Bataia in scoli si gradinitze (bone?)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns micaels spune:

Acum noi suntem la scoala in clasa a II-a si, pentru ca doamna invatatoare a gasit de cuviinta sa imi educe copilul umilindu-l in fata clasei, am ales sa il mut la alta scoala. A fost o decizie foarte grea, mai ales ca scoala incepuse de circa 3 saptamani. Pe de alta parte isi cunostea colegii foarte bine (inclusiv in vacante s-au intalnit) si trebuia sa il rup de ei, stiind ca acest lucru va fi foarte dur pentru el.
Acum baietelul meu s-a integrat in noul colectiv si, cel mai important, vine zambind acasa, imi povesteste cu drag despre scoala, colegi si despre doamna invatatoare.
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirod spune:

Consider ca bataia este o insulta pentru orice copil, chiar daca acel copil are 1an sau mai mult si sint tipul de om care nu concep corectie manuala nici din partea parintilor - chiar daca se spune "doar i-am dat o palma usoara".Exista o gramada de modalitati pentru a educa un copil si a-i infrina pornirile gresite, numai sa existe rabdare si atentie.
Cind eram eu in scoala generala se lua bataie dde la invatatoare pentru note mici, pentru obraznicie, pentru orice greseala si realizez ca daca fetita mea ar ajunge la o asemenea invatatoare cred ca m-as transforma intr-un balaur.
sirod

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

In Bucuresti exista o gradinita in care bataia nu este folosita ca mijloc de "educare" a copiilor si anume gradinita Waldorf din apropierea Pietii Romane,nepotelul meu a mers acolo timp de 4 ani si pot sa spun ca bataia era interzisa.In plus gradinita este foarte buna,educatoarele sint foarte sufletiste,mancarea este excelenta,nepotelul meu se ducea cu drag acolo.Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Copiii mei nu au fost batuti niciodata si sint in sistemul educational de stat de la virste destul de mici. Dimpotriva, au fost tratati cu blindete si consideratie. Si nu a ajuns la urechile mele ca vreunul din colegii lor sa fi fost astfel abuzati. Nu vreau sa para ca iau apararea in mod gratuit sistemulul de invatamint romanesc. Probabil, uneori apar cazuri si cred ca atunci trebuie luate imediat masuri. Dar sa lovesti copiii nu e o practica generalizata in sistemul nostru de invatamint. Are el multe baiuri, profesorii imi par de multe ori atit de nepregatiti in ceea ce priveste comunicarea cu copiii. Nu sint invatati sa ii observe, sa ii ajute, mai degraba ii sanctioneaza. Dar nu ii bat.


In alta ordine de idei: daca vreunul din copiii mei ar fi batut sau abuzat psihic, in orice fel, la scoala, nu l-as muta sub nici o forma. Educatorul care ar face-o ar trebui sa dea socoteala si m-as asigura ca nici un alt copil nu ar mai avea de suferit de pe urma lui.

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

quote:
Originally posted by m34


Din pacate nu prea exista mari posibilitati sa iti alegi educatoarea asa de usor la stat, unde chiar de la intrare trebuie sa cotizezi, ca altfel nu sunt locuri


Exista posibilitatea, atit la invatamintul de stat, cit si cel particular, sa iti alegi educatoarea, invatatoare, chiar profesorul. Trebuie doar sa depui o cerere la secretariat. Eu asa am facut pentru Stefan. Si pentru Maria, fiindca mai multi parinti doream o anume profesoara de germana pentru copii, ne-am exprimat doar dorinta in fata directoarei.





D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

Eu am fost profesoara la liceu si la generala,dar ideea bataii mi-a repugnat de cand eram copil.Nu as putea sa imi permit si nu as avea nici un drept sa ating copilul cuiva pentru nici un motiv.La fel cum nu as putea sa accept sa i se intample asta copilului meu.Nici macar de catre rude, sa zicem.Mie treaba asta cu bataia mi se pare din trecut ha-ha-hat! ...iar de se intampla si astazi e tare trist.Personal in scolile unde am fost eu nu am auzit pe nimeni sa fi facut asta.Dar sunt convinsa ca inca se mai intampla...Si atunci parintele ar trebui sa intervina ferm si sa ia masuri legale,fara discutie!...obiceiurile proaste nu se uita asa usor!...
apropo, aici in US, singura pedeapsa a copilului e time/out..cu care sunt perfect de acoord...pusul la colt in Ro, insa nu cu spatele la clasa ci numai izolat o perioada sa vada cum ceilalti continua sa se joace si sa reflecteze unde a gresit.Daca copilul continua sa fie o pb ptr grupa se discuta cu parintii..in caz ca pb este mai grava copilul este indepartat din grupa rtespectiva si trimis laa lta gradi specializata pe pb de comportament.Cam asta e!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivi spune:

quote:
Originally posted by mate

In Bucuresti exista o gradinita in care bataia nu este folosita ca mijloc de "educare" a copiilor si anume gradinita Waldorf din apropierea Pietii Romane,nepotelul meu a mers acolo timp de 4 ani si pot sa spun ca bataia era interzisa.In plus gradinita este foarte buna,educatoarele sint foarte sufletiste,mancarea este excelenta,nepotelul meu se ducea cu drag acolo.Oana


si baietelul meu a mers acolo si copii colegilor mei pe timpul cind era directoare Mariana am uitat numele de familie. Era cam greu sa-ti inscri copilul acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivi spune:

Noi am avut mai multe rude in invatamint si am reusit in felul asta sa-l eliminam pe un prof. din invatamint pentru totdeauna numai pentru ca ne-a amenintat copii. S-a dus sotul meu la scoala si a intrat in cancelarie sa-l caute pe acel prof. iar in momentul in care la vazut direct la reverul de la costumul lui s-a repezit. Nu a fost tocmai frumos cum a reactionat sotul meu dar cind un cadru didactic iti ameninta copilul ca sa-l intimideze, cred ca idiotul ala a meritat acel tratament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wwwsimona spune:

BATAIA NU TREBUIE ACCEPTATA.
As face un scandal mare daca i s-ar aplica asa un tratament fetitei mele.Sa mai tipi la copii din candin cand,daca altfel nu te asculta,se mai trece cu vederea (cu toate ca la nervi de la tipat la o palma e un pas f. mic)dar bataie,NU,hotarat.
http://clown.go.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria m m spune:

multi copii sunt batuti pentru ca sunt mrginalizati

Mergi la inceput