Sigilarea dintilor la copii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexas spune:

multumesc pt mesajele voastre mi-ati fost de ajutor si eu o sa le fac la copii numai sa avem totii dintii in special maselele schimbate
mami de miruna & andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pako spune:

Sigilarea dintilor este o metoda de prevenire a cariilor dentare.Se poate face atat la dintii temporari(pe molari)cat si la cei permanenti(premolari si molari).
Sigilarea nu se face anual... lucrarea ar trebui sa tina catva timp bun daca este facuta in conditii bune.Daca locul unde se face operatia nu este bine uscat atunci lucrarea este compromisa.

aici se explica foarte bine operatia...
„Sigilarea este o metoda de prevenire a cariei dentare. Pe fata ocluzala (cea cu care mestecam) a dintilor laterali, exista un relief alcatuit din niste proeminente (cuspizi), delimitate de mici gropite (santuri si fosete). Stratul de smalt al dintelui nu ofera un invelis perfect. In special fetele ocluzale sint cele mai vulnerabile la cariile dentare. Bacteriile orale si resturile alimentare se pot fixa la acest nivel, determinind aparitia cariilor. Aceste santuri si fosete sint locuri unde, din cauza formei specifice, retentive, precum si a calitatii smaltului la acest nivel, se dezvolta cu predilectie cariile. Acest lucru poate fi prevenit prin acoperirea lor cu materiale speciale, procedeu denumit sigilare"

Eu zic ca sigilarea dintilor e un inceput bun pentru copil de a face cunostiita cu cabinetul si medicul stomatolog....se poate incepe chiar si cu un mic periaj profesional :)

numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gologanii spune:

Va rog indrumati-ma si pe mine catre un cabinet de stomatologie pediatrica, si catre un bun specialist in Bucuresti, noi avem aproape 5 ani si nu am ajuns la stoma, are tartru...
Va multumesc,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Uite ca am aflat un lucru nou si foarte folositor.

Spuneti-mi si mie de curiozitate cam cat costa asa ceva. Bine, noi mai avem muuult pana atunci, dar asa, ca idee.



Raluca mamica de Sanziana mititica



God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Kya, noi am platit 50 lei/dinte.
Gologanii, eu ii duc pe amandoi la cabinetul stomatologului unde merg eu. Are o dr. care se ocupa de copii, Laurei i-a sigilat 4 dinti iar lui David i-a facut niste carii de pe maselute(avea 4 ani jumate). E undeva la intersectia lui Eminescu cu Tunari, langa benzinaria Petrom.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chrisum spune:

Se pot sigila intradevar si dintii de lapte,dar cel mai important este sa se sigileze molarii de 6 ani care sunt definitivi.Acestia erup inainte sa cada maselutele de lapte,in spatele acestora si multi parinti le confunda cu niste masele de lapte.Sigilarea se poate face cu material compozit fotopolimerizabil sau cu glass-ionomer.In mod normal sigilarea ca si orice alta manopera stomatologica efectuata la copii este gratuita in toate cabinetele stomatologice care au contract cu Casa de Asigurari de Sanatate,pe baza unei copii xerox dupa certificatul de nastere a copilului care se ataseaza la foaia de observatie.Cel putin la noi in Iasi,sigilarile sunt gratuite.Este foarte important ca molarii de 6 ani sa fie protejati prin sigilare,dar la fel de important este si pentru premolari si molarii de 12 ani.Daca se poate coopera cu copilul este bine sa se sigileze si molarii de lapte care se schimba cu premolarii abia pe la 9-11 ani si daca se cariaza si se rup inainte de aceasta virsta,exista riscul ca dintii definitivi sa nu mai aiba suficient loc sa erupa,deci o dantura definitiva inghesuita.Sper ca v-am fost de folos si am explicat clar.Daca va mai pot ajuta cu explicatii de specialitate,va rog sa ma intrebati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Hm... am un dentist foarte bun, dar nu stiu daca are contract cu casa...

Oricum ma bucur ca exista o asemenea optiune, pentru ca eu una am niste dinti foarte prosti. 90% dintre ei sunt plombati - carii mari si adanci. Si de cand ma stiu am tot batut drumul cabinetelor stomatologice. A fost cosmarul copilariei.
Sper ca fii-mea sa-l mosteneasca pe tat-su, sau daca nu, macar sa nu fie nevoita sa treaca prin ce-am trecut eu.



Raluca mamica de Sanziana mititica



God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena76 spune:

Nu stiam nimic despre sigilarea dintilor la copii. Prima data am crezut ca este o greseala.
Acum m-am mai luminat un pic. Vroiam sa va multumesc ca am aflat un lucru folositor si copilul meu nu se va chinui cum m-am chinuit eu toata copilaria.


Mergi la inceput