Constipatia

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Neicusorule, da' fa-l si talika sticky, ca l-am cautat de mi-au iesit ochii.. :) Si stii tu cum e cu parintii panicati si in nevoie urgenta de raspunsuri..

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

quote:
Originally posted by parpalak

Neicusorule, da' fa-l si talika sticky, ca l-am cautat de mi-au iesit ochii.. :) Si stii tu cum e cu parintii panicati si in nevoie urgenta de raspunsuri..

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak


Hai ca nu te cred!Io-te ce ochi mari si frumoasi ti-ai facut!Daca-l fac cleios de ala cum zici tu zice lumile ca nu e bine ca se plictiseste sa tot vada aceleasi subiecte pe prima pagina.Supunem la vot?

Irina & Vevemica & margica din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: ariel_7000
Subiect: constipatie
de cateva zile alexutza s-a constipat si nu face k... decat daca ii pun supozitor cu glicerina.cum as putea sa rezolv problema si altfel?nu as vrea sa se obisnuiasca sa faca doar cu supozitor...
am uitat sa zic ca alexutza are doar 7 saptamani.
multumesc


Autor: DanaRosu
Depinde mult de ce anume papa, daca papa tzitzuk, depinde si de ce papi tu (asa am citit, io personal n-am avut fericirea sa-mi alaptez shotia ), sau formula... Banuiesc ca oricum mai face fitze colicoase, asa ca poti sa-i dai Baby Drink sau Bonnisan care sint si pentru constiatie...


Autor: Nicoleta
Si Stefan se constipa. Si acummai avem probleme, dar se rezolva fara sa punem supozitor.
Noi taiam supozitorul pe lung in 4, astfel incat sa nu il obisnuim cu ditamai supozitorul. Si in cateva minute dupa momentul in care puneam supozitorul reusea si el sa aiba scaun. De cele mai multe ori acesta iesea aproape nedizolvat.
Si acum ,desi manaca supita si bea suculet de fructe, mai are scaue ca niste pietricele.
Bafta si .... sa se rezolve cat mai repede.
Nicoleta.


Autor: yurika
O problema asemanatoare a avut prietena mea ,baietelul ei avea 1 luna si nu face chiar deloc , treptat a inceput sa faca 1 data la saptamina .
Bineinteles ca a fost la doctor cu el si au spus ca nu este nici o problema .
Cu timpul a inceput sa faca normal (1,2ori in zii).
Multa rabdare si totul va fii bine
Toate cele bune


Autor: mirela.mustaciosu
La varsta asta, baietelul meu scapa de constipatie cu Baby Drink. Si pentru ca era alimentat exclusiv la san, ii mai reglam burtica si prin alimentatia mea, desi daca mancam alimente purgative avea dureri de burtica mai mari. Foarte rar si putin am folosit si metoda cu termometrul. Sanatate multa!


Autor: ariel_7000
ii dau san si nu am mancat nimic "constipant"...metoda cu termometrul nu a dat rezultate, o sa incerc sa mananc ceva care sa-i provoace scaun...si o sa-i dau si baby drink.
multumesc mult pt sfaturi


Autor: manu
Ariel, daca ii dai numai san nu are cum sa fie constipata. Pediatrul nostru ne-a spus sa nu ne facem probleme nici daca are scaun o data la 10 zile.
Eu zic sa nu-i mai dai supozitoare. Fetele mele cand erau constipate faceau numai bilute tari ca piatra, desi aveau si cate 3 scaune pe zi.Am rezolvat problema numai modificand un pic alimentatia.
O zi buna!
Manu


Autor: mamica dulce
noi acum nu mai avem probleme cu constipatia dar cand era la varsta de..pana la 2 luni sa zic era cam jale si o data nu a facut 2 saptamani incheiate,eu eram disperata cand ii vedem burtica dar doctorul si asistenta ziceau sa nu.mi fac griji ca asa e cu bebelusii care papa doar tzitzi.
Eu NU sunt de acord cu asta ...fetelor ia nu faceti voi kk vreo 4 zile asa...cum va simtiti???si bebelusul nostru cred ca si mai rau.
Cel putin parintilor mei mai ca nu li s.a facut rau cand au auzit recomandarile doctorilor..in fine i.am cumparat BABYLAX este un gel care se baga in poponeata cu o pipeta si este deosebit de bun si confortabil.
Din ziua in care am inceput diversificarea nu am mai avut nici o problema,face zilnic si pt mine e chiar un indicator daca mananca suficient sau nu.
oricum nu va lasati copilasii cu burticuta umflata ca ii doare si apoi e si mai greu de eliminat...
sanatate multa+


Autor: Flower
La Vladutz am rezolvat problema din ceai : cand avea scaun moale ii daeam tei cu menta , cand se chinuia sa faca ii dadeam tei cu musetel ! Noi am pastrat in continuare ceaiul de menta de cand cu diareea groaznica de la 6 luni ( reactie la vaccin sau cine stie ce-o mai fi fost ! ). Baby Drink-ul e natural si le place la bebei ( eu n-am stiut insa ca e si pentru constipatie ) asa ca n-are ce sa-i faca rau ! Am folosit si noi supozitorul cu glicerina taiat o data pe lung si o data pe lat ( deci ii bagam 1/4 , doar cat sa-l stimulam ). Mi-era frica de dependenta da' n'a avut probleme din astea ! Da' mi-era tare mila sa-l vad inrosindu-se si cu lacrimi in ochisori cand se chinuia sa iasa !
Sanatate si pupicei la bebei !


Autor: alexa
Foarte bun este medicamentul DEBRIDAT - sirop. Regleaza tranzitul intestinal. Se poate administra din prima zi de viata. Intreaba medicul despre acest medicament. Si Alex a avut probleme, i-am dat Debridat timp de 1 luna, de atunci au trecut 4 ani si totul este in regula.


Autor: Luizax
7 saptamani zici? Vezi ca daca il alaptezi....nu e vorba de constipatie. La bebeii care papa lapte de la mamika lor se poate intampla sa nu faca kaki 2-3 zile, dar asta nu inseamna constipatie. Poate nu mananca destul.....
A! si daca ii pui supozitor ca sa faca kaki...cum face? bilutze tari? sau moale...Daca face tare inseamna ca e totusi constipat.


Autor: ariel_7000
multumesc mult pt mesaje...luiza, daca ii pun supozitor face moale, nici nu apuca sa se dizolve supozitorul (ii pun 1/4).nu i-am mai pus de 2 zile si ...nimic! o vad cum se screme si s inroseste la fatza...si nimic!
alexa ii dau debridat de la 1 saptamana...
am incercat si cu baby drink si nimic...o sa incerc sa mananc si rosii ca poate poate...


Autor: vilma
Ariel, nu te ingrijora (prea tare), si Ancuta mea la fel facea, la 3 sau 4 zile, iar scaunul era moale si culoarea mustarului. Ajunsesem sa-i notez pe agenda ora cand face, cantitatea, cat s-a straduit, ce i-am dat inainte, ca sa-mi fac o idee. M-am relaxat dupa ce am citit in cartea dr. Spock explicatia: fiind alaptat la san, lapticul se digera aproape in totalitate, cantitatea de kaki rezultata neavand consistenta si cantitatea necesara pentru a "ordona" miscariile de evacuare din colon. Cam asta e, stai linistita, intr-adevar trece odata cu diversificarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: pisi_ella
Subiect: dati-mi un sfat, va rog!
Am o fetita de 3 saptamani si 2 zile, sa-mi traiasca!!! Iata care e problema: nu a mai facut caca de alaltaieri, doar cativa stropi, iar ea facea mai mult, mult mai mult...Pot sa-i bag deseara un supozitor cu glicerina? Este constipata, nu? O vad ce e si mai agitata, se screme, plange mai mult...Ce sa fac?


Autor: joxy
e bun si supozitorul (zic eu). Nevasta`mea nu a avut laptele consistent prea mult timp, drept urmare acum cand are probleme ii facem laptele praf cu ceai de mushetzel in loc de apa.


Autor: Marina
baga-i numai jumatate (taie-l in 2 pe lungime). Si tine-i putin funduletul strans sa-si faca efectul ca daca nu il da repejor afara.
Bafta multa si chiar asa...sa-ti traiasca minunea!


Autor: mirela.mustaciosu
Sa-ti traiasca papusica si sa fie sanatoasa! Tudor cand avea probleme de genul asta reactiona foarte bine la ceaiurile Baby Drink pentru colici. Ii mai reglau un pic scaunul. Daca nu reusesti asa e bun supozitorul, dar are dreptate Marina, cred ca jumatate e suficient. Sanatate!


Autor: dede
Tot jumatate foloseam si noi (dupa ce ii luam temperatura cu termometru' :D)... nu ai spus daca alaptezi ... in carti scrie ca daca alaptezi, in mod normal copilul nu are cum sa fie constipat... bine, la noi nu a fost asa :D
Multa sanatate,


Autor: July
Noi am folosit cu succes termometrul uns cu crema sau 1/4 din supozitorul cu glicerina ptr.sugari.Daca tolereaza poti sa-i picuri putina zeama de portocala(cateva picaturi,nu mai mult).Dar cel mai bine se regleaza cu ceai de musetel intre mese.Nu-l face prea concentrat,fetitei mele ii dadea colici.
Sanatate multa!
Eu stiu ca-n momentul in care bb. nu este hidratat suficient apare constipatia.Asa ni se intampla noua.
July si bb.Teodora


Autor: lexi
Incearca sa-i dai putina apa indulcita si, daca ti-e teama de efectele nocive ale zaharului, foloseste unul extras [cat mai] natural, dar in nici un caz nu folosi miere de albine.
Constipatia se intampla si din cauza caldurii, asa ca ai grija sa fie bine hidratata si nu foarte imbracata. Daca o alaptezi, mareste numarul meselor de lapte, sa aiba necesarul de lichid ca sa faca fatza caldurii.
Sanatate maxima!


Autor: cristina73
Buna
Parerea mea e ca nu e constipata, se mai intimpla. A mai patit asa si fetita mea si i-am dat apa cu zahar brun si a avut efect instantaneu, cred ca 2 lingurite la 250ml apa daca-mi amintesc bine.
Eu nu te-as sfatui in nici un caz sa folosesti supozitor sau termometru deocamdata.Eu stiu ca e constipatie numai in cazul in care trec multe zile si copilul face eforturi mari sa elimine, sau kk e de consistenta tare, eventual cu firicele de singe.Am citit ca folosirea supozitoarelor, termometrelor si a altor mijloace "ajutatoare" creeaza ele insele probleme, inhiba reflexele normale ale copilului, se "leneveste" si nu mai face in veci singur.
Daca alaptezi e o idee buna sa maninci niste prune sau alte alimente
care crezi ca
ar putea "porni" burtica micutei.
Daca observi totusi semne de constipatie ar fi bine sa intrebi un medic
numai bine
cristina73


Autor: Sabina
Mie imi spunea mereu doctorita s-o las in pace si sa mananc mai multa smantana, fructe, rosii, portocale etc, care sa-i produca ei scaunul.Sofia avea 4, 5 zile cand nu facea si dup[a aia facea ceva imens...daca e la san nu e constipatie.Nu pune termometru sau supozitor ca se obisnuieste asa si e foarte rau.
Bafta!!


Autor: pisi_ella
Va multumesc mult, s-a rezolvat...Nu i-am bagat supozitorul, doar am uns-o un pic cu el la fundulet si...va dati si voi seama ce a urmat! O tona de caca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: Kerstin
Subiect: Bebe constipat!
Am un finut care are 4 luni si este f. constipat. Mamica lui i-a dat Debridat dar nu il ajuta. Este hranit la san iar mamica mananca doar regim, pui fiert, piureuri si supa. Ce ma sfatuiti sa-i transmit?


Autor: Nicoleta
Stefan a avut probleme cu constipatia si inca nu incepusem diversificarea. Ii puneam un sfert de supozitor cu glicerina(taiat pe lung) o data pe zi si doar asa facea, mititelul. Problema s-a rezolvat de la sine de cand cu diversificarea.
Bafta multa si intrebati totusi un medic.


Autor: Marianar
Ceai de musetel instant de la Milupa. Este foarte bun.


Autor: talexia
In afara de ceaiul de musetel care este usor laxativ, cred ca, fiind alaptat la san, mamica lui ar trebui sa "umble" putin la regimul pe care-l tine. Tocmai acest regim, aparent cam strict, s-ar putea sa-i provoace constipatia bb-ului. Si noi am fost sfatuiti de medicul pediatru ca mama care alpteaza nu trebuie sa manance nici o fructa sau leguma proaspata. Ulterior, alti 4 medici au infirmat categoric acest tip de regim. Oricum, pana la supozitoarea taiata in 4, se poate incerca metoda stimularii cu varful termometrului uns cu putin unguent cu galbenele sau altceva similar, dar noi l-am folosit pe acesta. Trebuie totusi cautate cauzele constipatiei.


Autor: khristin
Mai simplu...suculetz de prune...se rezolva imediat...


Autor: mamamariana
Si eu cred ca mamica tre' sa umble la regimul ei... Ea nu e constipata?
Sa bea foarte multe lichide (apa in special, ceai de musetel cu miere de albine) si daca ea nu e constipata, atunci sa se gandeasca la o cauza a bb-lui. Si apoi, bb e destul de mare, poate ca mamica sa manance fructe multe si salate.


Autor: ariel_7000
si noi am avut problema asta...si am rezolvat-o pe moment cu supozitorul, dar mi-a fost team sa nu dea dependentza si i-am dat ceai de musetel si suc de morcov proaspat stors (treptat de la 10 ml/zi pana la 50 ml).am rezolvat problema...avea scaune la ora fixa.


Autor: Nicoleta
Noi am fost sfatuiti sa nu folosim termometrul pe post de...laxativ. Il poate rani pe bb si urmarile nu sunt prea fericite.
Lui Stefan supozitoarele cu glicerina nu i-au creat dependenta. Insa probabil ca difera de la un copil la altul.
Multa bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: dandaniel
Subiect: Constipatie ! Ce-i de facut?
Fetita mea are 5 luni si este foarte constipata. Eu cred ca din cauza laptelui praf (BEBELAC). De o luna i-am diversificat alimentatia, a avut o perioada cam de o saptamana cand nu a mai fost constipata, dar acum problema a aparut din nou. Ce e de facut? Cei care dati BEBELAC la copii ati observat ca ar constipa?
Fructele parca ajuta putin, dar nu suficient.
Ce ma sfatuiti sa fac !?


Autor: ticka
Buna! Evita sa-i dai banana. Stiu ca banana constipa. ii dai iaurt? ii va fi de ajutor daca i l-ai introdus in alimentatie. Dar cred ca in masura sa-ti dea sfaturi mai competente sunt mamicile cu bebe mici. Ca eu am cam uitat. Sanatate la bebelush


Autor: adi69
Foarte mult ajuta pireul de prune fierte sau sucul de prune.se mai gasesc prin piata la tarani,uscate.Trebuie spalate bine,oparite,apoi puse la fiert in apa rece. Faci ca un fel de compotel fara zahar(banuiesc ca nu-i dai inca zahar)sau daca-i dai il poti pune la inceput la fiert.
face purgatie fara a da gaze sau dureri de mate..Nu pot sa-ti spun cat sa-i dai.Incearca cu o lingurita doua(de pireu),asteapta efectul si daca mai trebuie maresti 'doza'.La fel si cu sucul.
Bafta!


Autor: bubi
incearca si cu pere/suc de pere. Si noi avem o usoara tendintza. Din aceasta cauza evit cerealele cu orez, mancaricile cu orez, branza de vaci. Banana nu mancam din cauza alergiilor.Ii dau in schimb mult iaurt si incerc sa-i dau zilnic pere (nu se prea gasesc si sunt cam scumpe). Si la noi problemele au aparut de cand am inceput diversificarea. Nu cred ca are legatura cu Bebelacul.
PS mamicile ziceau de Lactulose, am apucat sa cumpar si eu ultima oara cand am avut probleme, dar nu am apucat sa-i dau


Autor: manu
Si noi am avut probleme cu constipatia. Cel mai bine ne-a mers cu pireul de pere si sucul de morcov. Fetele mele se constipa de la mere, in schimb de la banane n-au nimic. Eu nu cred ca-i de la lapte.


Autor: dandaniel
Multumesc pentru raspunsuri !
De pere stiam la prune nu m-am gandit, o sa incerc si cu prune.
Iaurt nu i-am dat inca - spuneti-mi ce iaurt sa-i dau. Se da gol ca masa distincta, se pune ceva in el, se da intre mese ...


Autor: adi69
Catalina mea mananca iaurt Danone cremoso,dar cred ca dupa 7 luni am inceput sa-i dau


Autor: Ela-Z
Ar fi f. bine daca i-ai da iaurt. Cel mai bun este cel natural, daca nu, incearca danone natural este f. bun, insa pt. constipatie este recomandat activia. Si pireul de cartofi simplu are efect purgativ.
Numai bine!


Autor: tinatache
Eu i-am dat andrei iaurtel de pe la 5 luni ca ii era foame si mai voia si altceva. Pe el scria ca de la 6 luni se da dar am incercat, i-a priit si am continuat. E vorba de similarul lui Danonino din tara, unele micute la 50 gr. pupici la bebel.


Autor: danis
suc de portocale sau de morcovi cruzi sau de mere pe stomacelul gol
sanatate!


Autor: mamamariana
Incearca sa ii dai cat mai multa apa si macar 60 ml de suc de portocale pe zi. Eu stiu din proprie experienta ca prima cauza a constipatiei este deshidratarea. Nu am zis ca bb al tau e deshidratat, dar poate ca nu primeste apa cat ii trebuie lui. Sau poate ii faci laptele prea concentrat?
In mod normal, pe perioada calduroasa, bb-ii de 5 luni pot primi pana la 200 ml apa pe zi in afara de laptic si suculetz.
Incearca si asa...


Autor: adi69
Sant prune in piata,30 mii kg.Fa-i compotel ,da-i sa bea zeama cu biberonul,si fructele pireu


Autor: camelia-daniela
Copiii mei nu au fost constipati niciodatä...am citit mesajele voastre, dar nu a scris nimeni de ceai. Ceaiul este bun oricind si chiar poti sä-i dai un ceai pt constipatie...de recomandat ceai de tei, sau de soc, care au un gust mai pläcut pt copii.
Eu le-am dat copiilor tot ce credeam eu cä nu le däuneazä...in functie de virstä. Bananele erau la ordinea zilei...iaurtel, la fel...dar in loc de apä, beau mult ceai ( de regulä, cel pt crampe la stomäcel )indulcit cu putinä miere. Le dädeam mereu, dupä masä, chiar si dupä lapte, piure de fructe ( cel de la Hipp, sau Milupa )..i-am obisnuit sä nu fie sensibili la mincärurile care nu se potriveau...au avut putinä diarie, dar dupä aia nu am mai avut nici o problemä. La fel am fäcut mai tirziu si cu inghetata...le-am dat cit au vrut ei, au fost putini sensibili la inceput, dar apoi s-au cälit si nu am mai avut probleme nici cu durerile de git, pe care eu le am si acum cind mäninc inghetatä...datoritä mamei mele, care m-a ocrotit mereu.


Autor: ciufulici
Buna tuturor. Dar de ceai de musetel indulcit cu miere de albini ati auzit? Dati copilului sa bea dimineata pe stomacul gol chiar pana la 100 de ml de ceai si in functie de varsta mai mult sau mai putin si pe urma o sa vedeti efectul. Dar asta e cu constipatia temporara, daca beblusul are aceasta tendinta de a fi constipat mereu atunci e bine de consultat cu medicul. Mai pot ajuta la prevenirea constipatiei; sucurile de fructe si chiar piureurile de legume, iaurtul si bebe sa fie hidratat corespunzator.
Deci constipatie inseamna cand bebe face un scaun la 2-3 zile dur tare si sub forma unor "bilute".


Autor: Marianar
Nu cred ca ar fi bine sa-i dai miere de albine. Se gaseste ceai de musetel instant, de la milupa, este foarte bun. Incearca!
Pupici!


Autor: laura111
Da, asa cum zice Marianar, mierea de albine nu se da la copiii mai mici de 1 an. Eu am citit intr-o revista Mami mai veche ca poate da o boala ingrozitoare numita botulism, cate poate fi fatala. Dupa 1 an se poate da miere de albine fara probleme la copii.
Eu ii dau lui Vlad pt. constipatie sa bea apa in care am fiert 10 prune uscate (dupa ce se raceste). Uneori, daca situatia e grava, i-am mai pus cate un supozitor cu glicerina. Rezolva problema in 5 minute !


Autor: ciufulici
Dragi mamaici, sa stiti ca si eu am citit cand eram acasa in ro. in revista Mami depre cazul bebeului cu botulilsm. Acolo mie mi s-a parut un accident ca multe altle. Doamne fereste. Daca aveti cunostinta si despre alte cazuri inafara de acela va rog sa imi dati si mie o adresa ceva ca sa pot sa citesc, va multumesc anticipat. Cu toate acestea eu am dat fetitei mele miere de albini in ceai, deci am fiert-o, cred ca incepand cu luna a doua. Din cate am invatat eu pe la scoala si din cate am mai citit, mi se par mult mai periculoase borcanele acele cu mancare, nu mai stiu eu cu ce, de care tot vorbeste lumea pe aici. Din alimentele conservate se poate lua un clostridium botulinium de "n" ori mai repede.
Iata ce spun specialistii despre factorii epidemiologici;
"1. Rezervor de infecție
intestinul unor animale, pești, de unde se elimină și poate contamina solul, apa și alte elemente ale mediului
2. Transmiterea
prin consumul de alimente contaminate: fructe, legume, conserve, afumături
Nu întotdeauna se modifică aspectul conservei sau al alimentului contaminat.
Condițiile care favorizează producerea de toxină botulinică sunt: temperatura de 22-370C, pH>4,6, mediu alcalin
contactul direct al unei plăgi cu solul sau obiecte contaminate
3. Receptivitatea
generală
4. Imunitatea
de scurtă durată

Profilaxie și combatere
1. Măsuri față de izvorul de infecție
depistare: epidemiologic, clinic, laborator
declarare: nominală, lunară
izolare: internare obligatorie, nefiind necesară izolarea
2. Măsuri față de căile de transmitere
folosirea tehnicii aseptice în unitățile sanitare
prepararea conservelor în gospodăriile private, să se facă prin fierbere de minim 10 minute
evitarea consumului de conserve modificate ca aspect, miros, culoare
alimentele contaminate vor fi sterilizate prin fierbere, autoclavare"
Daca nu am fost prea explicita atunci consultati doctorul epidemiolog, el o sa va lamureasca zic eu.


Autor: romana_74
Si BB meu care are 10 zile e constipat si i-am dat la indicatiile medicului pediatru ceai de musetel cu putin zahar fiert si un medicament Debridat dar tot asa e. Cred ca de la lapt praf . Noi ii dam NAN si inainte i-am dat MILUMIL, dar doctorul ne-a recomandat sa-l schimbam ca bb are 4 500 kg, iar milumil risca sa-l faca obez?! Nu mai stiu ce sa mai fac...


Autor: dasina
Evita sa-i dai banana. Tu nu ai specificat in ce masura i-ai diversificat alimentatia. Deci nu stiu ce mananca si chiar nu stiu ce sfat ar fi binevenit. Totusi incearca sa-i dai suc de portocala, scoate-i grisul cu lapte din alimentatie.
Daca trec doua zile si copilul nu are scaun incearca sa-i pui termometrul in fundulet (cca 2 minute).Bineinteles ca il ungi pentru a evita iritarea.
Daca nici asa nu merge, atunci indraznesc sa-ti sugerez supozitorul cu glicerina. Sigur da rezultate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliana spune:

fetita mea a fost foarte constipata pina la virsta de 10 luni si o prietena mi-a recomandat miki prun este dulceata de prune si i-am pus in ceiut cite o lingurita si dupa citeva zile maxim o saptamina a inceput sa-mi faca normal chir si de 2-3 ori pe zi .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Foarte bine merg fructele "laxative" - prune, pere, etc. si iaurturile cu fructe (sa fie "naturale"). Si daca nu si nu, incercati si tratament homeopat, merge de minune, dar numai la un specialist homeopat, nu direct din farmacie, dupa sfatul farmacistilor!
Mult succes la.....

Home, wherever you are...

Simina & Andrei (Deiutzu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Postat de Mari

Banuiesc ca s-a mai discutat pe aceasta tema, dar din pacate browserul de cautare este momentan dezactivat, motiv pt. care deschid din nou subiectul !
De 2 saptamini am inceput sa inlocuim "laptele de mama" cu laptele "formula" de la Hipp si totul parea perfect ... Robert a acceptat noul lapte foarte bine cu o "mica" exceptie : face kk foarte neregulat (rar ), (inainte facea kk la fiecare masa ) dar ceea ce ma dispera este faptul ca are dureri de burtica ingrozitoare (care de cele mai multe ori nu se solutioneaza cu kk); si cind se intimpla sa faca kk face foarte putin si are culoarea verde-albastrui ! Ce parere aveti ? Este normala culoarea ? Cum sa-l ajut cu durerile de burtica? Am incercat si cu termometru, i-am dat si lactoza de 2 ori pe zi, i-am pus in fundulet si 1/2 supozitor cu glicerina :(((( , dar din pacate fara rezultat !!!


bubi
Membru matur
Mari,
ce varsta are bb? Si noi avem o tendintza de constipatzie, dar daca nu mancatzi altceva si nici cu Lactulose, nici cu supozitor nu merge, nu stiu ce sa zic. Pediatrul ce zice? Acum vad ca de fapt nu ai zis cat de rar face. Mai da-ne detalii.

Ann Marie
Membru nou
Mari, eu am alaptat-o pe fimea pana la 4 sapt. si cat am alaptat-o nu am avut nici o problema imi facea aproape la fiecare masa cum zici tu, dupa aia poate si ptr ca a mai crescut si ptr ca am trecut-o pe formula facea o data pe zi sau chiar la 2-3 zile, dar dr. a zis ca este normal si sa nu-mi fac griji, ca unii bebelusi merg chiar si 5 zile fara sa aibe scaun.
Cand a mai crescut am inceput sa-i dau fructe si legume si nu am mai avut asa probleme, iar cand se mai intampla ii dau putin suc sau piure de prune si se rezolva imediat.
Tu nu ne-ai zis cat timp are bb, poate are colici si faptul ca si-a schimbat nr. de scaune sa nu aibe nici o legatura sau poate nu-i prieste formula, incearca s altceva si vezi cum e.

Camelia
Membru senior
Daca e alimentat artificial, e normal sa se constipe.Laptele formula e constipant.Si Teodora a avut problema asta.A primit tot Hipp, insa nu cred ca asta e cauza (la un moment dat a primit Milumil si Aptamil si constipatia a persistat). Dar in timp problema s-a rezolvat.Pe mine moasa m-a invatat sa pun in fiecare biberon o jumatate de lingurita de Milchzucker.Poti sa incerci si cu Sab Simplex sau Lefax care rezolva durerile de burtica.Insa cel mai bine e sa intrebi pediatrul.

mari
Membru nou
Intr-adevar am uitat sa mentionez, Robert are 3 luni si 3 saptamini si inca nu am inceput diversificarea ! El bea numai laptic . Abia azi am inceput cu sucul de mere ! As fi vrut sa incep cu sucul de morcov dar am citit ca nu e foarte indicat la copiii cu tendinta la constipatie. Ii dau la fiecare masa picaturi pt. colici ( lefax ) si il ajuta la balonari, in schimb durerile de burtica inainte de kk persista si nu stiu cum sa-l ajut .

Marox
Membru junior
Noi sintem la alimentatia mixta: sin+biberon. De cind am introdus biberonul Alex (2.5 luni) are scaun o data la 2 zile, aproximativ la aceeasi ora (epatant, nu? :-)) si de culoare verde. Mai precis la inceput e verde si colant, dupa aceea iese galben portocaliu. Doctorul mi-a zis ca e normal, ca laptele praf, daca e de compozitie apropiata laptelui matern da aceasta culoare. Laptele e de marca Guigoz hipoalergenic.


ruscus
Membru nou
bb meu are 6 luni am inceput diversificarea dar tot are prableme cu constipatia ,eu ii dau o lingurita de ulei de masline, la sfatul medicului, asta il ajuta foarte mult.
numai bine


Ann Marie
Membru nou
Si eu am citit in multe carti ca morcovul constipa, insa eu nu cred, ptr ca noi am inceput diversificarea cu piure sau suc de mere si tare bine ne-a mers, chiar si acum cand mi se pare mie ca a trecut cam mult timp si nu a facut sau i-am dat cereale, branzica sau ceva care ar putea sa o constipe, ii dau morcov si face imediat, numai cand problema e mai serioasa ii dau suc de prune.Asa ca eu zic sa incerci putin suc sau piur de morcovi si vezi ce se intampla, poate ai noroc si te ajuta.

Mergi la inceput