despre rasfat la bebei-opinii, sfaturi, pareri

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Copii incep sa inteleaga sensul nu-ului in jurul varstei de 8 luni si specialistii recomanda sa se spuna nu de fiecare data cand copilul incerca sa faca ceva ce nu are voie. Conditia esentiala in povestea asta e ca nu-ul sa fie consecvent, sa nu ii permiti azi ceva si maine nu doar dupa cum ai tu sau cei din jur chef sa auda plansete. Si chiar daca pare ca a inteles ca nu are voie undeva (ex: priza) la anumite intervale va reincerca si daca nu il lasi iar va urla. Totul continua asa pana cand sunt suficient de mari cat sa inteleaga explicatii si atunci depinde totul de cat de originali suntem in dat explicatii.
Legat de luatul jucariei din mana si urlat asta inseamna lipsa de rabdare care apare la fiecare copil . Rabdarea trebuie si ea cultivata: cand ii iei jucaria vorbeste-i intr-una spune-i ca o primeste imediat inapoi sau daca nu are voie cu ea da-i o alternativa.
Cam atat, copiii sunt foarte complecsi si dureaza destul pana inveti sa ii cunosti si sa stii ce vor.

Anda si bebelusa Carina cea nazdravana
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihnuta spune:

Grea problema. Nici eu nu stiu cum sa procedez acum. L-am crescut singura pe bb si pana acum 2 luni a fost bine (acum are 1 an si o luna). Mie mi se pare normal sa-l tin in brate, sa-l legan, sa-l pupacesc si sa-i fac unele mici placeri. Problema e ca acum a inceput sa mearga- sustinut deocamdata- si sa te fereasca sfantul sa nu-l lasi acolo unde vrea el. Daca nu ajunge in locul dorit incepe sa urle, sa se lase pe jos. Normal ca nu-i fac pe plac, il duc unde are voie dar ma doare sufletul cand il vad ca nu intelege de ce are restrictii. Ii vorbesc frumos, ii explic, il duc la jucarii dar daca are el in capusor ca trebuie sa ajunga in alta parte nu se lasa. Alta mare problema e ca-i supermamos. Nu vrea sa stea la nimeni in brate, ba chiar il apuca nervisorii si daca incearca cineva sa vorbeasca cu el. Mai are momente cand e foarte prietenos dar sunt rare. Atunci cand e suparat nici pe tati nu-l vrea in preajma lui. Mi-as dori sa fie mai apropiat si de alte persoane dar nu stiu cum sa-l fac sa inteleaga ca eu oricum sunt langa el si ca si ceilalti ii ofera dragoste. L-am criticat destul. Adevarul e ca-n rest e un baiat de milioane: sta singurel, se culca singur, doarme toata noaptea si alte lucruri bune.
Va dorim LA MULTI ANI, sa aveti parte de un an excelent plin de sanatate, bucurii si impliniri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

la noi in casa nu se tipa ,nu se ridica tonul,cel mult se ride pe un ton mai ridicat. bineinteles Geanina este "pata de culoare.
mi-e tare greu sa ma obisnuiesc cu tipete si urlete.
dar daca o sa-i treaca e ok.

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

da cici si la noi e tot timpul o atmosfera linistita in casa, sotul meu e un om f calm, eu sunt mai vulcanica dar el ma tempereaza si e ciudat sa ridic tonul la un omuletz asa mic...parca mi-e frica...dar cred ca un ton mai autoritar nu e neaparat un tipat ci ceva ce sa inteleaga ca nu e gluma ci ceva serios.
am inceput cu nu e voie dar nu prea functioneaza

Sarbatori Fericite si Un An Nou minunat!!!

cristiana si bb Theodora Alexia

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:


eu ma refeream la tipetele ei ca de la mine n-are nici o sansa sa auda
mersi oricum sunteti tare dulci

cici

Mergi la inceput