Strainatatea (2)

Strainatatea (2) | Autor: Andrada

Link direct la acest mesaj

Poftiti va rog!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nelke spune:

LA MULTI ANI FERICITItuturor !
Cataghe, nu trebuie sa-ti faci griji, majoritatea lumii (parerea mea personala) a înteles despre ce este vorba în propozitie...
Revenind la subiectul initial îl citez pe Murphy: ´Daca scoateti ceva dintr-o cutie si vreti sa puneti la loc veti constata ca aveti nevoie de o cutie mai mare.´
Cine are urechi de-auzit, sa auda !

Nelke

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Eu am trecut cu dreptul in noul an si sper cä si voi ati fäcut la fel!!!
Ca sä revin la subiectul initial, vreau sä descriu un pic si situatia mea...
Sint in Berlin de aproape 15 ani si am observat cä dorul de casä a scäzut direct proportional cu durata sederii mele aici...
Am venit aici pentru totdeauna...nu pentru o perioadä limitatä de timp...ästea sint 2 situatii diferite.
Cind stii cä stai numai un timp limitat, atunci iti este mai usor sä "te rupi" de Romania...dar cint stii cä este o cale färä intoarcere, atunci te pregätesti sufleteste!!
La inceput, mi-a fost tare dor de casä...primii 5 ani am fäcut concediul numai in Ro...timpul liber pe care nu-l aveam, m-a ajutat intr-un fel sä nu mä gindesc atit de intens la ce am läsat in urma mea...dar, cu 2 copii mici, ne-a tras mereu ata spre Ro, unde asteptau bunicii neräbdätori sä-si vadä nepoteii...au fost si ei la noi, pe rind, dar eu mä bucuram nespus sä mergem noi acolo!!!....deh, dorul de casä, de care vorbeai!!!
Dupä vreo 5 ani, mi s-a aprins o lampä si i-am zis sotului cä vreau sä-mi petrec concediul si in altä tarä...in Ro mergeam si de 2, sau 3 ori pe an!!!...visul meu din copilärie a fost sä väd si eu Italia, mai ales cä stiu si limba...si uite cum am plecat in Italia, in concediu...bineinteles cä bunicii ne-au trecut pe lista trädätorilor si s-au cam supärat, dar nu mi-a pärut räu, deoarece mi-am indeplinit visul...si sincerä sä fiu, in Italia, m-am simtit ca in Ro!!
Dupä aia, am inceput sä luäm Europa la rind si am vizitat aproape toate tärile...intre timp, veneau bunicii la noi si stäteau 3 luni, cä mai mult nu se putea!!!...apoi au venit si 2 prietene de-ale mele si uite asa..
Schimbarea s-a produs intr-un moment de luciditate, cind mi-am pus intrebarea: " de ce vin eu aici??...peste tot aud numai de probleme, toti vor cite ceva de la noi s.a.m.d....iar noi sintem aici ca sä ne petrecem concediul, nu sä auzim tot felul de probleme!!!...cä probleme avem si noi, acasä ( la Berlin ), dar eu nu mä apuc sä le insir la toatä lumea!!!....vreau sä uit pt. o perioadä de ele si sä mä relaxez!!!"
Odatä cu schimbarea directiei concediului, s-a imbunätätit situatia...cind veneau la noi, era totul altfel...eu mä relaxam cum puteam in concediu ( cu 2 copii ), iar acasä, avea bunica grijä de copii...deci, un ajutor suplimentar!!!
Acum, cind mi-e dor de tata, cä numai pe el il mai am, dau telefon si pälävrägim pinä ne säturäm...eu il cunosc dupä voce, cum ii merge, asa cä nu poate sä mä päcäleascä!!!
M-am obisnuit cu ideea cä aici este viitorul meu si al familiei mele...copiii sint sträini pt Ro si nici nu se vor duce acolo sä träiascä, iar noi vom rämine tot aici, lingä ei!!!
Am cunoscut si o grämadä de romani pe aici, dar pe ff putini i-am trecut la categoria "prieteni"...sint cam dezamägitä de ei...te cautä numai cind au nevoie, sint invidiosi si birfesc pinä la loc comanda!!!
Mie nu-mi place sä birfesc si nu am fäcut räu la nimeni, ba dimpotrivä...si tot mi-am auzit vorbe in rindurile romanilor!!!...de ce???...nu inteleg!!!...asa cä ii las pe ei cu birfele lor, sä se simtä bine si eu imi väd de treaba mea...viata merge inainte si färä ei!!!
Am ajutat pe foarte multi in anii ästia, cu toate cä pe mine nu m-a ajutat nimeni cind am venit eu aici, dar dupä ce s-a terminat "lucrarea", nici cä te-au mai cäutat...cind ii intilneam intimplätor, auzeam o scuzä mizerabilä, care mai bine nu o spunea...mi-ar fi pläcut mai mult sä aud adevärul crunt!!...pt. mine ar fi cintärit mai mult!!!
Prietene am...si romance, si nemtoaice...dar mi le-am ales cu mare atentie...oricum, prietenia dureazä de multi ani si asta inseamnä cä nu m-am inselat!!
Sint o fire enorm de sociabilä si asta ar insemna sä am prietene la nesfirsit, dar nu este cazul.
Mai este si o altä parte a monedei...eu am o familie pt. care sint responsabilä... nu pot sä-mi las familia baltä, ca sä intretin o prietenie...pt. mine nu se meritä...prietenele mele au inteles asta si nu este absolut nici o supärare!!!
Cu prietenele mele din Ro, corespondez prin e-mail si este fff bine...imi trimit poze cu ele si imi povestesc tot ce fac, zi de zi....si eu la fel.
Cu toate cä nu-mi mai este asa dor de Ro, sint cu ochii pe ea, ca pe butelie!!...aflu toate noutätile cotidiene ( bineinteles nu asa de bine ca cineva care träieste acolo!!) si mä bucur la fiecare imbunätätire pe care o aud!!! Imi doresc tot binele din lume pt. Ro...as vrea sä merg acolo si sä nu simt nici o nepläcere, dar se pare cä visul meu nu se va intimpla in viitorul apropiat...päcat!!
Imi pare räu cä au vindut toatä tara la sträini, dar mä consoleazä gindul cä eu reprezint Romania pe unde sint...si sint mindrä cä sint romancä!!!
Prin comportarea mea demnä de invidie, le arät sträinilor cu care intru in contact, cä romanii sint altfel, si nu cum väd ei la TV!! Majoritatea au din päcate, o imagine eronatä despre Romania!!!
Asa cä, draga mea Amalia, telefoneazä cit poti, stai in net, in DC si dacä ai si o "ocupatie" micä si cu ochi, iti va trece timpul altfel!!!
O modalitate este si telefonatul pe net, cu o camerä...in felul ästa, poti sä-i si vezi...pe cei care au PC, bineinteles!!!
Cu drag, Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

http://www.evz.ro/social/?news_id=141778

"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Draga Papadie, am citit articolul si comentariile la el.
Nu oricine este facut pentru munca in strainatate asa cum nu oricine este facut sa spele podele. Desi, cam pueril articolul pentru Ev Zilei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

aaa, Amuleta, nu!
Papa a vrut tocmai sa sublinieze faptul
ca omul, cu toate greutatile, ar lua-o de la capat,
ca altfel nu ar avea cum sa supravietuiasca.

La sfarsit a subliniat: "omnia mea mecum porto",
ceeace inteleg eu este ca s-ar duce invartindu-se
in toata lumea.

Irina si Sofia cea jucausa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Imi_incep_viatza spune:

Si ai mei se gandesc sa vina in concediu in Romania, la fel ca si mine care de-abia astept vacantza sa ma reintorc si sa-mi revad cunostintzele...insa ai ridicat un subiect la care nu m-am mai gandit pana acum..... daca asa, numai prin telefon si net ni se plang de situatia de acsa si de cat de multa nevoie au de bani... asta inseamna ca... atunci cand vom ajunge acolo....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

mesajul lui dinu mi-a facut scirba. intelesesem ca-i ceva in neregula cu el , dar acum a intrecut masura.

Dinu cind te intorci din Dubai citeste http://www.expres.ro/afaceri/?news_id=141867... si alte numere nici nu ma straduiesc sa gasesc ptr tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dinu spune:

La Multi Ani si tot ce va doriti in 2004!
In cele citeva zile in care am lipsit, vad ca s-au intimplat multe.
Spectaculoasa evolutia evenimentelor din viata lui Lorelei (vezi subiectul "Cu incredere spre Canada"). Lorelei, da-mi voie sa te felicit pt. demnitatea si sinceritatea cu care ne-ai tinut pe toti la curent cu tot ceea ce s-a intimplat in aceste 2 saptamini framintate din viata ta. Mi-as dori ca toti cei ce scriu pe acest forum sa o faca asa cum o faci tu, cu bune si rele, cu reusite si dezamagiri, dar asta e o alta poveste ... E o raspundere prea mare sa dai sfaturi intr-o asemenea situatie (surprinzator se ingramadesc mai ales cei care sint doar la stadiul de "occident virtual") si e un risc enorm pe care tu ti-l asumi in a urma sfaturile cuiva, fie el si apropiat, ca sa nu mai vorbim de necunoscuti. Tu esti singura care poti sa iti decizi viitorul pt ca tu si fetita ta veti suporta consecintele. Vorba evreului: "de ris rid toti cu tine, de plins plingi singur". Opinia mea, (e o opinie si nu un sfat), e ca ai luat decizia cea mai buna in conjunctura actuala. Considera Canada ca pe asul din mineca, nu iti mai merg treburile in RO, ai oricind o portita de scapare. Desi la salariul tau si la mediul de afaceri in care te invirti in RO mai mult ca sigur ca iti vei stabili contacte, iti vei face si intretine niste relatii la un asemenea nivel incit ma indoiesc ca vei mai lua in considerare posibilitatea emigrarii. Multa bafta in continuare!
pt. Nelia: Emotionanta pledoarie, cam patimasa, izvorata cred din frustarile acumulate de-a lungul vietii atit in Ro cit si in Canada. Nu inteleg cu ce sint eu vinovat pt toate neimplinirile dumneavoastra personale dinainte si de dupa '89!!!. Pt. cele din RO inteleg ca sistemul e de vina, dar in Canada cine nu v-a permis sa va realizati mai mult decit o viata "de-cen-ta"? Dati o fuga pina la subiectul "Cu incredere spre Canada" si veti vedea ca nu sintem putini cei carora ar trebui sa ne fie rusine ca o ducem bine sau chiar foarte bine in RO din munca cinstita.
PS: Cred ca ati lipsit la lectia despre dreptul la opinie intr-o tara democratica. Sau de abia ati ajuns acolo si sinteti la stadiul de invatacel...
Cataghe: ... si cum spuneai ca ti-ai petrecut Revelionul? Ca tocmai la asta ai uitat sa raspunzi. Banuiesc ca la munte nu ai avut resurse financiare sa ajungi dar macar te-ai uitat la TV (sa nu imi spui ca nu ai...). In caz ca totusi nu ai, pot sa iti spun ca era puhoi de lume in statiunile de pe Valea Prahovei. Cirduri-cirduri zeci de mii de masini incercau sa isi faca loc spre Sinaia, Predeal. Si zau ca pasagerii nu pareau ingindurati. Erau chiar cu chef, bine imbracati, veseli si plini de voie buna. Oameni simpli, altii cu "jeep-uri". Unii cu mincarea de acasa, altii luau masa la restaurant, fiecare dupa buget. Unii stateau la particulari, conditii mai modeste, altii la 300 Euro/noapte. Dar toti erau foarte fericiti in mijlocul naturii. Poate totusi gasesti un loc pe lista ta si pt. ei ...
liris: Ia o lamiie ca sa iti mai treaca din scarba si roaga pe cineva sa iti explice ce e acela "deficit comercial". Poate opinia unui cititor te va lamuri putin, citez: "Romania ramane o tara a paradoxurilor. Situatia economiei nu e de loc roza, cu toate acestea apar mii de limuzine straine, vile noi iar vanzarile supermarketurilor au depasit un miliard de euro in decembrie. In toate tarile cu economie sanatoasa guvernul s-ar bucura. La noi insa situatia e inversa. Paradoxal importam in nestire produse straine care sunt bune dar acesti bani se vor regasi in conturile strainilor." Acum te-ai lamurit cum sta treaba cu deficitul comercial? E normal ca guvernul sa-si doreasca ca romanii sa achizitioneze produse autohtone dar daca acestea sint jalnice e normal ca romanii sa achizitioneze produse din import. Cit despre aceleasi produse la export, iti dai seama ca daca nici noi nu le vrem greu de crezut ca strainii le-ar cumpara. Statistica nu se refera la nivelul de trai al populatiei ci la dezechilibrul balantei import-export. Alte nelamuriri?
pt. papadie: Ce cauta nickul meu in avertismentul dat in urma conflictului verbal IRA si DANRO!!!???!!! Astept explicatii pina nu imi sun avocatul Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

quote:
Originally posted by Dinu

La Multi Ani si tot ce va doriti in 2004!
pt. papadie: Ce cauta nickul meu in avertismentul dat in urma conflictului verbal IRA si DANRO!!!???!!! Astept explicatii pina nu imi sun avocatul Multumesc.


La multi ani si tie!:-)
Scuzele mele pentru incurcatura:-) Am facut corectura, astept nota de plata pentru pagubele produse :-)
(fiind in perioada greturilor prefer sa platesc in tzuica nu in miei, ok?)


"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Papadie,nu cumva te-ai incurcat si in legatura cu mine?

Nu cred ca meritam tratamentul pe care mi l-ai aplicat,
avand in vedere ca limbajul meu a fost mai mult decat decent intotdeauna.....

Doar pentru ca am corectat gramatica cuiva
asta nu inseamna ca am gresit fundamental,
poate doar un cartonas, ceva....


ps.
Pot sa-ti scriu un mesaj pe pm legat strict de probleme tehnice?

Mergi la inceput