Rh-ul negativ si sarcina

Rh-ul negativ si sarcina | Autor: birtastela@yahoo.co.uk

Link direct la acest mesaj

Am Rh negativ iar sotul meu pozitiv, o fetita de 7 ani cu Rh-ul sotului.I-mi doresc cu disperare inca un copil.A mai trecut cineva prin situatia asta???Se spune ca a doua sarcina este cu risc, atat pentru mama cat si pentru copil!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anka77 spune:

Mai multe informatii despre RH poti gasi in pagina principala a acestui site la " preconceptia".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina G spune:

Si eu am Rh negativ si am citit f. mult despre asta. Poti gasi o gramada de info f. detaliata pe Internet. Cauta pe google.com "Rh Negativ and Pregnancy".
In ziua de azi riscurile par a fi minime. Se fac teste prin sapt. a 28-a de sarcina (daca imi amintesc corect) si mama se poate vaccina cu Rhogam. Uite, citeste mai mult aici:
http://www.smartmoms.org/prenatal-tests/test8.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ea spune:

Si eu am Rh negativ si sunt insarcinata cu primul copil si mi-l doresc si pe al doilea. Eu am inteles ca dupa nastere se face un vaccin anti-D care iti va permite o a doua sarcina fara probleme. Oricum pe parcursul sarcinilor, fie ea prima fie a doua, trebuie sa ti se faca examenul de sange pentru stabilirea titrului de anticorpi anti RH. Eu am facut acest tip de analize in luna a III-a si in luna VII-a, repet aceasta fiind prima sarcina.
E foarte bine sa ai o discutie cu medicul ginecolog sau mai bine cu un medic specialist in fertilitate. Sanatate!

Mergi la inceput