Ati accepta ajutor specializat de la un psiholog?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tcelen spune:

As apela ,daca as avea o problema pe care altfel nu am cum s-o rezolv,mai ales cand as stii ca ii stresez si pe ceilalti din jurul meu!Si apoi acolo as sta de vorba cu o persoana impartiala care stiu ca ma va ajuta si mi-ar da un sfat bun,sper!!!

tcris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2mami spune:

da, si chiar o fac!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmen spune:

Am pus aceasta intrebare pentru ca eu am ales aceasta meserie si o practic de cativa ani, dar m-am lovit de reticenta romanilor in a discuta despre problemele lor in fata unui psiholog. E o meserie ca oricare alta, nici prea interesanta, nici prea anosta,dar te doare cand vezi ca oamenii sufera in jurul tau, se zbat in propria suferinta, aleg de fiecare data aceleasi solutii gresite, de cele mai multe ori nu recunosc ca au o problema, sau vin la tine cu tot felul de prejudecati in cap si au pretentia ca in 1-2 sedinte sa-i faci bine, sau se plang de comportamentul lor dar nu doresc sa se schimbe ei ci eventual ceilalti.E foarte greu sa lucrezi asa, de fapt cred ca tine de educatie. Ideal ar fi, sa ne autoeducam si sa ne rezolvam singuri problemele dar de multe ori acest lucru nu e posibil, pentru ca tensiunea produsa de situatia stresanta te dezorganizeaza, nu te poti analiza obiectiv si ai nevoie de cineva care sa te ajute sa vezi din afara problema ta si sa o rezolvi. E ca atunci cand nu vezi padurea din cauza copacilor.
Multumesc celor care au raspuns.

Carmen si bb Calin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Ideal e sa apelezi la un specialist, pentru ca un prieten poate sa te asculte, sa iti fie altauri, dar poate nu stie sa te indrume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinah spune:

Eu am ajuns cu ceva ani buni in urma, in Romania, cand eram tanara si nelinistita, la psihiatru, sigur eram de psiholog, nu eram chiar asa de rau...Oricum, avand experienta aceasta, imi dau seama ca intr-adevar te ajuta un psiholog si o asistenta specializata. Sa nu uitam ca multe din conflictele, interioare sau nu, pe care le avem zi de zi sunt din lipsa comunicarii cu cei din jur. Aici, psihologul te poate pune pe linia buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabione spune:

De ce nu, a-si incerca!
In cazul in care n-asi mai putea sa-mi rezolv singura problemele, sa le elucidez, sa ies din starea asta proasta a-si incerca. Nu cred ca aceasta este o rusine. Se intampla uneori sa nu mai faci fata stresului, problemelor care te inconjoara si mai ales sa nu ai un sprijin langa tine indiferent ce e(sot, parinti, prieteni) atunci te descurci si mai greu. Trebuie sa fii o/un luptatoare, sa ai o stare de spirit buna si sa treci mai departe peste greutatile vietii pe care fiecare le intampinam mai devreme sau mai tarziu.
mult succes in viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

un psiholog mmm nttttttt, prefer un duhovnic sau pe sotul meu care mi-e cel mai bun prieten, ma cunoaste si imi da solutia cea mai potrivita..., dar la o adica as apela la un psihiatru daca problema ar fi deja de ordin medical cum este o depresie, mai ales una post-partum, bipolar, schizofrenie, isterie etc...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

Daca ar fi cazul sigur ca da. De ce nu???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns varun spune:

poate. daca as primi niste referinte bune sau daca as cunoaste persoana. exista si solutia traditionala a mersului la preot pt. consiliere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankka13 spune:

ca orice alta parte a corpului si i creierul are nevoie de o anumita atentie .Atunci cand ne doare ceva mergem la medic .Cand avem un inceput de depresie o punem pe seama stresului sau las ca-mi trece .Inca mentalitatea romaneasca crede ca daca te duci la psiholog esti anormal .Nu ,Psihologul e foarte util .Te ajuta sa te cunosti mai bine in primul rand .Am fost si ma voi duce daca va fi cazul

Mergi la inceput