Curentul este sau nu periculos?

Curentul este sau nu periculos? | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

buna

De mult timp caut sa-mi explic si sa gasesc explicatii in afara asupra acestui subiect...este sau nu periculos sa stam noi sau copiii nostri intre 2 usi/geamuri deschise ? Sa circulam cu geamurile masinii deschise?
Putem sa ne alegem cu dureri de cap sau de urechi de la curent? Pentru ca in mintea noastra de mici s-a sadit ideea ca e periculos sa stam in curent. Cel putin mie mereu mi s-a spus asta. Apoi...
La facultate intr-o zi torida de vara intr-o sala mica si supraincalzita de curs, cu usa stricata, noi stateam cu geamurile inchise si gafaiam. Tuturor ne era frica de curent. Aveam un seminar cu un asistent din SUA. A venit si s-a uitat a mirare la noi, ne-a intrebat de ce nu deschidem geamurile...la care intrebare a primit raspunsul ca se face curent. And? What`s wrong? A primit axiomatica teorie a curentului ce face rau. S-a mirat foarte tare si a zis ca n-a mai auzit de asa ceva, cel putin nu in state. Acolo cica nu exista temerea de curentii de aer dintr-o incinta. De atunci am incercat si eu....am stat intre usi/geamuri, am calatorit cu capul pe geamul trenului, cu usa deschisa, cu geamurile masinii toate coborate, si n-am patit nimic, culmea. Si acum cand raman singura acasa deschid toate geamurile si las "sa bata vantul" prin toata casa, sa se racoreasca, aeriseasca. Nu m-au durut urechile inca, nici capul. {Stau si cu clima pornita in bucatarie si gatesc cu orele, inca n-am intepenit}
Insa ma gandesc la copii, cu ei inca am reflexele ancestrale, sa-i feresc intruna de curentii de aer, de aer conditionat. Mereu inchid geamurile acasa, las numai unul, mereu cand vine/pleaca cineva la noi ii spun sa intre/iese repede sa nu stea-n usa de la intrare ca am un geam deschis si se face curent, mereu inchid clima cand vin ei in bucatarie. Eu pe mine am testat si nu ma deranjeaza fizic curentul, dar e valabil si la ei ?
Hai va rog, spuneti-mi ce parere aveti voi? Sa ne referim acum doar la copilasi...sunt ei afectati daca stau in curent ? ati remarcat sa le faca vreun rau precis curentul? {ma refer la a sta in curent fara sa fie transpirati, cu parul ud, tricouri ude, infrigurati, deci fara fie expusi la vreun real disconfort fizic}
merci si scuze daca am lansat un subiect cam de calibru Mith busters. Ma gandeam sa iau in calcul si sensibilitatea fiecaruia, insa pana la urma, nu toti avem aceleasi urechi? cu aceeasi structura anatomica? Nu stiu, in ultimii 5 ani de cand am copiii, tot incerc cumva sa ma mai debarasez si pe ei sa-i eliberez totodata de anumite obiceiuri adanc inradacinate, si poate nu neaparat justificate, care pana la urma ne afecteaza atat confortul psihic cat si libertatea de miscare.

Inteleg ca te poti antrena de ex. pt a nu mai face rosu-n gat de la rece, de la apa rece, iaurt rece, inghetata, .....cum? mancand alimentele la temperaturi tot mai reci, deci gradual. Nu iei brusc intr-o zi si cand copilul implineste 2 ani ii plantezi o inghetata in mana si il lasi s-o hapaie. Asta e un risc inutil zic eu, pt ca e ca la ruleta, ori face rosu-n gat, ori nu. Depinde de rezistenta lui. E la fel si cu curentul oare ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Am un verisor care a umblat prin toata lumea si trait in multe tari...vorba lui: numa' pe romani ii trage curentul!

Vecina mea italianca are 2 copii, ambii nascuti vara, din primele zile de viata ii tinea in carucior intre usi ca sa nu sufere de cald, nu stiu sa fi avut probleme cu ei. La noi in casa e tot timpul "curent" si nu am avut otite sau alte bucurii nici noi nici copilul...la gradinita si scoala am vazut ca se tin toate geamurile si usile deschise de le zboara urechile la bietii copii...adevarul e ca la ce calduri sufocante sunt pe aici vara e sinucidere curata sa stai inchis.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Da "curentul" face rau intr-un singur caz: cand ai probleme dentare nerezolvate,gen o ramasita de punga de puroi - cum am eu acum sub lucrarea dentara.E suficient sa stau 5 minute intr-o masina/tramvai/casa cu geamurile deschise pe ambele parti ca in ziua urmatoare incepe sa se umfle zona.Si dentista mi-a confirmat asta si mi-a zis sa imi pun vata in urechi (ca babele ) daca sunt nevoita sa circul in asa conditii.Am incercat si avea dreptate.Din pacate in Ro sunt o multime de persoane - probabil majoritatea mai in varsta care au astfel de probleme nerezolvate si o fi si asta o cauza pentru care se feresc de curent si ii feresc si pe cei din jur,copii,nepoti ... Poate nu-si permit sa isi rezolve/schimbe dantura si atunci e modul lor de a se feri de abcese.

Si eu am lucrat in firme italiene si da,ei au obiceiul sa lase tot ce se poate deschis,usi ferestre ... de te ia vantul pe sus
Deci eu cred ca nu face rau curentul,daca esti sanatos tun.Am mers de multe ori cu fetita cu tramvaiul gol si cu toate ferestrele deschise si n-a avut niciodata nimic.
Abia astept sa termin cu nascutul si sa imi rezolv si io problema si o sa va mai zic dupa aia cum stau

MONI 36s+ SI www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Daca traiesti cu ochii pe cer afli mai multe despre Pamint. Daca stai cu ochii in pamint, nu afli mare lucru despre cer."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

eu de 2 zile am o falca intepenita de durere, bag calmante la greu, nu dorm noaptea, ma doare incepand din ureche pana la dinti si sub maxilar . Si da, am stat in curent in casa, si da, sigur am o problema la o masea, am tot amanat-o din lipsa de timp, iar acum nu suport sa ma atinga ceva pe-acolo, asa ca iar o aman pana trece nevralgia. In acelasi spatiu ( geamuri/usi deschise) a stat si fi-miu, n-are absolut nimic ( da bine, nici masele nu are, decat 3 )

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tdi

numa' pe romani ii trage curentul!



Egzact.

De cind ma stiu stau in curent si nu am nimic.
Pe Andrei ( 3 ani ) l-am tinut tot asa si nu are nimic.
Cred ca depinde de cum esti obisnuit si crescut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Depinde ce fel de curent.
Daca e vorba de cel electric si la doza adecvata poate fi extrem de periculos.

Nu exista nici o baza medicala privind efectele negative ale curentilor de aer.
In ghidurile de prim ajutor, unul din terapiile utilizate in hipertermie (cresterea temperaturii corporale peste 41 de grade) este reprezentat de racirea prin expunerea la curenti de aer. Practic se utilizeaza niste ventilatoare foarte mari si pacientul este expus la curentii respectivi pentru a-i scadea temperatura corporala. Fara nici un fel de consecinte.

Revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

si eu sunt de aceeasi parere: nu exista "tras curentul".
si copiii mei stau desculti, pe jos, cu aer conditionat pornit non stop si acasa si in masina, nu au avut niciodata probleme (de la asta, bineinteles). reactioneaza mult mai rau daca e cald.


Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ang3lt0uch spune:

Cred ca depinde de cat de sensibil esti, nu e vb daor de copii...

Uite, noi stam intr-un apart nedecomandat, stil vagon asa, si TOATE dar absolut toate usile sunt deschise tot timpul!(nici nu le mai inchid vrodata, decat noaptea la fie-mea in camera cand se culca). Singurele inchise sunt la baie si la ..intrare. Si vara am si toate geamurile deschise (la bucatarie, in dormitor si usa de la balcon). Asta zi si noapte! Ne-am mutat aici cand avea Adriana 5 luni si inainte de asta tot stateam cu geamul deschis in camera ei.

Noi nu stim ce e ala rosu in gat, otita, raceli aiurea (A racit daor cand a intrat in contact cu cineva bonlav)... Pe de alta parte, fie-mea poate sta in vant rau cu capul gol, ba ne-a prins si cate o ploicica mica si nu a patit nimic.Pe mine ma dor urechile daca nu am nimic pe ele si e toamna/iarna si vant rece. De aici eu trag concluzia ca este ea mai rezistenta, si nu cred ca se datoreaza faptului ca am tinut-o in curent sau ca nu am tinut-o la 24 de grade (au fost si 16-17 iarna in casa..)...cred daor ca asa este ea.

La inceput pe mine m-au enervat toate elementele feminine din familia noastra cu "Tiiiiii copilul in curent!!! O sa faca aia si ailalta..." A trecut o iarna,ea nu a patit nimic, si le-a trecut si asta, au inceput cu altele...(pampersi...poezii...)

Insa stiu copii sensibili la curent sau rece. Nu o data am fost pe afara cu alte fetite si ele au racit de la vant. Deci depinde de om pana la urma.

A, da si inca ceva. Probabil ptr ca "pe vremea mea" nu era, eu nu suport sa stau in aer conditionat. Nu racesc, dar ma daore capul ingrozitor dupa. Fie-mea nu are nimic, ca daca stam stam amandoua in aer conditionat pe la bunicile ei... Si asta e tot un fel de curent, se pare ca eu sunt sensibila la el, nefiind obisnuita.

De acord cu chestia referitoare la rece si rosu in gat, acolo chiar cred ca se poate "obisnui" in timp. noi asa am procedat, si inca de asta vara poate manaca/bea rece oricat, nu pateste nimic. Acu cel putin baga 3 inghetate pe zi... Insa nu stiu daca la curent e la fel. Poate daca incepi cu ei de mici . CUm v-am zis, eu am problema cu aerul conditionat, si tot stau de ani de zile cateva ore la 2 zile in el si nimic, nu ma obisnuiesc, de fiecare data ma daore capul, ba mai dau si in migrene cu senzatii de voma si dureri de ochi de la el

Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)

Poze cu ingerasul mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

chestia asta am auzit-o numai in RO. cand am intrebat pe cineva din State, a ras cu lacrimi....

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

Bazar pt Mihaita

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Ca sa fiu sigura eu am intrebat un medic specialist ORL, asta pt ca in primavara puiul meu a facut 2 otite si primeam diverse sfaturi sau apostrofari legate de 'tras curent' de la persoane mai in varsta (gen caciula pe cap - eu nu-i pun decat de la 5 grade in jos, sau vata in urechi - avand otita etc), Dansul mi-a raspuns ca 'curentul' dauneaza doar celor care poarta haine cu guler si transpira iar un curent rece ajunge in acea zona hipersesibilizand nus' ce nervi, dand senzatia si disconfortul nevralgiilor. Astfel ca eu, care nu transpir defel si nici nu port guler, dar ma feresc si de aer conditionat (din alte motive) n-am patit in viata mea nimic de la curent, baietelul meu la fel, in schimb sotul a mai 'intepenit' dupa ore de stat la volan, imbracat la camasa si cu a.c. pornit. Chiar si asa cred ca tot trasa de par este si explicatia asta. Nu cred in efectul nociv al curentului, daca ar face rau, toti cei care admira apusul/rasaritul soarelui pe o faleza ar trebui sa fie intepeniti...corect? care e diferenta dintre curent si vant?
Curaj, deci - eu inca mai vad Dacii o mie nustiu cat circuland cu geamurile inchise (si stiu sigur ca n-au a.c.)da' macar nu-i trage curentul...

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

La fel cred si eu, ca ai probleme de la curent numai daca ai probleme cu dantura, urechile etc De aia "numai pe romani ii trage curentul" pentru ca nu ai sa vezi italieni, de ex., cu toti dintii cariati in gura, ei isi permit sa se ingrijeasca de sanatatea lor.

Mergi la inceput