Diagnostic- scarlatina

Diagnostic- scarlatina | Autor: LYADA

Link direct la acest mesaj

Buna mamici,


intre 2 vaccinari: ROR in octombrie si varilix ce urma in decembrie am reusit sa ne pricopsim cu scarlatina. Acesta a fost diagnosticul pus in weekend dupa un control sumar la spit Victor Babes.

Cum nu aveau locuri in spital facem tratamentul acasa. Ni s-a prescris Ospen timp de 10 zile. La scoala nu mai mergem cel putin saptamana asta. Baiatul meu este clasa I si se pare ca este primul caz in scoala. Nu stim pur si simplu de unde am putut sa preluam microbul.

Am facut dimineata asta si un exudat la care rezultatul vine abia vineri.Copilul e vioi, eruptia e minima, se scarpina putin, pe fata nu are nimic, limba e curata. Nu are multe din simptomele despre care am citit pe net. Nu face febra.

Daca ati trecut prin asa ceva sau ati cunoscut indeaproape alte cazuri ce as mai putea sa fac?
In jurul meu generatia celor de 50-60 ani ma sperie cu povesti din copilarie, cand scarlatina se pare ca lasa urmari grave. Doctorita nu mi-a zugravit boala in negru. La ce sa ma astept?

Va multumesc daca ma puteti ajuta,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:


Cum i s-a pus diagnosticul de "scarlatina"? Aici se face un exudat rapid un test prin care se depisteaza streptococul. Dar streptococul raspunzator cu scarlatina poate da diferite forme de boala, nu neaparat forma tipica ( adica febra, eruptie, limba "de zmeura")
Baietelul meu l-a luat de 3 ori de la gradinita si n-a avut decat febra si dureri in gat. A primit de fiecare data o cefalosporina si l-am tratat acasa, nu la spital.
La 4-6 saptamani de la debutul bolii se recomanda un ASLO, un test de urina si eventual o electrocardiograma ca sa excluzi complicatiile (la rinichi si inima).
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Nu vreau sa generalizez dar asa mi-au zis si mie ca am scarlatina ca ma tot scarpinam si avem ceva bubite pe mine.Pana la urma s-a dovedit a fi hepatita

Sfatul meu este sa mai ceri parerea unui specialist

Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007

POZE 1 AN

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Baiatul meu a avut scarlatina. De la urgenta ( IOMC) ne-au trimis la Matei Bals, unde am fost internati o saptamana la contagiosi. Imi era si frica sa ies din salon ca sa nu ne mai pricopsim si cu altceva.
Boala a debutat asa: febra mare, palpitatii,limba incarcata, eruptie cutanata ( pielea era rosie si parca ingrosata). A doua zi limba a inceput sa se curete, era zmeurie si il durea.
Netratata corect se pare ca da complicatii grave.
Tratamentul a fost cu antibiotic injectabil si debridat. I-au fost facute teste de urina, sange si exudat. Nu mai stiu sigur ce la sange, dar am analizele acasa si iti pot spune daca vrei.
Atentie, trebuie urmat si regim alimentar.
Totusi streptococul care da scarlatina poate fi raspunzator si de alte boli ( cum ar fii banalul rosu in gat), asa ca il putea lua de la oricine. Fimiu cand a facut scarlatina nici macar nu era in colectivitate.
Testul de urina trebuie repetat trei saptamani la rand.
Dupa tratamentul pt scarlatina noua ne-au fost recomandate trei moldamine, cate unul pe saptamana.


Mami de Denisache

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michela09 spune:

Si Andreea mea a avut acum un an scarlatina , tratata la Victor Babes la contagiosi, timp de o saptamana cu antibiotic la 6 ore. Diagnosticul corect de scarlatina i-a fost pus la camera de garda a spitalului (noi intre timp mai vazusem alti doctori, fiecare cu alt diagnostic). Ne-au facut diverse analize: exudat, sange, urina, copro, chiar si radiografie la rinichi, dat fiind ca acest streptococ, daca e netratat, poate produce multe probleme, printre care si renale. Nu a fost placut, dar a fost necesar sa stam internate, dat fiind antibioticul injectabil care trebuia administrat la 6 ore, plus o multime de analize.
Sa stii ca petele rosii nu au persistat f. mult, disparand dupa cateva zile, iar febra a avut, dar nu f. mare.
Si intr-adevar, cum spunea si mona_denis dupa ce am iesit din spital am facut 3 injectii cu moldamin, una pe saptamana, si analize o data la 3 luni.
Am inteles ca streptococul il putea lua de oriunde, si este f. contagios (din ac. cauza mi-au administrat si mie ospen).
Multa sanatate!
Mihaela




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Si Alin a avut anul acesta prin februarie scarlatina. Diagnosticul l-a pus o doctora de la Grigore Alexandrescu care ne-a trimis la matei Bals, unde dupa un examen clinic au confirmat diagnosticul. Au vrut sa-l interneze dar sotul meu a refuzat,- nu puteam sa stau cu el in spital fiindca eu il alaptam pe Toni. L-am dus pe Alin la mama cu tratament cu Ospen la 6 ore timp de 10 zile luat cu cea mai mare strictete. Nici el nu a avut toate simptomele descrise. A avut febra cu o zi inainte dar foarte mica 37.3. Bubite a avut doar in jurul gatului si la incheieturi. Nu a avut pe burtica, picioare, fata, maini...Limba era mai rosie dar asta dupa doua zile de la diagnosticare. Rezultatul de la exudatul faringian l-am avut peste 3 zile (ii recoltase la Matei Bals)unde a iesit infectie cu streptococ. Apoi i-am facut 2 moldamin (pe al 3-lea l-am spart din greseala si nu l-am mai gasit sa-l cumpar-disparuse dupa piata) la 10 zile. I-am facut analize si a iesit ASLO marit (peste 200) si a mai luat 10 zile ospen.
Ne-am facut toti exudat si niciunul nu suntem purtatori de streptococ...asa ca de unde l-a luat ...nu stiu...
Am anuntat la gradi si ei au zis ca nu au avut niciun caz...
A:::si lui Toni i-a dat tratament preventiv cu eritromicina (nu avea un an si nu stia daca este alergic la penicilina) si a scapat...de boala...(tocmai trecuse de internarea cu pneumonie).
Cam asta a fost aventura noastra cu aceasta boala
mai trebuie sa facem analize, dar nu mai pot sa-l conving pe Alin sa se apropie de cabinetului unui doctor.... cele 2 injectii cu moldamin au fost extrem de dureroase...si e speriat rau de tot...
Asa ca nu mai stiu de ASLO ...nimic
Hai ca m-am lungit....sper ca nu te-am plictisit asa tare
Te pup

Diana mamica de Alin si Toni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Teodora a facut-o acum patru ani. Simptome ca la carte, internare, numai ca ei i-a umflat fundul cu moldamin. Nu prea erau cazuri...se cam mirau aia pe la spital.
Necazul e ca, dupa trei luni, a mai facut-o o data. Nu la fel de intens, dar simptome clare. Mirarea era deja uimire, se presupune ca o faci o data in viata...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Scarlatina se poate face de nenumarate ori. Scarlatina "ca la carte" nu a avut niciodata copilul meu, dar streptococul cu pricina l-a avut de 3 ori, pe aici prin gradinite apar frecvent cazuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Va multumesc din suflet pentru raspunsuri!

Diagnosticul l-a pus imediat ce am dat jos bluza si a vazut culoarea pielii si eruptia respectiva, la camera de garda a spit Victor Babes- specializat pe boli infectioase. Fiind duminica a fost singurul conmtrol pe care l-au putut face. Luni dimineata - dupa ce luasem 3 doze de Ospen- am facut Exudatul. Daca ramaneam internati intr-adevar ar fi aplicat tratamentul injectabil.

Din descriere pare asemanator cu evolutia copilului Dianei. Exact pentru ce spui Nona_denis eu m-am bucurat ca ramanem acasa. Am mai fost internata la Babes si nu este foarte placut, aglomeratie, boli diverse, riscul e mare, plus ca e deprimant...te rog spune-mi si mie ce analize de sange ai facut.
Mi se pare revoltator ca o doctorita din generatia tanara ma pune sa semnez ca refuz internare - singura modalitate pentru ei de a se descotorosi legal de noi, desi nu aveau locuri- si nu pomeneste decat de exudat. In general apar diferente intre recomandarile doctorilor, insa nici sa nu pomeneasca de moldamin?! sau de analize de sange?!
Petele de pe corp aproape s-au retras si nu il mai mananca- avem 3 zile de antibiotic. Ma bucur ca Tudor rezista foarte bine, mananca destul de bine - ne-a spus sa mancam de regim, nesarat, necondimentat, fara prajeli_ atat macar ne-a spus.
Am avut 2 zile grele la birou, sun maine si pediatra sa vad ce obtin si de la ea insa ma bucur ca mi-ati raspuns si m-ati luminat la ce sa ma astept.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Din ce am priceputeu de la pediatrul copiilor, scarlatina poate aparea si de la un rosu in gat netratatt la timp... m-a cam speriat asa ca la primul semn de tuse, muci sua doar febra fug cu ei la dr. fara sa mai astept sa vad daca e bine, e rau... scapam doar cu antitermice sau e cazul de antibiotic...

Bine ca o puteti trata acasa... ca stiu cazul cand au stat internati la VB cu scarlatina si s-au intors acasa iar la 2 sapt. au facut si varsat de vant... imunitate scazuta, sectie de infectioase.. e suficient sa dea nas in nas pe holuri...

Multa sanatate piciului



Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Si fetita mea a avut anul trecut scarlatina in forma atipica. A avut obrajii rosii specifici si o eruptie usoara pe umeri, care a disparut in cateva ore. Nu au fost nici ei siguri daca e reactie alergica sau boala in sine, insa cum spreptococul a iesit pozitiv au decis ca e scarlatina. La Medicover au si niste teste rapide, nu e nevoie sa astepti exudatul,dar daca deja este pe antibiotic nu va mai iesi la analiza.

Eu nu sunt sigura ca a avut scalatina sau nu, oricum mai avusese streptococul - o alta tulpina se pare, cu tot cu amigdalita pultacee si febra foarte mare, de regula acestea sunt simptome specifice.

Pentru ca ati apucat sa incepeti antibiotic si nu stiu cat de relevant ar mai fi acum testul, ii poti face un ASLO din sange. Teoretic abia la 3 luni dupa boala el revine la normal. Daca nu revine la normal este nevoie de Moldamin injectii.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Sa dam si noi o mana de ajutor! http://www.updown.ro/

Mergi la inceput