Concediul pre si postnatal...important

Concediul pre si postnatal...important | Autor: marius

Link direct la acest mesaj

Conform unui mail primit de la "puisor" alias Monica probabil caruia tin sa ii multumesc pentru problema ridicata tin sa mentionez urmatoarele observatii pe care le consider importante ca efect ale legii:
1. Conform dispozitiilor legii 19 cu modificari care permite efectuarea celor 126 de zile privind concediul de maternitate intr-un raport ce tine de dispozitia beneficiarei si a medicului deci 63 de zile inainte si 63 postnastere sau orice alta combinatie exista un ordin mai exact Ordinul 15/8.01.2002 care precizeaza sau mai exact restrictioneaza conform art. 1 alineatul 3 eliberarea certificatelor medicale pentru lehuzie pentru o perioada de 31 de zile dar nu mai mult de 63 de zile calculat de la momentul nasterii copilului. Cu alte cuvinte un medic constatator este obligat prin lege sa elibereze certificatul medical pana la intervalul de maxim 63 de zile de la momentul nasterii.

Redau mai jos paragraful corespunzator:

1. Alineatul 3 al literei c) "Concediul medical pentru maternitate" va avea urmatorul cuprins:
"Certificatul de concediu medical pentru lehuzie se elibereaza de medicul de specialitate obstetrica-ginecologie din unitatea sanitara in care a nascut femeia, de catre medicul care a constatat nasterea sau de catre medicul de familie care are in urmarire lehuza, pentru o perioada de 31 de zile, dar nu mai mult de 63 de zile calculate de la data nasterii copilului."

Inchid acest subiect pentru a pastra integralitatea textului legii orice observatii sau adnotari va rog sa le faceti in subiecte adiacente. Multumiri inca odata pentru puisor pe care o rog cu aceasta ocazie sa isi modifice datele personale (daca doreste desigur) la capitolul nume.
Multumiri din partea:

Marius (www.desprecopii.com)