Plante si flori pentru suflet

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leah spune:

Pentru mai multe informatii vizitati www.herbaline.go.ro care ofera diferite informatii despre Pastrarea plantelor Retete de pamanturi,
Combaterea biologica, Plante care depolueaza, Crizanteme, precum si o serie de linkuri utile, din care citez: www.freeplants.com, www.cacti.com, reclamailegalala alt site = avertizare,www.gardens.ro
www.argentgarden.ro. Va mai recomand si situl www.plantesiflori.go.ro

Iata un articol de pe situl de mai sus:

Scurte sfaturi pentru pastrarea florilor si plantelor de apartament si de gradina

Se pune des problema improtantei unui pamant optim pentru florile si plantele de apartament si de gradina. Multi pasionati au dat solutii in acest sens, care pe moment sau individual au dat rezultate bune. Diversitatea opiniilor este foarte mare si pe buna dreptate, pentru ca exista o mare diversitate de plante, cu cerinte specifice, exista si foarte multe exceptii care aparent cantrazic regulile si exista si alti factori, care daca sunt indepliniti, determina planta sa-i mearga bune si intr-un pamant mai prost, cel putin un timp. Sau, in zadar, daca folosim un pamant bun si nu sunt respectate celelalte cerinte.

In general, am observat, din propria experienta, dar si din contactul pe care-l am diversi pasionati, ca se pierd extern de multe plante, mai ales de apartament, din anumite motive :

1. Necunoasterea speciei - (denumirea corecta si origine ) atrage dupa sine necunoasterea cerinbtelor de mediu, si nu se poate face nici macar o logica corecta, asupra acestor lucruri, in lipsa de un material de documentare.

De aceea, primul lucru pe care trebuie sa-l stie oricine este cum se numeste planta, din ce familie sau grupa face parte, si ce habitat natural are.

Dorinta de a achizitiona tot timpul plante noi, deosebirte, valoroase, ii opreste pe unii, sa mai rationeze daca pot si au conditiile necesare pentru a mentine aceste plante.

Daca putem oferi conditiile esentiale de temperatura, luminozitate si umiditate, mai ales iarna, acestor plante, este bine sa ne limitam.

Un amalgam de plante din categorii si pretentii diferite (uneori chiar contradictorii) amplasate in acelasi spaiu de iernare, nu va fi usor de obtinut in conditii obtime.

De aceea este de preferat o orientare si o profilare de specii cu cerinte asemanatoare, eventual se pot face colectii din cateva specii care au multe varietati.

2. Plantarea si transferarea plantelor se face de multe ori gresit. Este bine sa se foloseasca ghivece adecvate, corespunzatoare marimii plantelor ( de la mici la mari) si sa se transfere la perioade optime plantele. In nici un caz nu se vor pune plantele tinere, firve, in vase mari.

3. Ghivece necorespunzatoare Ghivecele clasice, au nevoie de un drenaj foarte bun, pentru scurgerea apei in exces, in caz contrar trebuie aplicata o udare foarte atenta, si executata de aceiasi persoana, la intervalle bine stabilite, tinind cont de specia de planta si tipul ghiveciului.

La ghivecele clasice, Practicarea unor orificii mici, pe fundul ghivciului nu sunt benefice. Orificiile de comunicare cu farfurioara, trebuie sa fie suficient de largi si in numar corespunzator, pentru a se face irigare in conditii optime, iar dimensiunea acestora trebuie sa fie in medie de 1/6 - 1/4 din suprafata totala a bazei ghiveciului.

4. Udarea, fertilizarea si tratamentele sunt trei elemente de mare importanta atat cantitativ dar si timpul de aplicare, care va fi subiectul unui viitor articol






Leah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Leah

pupici


V.

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pojogam spune:

multumesc pt site-uri insa nu au chiar toate informatiile. oricum poate o sa gasesc un raspuns la platuntele alea care nu vor sa mai infloreasca.
Ce stiti de trandafirii agatatori? eu am curte si as dori in primavara sa plantez la geam ceva de acest gen. m-ar interesa ce soi este mai rezistent si frumos pentru asa ceva?
A, am un cactus care tb taiat mereu pt a se forma alte brate. cum as putea sa-l inmultesc?
pupici fetelor si astept vesti de la voi

Mihaela si Flaviu
http://community.webshots.com/user/pojogao

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pojogam spune:

HELLO?!!!

Mihaela si Flaviu
http://community.webshots.com/user/pojogao

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BurlacuP spune:

Si mie imi plac florile! Si ma ceva flori prin casa si o sa-mi cumpar! Daca avem un specialist printre noi as vrea sa-l intreb de ce trandafirul meu chinezesc nu infoloreste?De ce muscatele mele... se cam usuca? NU sunt f. buna cunoscatoare a florilor! Le iubesc! Am grija de ele! Le ud nici mult nici putin! Le sterg de praf! Dar... ce se intampla? Ceva gresesc... nu stiu ce

Multumesc!

Paula

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaR spune:

Nu cumva ati vorbit de copacelul acela cu frunze mici ovale si grase care face floricele iarna ? Dupa cite stiu eu se numeste craciunita, fiindca face flori cam de Craciun. Dar din pacate nu stiu cum se ingrijeste.
Eu am o yucca care nu prea vrea sa creasca iarna si i se ingalbenesc frunzele mai vechi. Sper sa vina odata vara cu caldura si lumina ei pina nu-mi moare plantuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Trandafirul japonez (Hibiscus - da cautare pe google si gasesti o multime de info) are nevoie de multa lumina si caldura ca sa infloreasca....
Daca se "lungeste"fara sa ramifice, tunde-i varful.

V.

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MALUBA spune:

nu pot intelege cum persoane cu case imense nu tin deloc flori in ele?oricat de ocupati ar fi sau mai stiu eu ce , 15 min.pe zi sa le ingrijesti nu cred ca nu se gasesc...
noi stam deocamdata intr-un ap.micut si avem doar 4 floricele, dar cand ne vom muta cred ca o sa-mi fac o mica botanica....sunt o "hrana "a sufletului...si apoi e superb sa vezi cum cresc, infloresc, se dezvolta doar pt.ca tu le iubesti,le dai atentie.
ca si animalutele, cer atat de putin si ofera mult mai mult ....
pe langa "norocul casei", "violeta de parma" avem o Vreseea -care asteptam de 2 ani sa infloreasca si nu vrea...si e asa superba cand infloreste...
daca are cineva dintre voi aceasta floare imi spune si mie dupa cat timp i-a inflorit???......
..mai multa culoare in viata...
- 34 sapt.

pupici pt bebici,mamici si burtici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pojogam spune:

Paula trandafirul japonez tb taiat la fiecare ramura la capat varful, pentru a se regenera. Al meu a facut flori tot anul trecut si acum e intr-o pauza sa zic. Uneori trece f mult timp,un an, 2 pana face flori momentan nu e cazul meu. Trebuie sa stea la lumina insa nu la soare direct si nici la caldura prea mare.
Violetele de Parma se raresc de la radacina primavara? Intreb fiindca vad ca aveti mai multe violete.


Mihaela si Flaviu
http://community.webshots.com/user/pojogao

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Dracena mea a facut in pamant niste nu stiu cum sa le zic - puricei albi care misuna toata ziua pe acolo . Nu sunt vizibili de la distanta ci numai daca te uiti cu atentie pt ca se ascund in acel pamant - dar sunt f multi. Am incercat spreiurile care se gasesc in comert pt daunatori si nu au mers. Am incercat si sa o mut dupa ce in prealabil i-am spalat radacina dar iar au aparut. Ce sa fac?

Pupici

Mel

Mergi la inceput