Nu vreau sa alaptez!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Liliana82
Conchita nu stiu cat de aberant sau este sa tii laptele muls la frigider dar eu sincer nu ma vad facand asta si nici nu vreau sa trec prin chinurile iadului cu adaptarea ca sa testez o forma de fericire ipotetica , care poate fi sau nu.... Daca tu ai reusit felicitari!
Nu ma vad nici mulgandu-ma!


Liliana, atunci impaca-te cu ideea ca nu vrei sa alaptezi si gata, nu te mai uita in gura lumii, dar nici peste gard la vecina sa-i strigi ca e nazista ca alapteaza si nu incerca sa inventezi argumente care nu exista. este alegerea ta, esti convinsa, asta este, dreptul tau. daca tot ce vrei este sa afli care lapte praf e mai bun, tot ce-ti pot spune e ca ala pe care il accepta bebe. :-))

daca vrei sa afli dezavantajele alaptatului, ti le-am spus, este greu la inceput, pentru unele chiar imposibil de greu, pentru altele super usor. mie mi-a venit sa renunt zilnic, facusem ragade si ma durea de ma urcam pe pereti. dar am continuat pentru ca imi iubesc copilul si n-am vrut s-o frustrez de laptele matern. insa m-am oprit pe la 9 luni cand a inceput sa muste, la asa ceva chiar n-am reusit sa rezist. mamele la al doilea copil, cu ceva experienta, pare sa se descurce mai bine. dureaza cam 3-4 saptamani adaptarea asta, dar intra in discutie si adaptarea la noul rol de mama, nu numai la alaptat. dupa aia, e usor si placut. deci, cam astea-s partile dureroase ale alaptatului, dar in nici un caz malnutritia si cele enumerate de tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui Liliana82

In nici un caz nu schimb fanatismul pro in cel anti alaptat.. Doresc doar o mai buna informare asupra alaptari a deazavantajelor, si riscurilor acesteia , caci tot ce am citit pana acum despre aceasta erau doar avantaje si uneori aberatii exagerate... ca aceea ca un copil alaptat ar fi mai inteligent decat unul alaptat artificial. sau ca alaptatul ar avea efecte miraculoase in preventia cancerului de san si a sanatatii mamei...
Ca viitoare mama m-am documentat asupra acestei activitati dar un asemenea activitate care prezinta doar avantajele fara a se studia si dezavantajele acesteia cu siguranta nu miroase bine. Intrand pe aceste site uri am ramas socata de atitudinile celor care alapteaza asupra celor care nu alapteaza sau nu vor sa alepteze ( probabil sunt singura ) E socant sa citesti povesti in care mamele isi infometeaza copii in speranta ca le va reveni laptele ...
Nu vreau sa arunc nici o bomba vreau doar ca viitoarele mamici ca si mine sa fie mai informate si asupra riscurilor nu doar indoctrinate precum niste oi sa alapteze neconditionat. si sa li se taie din start dreptul de a incerca macar sa ceara sfaturi despre intarcare.
motivele mele pentru care am decis sa nu alaptez natural sunt urmatoarele.
1 sanatatea copilului , a mea si refacerea cat mai curand dupa nastere .
2 reducerea din start a riscurilor ce pot afecta acest lucru ! . Copilu are nevoie de o mama sanatoasa, bucuroasa si de ce nu si frumoasa !. Nu de una epuizata fizic cu dureri, suparata si cu nervi la pamant ! singurul avantaj al alaptarii ar fi niste asa zis anticorpi... in schimb o gramada de probleme ce reies din asta . iar atata timp cat exista o solutie mai simpla nu are rost sa ma complic inutil . Sunt convinsa ca o sa am un copil cu inteligenta normala ( nu superinteligent cum sustin "cercetatorii americani") si nici nu o sa mor de cancer din cauza faptului ca nu l-am alaptat .
Iar ideea de muls si pastrat laptele prin frigider pana cand vrea copilul doar ca sa nu-i dai lapte praf.... sincer e de-a dreptul aberanta!


cel mai bunīpt copil este laptele de mama! In egoismul tau, nu alapta dar sa fii pregatita sa te mulgi mereu pt ca sanii se vor umple si vei avea mari dureri, cum-necum trebuie sa scoti laptele " informarea " ta face rau la copil, anticorpii se gasesc in laptele de mama nu in formula.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Eu inteleg ca Liliana este doar o gravida foarte speriata.

-Ii este teama ca ar putea sa nu reuseasca sa-si alapteze puiul si astfel ar fi catalogata ca fiind denaturata.
-Ii este teama de durere.
-Ii este teama ca alaptatul ar dezumaniza-o (o ingrozeste ideea de muls, o face sa se identifice poate cu simpaticele animalute de pe cutiile de lapte)

Astfel, cum spune si ea, instinctul ii spune ca ar fi mai bine sa nu o faca.

Imbucurator este faptul ca fiind o persoana care actioneaza instinctiv, acest instinct o va ajuta sa-si alapteze cu mare drag puiul.




Children's advocate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Ma intreb cum ai gasit motivele alea,in special cel mentionat la punctul 1(sanatatea copilului).Au aparut cumva studii care arata ca alapatul dauneaza sanatatii?


Repet,decizia ta poate fi respectata(probabil nu in totalitate inteleasa) atita timp cit nu incerci sa inventezi motive cum ca alaptatul dauneaza .Nu are cum sa dauneze ceva atit de natural cu care am fost inzestrate nu numai noi ,ci mai toate mamiferele care nasc pui vii.(iote ca nu-mi amintesc cum ii cu balena,deh,juma de neuron...)

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas


I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades






Ai sa te miri, dar nu mai demult de 3-4 zile, am vazut la o emisiune de stiri cum s-a descoperit ca foarte multe din toxinele din corpul mamei trec in laptele pentru copil. Mai spuneau ca varianta cu laptele de mama care e cel mai sanatos, bun, etc. a fost valabila acum 20, 30, 40 de ani, cand poluarea nu era atat de mare, cand nu mancam o gramada de chestii pline de hormoni si modificate genetic, cand stresul nu era atat de mare. Si de ce nu as crede? Partea buna e ca ii pregatesti pentru viata asta , asa cum e ea acum!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Aha,gata am inteles ,laptele de mama dauneaza grav sanatatii,traiasca formula

Deja cred ca ar trebui sa invat sa nu ma mai mire nimic.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas


I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamecitta_C spune:

as vrea sa revii cu precizari dupa ce vei naste... pana nu vezi si nu simti ce inseamna un bebe la san, vorbesti pe dinafara... daca si dupa vei simti la fel, e ok... dar s-ar putea ca micuta mogaldeata sa-ti schimbe total decizia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Liliana,

1. Prima ta postare incepe cu 'Mituri si dezavantaje ale alaptarii'. Eu n-am inteles care sunt nici din postul respectiv nici din urmatoarele. Poti sa-mi faci o lista, te rog?
tlaura, ce emisiune de stiri era aia si cine vorbea? Care erau sursele? Intreb in all honesty, nu ca sa fac misto si nici sa ma reped in cineva cu ghearele.

2. Eu nu ma reped sa fac pe nimeni 'denaturata' dar nici 'nazista'. Ce vreau sa spun e ca poti alege linistita ce doresti, dar nu cauta sa cresti in ochii nimanui. Si nu porni razboaie ca sa-ti linistesti constiinta. Ca sa nu mai spun ca treaba cu 'alegerea' e o mare self-delusion. Dar poti alege sa te pacalesti ca 'alegi' in timp ce alegerea te alege pe tine.

3. Toate 'principiile' si 'dogmele' in care te lafai inainte de nastere nu mai fac nicio ceapa degerata dupa nastere. Nu numai ca nu mai stii daca stai in cap sau in fund, dar nici nu-ti mai pasa. Vei rade singura cand iti vei aminti de vrajeala cu 'mama frumoasa si odihnita' de care are nevoie copilul. Tre sa treaca niste timp.


Sper ca explicatia e intr-adevar foarte simpla si ti-e foarte teama.


You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicolest spune:

Ma alatur si eu mamelor care alapteaza dar daca Liliana nu-si doreste.....eu personal am cunoscut o mama in aceeasi situatie care nu a vrut sa alapteze si a hranit copilul cu formula fara probleme.
Pana la urma eu cred ca conteaza si starea psihica a mamei.
E adevarat ca laptele de mama e cel mai bun pentru baby si continuarea o stiti si voi..
Cu faptul ca copii alimenentati la san sunt mai destepti decat ceilalti nu sunt de acord aici genele conteaza dar sunt de acord ca sunt mai sanatosi datorita anticorpilor si sunt mai putini pufosi-desi asta e discutabil pentru ca exista si copii fff grasi alimentati la san.
De asemenea sunt de acord si cu o d-na care a precizat anterior ca in laptele matern se transmit toxinele adica daca mama consuma alimente cu E-uri cu siguranta vor ajunge si la baby...deci trebuie si o alimentatie riguroasa din partea mamei.
Nu mai stiu care e sursa in momentul asta dar cineva spunea ca daca vrei sa vezi gradul de poluare ar trebui sa analizezi laptele unei mame care traieste in zona respectiva.
Din experienta pot spune ca sanii nu-si vor modifica forma daca se poarta tot timpul sutien fara sa fie lasati liberi care grei find incarcati cu lapte se pot lasa.
Eu cred ca tu Liliana ai cautat niste motive care sa te convinga de faptul ca decizia ta e buna dar nu e asa tu nu alaptezi pentru ca nu vrei...poate cand o sa vina bebe o sa te ajute sa-ti schimbi decizia asta depinde de tine ... oricum alaptatul e ceva trecator in viata unei femei nu dureaza o vesnicie.
In concluzie eu sunt pentru alaptarea la san dar daca nu e posibil copii sunt sanatosi si cu formula.
Pentru unele mame, si eu intru aici, e obositor, chinuitor dar o facem pentru copii nostri pana la urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Mihaelka,
http://stirileprotv.ro/stiri/social/laptele-matern-este-toxic.html

Din pacate, stirea a fost lansata la modul general, fara a se tine cont de alimentatia mamei. Ca nu e tot aia daca mama fumeaza 2 pachete/zi,consuma un kil de chipsuri si 2 baxuri de cola sau se alimenteaza cat de cat rational...



Children's advocate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

LILIANA - te felicit pentru curajul de a scrie ca nu vrei sa alaptezi! ...si ai dreptate cand spui de "fanatismul" pro-alaptat, daca ai curajul sa spui ca nu ai alaptat din diverse motive, oricum se arunca cu pietre; insa tu spui acum ca psihologic nu poti, incearca sa nu te mai gandesti la lucrul asta, lasa timpul sa treaca, vezi sarcina cu bucuriile ei, nu stii in momentul in care ti se va aduce copilul ce sentimente vei avea si poate atunci chiar vei dori sa alaptezi!

BIRD - eu cred ca exista situatii precum a ta, eu nu am trecut prin asta, am reusit sa alaptez doar 4 luni, insa nu pot spune ca mi-a placut in mod deosebit, sau ca mi-a displacut...a fost ceva natural, daca nu ar fi fost tipetele permanente ale copilului, poate ca as fi alaptat mai mult...insa la al doilea copil as incerca sa mai rabd un pic...ca poate nu am procedat eu bine prima data...

CONCHITA - imi pare rau, dar exagerezi cu povestea de dragoste pe care nu o poate suplini niciun lapte praf...intre mine si fata mea e o relatie speciala, in ciuda faptului ca am alaptat doar 4 luni; pot sa spun ca atunci cand o puneam la san, fata mea tipa si nu cred ca de dragoste...CREZI CA O MAMA IUBESTE COPILUL DOAR DACA ALAPTEAZA???? eu mi-am iubit copilul cu mult inainte de a-l purta in burta, pentru ca il doream din tot sufletul, am luptat cu toata forta pentru ea, nu suportam sa o vad suferind, plangand, nelinistita si poate de asta am si renuntat sa o mai fortez sa tina sanul in gura;

ANCA



Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)

ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE

Mergi la inceput