Ce stiti despre untura de bursuc?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DanaRosu spune:

Mamicutza dulce, untura asta de bursuc nu e foarte scumpa, e 150.000 suta de grame, se pastreaza intr-un recipient inkis la culoare, in frigider, are culoarea untului, nu miroase, nu are gust, topita in likid cald nu se mai vede kiar deloc...daca e-n lapte, ai o scuza "e laptele mai gras", daca o topesti in ceai... stingi lumina si lasi patzentu sa bea licoarea la lumina monitorului ...

Pe mine ce ma enerveaza e ca toata lumea in jur (bucovinenii mei) a auzit ca e bun dar nimeni nu stie sa-mi dea amanunte... asa au auzit de la bunici, matusi si alte babe... Saptamina viitoare merge Liviuc la control la pneumopfiziologie pentru testele de alergii si atunci o sa intrebam doctorita de untura de bursuc.
Ce uitasem eu sa va spun ca o matusa de-a mea i-a administrat fetitei ei de 4 ani jumate aproape o luna de zile cite un virf de lingurita de untura de bursuc in lapte cald cu miere zilnic, dimineata. Fetita racea frecvent, ultima data facuse o bronhopneumonie urita... tratamentul cu untura i l-a administrat dupa tratamentul cu antibiotice dat de medic... acum fetita e bine dar nu pot sa ma pronunt eu ca untura de bursuc a facut minuni pentru ca nu au trecut decit citeva luni de la tratament... e drept luni de iarna... ori copilul racea urit pina si vara...

uite ce am mai gasit eu pe alte situri>

Pentru ce este buna untura de bursuc?”
(Raspuns pentru SILVIA MAFTEI, F. AS nr. 506)

Untura de bursuc este un adevarat medicament, deosebit de eficient in tratarea si vindecarea TBC-ului, chiar si cu bacil Koch. Untura de bursuc se poate consuma usor, avand un gust suportabil. Cunosc cazuri cand un caz de TBC cu bacil Koch, tratat cu 4 kg de untura de bursuc, a fost vindecat - pe cand bolnavul avea 22 de ani - de patru, respectiv sapte caverne, de pe ambii plamani. De asemenea, untura de bursuc este un medicament foarte bun pentru afectiunile cailor respiratorii, in special pentru astmul bronsic. Se consuma in lapte cald. Incercati si dvs. acest tratament.
ELVIRA - Suceava, tel. 030/21.96.86


O s-o sun si io pe tant'Elvira asta di la noi


Dana
And, yes, I am a blonde!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaRosu spune:

quote:
Originally posted by Camelia

Frau Rot, scuze, da nu ma pot abtine : tu chiar ai de gand sa-i dai omului asa ceva fara stirea lui? Saracu Liviuc, n-as vrea sa fiu in pielea lui! As scapa de bronsita si-as da in hepatita.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor



Came, iote ca asar dupa ce m-o luat papadik in balon i-am zis ce-i dau... cu mari emotii am aflat ca po sa-i dau in continuare ca daca "nu are gust naspa, mami, merge... daca face si bine..."... el singurel a observat ca "tuseste altfel"...

Dana
And, yes, I am a blonde!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

dana...eu m.am cam dezumflat cu untura asta,sincerr si sa iti spun si de ce ..am vorbit cu mama si mi.a spus ca numai in sat la bunica(pe langa vatra dornei9 au fost cateva cazuri de boala grea din cauza asta..nu neaparat untura,dar de ex,un vanator a adus un bursuc acasa,l.au mancat(cica e buna carnea) si AU MURIT!!! copiii repede si cei mai in varsta au trait dar in chinuri cumplite de la trichineloza,au facut viermi in corp.nu vreau sa te sperii..cu siguranta ca in cazurile de care spui untura asta a fost bine testata, daca e luata de la farmacie dar eu nu ma risc in nici un caz.
alt leac babesc cu adevarat fara riscuri este gargara cu propolis,de fapt cu ceai in care s.au pus cateva picaturi de propolis,incearca si asa.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica codrinutului spune:

Dragă Dana, este primul meu mesaj ca membru. Am văzut întrebarea ta și cred că am un răspuns. Soacra mea a tradus din limba rusă un prospect din care rezultă că untura de bursuc este bună la bronșite(și la altele, dar asta te interesează). Și eu îi dau lui Codrin, băiețelul meu de 4 ani, care se învârte pe aici și mă întreabă ce scriu, cui îi scriu... Dacă vrei îți transcriu tot prospectul. Acum pot să-ți spun că se administrează și copiilor mai mici (1,2 ani), câte un sfert de linguriță de 2 ori pe zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lacri spune:

buna fetalor!chiar asta cu grasimea de bursuc nu am mai auzit-o.dar cred ca este buna.va pup dulce

Fabian si mami Lacramioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Nici eu n-am auzit de untura de bursuc.... dar am ras cu lacrimi de postarile de mai sus.
Duamna DanaRed ce mai faceti? Cum se simte liviuc dupa tratamentili aplikati?
Hai sanatate!

~~Adela&Julia (1an si 10 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SMART spune:

"badger " este o marca de produse care au la baza ulei de castor, utilizat in bolile de piele si tot felul de alte probleme
http://www.badgerbalm.com , noi il folosim dupa gradinarit pentru miini uscate sau rani.
pe urma am gasit rusii care vorbesc despre grasimea de bursuc: http://hunt.digt.ru/hunt/catal1.shtml , care face miracole.

FELICIA

Mergi la inceput