cum se prepare piureul de castane?

cum se prepare piureul de castane? | Autor: viorela hoff

Link direct la acest mesaj

Poate stiti vreo reteta, am piureul direct de la "mama" lui adica de la Budapesta, dar nu stiu cu ce sa-l pregatesc, ceva frisca parca si inghetata?
Astept cu "infrigurare" Viorela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Daca ne dai reteta ta de piureu de castane iti dam si noi idei despre cum sa o prezinti la interval
So, mie imi vine in minte acum un desert in cupe din alea cu picior lung in care pui straturi succesive de biscuiti de genul Digestive sfaramati, putina miere picurata, un strat de crema de vanilie, de genul budinca, un strat de piure de castane, un strat de frisca, un strat de fructe de genul zmeura (ceva neacidulat in orice caz) si termini triumfator cu frisca si pudrezi cu cacao. In loc de crema de vanilie poti pune globuri de inghetata, o varianta pentru serile toride de vara, care, ce-i drept, sunt cam departe.

scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Buna, buna....ce subiect dulce...
Viorela, o varianta ar mai fi cu piscoturi inmuiate in amestec de apa cu rom / esenta...si apoi un strat de piure de castane si unul de frisca, decort cu bombonele din alea decorative de ciocolata.
Scarmanus, de ce vrei tu draga mea reteta de piure??? eu nu am vazut niciodata decit facut-gata la magazin....crezi ca se poate face si in casa? (in orice caz m-ai data gata cu "termini triumfal"!!!..parca vedeam incheierea in acordurile din Aida)
pofta buna Viorela...sper ca te-am ajutat
Roxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Gibilic-lac! Facui o interpretare gresita a frazei Viorelei. Dupa mine suna cumava de genul cineva de la Budapesta mi-a dat reteta de pireu, iar eu nu stiu cum sa-l fac. Gibilic-bic-lac! Ca da, piureul, cand ai castanele, il "extragi" din castanele fierte, daca nu-ti extragi si nervii de atata piguleala. No, io, amu, ma retrag, rusinata...

scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Gibibibilic-bic-bic-lac-lac, Scarmanus, cred ca ai piure de castane pe limba!
Foarte bun, maine o sa-l dau gata pe sotul meu, cred ca o sa iese mai bun decat la Budapesta!
Roxana , si reteta ta e excellenta de asemenea, merci!
Piureul de castane l-am primit cadou de la cineva din Budapesta, e gata preparat, arata ca un pachet de unt. Nici eu nu am vazut nepreparatŽ, la Timisoara se vindea in magazine la borcanel!
Bussi si va invit la un piure!
Viorela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

hihihihihi, Scarmanus...si eu care mi te inchipuiam fierbind si facind extragerea stiintifica a substantei moi din castane...o adevarata munca!!!
Viorela, nici eu nu am mai vazut asa in pachet...dar presupun ca e doar un mod diferit de ambalare. eu am un borcan neatins acasa...mi l-a adus mama de la timisoara..tot asa, in amintirea faptului ca atunci cind eram mica il devoram cit ai zice peste...acum....nu prea imi face cu ochiul.
vrei sa iti mai trimit piure?
Roxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clopotzel spune:

Fetelor, am la retele voastre...Insa acum vin cu o alta dilema!!!
M-a servit cineva cu tort de castane!!! O nebunie de tort. Ati avut ocazia sa gatiti asa ceva?!? Sau aveti vreo idee cum se prepara?!? O reteta ceva?!?

Before judging somebody, walk a mile in his moccasins.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Eu am doua retete, dar te avertizez ca nu le-am facut niciodata. Prima e luata de la "cafeneaua" Romaniei libere. Daca pofta ti-e atat de mare si te incumeti sa incerci, da-mi si mie de stire.

TORT DE CASTANE

Incalzesti cuptorul (150°C, la termostat). Topesti în bain-marie 200 g de ciocolata neagra amaruie, adaugând o lingura de apa. Adaugi 7-8 castane glasate, sparte în bucatele mici. Separi albusurile de la 4 oua. Când s-a topit ciocolata, scoate vasul din cuptor, niveleaza si adauga 125 g unt taiat în cubulete, amesteca (în afara focului) si lasa sa se raceasca. Când s-a racit, amesteca 200 g de crema de castane, galbenusurile de la cele 4 oua, bucatelele de castane glasate, 2 lingurite de rom bun, si 50 g de faina bine cernuta.
Acum bati albusurile (cu un vârf de sare si trei stropi de zeama de lamâie), pâna se face o spuma ferma, adauga 75 de grame de zahar tos si mai bate 30 de secunde.
Amesteca (cu delicatete!) spuma cu crema obtinuta anterior si toarna totul într-o forma de prajitura pe care ai uns-o cu 10 g de unt si ai tapetat-o cu 10 g de faina.
La cuptor cu ea, cam o ora fara cinci minute.
Decoreaza dupa fantezie, cu zahar pudra, cacao sau forme de ciocolata si ceva castane glasate taiate frumos.
Nu te gândi la calorii si la colesterol. N-are mai deloc.

Tort de castane

12 ouă, 280 g zahăr, 3 linguri cu vârf de pesmet, 1 lingură scorțișoară, 280 g piure de castane (castane fierte și pasate), unt, cremă și glazură după dorință.
Bateți gălbenușurile cu zahărul, adăugați pesmetul și scorțișoara și amestecați ușor. Adăugați piureul de castane și la sfârșit 6 albușuri bătute spumă. Turnați amestecul obținut în tava unsă și tapetată și coaceți circa 45 minute la foc mic. Umpleți tortul cu o cremă și ornați după preferință.

Daca nu ai curaj sa le incerci, cere si tu reteta de la persoana care te-a servit si scrie-o aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

aici mai gasesti cateva retete:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14921

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de Cat

Piure de castane
Castanele se pun la fiert in apa rece. Se fierb 30-40 de minute si apoi se scot din apa si se lasa sa se scurga, apoi dupa ce castanele s-au racit putin se curata coaja exterioara. Miezul se da prin masina de tocat. Se adauga rom, vanilie si miere, daca nu sunt suficient de dulci. Se serveste cu frisca.

Catrinel

initial postat de Floare de Colt

mentionez ca nu am folosit reteta deoarece nu am gasit castane.

Crema de castane

Cantitati:

Crema:

1 kg castane, lapte (in care se fierb castanele), 200 gr margarina fara sare, 1 pahar zahar (200-250 ml), 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita Nescafe, rom (1 cm intr-un pahar).

Glazura: (la 1 kg crema)

100 gr ciocolata topita, 2 linguri zahar, 2-3 linguri apa, 1 lingurita margarina.

1. Se curata castanele de coaja si se prajesc putin intr-o tava de teflon cu capac. In timpul prajitului se intorc de pe o parte pe alta. Se scot apoi si, cit sint fierbinti, se pun intr-un prosop si se freaca sa se dea jos pielita subtire ramasa. Se pun la fiert in lapte, cit sa le acopere, timp de vreo 45 de minute. Se lasa sa se raceasca in lapte, dupa care se scot si se dau prin masina de tocat cu gauri mici.
2. Margarina, zaharul si zaharul vanilat se freaca spuma cu mixerul.
3. Ness-ul si romul (1 cm intr-un pahar) se amesteca.
4. Se amesteca toate (1, 2 si 3) cu mixerul pina se face spuma.
5. Se pune in forme de hartie mici (gen muffin).
6. Se topeste ciocolata, se amesteca cu zaharul, cu apa si cu margarina. Se toarna deasupra, dar nu pe toata suprafata.
7. Se serveste rece, cu frisca batuta si cu ciocolata rasa.



Deschide poarta sufletului si vezi in tot ce te inconjoara splendoarea lui Dumnezeu.

Mergi la inceput