Torturi

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de simonaM


tort de zahar ars.

o cana de zahar se arde in cratita.dupa ce sa caramelizat se fac pereti cratitei(cratita sa fie mai inalta)apoi se pune aceasta compozitie:
6 oua
150gr zahar
800 gr lapte si 2 vanili....se amesteca toate bine si se pune in cratita cu zaharul caramelizat.
peste acest lichid de zahar ,lapte,oua si vanilie se pune blatul:
7 oua 10 linguri zahar,7 linguri faina( din acesta se face un blat)albusurile se bat bine cu zaharul ,se pune galbenusurile si pe urma faina si se amesteca usor cu lingura de lemn,si se pune peste lichidul din cratita.se da la foc potrivit circa 45 minute.
pofta mare.

mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de angelina

Tiramisú


Ingrediente:
-250g mascarpone
-100g zahar pudra
-5,6 linguri Marsala sec
-1 pachet de zahar vanilat
-1/2 lamaie
-3 oua proaspete
-40g ciocolata amaruie
-25g faina
-o lamaie
-250ml lapte
-1 pachet de piscoturi(cca 140g)
-6-8 linguri de espresso tare
-2-3 linguri de cacao
Mod De Preparare:
-mascarpone se amesteca cu 50g zahar pudra, zaharul vanilat si 1 pana la doua linguri Marsala.Se rade coaja de la lamaie si se adauga impreuna cu zeama, se amesteca bine si se lasa la rece.
-ouale se separa, albusurile nu se vor intrebuinta.Galbenusurile se bat spuma cu restul zaharului pudra.Ciocolata se rade, faina se cerne si se adauga impreuna la spuma de oua.
-se fierbe laptele intr-o olicica si se adauga(dupa ce a dat in clocot)compozitia de mai sus cu atentie putin cate putin, amestecand continuu de dedesubt deasupra, pana cand compozitia incepe sa clocoteasca.Imediat ce compozitia a atins punctul de fierbere, si crema s-a ingrosat, se toarna intr-o oala yena care se pune in apa rece cu gheata si se amesteca sa se raceasca.
-se ia o forma de cuptor cu diametrul de cca. 20-25cm si se aseaza un strat de piscoturi.
-restul de Marsala se amesteca cu espresso, si cu o treime din compozitie se stropesc piscoturile, apoi cu o jumatate din compozitia de mascarpone se acopera piscoturile.
-se mai pune un rand de piscoturi, se stropesc cu compozitia de espresso si Marsala, apoi se adauga jumatate din crema de ciocolata.
-se procedeaza astfel mai departe pana cand se consuma toate ingredientele
-pe deasupra se unge cu mascarpone si se pudreaza din abundenta cu cacao
-Tiramisú se acopera si se serveste de-abia dupa 3-4 ore sau se lasa la frigider peste noapte.
Info:Marsala este un vin sicilian de calitate, se serveste ca desert, dar este in acelasi timp si un ingredient cheie in prepararea multor
retete italiene cum ar fi Zabaglione, Tiramisú si Scaloppini.
Cea mai mare casa Marsala a fost fondata in anul 1832 de catre Calabrian Vincenzo Florio, binecunoscut sub numele de "Tatal comertului italia cu vin"
Pentru aproape un secol acest vin a fost considerat asemanator cu Sherry si Madeira si considerat un vin pt gastronomie.

angie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de madelaine

Fetelor am si eu o reteta de Tiramisu luata de la un restaurant.
Va trebuie un pachet de piscoturi , 2 cutii de crema nestle cu banane si una cu crema simpla, 500gr frisca . Se face un sirop din doua linguri de zahar si doua linguri de ness cafe. Piscoturile se imoaie usor ( dar pe o parte in sirop) se aseaza un rind de piscoturi si se pune un rind de crema .Crema se face din: Se bate frisca (Hullala daca se poate) si se adauga cite o cutie de crema nestlle, se amesteca usor, pina adaugati toate 3 cutiile.
Deci se pune stratul de piscoturi, crema si iar un strat de piscoturi, crema sa fie ultima . Se presara cacao deasupra( se cerne prin strecuratoare). Se baga la frigider si se poate minca intr-o ora doua. Va asigur ca e foarte gustoasa si usor de facut.

Madelaine si cei trei muschetari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de amoraru

Tiramisu


Salut! Exact saptamana trecuta am reusit sa fac pentru prima oara Tiramisu! Excelenta! Reteta se gaseste pe pachetul de piscoturi Savoiardi. Mai simplu: 5 galbenusuri, un albus batut spuma, un ibric cu cafea, 150 gr.zahar, 500 gr. crema Mascarpone. (2 cutii de crema), un paharel de lichior.
Se amesteca galbenusurile cu zaharul, pana capata consistenta, apoi se amesteca albusul batut spuma cu crema Mascarpone si cu galbenurile, la sfarsit se adauga putin lichior. Intr-o tava se pune un rand de crema (obtinuta din amestecarea ingredientelor mai sus mentionate) apoi un rand de piscoturi ( piscoturile se inmoaie in cafea )inca un rand de crema, inca un rand de piscoturi (in total 5 randuri) Deasupra se strecoara printr-o sita un strat subtire de cacao. Apoi la frigider. POFTA BUNA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

tort cu fructe.blatu--------din 5 oua,5 linguri zahar,5 linguri faina.se bate albusurile spuma cu 5 linguri zahar dupa care se pune galbenusurile si usor faina.se baga la foc potrivit cam 20-30 min.vedeti voi cind este gata (incercati cu o scobitoare)1 kg de fructe(de care vreti voi)de toate...etc.3 plicuri zahar vaniliat,zahar dupa gust si o lamiie( miezul)sau puteti sa razuiti si coaja.se amesteca toate dupa care se lasa 3 ore la frigider,pina lasa un sirop.dupa ce e gata blatul ,puteti sa il scobiti un pic la suprafata ,dar nu tare,si puneti fructele cu siropul.se orneaza cu frisca.pofta mare.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

TORT JOFFRE

O minune de tort, e nevoie să vă mai spun? Pentru cei care se dau în vânt după prăjituri cu cacao.

600 g zahăr, 150 g cacao, 150 g apă, 12 ouă, 4 linguri și jumătate de făină, 400 g unt.
Se amestecă pe foc mic zahărul cu cacao și apă până când compoziția începe să facă bășici. Se ia de pe foc și se amestecă în continuu până se răcește. Se adaugă pe rând câte un gălbenuș (până la 12), amestecând mereu.
Se bat spumă albușurile. Se încorporează în albuș făina și 5 linguri din compoziția de zahăr și cacao (se amestecă ușor, de jos în sus).
Se unge forma de tort (sau o cratiță), se tapetează cu hârtie și se toarnă compoziția de albușuri. Se dă la cuptor – se coace în circa 20 de minute.
Se freacă untul spumă și se adaugă puțin câte puțin din compoziția de cacao, până se încorporează toată. Se pune și o fiolă (linguriță) de esență de rom. Se dă la frigider să se întărească bine crema.
Când s-a răcit blatul, se pune deasupra crema, în strat gros (daca nu stă toată de la început, puneți un strat, dați tortul și restul de cremă din nou la frigider, apoi, după ce primul strat de cremă s-a întărit, puneți și restul de cremă). Se îmbracă tot tortul în cremă.
Așa este tortul Joffre: blatul mic de înălțime și cremă multă deasupra. Nu se taie blatul în mai multe straturi, ca la torturile obișnuite. Deasemenea, blatul nu se însiropează (prima dată n-am fost sigură și l-am însiropat).

Poftă bună, dragele mele, și spor la gătit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de simonaM

Tort de coicolata


eu am un tort dar e foarte bun.
se face 2 blaturi din 8 oua.
se insirropeaza cu sirop de ananas.
crema:400 gr unt se freaca cu 150 grame zahar pudra si cu 2 linguri cacao
2 budinci de ciocolata se firbe cu 800 gr lapte,dupa racire se amesteca cu untul.

eu crinuta am pus si in blaturi cacao.
se taie fiecare tort in 2 si se umple cu crema...si la mijloc iar pui crema.o sa iti iasa delicios.
eu am pus intre cele 2 blaturi fructe...zmeura,mure,capsuni .
spor la treaba si sarbatori fericite.

mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Simplu, rapid, bun si frumos:



reteta:
6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
2 linguri de ulei
2 linguri apa
1 plic zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul si se bate pana se intareste. Galbenusurile se amesteca cu apa, uleiul si esentele dupa care se amesteca cu albusurile. Cand s-a omogenizat se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine.
Se pune la cuptor, intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina, pentru 30-40min.
Cand s-a racit, blatul se taie in trei. Se insiropeaza cu zeama de compot( o mai indulciti si adaugati esenta de rom, eu am folosit zeama de compot de visine si piersici). Se umple cu frisca si bucati de fructe( portocale, kiwi, ananas, banana)
Pt. ornat se pot folosi si bombonele cip de ciocolata sau colorate.
O parte din ornamente sunt artificiale(braduti, schiori... specifice sezonului si costa in jur de 100.000)

P.S. Si la mine se mai lasa un pic blatul, dar iata cativa pasi care trebuie urmati, iar blatul nu se lasa mult si ramane uniform.
Dupa ce opresti focul la cuptor mai lasi blatul aici 10 min. Apoi il scoti din cuptor si il lasi sa se raceasca in forma in care l-ai copt. Dupa ce l-ai scos din forma il asezi pe platou cu partea de deasupra (cu susul in jos), pt. a nu se forma "o gaura" si il lasi asa pana il ornezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de Elly1977
Crema pt. tort


Dragele mele,stiu ca abia a trecut Craciunul si Revelionul si toate va ganditi la cele mai drastice diete (si eu)dar asta nu inseamna sa va refuzati o placere "nevinovata" ca un tort sau o prajitura buna facute bine-nteles da manutele voastre indemanatice. De aceea va trimit reteta pentru o crema extrem de simpla si buna pecare eu o prepar adeseori:
-3 oua
-150g zahar
-500ml frisca lichida
-1 lamaie sau 1portocala sau 2 linguri cacao (amara)Intr-un ceau sau o oala cu fundul dublu bateti ouale cu zaharul pe foc mic pana se ingroasa. In functie de aroma care o preferati adaugati coaja rasa si zeama de la lamaie sau portocala, sau cele doua lg.de cacao.Mai tineti pe foc 2min apoi dati la rece. Bateti frisca pe jumatate (sa nu fie tare ci ca o smantana groasa) apoi adaugati crema de oua si amestecati usor.GATA
O puteti folosi la orice fel de blat facut de voi sau cumparat si merge de minune cu foile de la Alba-ca-zapada.Daca nu stiti reteta de foi spuneti-mi.
Pofta buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de petra
Blat de tort


..din 4 oua si iese un blat pe care-l tai in doua doar.
Ca mic secret sa nu se lase blatul pe langa cele zise de MAriana, eu fac blatul asa.
se bat bine de tot cele 4 albusuri, intre timp din 250 gr. zahar si 5 linguri de apa fac un sirop ,fierb pana ce nu se mai simte zaharul si asa fiebinte il torm in fir in albusurile batute continuand sa le bat. Efecetiv se vede cum cresc albusurile si se intaresc, apoi urmeaza galbenusurile puse unul cate unul, 3 linguri de ulei si 25o dr. faina, pusa in ploaie. Pentru siguranta se poate amesteca in faina 1/2 lingurita praf de copt nestins. Tava unsa cu unt si tapetata cu faina, cuptorul incalzit si 20 min. nu se deschide usa cuptorului.
Fac blatul acesta ori de cate ori vreau o prajitura, un tort usor la o masa mai copioasa si niciodata nu s-a lasat blatul.La fel il umplu cu frisca si fructe din compot..


La toti numai bine!

Mergi la inceput