Despre greutatile medicilor

Despre greutatile medicilor | Autor: casandra

Link direct la acest mesaj

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Scuza-ma, doar nu credeai ca intereseaza pe cineva asa ceva!... Chiar am urmarit sa vad... Daca postai ceva despre careva care a murit sau a suferit din vina medicilor, atunci da, deja erau trei pagini la subiectul asta. Asa insa... pentru majoritatea populatiei alaturarea cuvintelor astora, "greutatile medicilor" e asa, un fel de contradictie in termeni!!!
Va rog nu sariti cu gura. E doar o constatare trista, atita tot...

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisia spune:

Da,este foarte normal ca si medicii sa aiba greutati la salariile care le au!Dar care medici?Cei din provincie sau sate unde isi fac meseria si pe spaga mai mica sau chiar fara.Din orase mici unde toate lumea se cunoaste si se comporta omeneste cu tine!Nu zic ca nu sunt medici sufletisti si-n Bucuresti sau alt oras mare..dar de ce nu s-a scris despre greutatile medicilor din Bucuresti,Timisoara,Cluj..Ploiesti...sau na dintr-un oras mai mare!!Sincer sunt si eu absolventa de facultate si pana la ora asta nu mi-am gasit nimic de lucru nici ca bugetar.Stiu ca salariile bugetarilor si nu numai sunt execrabile..nu zic ca e corect fata de cei 6 ani de faculta si altii de rezidentiat si multi altii de munca responsabilitate si perfectionare merita doar bugetul care i se aloca pt salarii si dotare dar..din pacate mai exista un dar destul de mare!!!Nu are rost sa readucem aminte deoarece majoritatea dintre noi stim foarte bine ca daca ne imbolnavim tre sa deschidem usa spitallui cu capul pentru a fi tratati bine si nici chiar atunci nu e suficient.De fiecare padure cu uscaturile ei.In orice domeniu exista astfel de "uscaturi" dar cele care suntem prezente aici ne-am lovit cel mai mult de sistemul medical din maternitati si fiecare are asa un fel de repulsie fata de el.


"Copilul nu datoreaza parintilor viata ci cresterea"
Adina si bb Rares Costin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moka spune:

quote:
Originally posted by cataghe

Scuza-ma, doar nu credeai ca intereseaza pe cineva asa ceva!... Chiar am urmarit sa vad... Daca postai ceva despre careva care a murit sau a suferit din vina medicilor, atunci da, deja erau trei pagini la subiectul asta. Asa insa... pentru majoritatea populatiei alaturarea cuvintelor astora, "greutatile medicilor" e asa, un fel de contradictie in termeni!!!
Va rog nu sariti cu gura. E doar o constatare trista, atita tot...

This is the first day of the rest of my life!



Din pacate asa e... e tare trist. La fel si articolul. Pe mine m-a impresionat cazul doctoritei din Turda in mod special, si avea o specializare dupa care probabil dai cu tunul sa mai gasesti in Romania. Si situatia din familie... Dar ce nu inteleg este cum de spitalele n-au specialisti, ca la concursurile pe specializari sunt enspe candidati/loc. De ce nu se scopt mai multe posturi?

Moka si Mokutza (3 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Sunt si ei oameni, nu? Au si ei probleme (lipsa bani, neimpliniri personale sau profesionale, etc.) Dr. mea de familie imi spunea ca problema ei cea mai mare e ca nu are suficienti bani ca macar cand face curatenie generala sa-si permita sa plateasca pe cineva sa o ajute, ca asa ar avea mai mult timp pentru chestii ce tin de meserie, in conditiile in care ea nu primeste "spaga" pentru ca nu i se pare corect (imi spune mereu ca nici pacientii saracii nu au si atunci ce pretentie sa mai aiba). Am o vecina (specialist interne), acum pensionara, dar care atunci cand lucra nu primea nici un buchet de flori... In orice meserie si mediu exista OAMENI si oameni...

Anca si bebelina Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielat spune:

Este trist cazul acetstei doctorite, intradevar.
O viata grea cu multe griji si nici o portita de scapare poate duce la gesturi disperate.
S-a scris de sistemul sanitar undeva in articolul respectiv, dar nu este vorba numai de sistemul sanitar ci de sistemul romanesc in general.
Cati absolventi de facultate fara posibilitatea de a se angaja, cati oameni capabili cu vechime raman fara un mijloc de trai prin desfiintarea posturilor, toate aceste lucruri pot duce la gesturi disperate.
Intradevar este greu pentru medicii tineri, care nu-si pot deschide cabinete sau nu-si pot intretine familia cu veniturile pe care le au si asta dupa multi ani de invatatura.
Dar la fel se intampla si cu ceilalti absolventi de facultate care se vad pe drumuri dupa o perioada si nu stiu incotro sa o apuce.
Si cataghe, medicii tineri in generali sunt sufletisti si vor sa te ajute.
Eu am umblat pe la multi medici si pot spune ca medicii tineri erau interesati sa te ajute,sa intelegi situatia,iti explicau despre ce e vorba, nu te expediau ca cei in varsta care probabil ca nu mai au nici rabdarea necesara. Si in plus nici nu voiau sa ia bani chiar daca ii ofereai.

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Mi se pare tare trist ca statul roman nu are grija de specialistii sai. Imi imaginez ca si in Turda sunt copii cu probleme, iar pentru parinti ar fi fost mai usor sa mearga la specialistul din localitate decat sa plece la Bucuresti, sau in alt centru mai mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Citeam ca in Romania au fost in jur de 4000 sinucideri anul trecut. In cazul doctoritei, socul a fost prea mare. Ca sa te specializezi in Belgia, in acel sistem occidental, unde lucrurile sint puse la punct si sa revii la tine unde risti sa ramii fara slujba, ce lipsa de orizont, de perspective...oricit de echilibrat ar fi un om tot ii vine sa innebuneasca !!! Stiu ca tatal meu, inginer ramas somer a devenit deprimat, s-a inchis in el mai mult ...iar vina cadea pe noi familia, desi nu aveam ce sa facem...mai ales ca refuza sa se interneze, sa faca un control, sa se pensioneze - sistemul medical nu a putut face nimic pentru el, desi l-am inscris la medicul de familie .

Poate avem impresia ca medicii trebuie sa reziste la asemenea socuri, la spectrul somajului, ni se pare ca sint deasupra grijilor cotidiene, ei care vad, trateaza, vindeca atitia pacienti, mai ales in cazul celor pregatiti in psihiatrie trebuie sa treaca peste grija zilei de miine.

Mie mi se pare ca platim un pret prea mare pt toate acele promisiuni ale asa zisei reforme, ca sint sacrificati bolnavii, sint inchise spitale, banii nu mai ajung unde trebuie si cei care se pregatesc in facultate, la cursuri in strainatate sint vulnerabili la problemele de supravietuire. Am asistat la discutia despre aceste lucruri, din puncte de vedere diferite-cineva care nu are asemnenea experiente nu stie ce inseamna , nu intelege pe cei sacrificati.
Auzeam pe presedintele Camerei Federative a Medicilor , dr. Peretianu protestind de mai multe ori ca medicii sint supusi la multe controale, au tot felul de taxe de platit, birocratie cit cuprinde si ii compatimeam sincer.


"Daca dragoste nu e, nimic nu e"

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Medicii sunt si ei oameni. Au si ei parte de greutati, poate mai mult decat altii: de munca lor depinde alinare suferintelor altora si uneori chiar viata. In fiecare zi vad lucruri pe care noi le vedem totusi foarte rar sau deloc, iar atunci cand suntem in mijlocul evenimentelor cu vreo ruda sau prieten bolnav suntem coplesiti. Medicii lucreaza cu oamenii, cu publicul cum se spune, prin natura meseriei lor. Si fiecare om are necazurile lui, parerile lui, se manifesta intr-un fel sau altul. Iar cei care ajung la doctor au necazuri ! Este foarte greu sa lucrezi cu publicul...
Atunci cand un om este vindecat se bucura si pleaca acasa. Este normal. Doctorul care l-a ingrijit si-a facut datoria. Asa si trebuia. Problemele acelui doctor, poate de servici, poate familiale sau altele, sunt necunoscute pentru majoritatea si poate ca asa trebuie sa si ramana.
Insa cand apar probleme, este adevarat ca in general se da vina pe medici. Si, din pacate, in multe cazuri sunt si unii medici care nu fac cinste nimanui. Aceste cazuri nefericite sunt intens mediatizate, in orice caz mult mai mult decat celelalte.
Dar medicii sunt si ei oameni si uneori ii coplesesc si pe ei greutatile si grijile...


Mergi la inceput