Herpes la copil

Herpes la copil | Autor: discordia

Link direct la acest mesaj

am o fetita de 1 an si 2 luni si aseara am observat ca are pe spate cateva bubite care, potrivit cumnatei mele de profesie asiatenta medicala, ar fi herpes. Aceste bubite sunt de fapt niste basicute in care s-ar afla un lichid incolor(nu stiu daca m-am exprimat prea bine). Nici mie si nici sotului meu nu ne-a aparut vreodata herpes pe corp, mie imi apare, dar foarte rar, la gura, iar in timpul sarcinii nu am avut deloc. Nepoata mea de 10 ani are aceasta problema, aproape tot timpul are herpes la deget sau pe unul din brate. Ma gandesc ca o fi luat de la ea?! De abia luni pot ajunge cu ea la medicul de familie, asa ca va intreb pe voi despre ce ar putea sa insemne aceste bubite si daca este herpes cum se trateaza sau orice alta parere. Va pup.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns evora spune:


Dupa cum descrii veziculele, e foarte posibil sa fie herpes simplex. De obicei apare in zona gurii, buze, gingii, nas, degete, dar poate sa apara si pe alta zona. Se transmite prin contact direct, poate ai pupat-o tu pe fetita atunci cand aveai episodul de la gura, sau de la verisoara de pe degete, sau de pe prosoape folosite in comun etc.

N-are legatura cu faptul ca tu ai avut vezicule sau nu in perioada in care erai gravida, pt ca nu se transmite de la mama la fat, decat daca mama are un episod de herpes genital si atunci copilul poate lua virusul in timpul nasterii(naturale, se intelege)

Din moment ce a patruns in organism, virusul acolo ramane, in stare latenta si se activeaza uneori, provocand episoade acute, cu vezicule, ulceratii, mai ales in perioade de imunitate vulnerabila.
Deci nu se vindeca, se poate trata cu aciclovir sub forma de crema sau comprimate, pt a impiedica recidivele.

In orice caz, spalatul pe maini dupa ce atingi veziculele este esential pt a impiedica infectarea altor zone(la ochi, organe genitale etc.)

Copilul n-are o stare subfebrila, chiar febra, ceva modificat?
Eu nu sunt in masura sa dau nici un sfat, dar daca ar fi copilul meu l-as duce la dr acum, de ce sa mai astept pana luni? Chiar daca e vorba numai de primul episod de herpes, as fi mai linistita daca l-ar vedea un specialist, pt ca e totusi un copil f mic. La unii sugari herpesul, daca se extinde la alte organe, poate da complicatii severe. Acum nu stiu sa-ti spun statistic ce pondere au cazurile astea, probabil ca f mica, dar de ce sa risti?!
Asta e parerea mea de mama...deci nu ma dau cunoscatoare sau ceva...

Sanatate va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meb spune:

draga mea, daca e herpes, atunci poate fi dureros si trebuie neaparat evitata extinderea ca sa nu sufere fetita. eu zic sa nu astepti pana luni. mai bine sa mergi azi la doctor, e si racoare afara si iti va fi mai usor sa mergi cu bebita. medicul cred ca o sa-ti dea o crema care sa ajute la cicatrizare si la inhibarea virusilui. poate iti da si niste imunistimulatoare, ar fi binevenite. nepotica ta insa, care zici ca are episoade atat de frecvente ar trebui neaparat sa primeasca tratament, cel putin vitamine, minerale, dar si imunostimulatoare, asta dupa consultarea specialistului desigur. parerea mea este sa consultati un medic homeopat, pentru ca si antiviralele si imunistimulatoarele de la farmacie sint solutii de moment, pentru faze acute, dar cum herpesul e chestie cronica si din pacate deloc banala, homeopatia este solutia. si de cele mai multe ori da nisite rezultate fantastic de bune. eu aici vad solutia, daca e herpes. in Bucuresti sint foarte multi medici homeopati, nu trebuie neaparat sa alegeti o somitate, exista medic foarte foarte buni si care primesc (ce-i drept, nu in conditii de "cabinet") cu trimitere de la medicul de familie, la centrul de homeopatie si acupunctura, e in piata romana, langa politia capitalei, strada visarion nr 4.
multa sanatate puiutei tale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meb spune:

pana ajungi la doctor, poti sa-i faci badijonari cu infuzie de musetel, un pahar, in care pui o lingurita de bicarbonat. folosesti infuzia la o singura procedura. grija mare, este foarte contagios, mai cu seama pana se face crusta pe bubite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns discordia spune:

nu merg cu ea astazi la dr deoarece medicul ei de familie are program dimineata, iar eu nu m-am putut invoi, am nevoie de mai multe aprobari. La spitalul din Giurgiu de unde si suntem nu voi merge deoarece eu am avut numai experiente neplacute cu medicii de aici: cand am ramas gravida o dr m-a chemat la chiuretaj deoarece a vazut ea ca sarcina este oprita in evolutie, si iata ca acum am un copil, apoi prin luna a 7 a un alt dr tot de la gr mi-a spus ca ma programeaza de urgenta la cezariana deoarece copilul are capul foarte mare, iar restul corpului nu este dezvoltat, am nascut la Bucuresti si copilul meu este perfect sanatos, pe urma sotul s-a operat de apendicita tot la giurgiu si a facut infectie in urma operatiei de era sa moara. Acum 3 luni a trebuit reoperat din nou ca sa se repare ceea ce au gresit cei de la gr. Avand in vedere cele expuse nu voi risca sa-mi dau copilul pe mainile lor. La Bucuresti nu cred ca voi gasi pe cineva in weekend, apoi, banuiesc ca imi trebuie ceva o trimitere de la medicul de la familie, si de aceea am zis ca voi merge abia luni.
Nepoata mea a facut cand era mai mica tot felul de tratamente pt imunitate, pt herpes, dar se pare ca a recidivat. Eu de cand am nascut-o nu am mai facut herpes, asa ca de la mine nu a luat, poate de la nepotica? Oricum nu mai conteaza asta, acum sunt la serviciu si voi vede cum mai arata bubitele cand ajung acasa, si in functie de cum arata vad daca ma duc cu ea la spitalul din Giurgiu. Sper sa nu fie cazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Poate a luat de la nepotica poate de la tine sigur de la una din voi. Faptul ca tu de cand ai nascut nu ai mai avut pusee este irelevant. Poate sa apara azi maine peste 1 an sau 5. Ai virusul in tine pentru tot restul vietii.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput