Probleme oftalmologice

Probleme oftalmologice | Autor: Veve

Link direct la acest mesaj

Autor: Bobita
Subiect: conjuctivita
BB-i vostri de 2-3 ani au avut conjuctivita cind au mers la cresa sau gradinita?
Mariuta a facut asa ceva si s-ar parea ca de la cresa.
Oare ochii albastri sunt mai sensibili?
Cu ce ati tratat conjuctivita?


Autor: diana904
da, fetita mea (are tot ochi albastrii) a facut anul trecut o forma usoara de conjunctivita , nu stiu daca are vreo legatura cu gradinita. Cred ca i-a dat unguent cu Baneocin daca imi amintesc bine. O sa caut azi pe acasa poate mai gasesc tubul ca nu l-a terminat. I-am pus in ochisor 10 zile, dimineata si seara si a fost ok


Autor: mumulina
copila mea cea mare chiar e "la subiect", ca are acum o conjunctivita de toata frumusetea. tratamentul e Tobrex, 1pic de trei ori/zi in fiecare ochi, spalaturi cu ser fiziologic si 1 lingurita Claritine/zi ptr mancarime si nu mai stiu ce. cica e de natura virala si poate sa faca si febra.
Sanatate!


Autor: Bobita
Si Maria cred ca a facut de la conjuctivita, la noi problema e ca nu sta sa-i punem picaturi Colbistin, i-am pus de vreo 2 zile si spre vindecare.
Multumesc pt. raspunsuri.


Autor: danielac
Diana a avut de mai multe ori, si ea are ochii albastrii si i-am pus Tobrex iar ultima data Okacin.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: simonab
Subiect: canalul lacrimar
Fetita noastra de 3 saptamani a facut acum 10 zile conjunctivita. Am observat cum nu mai putea deschide ochiul drept si ii curgea puroi din el. Nu se freca la ochi si nu avea febra. Am fost de urgenta la spital si i-au dat un unguent si o solutie optica dar dupa 10 zile de utilizare nu avem nici o imbunatatire. Ne-a zis cineva ca s-ar putea sa fie blocat canalul lacrimar si sa mergem la oftalmolog si nu la pediatru. Mai ales ca am observat ca atunci cand plange, lacrimile (caci fata are lacrimi spre deosebire de ce am citit in Mama si copilul in care specifica ca bebe pana la o luna nu au lacrimi !) de la ochiul drept raman pe retina astfel ca ochiul drept e umed. A mai patit cineva asa ceva ? Cum s-a rezolvat !
Simona


Autor: iris
fetita noastra cea mica a avut cred canalul infundat, avea mereu 'lacrimi', dar pe la 6 luni s-a rezolvat; apoi a avut conjunctivita, pe la 10 luni, i-a trecut cu unguent kanamicina, si picaturi sificetina, adar accum dupa 3 luni iar pare a a eva conjunctivita desi nu mai are asa multa secretie, mergem miine la oftalmolog; nu prea pot sa ii pu n nici unguent nici picaturi cum trebuei , sa vedem ce va iesi, dar nu pare grav, adica nu are multa secretie; eu as zice sa mergeti la oftalmolog , e domeniul lor si canalul si conjunctivita...


Autor: danielac
Simona,
Vezi ca am deschis subiectul acesta pe forum zilele trecute, il gasesti sigur, si Diana a avut la fel, si vezi ca este bine sa mergi la oftalmolog, sa constate el acest lucru. Noi l-am desfundat si acum este la loc dar avem si alte probleme la ochisor. Stai linistita ca nu este puroi, asa ne-a spus d-na dr.Pop de Popa de la Municipal, este doar o secretie galbuie. Deci, citeste tema mai veche, si neaparat consulta un oftalmolog.


Autor: cristinacsa
Subiectul se numeste tot canalul lacrimal si este in noul forum
Si eu am aceeasi problema cu fetele mele ,dar toti imi spun ca e reletiv normal.O prietena mi-a zis ca un medic i-a recomandat sa spele ochisorul cu ceai negru
Cristina


Autor: oanaD
Draga Simona,
Daca esti din Bucuresti, ia copilul si dute cu el la camera de garda a spitalului de oftalmologie ( si eventual insista sa-i faca analiza la secretie- antibiograma se numeste, ca sa vada exact la ce este sensibil microbul )
Sanatate
Oaana


Autor: mumulina
am patit si eu cu cea mica pe la 2 luni, un ochisor era mai umed, apoi a inceput sa aiba o secretie, doctorul a zis ca e conjunctivita si i-a prescris Tobrex, cate o picatura in fiecare ochisor, i-a trecut foarte repede. am remarcat si eu ca in continuare e mai umed ochisorul cu pricina decat celalalt, cateodata parca plange numai cu un ochi, dar doctorul zice ca nu e nimic, sa nu-mi fac griji, mai sunt si boli de adaptare ale bebeilor; oricum, doctorul oftalmolog a zis fara ceai de musetel la ochi, ci doar cu ser sau apa fiarta.


Autor: Luizax
Daca are canalul nazolacrimal infundat ...se desfunda prin operatie (ii baga un tutushor pe canal). Secretia aia nu e (sper) puroi ...... sunt lacrimile care curatza ochiul si care (pentru ca nu se pot scurge in nas prin canalul ala - si sa se faca mucinei ) curg pe obraz. Pe retina nare cum sai stea lacrimele ... ce vezi tu acian fatza, invelishu okiului ... ie corneea. A! si nejte preteni deai mei iau desfundat canalul asta fetitei lor, si pt. ca nu i-au pus nushce picaturi din 2 in 2 ore dupa aia.....i s-a astupat la lok.


Autor: danielac
simona,
sper ca ai gasit subectul, canalul lacrimal, si ca te-ai lamurit, eu zic inca odata sa te duci la oftalmolog si sa vezi ce zice el.
E cel mai bine asa. Snatate maxima!


Autor: anita
Am citit cred ca tot pe forum , si stiu de la parintii mei ca lapticul de mama e cel mai bun pentru ochisori. Pune cateva picaturi in ochisor..nu are ce sa-i faca rau...si eu am mai mare incredere in laptic decat in picaturile de la farmacie.
Acum cateva zile am vazut pentru prima data o lacrima pe obrazul fetitei mele(are 3 luni).


Autor: Otilia
Si fetita mea, Adélie, a facut conjunctivita pe la 3 saptamini…
Am fost cu ea la medic si ne-a dat picaturi pentru ochi BIOCIDAN (collyre), ne-a zis sa-i punem 10 zile si sa masam usor coltisorul interior al ochiului, sa-i desfundam canalul lacrimal.
Dupa 10 zile, se ameliorase, dar nu-i trecuse de tot.
Luna urmatoare, mergem la (alt) doctor (pentru primul vaccin), si iar luam niste picaturi pentru ochisor, de data asta Néomycine Diamant. Iar ii dau 10 zile, iar nu-i trece de tot. Adica ochisorul nu se mai lipeste ca inainte, dar ramine totusi umed, inlacrimat.
Nu i-am mai dat pe urma cu nimic, doar i-am sters ochisorul cu ser fiziologic si acum vad ca e bine, sanatos !!! Adelita a implinit 3 luni pe 9 octombrie.


Autor: Corina
Si eu am patit la fel cu Anna,pe la doua saptamini a inceput sa se trezeasca cu ochii lipiti.Am chemat medicul care mi-a dat niste picaturi,i-am pus 5 zile dar nu a ajutat-o cu nimic.Pediatrul mi-a spus sa nu-mi fac griji, e probabil un canal infundat dar se desfunda singur.Cum eu nu prea cred ca asa se va intimpla,mi-am luat rendez-vous la oftalmolog,dar aici nu desfunda canalele decit dupa trei luni deci mergem in noiembrie ca sa vedem ce si cum.Deocamdata arata bine ochisorii, e drept ca se mai scoala citeodata cu o chestie galben-verde la coltul ochilor dar eu sper ca totul va fi ok.Pupici


Autor: adriana
Linkul este de fapt:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=177&SearchTerms=canal,lacrimal
Si eu am probleme cu ochisorii baietelului meu... Acum cateva zile i-a curs un ochisor si nara de pe aceasi parte... nu stiu ce-o fi insemnand...Voua vi s-a intamplat?


Autor: Bettina
Eu iti recomand comprese cu ceai de albastrele si masajul ptr desfundarea canalului lacrimar.
Multa sanatate!
P.S: Ceaiul de albastrele il gasesti la orice Plafar.


Autor: Luizax
puricel..canalul nazolacrimal nu se infunda pe parcurs...bebeii care au problema asta s-au nascut cu el infundat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: lala
Subiect: ochisori care curg
pustiului meu ii curg ochisorii; nu sunt rosii, umflati, iritati. Initial ii lacrimau cand iesea afara dar acum ii curg si in casa. Aveti idee de la ce poate fi si ce pot face (exceptand spalatul cu ser fiziologic)?


Autor: Raluca
E probabil alergic la ceva, praf, caldura, umezeala.....poate ar fi bine sa-l vada un oftalmolog pediatru.


Autor: miruna
Si lui bb al meu cand avea vreo patru luni ii curgea un ochisor mereu.I-am facut analiza si nu avea nimic si i-a trecut cu sirop Ketof.Era de la o alergie , dar nu stiu la ce e alergic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: Laura T
Subiect: Strabism la BB
Am mai deschis un subiect cu aceasta tema acum vreo 3 luni, dar acum chiar sunt ingrijorata. Fetita mea cea mica are aproape 6 luni, si are strabism, desi nimeni din familia mea sau a sotului nu are asa ceva. Cand am fost la oftalmolog acum vreo 3 luni, a zis ca trece pina la un an, sau mai vorbim apoi. Eu personal nu cred ca ii va trece de la sine, daca pana acum nu i-a trecut. Stiu ca pina la 1 an nu avem ce-i face, dar intrebarea mea este: a mai avut careva dintre voi copilasi cu strabism? Si s-a putut face ceva in acest sens? La ce varsta? Suntem decisi chiar sa o operam, daca altfel nu vom reusi (ochelari, ocluzor, exercitii etc), numai sa-i treaca, pt. ca tare imi inspira mila cand o vad asa... Stiti vreun medic oftalmolog bun in Bucuresti (ca in astia din Ploiesti nu prea am incredere...), care sa se bage si la copii? Nu e urgent, caci pina la 1 an nu au ce-i face, dar apoi trebuie neaparat sa consultam un specialist. Va multumesc anticipat pt. raspunsuri si va pupam.


Autor: lala
Buna, eu am fost cu copilul la control la dna dr Goicea la Medicover Grozovici (langa spitalul Colentina); este specializata in oftalmologie pediatrica. tel pt programare 021 212 21 55


Autor: DADI
Nu te gandi direct la operatie! Plimba-l pe bb cat mai mult cu caruciorul! El isi va folosi ochisorii uitandu-se dupa lucrurile noi!
Sunt primele exercitii recomandate! Apoi va purta ochelari si sigur i se va indrepta!
Si eu am avut probleme!


Autor: coryna
Am avut o colega de servici care a facut cu prima fetita exercitii ortooptice pina pe la vreo 7 ani, dupa care i-a facut operatie si acum nu mai poarta ochelari decit foarte rar, cind este obosita. Anul asta a intrat la liceu fetita, dar daca vrei neaparat sa afli pot sa o sun si sa o intreb ce doctor a urmarit-o pe fetita si unde a facut exercitiile cu rate si giste, ce zici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: iuliac
Subiect: lacrimi
Tudor al meu are trei luni iar cand plange ii curg lacrimi doar dintr-un singur ochisor. Poate sunt obsedata dar mi se pare ca celalalt ochisor e putin rosu.E o problema?


Autor: cori
Da iulia! este posibil sa fie canalul lacrimal...a avut si fetitza mea...si i-am pus niste picaturi..nu retin numele, dar am sa caut si revin..si mai ales maseaza acolo la baza ochisorului!! altfel picaturile nu au nici un efect..
Biancai in 3-4 zile i-a trecut. ea avea si o mica scurgere din ochisor, asa ca niste urdori (asa se scrie??!!! )


Autor: EDDY
Iulia,mi-ai luat-o inainte cu aceasta intrebare ,pe care vroiam sa o pun shi eu astazi.Shi Naomi,cind ,ii curg lacrimi doar din ochishorul sting,in timp ce ochishorul drept este doar putzin umed,dar nu este roshu.Oare este ceva grav
Inca nu l-am intrebat pe despre acest lucru,caci pina acum nu a plins gargaritza mea prea mult shi nici nu avea lacrimi,dar sper ca mamicile veterane sa ne impartasheasca shi noua din experientza lor .
Multzi shi ashtept sa ma"luminatzi" shi pe mine !


Autor: danielac
si Diana a avut canalul lacrimal infundat, mergeti la pediatru sa va dea trimitere la medicul specialist si veti constata daca e sau nu infundat, si ce remedii trebuie aplicate. cat mai repede!


Autor: angi_gemeni
Andreea a avut asemenea probleme.
Ii stregeam ochisorul cu ceai de musetel, masam in jurul ochiului(bineinteles, miscari, foarte, foarte usoare), apoi puneam GENTICOL. O picatura dimineata, una seara. La indicatiile medicului pediatru.
In cateva zile nu a mai avut probleme.


Autor: Veve
Fetelor,atentie mare cu ceaiul de musetel:este CONTRAINDICAT in afectiunile oftalmologice!!!!


Autor: angi_gemeni
DE CE ???


Autor: Veve
Pt. ca personal nu stiam exact raspunsul,ti-am selectat mai jos citeva pasaje de la un subiect mai vechi de pe forum;sper sa fie convingatoare!

Autor:vilma 7/15/2002
"...Ceaiul de musetel este total contraindicat in afectiunile oculare.."

Autor:sorina 7/15/2002
"..nu mai sterge ochii copilului cu ceai de musetel. Nu stiu explicatia stiintifica, insa mie chiar din maternitate mi s-a spus sa nu-i sterg ochii decat cu ser fiziologic..."

Autor:ariane 7/15/2002
"...nu folosi ceaiul de musetel pt.ochi!!!!!!!!!!!!
este bun pt.orice altceva dar nu pt.ochi, aceeasi greseala am facut-o si eu, am primit bobirnace de la medic..."

Autor:monica 7/15/2002
"...asa cum ti-au spus si fetele, IN NICI UN CAZ CEAI DE MUSETEL!!!!!Mi s-a explicat ca este un mediu ideal pentru dezvoltarea nu stiu caror bacterii..."

Autor:Alina 7/15/2002
"...Ceaiul de musetel nu e bun pt ca e alcalin si e un mediu foarte bun pt inmultirea microbilor.."

Autor:Codruta 7/15/2002
"...Din start elimina ceaiul de musetel pt. ochi. Nu se mai foloseste de citiva ani buni ca tratament pt. ochi (taninul este iritant si face mai rau in cazul unei infectii)...."


Autor: diana12
Ceaiul de musetel nu se mai foloseste de citiva ani in scopuri oftalmologice, s-a descoperit ca este iritant, in primul rind datorita taninului ce-l contine. Este complet nerecomandat de oftalmolog pentru orice tratament al ochilor. Se poate curata ochiul cu ser fiziologic sau foarte buna e infuzia din ceaiul de galbenele.
Numai bine, Diana & Ecaterina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: angi_gemeni
In legatura cu ceaiul de musetel... Stiu ca a fost o emisiune la t.v. si au aparut niste studii cum ca ceaiul cu pricina ar putea da unele reactii, tip alergie. Am spus "ar putea"!!!
Insa, in cele mai multe din cazuri se recomanda si se foloseste cu succes sub forma de comprese si spalaturi in conjuctivite si alte inflamatii ale ochilor, in eruptiile cutanate care provoaca mancarimi si supuratii etc etc etc.


Autor: ariadne
angi,
eu l-am intrebat pe pediatru de ce nu se foloseste musetelul pt.curatarea ochilor, raspunsul a fost ceva de genul ca indiferent cat ar fi filtrat raman "impuritati"(particule fine) de musetel care nu fac altceva decat sa inflameze si mai rau.
daca a spus o tampenie, am repetat-o si eu.


Autor: adriana
Si eu stiu ca ceaiul de musetel este total contraindicat spalaturilor la ochi... Se pare ca e un mediu bun de dezvoltare a microbilor...


Autor: Garofitza
Salut la fete,
Am folosit ceai de musetel(la insistentele unei cunostiinte) cand fiul meu avea 2 luni si jumate, si avea o infectie la ochi. L-am spalat cu musetel de 2 ori/zi, pentru 2 zile.Ce s-a intamplat dupa aceea? Infectie si mai mare si-o inflamatie la fel de mare. Nu cred ca musetelul face bine la toata lumea. In cazul meu, copilul a avut o reactie negativa.


Autor: Lia
Revin cu traducerea oarecum libera(ca n-am rabdare sa fac o traducere exacta cuvintel cu cuvintel) a ceea ce spun cei de la BabyCenter:
-nu exista probe stiintifice care sa ateste faptul ca tratamentele cu plante medicinale sau remediile alternative ar avea efecte in tratamentul conjunctivitelor la copii mici(ca despre infectiile ochiului la acestia e vorba),dar ca sunt parinti care sunt ferm convinsi de efectele pozitive ale acestui fel de tratamente.
Sunt cateva metode care pot fi incercate,dar e bine ca inainte sa fie consultat cel care se ocupa de sanatatea copilului(doctoru')
Pentru calmarea ochilor copilului se pot face spalaturi cu ceaiuri.Pune o lingurita de eyebright(am cautat ce e eyebrightu' asta si e un amestec de plante medicinale-se poate achizitiona pe net) la doua cani de apa,sau 2-3 lingurite de musetel la doua cani de apa care fierbe.Strecoara si raceste inainte de folosire.Nota:Unii copii(in special cei despre care se banuieste ca ar putea face "febra fanului" sau alte alergii,ar putea fi alergici la musetel,eyebright si alte plante medicinale.Discuta cu pediatrul inainte de a folosi acest gen de remedii.Un compres cald(sau un pliculet de ceai proaspat folosit) daca are conjunctivita virala sau bacteriana,sau rece,daca are conjunctivita alergica,ar putea micsora disconfortul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: Cretoiu A.
Subiect: Instalatia de pom&ochii bb.-probleme?!
Acum 2 zile sotul meu a intins prin casa instalatia de pom, gindindu-se ca ii face lui Sebi placere sa o priveasca "licarind" -dupa ce l-a dus la bradul din "Oraselul copiilor" pe care l-a admirat innebunit o jumatate de ora-; dar aseara si in aceasta seara , cind era f. obosit se uita la beculete si incepea sa urle si sa se frece la ochi(mentionez ca instalatia are leduri mici cit o gamalie de chibrit in 4 culori care alterneaza lumina in dif. feluri). Am stins-o si s-a potolit, cind s-a trezit era tot cu ochii beculete astfel ca sotulmeu l-ea ponit iarasi si acum e f.incintat si se uita cu placere la ele.
Dar ma tem ca nu cumva sa-i provoace tulburari oculare.Oricum n-o sale mai tin aprinse decit cel mult 10-15 min. cu pauze mari intre "reprize".
Pt. mamicile cu copii care au prins mai multe sarbatori de Creaciun-cum au reactionat bb. vostrii la ac. problema?
Sanatate multa si Sarbatori fericite!


Autor: Garofitza
Al nostru cand a vazut prima data bradul a avut 9 luni. Aveam si luminite colorate, dar nu l-a interesat prea mult. Peste 4 luni o sa faca 3 ani, si pentru ca-i mai mare acuma, este fascinat de brad si luminite, dar isi gasete de lucru prin casa, mai uita de brad, mai se uita putin la el, iarasi pleaca. Poate ca micu'tau era obosit si din cauza asta poate ca se freca la ochi. Intreaba si tu un pediatru, poate o sa-ti dea raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: zizica
Subiect: Oftalmologie - clinica particulara in Buc.
Saptamina asta am fost cu Mihai la o clinica particulara de oftalmologie.
De ceva vreme il suspectam de strabism.Am fost cu el la medicul pediatru care a zis ca si lui i se pare ca are strabism, asa ca mi-a dat o trimitere la specialist la policlinica V. Gomoiu. Bineinteles ca acolo am dat de o mare coada, de copii suparati si chinuiti care nu mai aveau rabdare sa astepte. Nici eu nu am avut rabdarea necesara, mai ales ca Mihai nu sta o clipa intr-un loc. Am plecat acasa. Am cautat pe internet tot ce era de gasit la capitolul oftalmologie. Asa am gasit un site interesant despre o clinica particulara de oftalmopediatrie. Si n-am mai stat pe ginduri. Am sunat, am cerut o programare si am facut consultatia necesara. Acum sunt fericita ca Mihai nu are nimic la ochi, vede bine si nu are strabism. Medicii de acolo au o anume psihologie,stiu sa se poarte frumos cu copiii, se fac ascultati. Au si tot felul de aparate de masurat, nu fac doar control vizual.
Pentru cei interesati: www.oftapro.ro


Autor: Bobita
La policlinica Globului nu e aglomerat. Este linga cinema Gloria.


Autor: bombonica
Si clinica OPTIMED este foarte buna, e langa Unirea, pe Bdul Coposu Nr. 3.


Autor: Laura T
Draga Zizica,
Am citit mesajul tau si iti multumesc pt. informatie. Chiar cautam un dr. oftalmolog bun, la care sa o duc pe fetita mea de 6 luni, care are un strabism congenital bilateral. Aici in Ploiesti doctorii au tot zis ca e prea devreme sa-i faca ceva, dar pe site-ul Clinicii Optapro am citit clar ca se poate opera si incepe tratamentul chiar inainte de a implini 1 an. Voiam sa te intreb daca programarile se fac din timp si cat costa o consultatie? Tu la ce dr. ai fost cu Mihai? Cat a durat consultatia si ce i-a facut de fapt (adica ma intereseaza daca i se face un control f. amanuntit, caci as vrea sa stiu daca nu are si alt defect de vedere...). Mersi mult.


Autor: mumulina
Laura, telefoanele la Oftapro sunt:252.52.01; 252.52.17, 0722.870.809, e-mail: oftapro@xnet.ro, www.oftapro.ro.
in reclama scrie ca e singura clinica privata cu profil de oftalmopediatrie si strabism din Ro, are program de e-consulting cu Universitatea Indiana-Indianapolis, diagnostic, tratament, optica medicala, chirurgie oftalmologica ptr copii si adulti.


Autor: zizica
Draga Laura,
Eu am fost la consultatie la dr. Luminita Gheorghe, dar am inteles ca toti dr. de acolo sunt bine pregatiti in domeniu. Poti citi CV fiecarui dr. pe site. Programarea am facut-o cu vreo 2 zile inainte. Poti da telefon, ca asistentele care raspund sunt f. dragute si iti dau toate amanuntele de care ai nevoie. Baietelul meu are 3.6 ani si stie sa raspunda la intrebari si sa recunoasca imagini (l-a consultat si cu niste aparate, n-am retinut numele lor). Dar am vazut o mamica cu un bebe de ~5luni la consultatie.
M-a costat 350.000 lei o consultatie completa (examen fund de ochi, acuitate vizuala, diopron, etc.) La Mihai nu a fost cazul, dar am inteles ca daca la consultatia vizuala, dr. observa ca e strabism atunci consultatia se aprofundeaza cu aparate de masura in urma careia se stabileste daca e cazul de operatie sau de exercitii. In acest caz costul consultatiei se ridica la 500.000 lei.
Eu zic ca pentru copiii nostri merita orice efort financiar.
Iti tin pumnii strinsi si sa ma tii la curent.


Autor: bia
Eu o recomand pe dr.CIOPLEAN DANIELA,programarile se fac cu ceva timp inainte;noi mergem la d-sa de 1 an de zile si am fost foarte multumita de rezultate.Consultatia se face amanuntit,ultima oara a consultat-o pe Bianca aproape 1 ora,este atenta cu copilul,are rabdare,au aparate performante,insa daca vrei o programare pentru anul viitor in ianuarie trebuie sa o faci de pe acum.Multa sanatate si astept vesti.


Autor: Laura T
Alina, am citit site-ul lor si am ramas f. incantata de ce am vazut acolo. Sunt hotarata sa o duc pe Ramona acolo in ianuarie. Zizica, iti multumesc mult, nu mi se pare prea scump, ma asteptam pe la 50$/consultatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: Bobita
Subiect: ochisori lipiti dimineta
Mariuta mea se trezeste de 2 zile cu ochisori lipiti. Peste zi nu are nimic, si nici la somnul de dupa amiaza.
Stiti vreun tratament?


Autor: lala
buna, pentru inceput sterge-i ochisorii cu ser fiziologic caldut; recomandarea mea ar fi sa consulti si un pediatru (noua ne-a fost recomandat in cazuri de genul acesta colir cu sificetina).


Autor: ponicid
Probabil este o inflamatie a conjunctivei ori de natura infectioasa, ori de la o raceala. Eu cred ca trebuie sa incerci sa mentii ochisorii curati (tamponeaza-i cu ceai de musetel de exemplu) cateva zile si sa vezi cum evolueaza. Daca persista mergi la medic.


Autor: iuliac
Problema asta am avut-o si noi in spital dupa ce am nascut iar asistentele i-au dat la ochisor cu Kanamicina si i-a trecut in 2 zile.


Autor: danielac
Eu zic sa consulti medicul, poate fi o mica conjunctivita dar e mai bine sa stii. Si Diana a avut inntr-o vreme si am primit niste picaturi speciale si i-a trecut.


Autor: Tamara
Imi amintesc de bunica mea, care ne tampona ochisorii cu ceai caldutz de musetel.era si un bun calmat. consulta eventual medicul pentru a fi sigura ca nu-i ceva grav.


Autor: oanaesn
Nu ii da cu ceai de musetel fara sa consulti doctorul, nu e bun in toate cazurile. Mai bine cu ser sau cu apa fiarta si racita.


Autor: dodo
Eu am folosit solutie salina(apa sarata), nu stiu concentratia, ca asistenta mi-a dat flaconasul si nu scria nimic pe el dar o prietena mi-a zis sa picur citeva picaturi de lapte matern, cica e cel mai bun in astfel de cazuri. Eu nu am folosit, cind am vorbit eu cu ea rezolvasem deja problema. Incearca si tu, oricum, rau nu-i face! Poate merge!


Autor: Bobita
Iam cumparat Blefaro Shampoo, cred ca am scris bine.
Si ma spalat-o la ochisori, azi n-a mai avut decit putine urdori, dar nu asa rau. Nu ma ingrijorez inca (asta toamna la conjuctivita avea secretii urite toata ziua).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: mirelam
Subiect: Ochisor rosu
Pe Andrei cred ca l-a tras curentul la un ochisor, pentru ca de aseara este rosu si zice ca-l si doare putin.
Nu prea stiu cu ce sa-i dau...stiam ca ceaiul de musetel nu este prea indicat la ochi si altceva nu prea stiu.
Aveti voi vreo idee?


Autor: oanaesn
Apa fiarta si racita sau ser fiziologic. Eventual picaturi sau unguent oftalmic cu antibiotic, daca nu trece. Cel mai bine intrebi la farmacie


Autor: Raluca
Sterge ochiul cu Colir cu cloranfenicol...la noi cu asta trece ochisorul iritat de vant sau curent.Numai bine!


Autor: ilinca
salut
Raresel al meu,care implineste tot 5 ani dar pe 21 martie,a avut si el ochisorii rosii dar in plus se trezea dimineata cu ei lipiti. De la farmacie ne-a preparat o solutie cu ser fiziologic si penicilina v, care nu a avut nici un efect. Un prieten, medic ofalmolog, ne-a recomandat Genticol care a fost bun. Nu stiu daca este cazul sa-i dai si baietelului tau, deoarece el are doar ochisorii rosii.
Sanatate multa!


Autor: alina_antoaneta
buna!!
desi nu se mai poarta ceai de musetel,un medic pediatru care e de mult la pensie,mi-a spus s-o sterg cu mustel si...e drept ca a durat cam o luna(avea atunci 3 luni),dar pe cuvant ca nu a mai avut niciodata probleme.(sincera sa fiu credeam ca la fiecare adiere voi sta cu musetelul in buzunar)


Autor: Ela
Si Ilinca a avut ochisorul rosu si-i si lacrima si nu i-am pus decat laptic de la mine.
I-a trecut in cateva zile!


Autor: coryna
Incearca si cu Sificetina!


Autor: ancadm
Nu stiu cit de indicat sau de contra-indicat este ceaiul de musetel la ochisori, dar pe fetitza mea a ajutat-o. Dupa ce s-a nascut ii curgeau ochisorii foarte tare si se trezea mereu cu ei lipiti de nici nu putea sa ii deschida deloc. Trebuia sa o sterg mereu cu batistuta uda la ochi. Am incercat toate picaturile pe care ni le-au dat din spital si dupa o luna am incercat sa o sterg la ochi cu ceai de musetel si chiar i-am pus cite o picatura de ceai in ochisori. Dupa doua zile de tratament cu musetel s-a rezolvat problema. Totusi intrebati mai intii medicul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: miry
Subiect: ochisorul lovit
Am un baietel de 11 luni si l-am lovit din gresala cu
unghia la ochiut si i-a aparut o pata mica de singe m-am cam precipitat putin dar acun e bine.Voi consulta medicul pediatru multumesc pt sfaturi.Acum suntem din nou pusi pe


Autor: alssa
Cred ca inainte de toate, ar fi bine sa ti-l consulte medicul pediatru. Astea care se lasa cu pete mici de singe, mai ales la ochi, nu cred ca pot fi diagnosticate decit printr-un consult oftalmologic serios. Eu ma indoiesc ca poate fi ceva rau, dar mai bine consulti totusi medicul.


Autor: nikita
Loviturile la ochi sunt periculoase.Totusi nu trebuie sa intri in panica, pentru ca in timp pata rosie (un vas spart probabil) poate dispare de la sine.Dar trebuie sa mergi neaparat la pediatru care va sti daca e nevoie sa mergi la un specialist oftalmolog, sau ..poti cere tu un examen oftalmologic daca esti tare nelinistita. Deci mergi la. Te sarut si va doresc sanatate.Multe "aventuri"si griji ne asteapta de acum incolo.


Autor: Ela-Z
Eu zic sa nu disperi iti faci rau si tie si ii tranzmiti starea si lui bb ,din cate stiu eu cheagurile de sange din ochi se retrag cam intr-o saptamana, dar pt. linistea ta sufleteasca si pt. binele lui bb du-te direct la un consult oftalmologic.
Multa sanatate!


Autor: miry
multumesc mult pt sfaturi dar cred ca aseara cand sa intimplat
eram tare ravasita si cred ca m-am cam precipitat putin
Oricum voi contacta un medic oftalmolog(sunt doar 4 in tot orasul)si se ajunge destul de greu la ei(asta e o poveste a medicinei din Danemarca) pana atunci am sa incerc laptele de mama care stiu de la bunici ca e bun pentru ochi dar poate puteti sa ma sfatuiti ce sa folosesc altceva
multumes mult

Mergi la inceput