Va rog alte pareri!!

Va rog alte pareri!! | Autor: FELICITY05

Link direct la acest mesaj

Zilele trecute am iesit din spital cu fetita,a avut o dehidratare care a necesitat o perfuzie asa ca alta cale nu era decat sa merg in spital.Dupa 2 zile de cosmar ,as putea sa scriu un roman,am venit la VOI cu o intrebare:oare la toate spitale din Romania au acelasi afis mare pe usa de la asistente in care te anunta ca tratamentele si recoltarile de sange de la copil nu se fac in prezenta parintelui??????????
Inca nu pot sa-mi revin la faptul ca m-au scos la usa si-mi chinuiau fetita 1 asistenta ,1 doctorita la care au mai chemat pe 2 cucoane,stupaoare ca sa le vad a 2-a zi la bucatarie si la curatenie.Deci ce poti sa faci cand traiesti intr-un sistem de mizerie ,cui sa te plangi daca insasi conducerea spitalului aproba asemenea porcarii,si se mai plateste 10 lei la zi pentru insotitorul de copil care are peste 3 ani.Va rog vreau alte experiente si cele care sunteti medici pe acest forum sa-mi spune-ti daca e medicina ce se face la ZALAU.Multumesc.
P.s. Aici medicii mai sunt cum mai sunt,dar asistentele sunt jale....cu J mare(striga o asistenta la fiica-mea in prezenta ea de nu-i adevarat,pana am rugat-o sa se controleze...efectul...i-a pus branula si perfuzia dupa 40 minute ,pana s-a linistit cucoana si am mers de 3 ori dupa ea..ca deh o enervasem).Sper intr-o zi sa plec de aici ,daca nu in alta tara macar la CLUJ.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nicandra spune:

In orasul meu se fac in prezenta parintelui ,ba chiar insista sa desigileze acele sau fiolele respective pentru recoltare in fata parintelui.Dar in unele cazuri ,febra mare a copilului ,agitatie mare ,etc, este indicat ca parintele sa nu fie de fata .In cazul nostru s-a intimplat de 2 ori.Prima data cind trebuia sa fie anesteziata pentru efectuare computer tomograf (la o clinica romano-germana , in Bucuresti) si se tot spargeau venele (avea 1 an si 5 luni).Dupa 2 ore de incercari (cred ca avea in jur de 40 de intepaturi pe maini si picioare) au reusit doar dupa ce au adormit-o cu masca intr-o sala de operatie a unui spital din vecinatate.A doua oara ,in orasul meu ,pe la miezul noptii,avea febra foarte mare 39 grade si a durat in jur de 30 min.La inceput am stat cu ea dar cind au vazut ca nu reusesc m-au rugat sa ies pe hol.Eu nu m-am suparat pentru ca voiam binele copilului meu si voiam sa se termine mai repede.Nu stiu exact care este explicatia dar circula o vorba :persoanele miloase nu trebuie sa stea in preajma unui animal care se sacrifica pentru ca acesta nu va muri .Comparatia nu este tocmai potrivita dar sper ca intelegi mesajul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Farah spune:

nu emit parerea daca e mai bine sau nu, dar DA, se procedeaza asa in multe parti, mai ales daca copilul e mic, din considerentele: copilul mic se imobilizeaza, urla, e tinut cu forta, are niste vase ca firul de ata, iar o asistenta e mai probabil sa greseasca manevra in prezenta unei mame disperate ca bebe e bolnav, disperate ca de ce mi-l chinuie, eventual si urlind ca nu-i puneti perfuzie la cap sau la picior ca perfuzia se pune la mina.

e discutabil cit e de corect, eu cel putin cind am fost in situatia asta am acceptat-o in ideea ca daca asistenta e mai stapina pe ea fara mine acolo are mai mari sanse sa-mi intepe copilul doar o data, desi nu mi-a convenit nici pentru mine, nici pentru copilul mic lasat la chinuiala fara sa vada macar o fata familiara.
dar si eu sunt convinsa ca in anumite situatii e de preferat, pentru ca am vazut si alte mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki31 spune:

Dupa parerea mea anuntul acela nu avea ce cauta acolo pentru ca ai dreptul sa vezi tot ce se intampla cu copilul tau,indiferent cat ar fii de dureros sa vad cum il inteapa prefer totusi sa stau linistita stiind ca toate materialele folosite la recoltare sau la efectuarea unei injectii sau perfuzii au fost sterile,deci nefolosite.Dar din pacate ei se bazeaza pe faptul ca in tara noastra oamenii inca nu au invatat sa isi ceara drepturile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

faza cu statul la usa o pot intelege, pentru motivele enumerate de farah, si eu am stat deoparte (ba chiar asta a fost alegerea mea, ca sa-si poata face treba nestresate de un factor in plus = eu! )
dar faza cu asteptatul dupa ceea ce TREBUIE si SUNT OBLIGATE sa faca ... asta n-o s-o-nteleg si n-o s-o accept cate zile oi avea!!!...
eu zic sa faci o plangere mai sus, nu doar la nielul spitalului...
eu intotdeauna cand am considerat anumite lucruri inacceptabile, nu m-am sfiit s-o fac. e dreptul nostru, ba chiar obligatia, pentru a se schimba, intr-un final, enormitatile astea tipic romanesti!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Mi se pare ciudat. Eu am fost internata iarna asta de mai multe ori cu al meu si de fiecare data am fost de fata cand i-au luat sange pentru analize, ba chiar l-am tinut impreuna cu asistentele, pentru ca se zbatea.

Si iar nu inteleg ce e cu 10 RON/zi ca taxa de insotitor. Mie imi cereau adeverinta de la serviciu ca am asigurare de sanatate si deconta asigurarea sederea mea in spital.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:



Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Asa-i cum spune afrah, si in alte parti se procedeaza asa: indepartarea parintelui in anumite situatii, mai ales cand copilul este mic. Mai ales daca e vorba de cienva care tocmai a devenit mama. Emotiile si sentimentele pot sa te faca sa actionezi necontrolat si sa le impiedici pe asistente sa-si faca treaba. Si pe mine m-au sfatuit de cateva ori sa astept afara pana ii nimeresc vena celui mic. Am avut nenumarate ocazii sa ni se ia sange sau sa ni se monteze IV. Cta de puternica si neimpresionabila ma consider in astfel de situatii, au fost dati cand mi-au dat lacrimile de mila pt baietelu lmeu care plangea neconsolat, desi eram foarte constienta de necesitatea manevrei. Asa este, nu toate asistentele au norocul sau dexteritatea sa gaseasca venele unui copilas micut, insa cineva trebuie sa-l intepe si daca acea persoana disponibila nu reuseste din prima nu e ceva de condamnat. Mi-aduc aminte ca s-au chinuit odata doua asistente 40 de minute la manutele lui. M-au avertizat de la inceput ca o sa fie greu de gasit vena si ca daca prefer pot pleca. Am preferat sa stau (ca de obicei prefer sa vad orice se intampla, chiar daca e greu pt un parinte, insa intotdeauna am fost de principiul ca n-are cum sa-mi fie mie mai greu decat lui). Alta data, dupa cateva incercari nereusite, au trebuit sa aduca specialist din nu stiu ce aripa a spitalului pt ca asistentele respective nu mai pusesera IV la un bebelus atat de mic (ca varsta si marime). Inteleg f bine si punctul lor de vedere ca sunt mai relaxate cand parintele nu e cu privirile atintite asupra lor. Alteori asistentele din contra, ma foloseau pt a-l linisti pe cel mic sau pt a le ajuta sa-l imobilizam. Stiam ca daca e imobilizat sunt sanse mai mari sa reuseasca sa nimereasca vena mai repede, iar faptul ca puteam fi acolo o sursa de comfort pt bebe, pt mine conta mult. Stiu ca nu orice mamica poate asista la astfel de momente si stiu ca e greu pt orice mamica, insa uneori si aceste asistente fac ce pot. Nu comentez restul comportamentului din intamplarea de inceput pt ca tine de particularitatile practicii medicale romanesti, dar ca metoda de indepartare a parintelui, da, se folsoeste in multe alte tari si sisteme medicale renumite sua de invidiat. Banuiesc ca doamnele care le-ai vazut ulterior la bucatarie au fost aduse acolo doar ca sa imobilizeze copilul, nu ca sa ii gaseasca vena. Au preferat pe altcineva care nu avea atasament emotional fatza de copil si care le-a ajutat sa-si faca treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2 spune:

Eu mereu mi-am tinut copilul in brate sau am fost langa el, si nu mi-a spus niciodata sa nu fiu de fata. Cred ca al meu mai rau se panica daca nu eram cu el. Personal nu cred ca as fi acceptat sa ma dea afara si sa nu stiu ce ii fac copilului meu. Poate sunt eu mai dur, dar cred ca de multe ori acceptam prea orice din partea sistemului medical pe ideea ca asta e, avem nevoie de ei si alta varianta nu este. Tocmai de aceea si e asa sistemul.
Cred ca parintele isi cunoaste cel mai bine copilul, si poate colabora cu el, sa nu planga, sa inteleaga ca e o impunsatura mica, etc (o poveste, o promisune, etc) decat o persoana straina. Nu stiu in baza a carei teorii psihologice au emis ideea ca e mai bine ptr copil sa nu fie cu parintele ca parintele e stressat si in loc sa-l ajute il agita.

Alexandru, tati de copil perfect
Vine bebe2

Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Felicity, pentru ca cel mai bine omul intelege din exemple iti propun un mic exercitiu de imaginatie.
Copilului trebuie sa i se recolteze sange sau/si sa i se prinda o vena.
Vine asistenta, se pregateste, vine si infirmiera sa tina copilul nemiscat pentru ca acesta e copil si nu intelege ca daca misca mana tocmai cand asistenta introduce acul in vena i-o poate sparge.
Mama/tatal asista, brusc, la vedere acului care da sa intre in pielea copilului si la auzul acestuia tipand i se face rau si lesina, respectiv cade, cu sau fara sa se loveasca si sa isi sparga capul de podea. Asistenta sau/si infirmiera tresar, scapa copilul ca sa incerce sa sprijine parintele, copilul se sperie si mai rau, vena se sparge, o noua incercare e aproape imposibila pentru ca acesta e extrem de speriat de ce s-a intamplat cu mami/tati din cauza injectiei si nu va mai accepta in veci injectia.
Copilul are nevoie de perfuzii ca e deshidratat, se ajunge la anestezie pentru ca altfel poate intra in coma daca nu i se monteaza o branula, dar, ce te faci! copilul nu accepta injectia, vin si il tin cu forta, acesta se sperie si mai tare, e singur pentru ca mami/tati este inca in soc, de-abia isi revine....

E nevoie de explicatii suplimentare?
Si pentru cei care sunt tari si spun ca lor nu li se poate intampla, le spun ca am vazut pe cei mai vajnici barbati, care spargeau si pietre cu pumnul, albindu-se la vederea acului.....

Multa sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sheannamp

Felicity, pentru ca cel mai bine omul intelege din exemple iti propun un mic exercitiu de imaginatie.
Copilului trebuie sa i se recolteze sange sau/si sa i se prinda o vena.
Vine asistenta, se pregateste, vine si infirmiera sa tina copilul nemiscat pentru ca acesta e copil si nu intelege ca daca misca mana tocmai cand asistenta introduce acul in vena i-o poate sparge.
Mama/tatal asista, brusc, la vedere acului care da sa intre in pielea copilului si la auzul acestuia tipand i se face rau si lesina, respectiv cade, cu sau fara sa se loveasca si sa isi sparga capul de podea. Asistenta sau/si infirmiera tresar, scapa copilul ca sa incerce sa sprijine parintele, copilul se sperie si mai rau, vena se sparge, o noua incercare e aproape imposibila pentru ca acesta e extrem de speriat de ce s-a intamplat cu mami/tati din cauza injectiei si nu va mai accepta in veci injectia.
Copilul are nevoie de perfuzii ca e deshidratat, se ajunge la anestezie pentru ca altfel poate intra in coma daca nu i se monteaza o branula, dar, ce te faci! copilul nu accepta injectia, vin si il tin cu forta, acesta se sperie si mai tare, e singur pentru ca mami/tati este inca in soc, de-abia isi revine....

E nevoie de explicatii suplimentare?
Si pentru cei care sunt tari si spun ca lor nu li se poate intampla, le spun ca am vazut pe cei mai vajnici barbati, care spargeau si pietre cu pumnul, albindu-se la vederea acului.....

Multa sanatate tuturor!

Chiar e nevoie de o imaginatie bogata pentru scenariul asta
Bine, nu contest ca e posibil sa se intample, dar sunt exceptii.
Si pentru cateva situatii exceptionale se justifica indepartarea de rutina a parintelui de langa copil, tocmai intr-o situatie stresanta in care copilul are nevoie de sprijinul parintelui?
Inteleg ca sunt situatii in care pur si simplu nu merge, si atunci se poate discuta cu parintele, i se poate explica si cere sa nu fie prezent, asa cum povesteste si try, dar interdicita asta de care scrie felicity e pur si simplu un abuz. Un nou abuz. Comis de oameni carora nu le intra in cap ca sunt in serviciul pacientilor, ci au impresia ca pacientii sunt in serviciul lor.



Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput