Despre gradinarit

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Draga Andreea, cred ca ai dreptate cu caldura de la calorifer si florile de pe pervaz, dar la mine nu cred ca e cazul. Nu am mai mult de20° in bucatarie (daca e prea mutl ptr. rasaduri le voi muta), dar eu cred ca le-am pus prea multa apa. Si cand spun multa sa stii ca a fost MULTAAAAAAAAAAA. E greseala mea, dar asa invata omul, ca si asa mi-am facut un cerc pe perete ca sa dau cu capul cand fac cate o boroboata. Bulbii de begonii au rasarit trei din opt si sper sa rasara si ceilalti ca ardata destul de bine. Din floricelele celelate (seminte) s-au sticat doua si mai am vreo zece destul de marisoare (2cm pana la 4cm).

Am si eu o intrebare, daca afara sunt 4-5°, pot sa dau vasul cu rasaduri afara sa mai ia si ele aer curat sau nu. Sa nu dati in mine daca am zis vreo prostie, dar chiar nu stiu.

Cat despre cosuri, eu am aproape totul pregatit, mai trebuie sa creasca begoniile si sa se faca vreme frumoasa afara (adica sa nu mai inghete). In mijlocul cosului o sa pun doua plante de begonii normale, una rosie si una galbena, isr pe margini patru begonii care atarna tot rosii si galbene. Ei, ce sa spun, visez si eu ca parca vad ca nu-mi iese ce vreau eu sa fac si atunic o sa incep sa dau vina pe pamantul nefertil (hotia celor de la magazinul de unde o sa-l cumpar) sau o sazic ca a fost prea mult vant sau frig. Eu tot optimista sunt si sper sa-mi creasca begoniile.

Am vazut la o sera iedera, cam de vreo 40cm. Vreau sa cumpar niste sarma mai groasa si sa modelez scheletul unei bile si pe ea sa infasor iedera. Am vazut asta intr-un ghiveci in vitrina unui magazin si arata foarte bine.

Cam asta e stadiul actual la mine. Apropos, am si eu trei palcuri de ghiocei in gradina. sunt o frumusete si pe langa ei au aparut si doua floricele de branduse. Mi-e si mila de ele la cat de frig e noaptea, dar vad ca rezista cu stoicism.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Andreutza,
Cu toate ca si mie imi plac trandafirii de toate felurile, totusi nu am sa renunt la clematitele cumparate deja pentru mai multe motive: i-am bagat si sotului meu in cap virgula cam cum v-a arata cu acele floricele si i-a placut, am dat destul de mult pe ele si daca zici ca tradafirasii aia atrag si albinele ma las chiar pagubasa, pentru ca aici nu prea sunt albine ci viespi mai mult, sau un fel de albini salbatice ceva! De cand sunt aici nu am prea vazut albine (poate 3-4). Asa ca mai mult din aceasta pricina am sa renunt. POate le gasesc undeva in gradina un loc, dar deocamdata nu am facuta o bolta ceva.

Gradina mea este deja cumva aranjata de vechii proprietari. Primavara aceasta am sa o las asa pentru a vedea ce floir si plante mai sunt pe aici, dar in timp sigur ii voi da alta infatisare, dupa gustul meu. Gradina este in forma de patrat, nu prea mare dar nici mic. Pe laterale am ceva pomisori ornamentali, iar in fundul gradinii mai am niste copaci mai mari, niste copacei de mirta, si un gard viu. Toate acestea sunt puse cu scopul de a masca un pic faptul ca dupa gardul gradinii, este o alee si un bloculet. Cand vor fii verzi toata o sa am o perdea protectoare intre mine si blocul cu aceea alee. Nu chiar in mijlocul gradinii, am un rond de flori. Acolo fostrii proprietati au avut pusa in mijlocu londului , pe o piatra (pe care o am inca) o mic statueta, pe care si-au luat-o si bine au facut pentru ca mie nu-mi plac. in spatele casei am o terasa, si in partea laterala a terasei mai am un loc insorit pentru flori. Acolo o sa pun pe langa gard nalbe,pentru ca am un vecin cam dezordonat si are cam multe aruncate prin curte! Mai am locuri pentru flori in fata casei, unde mai sunt si arbusti pitici si niste plante , nu stiu cum le zice, care se intind pe pamant si au frunzele verde cu ceva alb. Nu sunt urate, dar cred ca o sa dispara !Mi-a lasat fosta proprietara fel de fel de vaze si ghivece mari pentru flori care le avea insirate prin curte, pe langa un copac, pe langa gardul viu. Foarte ornamentale si alea. O sa le folosesc.
Dar Doamne cat m-am intins cu povestitul!!!! Scuze pentru asta! Apropape ca seamna a lauda, dar nu este va asigur, ci doar am descris un pic gradina poate mai culeg niste idei ceva!
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreutza spune:

Draga Roxana, sa stii ca pentru rasaduri, ca sa creasca viguroase, nu trebuie sa ai f cald sau multa umiditate(nici nu incape vorba de multa apa), si e bine sa fie conditiile constante. Numai lumina trebuie sa fie la parametri maximi. Nici schimbarile bruste de temperatura nu le priesc, asa ca i-ati adio de la scos afara de la 20 la 4 grade. Mai asteapta un pic sa se mai incalzeasca.
Mai Petra, eu am zis ca si clematitele sunt superbe! Cum sa renunti la ele, mai? Pune-le in gradina si trimite-ne poze cu ele inflorite la vara!
Cu drag,



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Ce mai faceti, frumoase gradinarese?
Uf, eu de abia acum respir... a trecut ziua de vineri, acum sunt ceva mai libera... si miine ma apuc de gradinarit. A trecut si vremea rea, cel putin gerurile, sper...
O sa deschidem "Despre gradinarit" partea a doua, ca se facura 10 pagini...
Petra, sunt tare frumoase clematitele. N-ai o pozuta sa ni le arati de care ai luat? Poate o sa iau si eu. Dar sunt scumpe!!! O singura piesa 12 € si ceva... Mie imi trebuie multe, sa acopere garduri intregi... Pina acum agatatoare am cumparat fasole spaniola cu flori bicolore si zorele rosii si negre (am descoperit ca ipomée se traduce cu românescul zorele! ). Astea pentru doua garduri. Dar pe urma am descoperit ca semintele de zorele sunt toxice, asa ca pentru copii nu sunt bune. Deci imi trebuie niste plante agatatoare netoxice pentru gardurile de la gradinita de copii... sa acopere tot, cam 16 m de lungime si in inaltime 1,20 m. Ce sugestii aveti?
Andreutza, saracu' calculatoru' tau... Te inteleg, si eu am avut probleme de soricel si tare greu e! Bine ca reusesti sa te descurci si fara, eu nu prea reuseam...
Va pe toate si va astept la partea a doua , pe care o gasiti aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=22729

Otilia&LaAdelita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Beyyy fetelor...

dar a-ti scris o grämadä!!

Anto......cred cä ai inteles tu gresit!!!......pe bonsaiul täu, trebuie sä-l intorci cu fundul in sus si atunci poti sä-l uzi de jos in sus!!
Mie imi place sä gindesc logic......päi dacä e un pom, ca toti pomii....atunci de unde cade ploaia???...hai???...
Ti-a pläcut sfatul, nu???

Petra...mie imi plac Clematitele ( era sä scriu clätitele......e si asta valabil!!) la nebunie!!!
Stiu cä sint scumpe, cä si pe aici sint, dar eu dacä as avea o grädinä, as cumpära din fiecare culoare cite una, dupä care as sta la pindä cind se "coc" si asa aduna semintele pt. la anul!! ...asa le-as inmulti.
Eu zic sä-ti pui o fintinä artezianä pe piatra aia...eu am cumpärat una albä de la magazin si am pictat-o cu culori in ulei...a iesit minunatä!!!

Otilia...s-au märit ridichiile???....cä mi-e foame!!!...am o poftä de salatä!!!...mamä, mamä!!!
Dacä nu-mi trimiti si mie, vorbesc cu sotul täu!!

Andreutza....eu dacä as avea o grädinä, as cumpära tufe de älea cu frunze mici, care se pun pe la gardurile vii si le-as tunde in diferite figuri....aventual cu zorele plantate sub tufä, ca sä infloreascä pe ici, pe colo prin figuri...bineinteles cä prima figurä pe care as face-o va fi un "selbstportret" in märime naturalä al persoanei mele!!!....ca sä stie lumea cine este seful pe felie!!!
Eu as avea in grädinä toatä natura, dar mai in miniaturä...la fel ca afarä, in lumea mare...dupä modelul fengshui...apä, dealuri, cimpuri de flori, ceva pomisori, un helesteu neapärat cu papurä pe lingä el...ce mai o sä iasä o nebunie!!...si dacä mai imi rämine loc si o piscinä barosanä, asa ca sä poatä doamna sä facä baie dupä grädinärit!!...o portiune de plajä cu nisip, eventual si ceva scoici sä mä intepe pe ici, pe colo si vreo 2-3 cactusi in tepii cärora infig tigärile, ca sä mä las si de fumat!!!
Aläturi de "strand" fac o colibä micä cu un bäruletz cochet, ca sä nu mai fug in casä sä-mi fac un cocteil!!
Asta este grädina mea, creatä acum pe loc, in timp ce scriu, färä sä mä gindesc prea mult!!!...dacä stau mai mult sä mä gindesc, cred cä voi avea nevoie de citeva hectare!!...nu mä mai gindesc...am uitat terenul de tenis!!!...dar si-asa nu stiu sä joc!!!

Vä pup pe toate, Cami.

P.S. Azi a fost baba mea...dimineata a fost soare de te träznea...spre searä a inceput sä ningä!!...mä cam reprezintä...la mine gäsesti de toate!!......si soare, si furtunä!!

Mergi la inceput