pana la 4 luni orificiul ventricular ar fi trebuit sa se inchida; daca nu, e posibil sa se inchida pana pe la 4 ani de la sine. Dupa aceasta varsta daac nu s-a inchis, atunci trebuie mai atent supravegheata problema. O ecografie la inima facuta de un specialist cardiolog iti va arata exact care e situatia si vei afla si care sunt masurile pe care trebuie sa le iei.
Fiul meu de 7 luni are si el suflu sistolic - poate fi cauzat insa si de anemie si nu neaparat de o problema a inimii - si mi s-a spus ca pana la 4 ani sa stau cuminte. Nu mi s-au facut nici un fel de recomandari privind antibioticele - dr. in cauza e specialist cardiolog si conferentiar.

Carmen si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2mami spune:

Si fetitei mele i se pusese diagnosticul pe la 1 an si ceva la o ascultare cu stetoscopul de suflu sistolic dar in urma EKG au spus ca e normal pentru varsta ei.

Mergi la inceput