injuraturi la volan

injuraturi la volan | Autor: Flavia

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,
sunt o proaspata soferita 2 luni si sunt uimita de cum a evoluat limbajul meu de la normal si cat de cat civilizat cu mici scapari intr-un limbaj de birjar autentic.
Nu numai ca injur folosind cuvinte vulgare de fiul meu cel mare zice : mama ai spus cuvantul cu p ,cu f , cu m ca el stie ca nu are voie sa le pronunte si merge tot drumul cu palmele pe urechi, dar fac si combinatii precum: unde te bagi sobolan basinos, incearca in ma-ta ia vezi mai incapi, si multe altele de in momentul in care ajung acasa si imi amintesc intepenesc de jena.
E adevarat ca si barbatii din trafic nu pierd nici o ocazie ( chiar simpla vecinatate la semafor) sa faca comentarii de-a dreptul nesimtite sau vulgare , sau sa profite de lamaia mea din geam pentru a conduce ca niste cizme , stiti si voi cum e schimba banda taximetristii fara semnalizare chiar daca in 80% din cazuri am 2 copiii in spate.
daca la inceput nu le raspundeam am momente in care scot niste perle de ma gandesc cu groaza ca as fi putut sa iau o palma si nu degeaba>
exemplul cel mai concludent. Acum 2 saptamani in Militari pe zona de mare jupuiala de asfalt imbulzeala mare la un semafor. In fata mea pe banda de handicapati ( bineinteles) un camion cu moloz care la- fiecare frana se scurgea cu gratie .Normal m-am oprit putin mai departe de el din dorinta netarmurita de a nu-mi mozoli masina. In stanga pe banda de smecheri cu o masina super un pusti aflat la pubertate pe fata caruia inca mai falfaiau cosurile se simte obligat sa comenteze: " ia zi fa, asa te-au invatat sa te opresti la semafor la scoala de soferi? Cine ti-a pus fa carnetul in mana?"
Raspunsul meu a venit prompt: Tact-tu, ca pe mata o regula tata " si plec. El in stare de soc nu reuseste sa porneasca la verde si bineinteles cei din spate civilizati ca deobicei i-au dat carnita si claxoane cu multa generozitate.Abia la urmatorul semafor am realizat ce i-am spus si ma uitat sa vad daca vine dupa mine .

Ce sa va spun vreau sa stiu daca voi injurati la volanul si daca exista pericolul ca acest obicei urat sa se extinda si inafara momentului cand conduc.
Povestiti-mi si voi ce patiti la volan.
Flavia
PS. fetelor o nota proasta pentru noi. eu n-am vazut femeie sa lase un barbat sa treaca ( la un viraj aiurea , sau daca a ramas blocat in intersectie etc)si nici pe alta femeie, in schimb ei ne mai lasa chiar daca stiu ca noi nu o facem.


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ochinegri spune:

Hei Flavia, io sunt soferita veche, si tareeeeee ma distrez zilnic !
Da' ma amuz ! N-ai vrea sa stii ce-mi aud urechile, blonda fiind !

mama L, care depaseste taximetristi, de placere !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

HAHAHAHHAHAHAHA.....Flavia mai facut sa lesin de ris,,,,la fel si ochinegri....mai dar voi conduceti nu va jucati.....hahahaha...eu una nu ma pot urca la volan de frica,,,si asta mi sa intimplat de cind am fost victima la un accident in romania,,,acum locuiesc in Florida dar tot fricoasa sunt sa merg sa dau de carnet ,,si vad cu ochii mei cum sotul meu injura la orice semafor si la orice alt traseu .......deci eu ma amuz mult cind il aud cum injura dar eu una nu stiu cind o sa ma urc la volan sa am tupeu sa conduc dar daca este asa de amuzant o sa incerc si eu ....
pupici....

Elena cu burtica & sotul AL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Eu dragilor am vorbit urat fara sa vreau, si cum s-a intamplat. Pe mine cel mai tare ma enerveaza cand se baga unii si-ti taie calea, dupa ce au stat si s-au uitat si iti dau impresia ca asteapta sa treci tu , care ai prioritate. Asta vara fiind cald mergeam cu geamul deschis, si un mos cam zalud tocmai mi-a facu o astfel d e faza, bagandu-se in fata mea. Avea si el geamul deschis, si pentru ca am franat brusc, si el mergea incet am avut timp sa-l intreb pe romaneste pe mos: Ce faci?????? si cine stie macar o iota de enlgeza stie ca romanescul nostru "a face" este la ei confundat cu o mare prostie!!!!! cand m-am uitat pe oglinda laterala stanga. mosul franase brusc, iar eu am calcat acceleratia!!!
In rest pe aici prin state, nu prea auzi de astea prea multe , ori ca mergi cu geamurile inchise, ori nu se hazardeaza multi sa o faca. Dar nici nu se conduce ca-n Ro. !!! Am fost acum recent in Ro. si inchideam efectiv ochii cand vedeam cum se fac depasirile si cum se baga unii in fata altuia.
Mai vorbesc si eu fel de fel la volan, dar nu prea urat ca fiica-mea care este in spate tot baga la cap. Si anume, stand la semafor, coada lunga, in fata mea o masina pleca mai greu de pe loc, semn ca doamna de la volan atipise un pic, si spun pentru mine: Hai calca cucoana!(ma refeream sa calce acceleratia) Dupa vreo 2 zile mergand cu masina, la volan sotul meu, tot la semafor, se facu verde si in secunda doi, fetita mea zice din spate: Hai calca cucoana!!!!! la care sotul meu imi zice: Aha deci asa vorbesti tu la volan????
Si ce sa zic ma mai abtin sau zic in sinea mea si eu fel de fel pentru ca asta este impulsul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Aoleuuuu, si eu sunt maestra, da nu in ale shofatului. Proful meu de conducere mi-a spus: daca vrei sa inveti sa conduci, invata intai sa injuri. Si m-am conformat.
Noroc cu fiica-mea ca atunci cand ma aude imi spune: ha! am mai invatat o injuratura pentru baietii care ne supara la scoala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinah spune:





mai ziceti, mai ziceti, ca tare sunt hazlii comentariile pe care le "varsati" pe la semafoare. M-am hlizit aici, in scaun, sperand ca si eu voi fi la fel de inspirata la replici ca si voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:


Mah sunteti mortale!!!
Pot sa zic cu convingere ca mosii la volan aici sunt adevarate pericole.
Elena, la fel sunt si eu, de la doua busituri din Romania mi se trage si mie (mititele da' m-am speriat) si stau acum cu temporary permit in buzunar, am mers de cateva ori noaptea da' tot mi-e frica, mai ales de viteza de pe express. Imi dau seama ca tre sa trec la un moment dat peste asta ca n-o sa faca sota-miu pe taximetristu' pentru mine toata viata, aman si eu cat pot.
Petra, fetita ta e ca un mic reportofon, inregistreaza tot
Mai povestiti ca e misto


Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

Flavia hai ca mi-ai placut .Si eu mai injur cateodata la volan ,mai des in Romania ,in Japonia nu prea ca astia cam repecta regulile dar kiar si asa se mai gaseste unu care sa ma enerveze dar nu ca ar face ceva rau ci din cauza ca de abia se misca.Cand am fost in Februarie in Romania nici nu am vrut sa aud de condus .nu mai la gandul cum se conduce in tara si la cum tre sa okolesti gropile.

Eryka & sufletzelul din burtica ---„ in 7 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviab spune:

Flavia, si acum imi siroiesc lacrimile pe obraji, am ris de nu ma mai puteam opri si l-am sunat si pe sotul meu de i-am citit ce-ai scris si-am mai tras un ris si cu el.
Sa stii ca si eu am constatat aceleasi lucruri ca si tine: daca inainte de a ma apuca eu de condus masina ii dadeam sotului dupa ceafa ca injura ca un birjar (cu imaginatie, de altfel si interesant, da' tot aia era), de indata ce m-am urcat la volan pentru primul drum, s-a zis cu limbajul academic! Doamne!
Ma speriam eu de ce era la gura mea! Ca sa nu mai zic ca scapam si eu cu fiica-mea in masina (noroc ca era micuta atunci, da' ma astept dintr-un moment intr-altul sa-i iasa perla din subconstient. Concluzia este: intr-adevar se intimpla ceva cind te urci la volan, ceva in comportamentul tau se schimba si ce e mai prost e ca, cel putin pe mine, chiar ma face sa ma simt bine o injuratura bine plasata. Ma simt asa de usurata! In mod sigur e un mod de decompensare sau cum s-o fi chemind.
Pupici la toate soferitele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana P spune:


Flavia ai fost haioasa foc cu acest subiect. Si eu sunt soferita veche (15 ani). Pana sa ajung soferitza aveam guritza cumintzica foc. Odata ce am ajuns sa tzin covrigu'n mana am inceput si eu sa injur. Cel putzin aici in Bucuresti nu prea te poti abtine ca sunt multi dusi cu capu (sau covrigu?).
Chiar si omu a fost cand a urcat prima data in masina cu mine, nu stia ca am un asemenea "vocabular", dar acum ia trecut, obisnuinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TORIA spune:

Aici ai atins un punct fierbinte eu sint mai rau ca un birjar cred din #ba mortule mergi mai repede sau miscati hoitul#si pe celelalte nu pot sa le scriu aici ca imi este jena.Dar sa stiti ca eu gasesc ca am dreptate pai mai vezi cate o baba care nici nu ajunge la pedale are perina sub ea ca doarme pe drum nici nu o poti depasi si ea ca melcul pai iti vine sa-i dai in moaca,sau cand merg in RO si sotul e obosit zice sa conduc eu pai sa te ti frate in Ungaria la cei cu Trabante o doamne ca fac spume si cate le mai zic ca si daca ma aud tot nu ma inteleg si eu ma simt asa de bine parca imi sare si somnul,pentru soferite si nu va jenati dati numai gaz.A si am uitat mai aratatile si cate un deget si asta imi face bine.

Mergi la inceput