Plante si flori pentru suflet

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Mersi, fetelor pt. adresa pepinierei. Poate ajung pe acolo in primavara asta.
Si la mine ghioceii sunt infloriti in gradina, de asemenea au iesit frunzele de zambile si lalele (pe care nu le-am scos, au ramas acolo bulbii lor peste iarna).

Laura si bebitele: Bianca (4 ani si 10 luni) si Ramona (1 an si 9 luni)
http://community.webshots.com/user/lauratenea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pojogam spune:

Diana904 voiam sa fac o gluma cu melcii… stii ca francezii sunt amatori de delicatese. Noroc ca eu am scapat de ei mai de mult. Probabil e pamantul f umeda sau zona e mai umbroasa. Nu stiu cum am scapat de ei dar probabil ce spune Andreutza e bun. Exista o substanta pe care o gasesti la florarie care stimuleaza inflorirea si inmugurirea plantei, poate daca pui pe pamantul unde zici ca nu iese nimic inca de la narcise, poate da roade. Eu am folosit la o plantuta pe care o credeam pierduta.
Doina sa stii ca nu ar fi asa greu de trimis seminte. Mai greu ar fi cu un butas. Asa ca incearca-ma cu o adresa…
De obicei primavara puneam semintele in pamant direct dar anul asta am sa fac rasaduri pt cele care necesita ca sa nu mai creasca imparstiat. Am avut si eu seminte de iarba pt gazon insa nu am pus nisip si a iesit f rara.
Incep sa va invidiez cu Baneasa voastra … pe aici alergi mult dupa ceva plantute choar daca sunt florarii specializate.

Si eu las bulbii in pamant insa scot gladiolele pt ca sunt mai sensibile.

Mihaela si Flaviu
http://community.webshots.com/user/pojogao

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Hai sa vin si eu aici cu voi pentru ca sunt 'dusa" cu florile, am o multime si mereu mai gasesc ceva ce n-am.Desi stau la bloc in fiecare an am toate geamurile pline de muscate curgatoare iar anul trecut am avut petunii.Intotdeauna am luat plantutele mici, n-am incercat niciodata cu seminte.Din experienta mea de un an pot sa spun ca petuniile sunt mai pretentioase decat muscatele, e adevarat ca sunt parca mai spectaculoase cand sunt pline de flori dar eu anul trecut dupa ce-am venit din vacanta le-am gasit cam lesinate.Probabil ca cine mi le-a udat le cam "oparise".Muscatele nu le-am putut niciodata salva de pe un an pe altul, le-am pus in uscatorie, au vegetat peste iarna si-n primavara au murit, le-am taiat scurt toamna, am pus jardinierele in saci de plastic inchisi la culoare si mai grosi si le-am pus pe balcon dar la fel, primavara n-au mai inviat, stie cineva vreo alta metoda?

http://community.webshots.com/user/lilianacsaki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

MUltumesc pentru solutia contra melcilor...moluscocid-ul acela n-o fi toxic pentru ciini? Ca si aia isi baga nasul peste tot..E posibil sa fie atrasi de umezeala, sotul meu uda vara de 2 ori/zi dimineata si seara ..e un cerc vicios, daca nu udam se usuca gazonul si se pleostec florile..daca udam vin melcii!!
Nici solutia propusa de Mihaela (pojogam) nu e rea. Lucrez la o firma franceza, ce-ar fi sa le fac kdo patronilor o punga cu melci?? Poate ma avanseaza. In fine sper sa nu mai apara anul acesta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pojogam spune:

LauraT mai bine iei rasaduri de petunii pt ca te vei bucura de flori mai mult timp si poti lua mai multe. Eu am pus in gradina acum 2 si am vazut ca urmatorul an au mai rasarit. insa am vazut ca le prieste sa stea ridicate asa in jardiniera ca se intaind, pe pamant a fost mai greu.

Mihaela si Flaviu
http://community.webshots.com/user/pojogao

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pojogam spune:

LauraT mai bine iei rasaduri de petunii pt ca te vei bucura de flori mai mult timp si poti lua mai multe. Eu am pus in gradina acum 2 ani si am vazut ca urmatorul an au mai rasarit. insa am vazut ca le prieste sa stea ridicate asa in jardiniera ca se intind, pe pamant a fost mai greu.

Mihaela si Flaviu
http://community.webshots.com/user/pojogao

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DOINA SANDA spune:

BUNA FETELE!
Am cautat pe net pepiniera din BANEASA,si am gasit-o:Institutul de cecetari pomicole Baneasa.Au puieti de pomi fructiferi,dar floricele nu am vazut pe nicaieri.Din cate am auzit si la Romstall Garden,ar avea flori.S-ar putea sa le fac o vizita,pt ca e mai aproape de mine,decat Baneasa.Daca au ceva interesant,o sa va zic si voua,si mai ales preturile sa nu fie prea mari.
Daca stie cineva de unde se pot cumpara muscate curgatoare,sa-mi zica si mie.... Dar sa fie in Bucuresti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Am vazut acum catalogul Selgros valabil din 25 feb...sint lalele, narcise, sofran ..in fine sint mai multe dar astea m-au atras pe mine..lalele sint cam 100.000, narcisele si sofranul in jur de 50.000!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melinav spune:

quote:
Originally posted by diana904

Laura- pepiniera (de fapt nu stiu daca e pepiniera e denumirea corecta) din Baneasa e pe str. Ion Ionescu de la Brad. Ca repere: restaurantul Capriciosa, sediul Psd sect1 cred, sediul Romatsa.



Si cu ce se poate ajunge acolo, ca mijloc de transport in comun?

Melina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DOINA SANDA spune:

Melina-stiam inainte ca 783,care mergea la aeroport Otopeni,trecea pe acolo,acum sigur-sigur nu stiu...
Pt iubitoarele de flori am gasit un site,asa ca sa mai tragem cu ochiul...http://www.plantesiflori.go.ro/articole_gr.html

Mergi la inceput