PROTEUS VULGARIS

PROTEUS VULGARIS | Autor: simonadinca

Link direct la acest mesaj

Cine s-a mai confruntat cu aceasta bacterie? Ce ati utilizat? In cat timp ati scapat?

Noi avem o antib. dar ma uit ingrozita pntru ca sunt antib f. puternice...
Iar pe net nu prea am gasit informatii satisfacatoare...

Multumesc,

Norica si Simona

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexpa spune:

pai utilizeaza la ce ti-a iesit sensibil pe antibiograma daca vreti sa scapati de el, e singura solutie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonadinca spune:

Alexpa, stiu care-i calea dar as vrea sa ma inspir si din alte experiente...acest forum asta gazduieste: mamici, bebelusi, experiente pe care le impartasim, probleme cu care ne confruntam...

Din pacate, aceasta bacterie "se starpeste" tare greu si cu un antib puternic. Ceea ce pentru noi va fi f. greu...fetita mea are o flora intestinala cu mult sub min acceptabil.

De asemenea, am vazut ca sunt si terapii alternative care pot asigura un tratament mai putin toxic...

Inca sper...
Fetita mea a prezentat aceasta bacterie dupa prima internare in Grigore.

Norica si Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexpa spune:

ca sa-i protejezi flora intestinala in timpul tratamentului cu antibiotic poti sa-i dai enterol sau ecoflorina sau biotics baby. Multa sanatate fetitei tale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Ma gandesc ca esti ingrijorata si sper din tot sufletul ca cineva sa poata sa-ti dea o lamurire. E greu pentru cineva care nu a fost in situatie sa inteleaga, cand era Raul mic poate n-as fi inteles, ca avea un stomac beton si nu s-a imbolnavit pana la 1 an jumatate deloc. Acum, cand ma chinui asa cu Giulia......te inteleg din tot sufletul...ti-e frica sa nu faci bine intr-un loc si rau in altul.

Eu sunt tare contra medicamentelor, cred ca am o fobie, dar au fost cazuri in care i-am facut rau lui Raul refuzand sa-i dau antibiotice (pe care dr le prescria la orice viroza), in general a fost bine, dar de vreo doua ori nu a fost...asa ca nu stiu ce sa-ti spun. Poate cineva care s-a confruntat cu asta o sa-ti poata da un sfat, dupa cum si tu incerci sa ajuti de cate ori poti.
Noi va dorim sanatate multa!

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonadinca spune:

Kitty, ai multa putere, asta vad eu in acest mesaj al tau... Giulia (acum ma si uit la pozele minunatilor tai copilasi) este o frumoasa! Imi place tare mult poza din patut in care rade cu gurita mare! Cred, sper, ma rog la Bunul Dumnezeu ca acea analiza sa fie gresita! Si nu ar fi o surpriza prea mare din partea unui sistem atat de gangrenat. Ce rau imi pare ca nu stam mai aproape...

Alexpa, sincera sa fiu, initial m-ai enervat! Iti multumesc pentru raspunsuri! Insa, la noi, situatia este delicata...Pentru mine acest PROTEUS VULGARIS ESTE SI O MARE BUCURIE! Sper ca tot ce i s-a intamplat fetitei mele pana acum sa fie cauzat de aceasta bacterie rea(iar cand spun asta ma gandesc la o prietena draga). Sper sa-i dau un antibiotic si alte produse ajutatoare si sa scape de ea sa se poata bucura de copilarie.
De ex: de la 1 an (acum are 3a3l) ia zi de zi enterol, biotics, dicoflor, acidophilus. Antib. pentru noi este tare "greu" si aduce dupa el alte belele. Din ceea ce stiu eu aceste bacterii se iau sau se dezvolta rautacios atunci cand cele bune dispar...Imi este teama sa nu intru iar intr-un cerc vicios...

Antibiogramm (AST-N)
Test Ergebnis Einheit Normbereich
sensibel Ciprofloxacin S
sensibel Tobramicin S
sensibel Gentamicin S
resistent Ampicillin S
sensibel Piperacillin S
resistent Cefuroxim S
resistent Tetracyclin S

Asa arata bacteriile bune in analize:
Nachweis von Bakterien anaerob
Test Ergebnis Einheit Normbereich
2x10^9 Bifidobakterium species KBE/g Stuhl 10^9 -10^11
2x10^9 Bacterioides species KBE/g Stuhl 10^9 -10^11
<10^4 Lactobacillus species KBE/g Stuhl 10^5 -10^7
<10^5 Clostridium species KBE/g Stuhl < 10^5

Schleimhautimmunität
Test Ergebnis Einheit Normbereich
<277,00 Sekretorisches Immunglobulin A
(sIgA)
µg/ml 510 -2040 = iar aceasta indica imunitatea f. mica pe care o are pe intestin...




Norica si Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brado73 spune:

Sa inteleg ca aceasta bacterie i-a fost descoperita in urma unei coproculturi, fiind localizata in intestin ?
M-am interesat de acest Proteus mai mult timp, pt. ca fetita noastra a avut infectie urinara cu acest bacil, si concluziile au fost:
- speciile de Proteus fac parte din flora intestinala normala a oricarei persoane, mai precis se inmultesc in cadrul unei flore de putrefactie, pe fondul unei diete in care predomina proteinele animale (carne, oua, lactate). In majoritatea studiilor nu se recomanda nici un tratament antibiotic daca e localizat la nivel intestinal, doar mentinerea lui in limite normale printr-o dieta echilibrata. Chiar daca va fi eradicat printr-un tratament antibiotic (ceea ce e destul de greu), tot va apare de undeva, fiind destul de raspandit in natura.
- am folosit si noi diverse probiotice: Biotics e apa de ploaie, nici nu merita banii, iar Enterolul se pare ca se descurca cel mai bine in limitarea Candidei si a Clostridiilor. Ecoflorina e OK, dar costa exagerat de mult pentru un tratament de lunga durata. Un produs de care am fost f. multumit este Jarro-Dophillus, produs ce se gaseste la www.anticancer.ro
- din cate am auzit si de la alti parinti ce au copii cu probleme digestive (malabsorbtie, colon iritabil, intolerante alimentare) la aceeasi firma se gasesc si produsele: Lactoferina, Colostru cu probiotice si Childlife Aller-Care. Toti au avut rezultate f. bune in timp destul de scurt. Precizez ca nu am nici o legatura cu firma respectiva, sunt doar client vechi, iar de curand am vazut ca-si fac si reclama pe DC (in dreapta, cea cu ChildLife Essentials).
Farmacia e pe langa Spitalul Militar, iar cu o programare prealabila prin telefon, un medic de acolo va poate face o schema de tratament. Poate inainte de a-i administra antibiotic, te interesezi si la ei...
- din farmacia naturii ar mai fi o varianta ca tratament adjuvant: ceaiul si tinctura de ghimpe, se pare ca au efect asupra acestui bacil.

Oricum, eu nu sunt medic, ti-am dat doar cateva informatii pe care nu le consider litera de lege, discuta despre toate astea cu un specialist. Sanatate multa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

Olga mea a avut la 6 luni PROTEUS MIRABILLIS (deci, aceeasi familie), descoperita dupa 3 coproculturi si 3 ex. coproparazitologice. i-am facut si antibiograma, si microbul a iesit sensibil la amoxicilina (luata ca ospamox), biseptol si alte antibiotice mai puternice. pediatra ne-a recomandat sa facem o cura de 10 zile cu ospamox, dupa care alte 10 zile biseptol, si dupa aia repetate analizele. dupa tratamentul cu ospamox, fii'mea n-a mai avut nimic, asa ca am renuntat la continuare. si nici alta coprocultura n-am mai facut. in paralel cu tratamentul, am avut si regim: lapte fara lactoza, orez si mucilagiu de orez, morcovi fierti, dovlecel, banane, mar copt, branzica dulce - in general, alimente care "strang" la burta, pt. ca ne luptam rau cu diareea. regimul asta l-am tinut cam o luna jumate, dar intoleranta la lactoza a durat aproape 3 luni.

mami de Olga Cristiana 5.07.07

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonadinca spune:

Brado73, multumesc! Pana sa am rezultatele am descoperit produsele de la www.anticancer.ro. Dar nu intalnisem pe nimeni sa le foloseasca! Multumesc!
Iar zilele trecute tot rascolind pe net am descop tinctura de ghimpe. Acum ii dau tinctura de obligeana si de roinita. Asa ca nu mai am asa mari retineri...
Multumesc! Ma apuc sa-i sun!
Proteus l-a mai avut o data depistat pe la 1 an. Acum trei sapt am trimis caca in Germania (caca, sange). Joi au venit rezultatele si antibiograma. Vreau sa incerc orice inainte de a apela la antib intrucat bacteriile prietenoase sunt fff. putine. Mai ales ca stiam ca nu este neaparat sa iei de undeva ac. bacterie. Ea se poate dezvolta si pe fondul unei distrugeri a florei. Parca prind curaj!

Olguttza, multumesc! Acum sunteti bine? Noi nu avem diaree dar nu asimilam nimic! A avut genul de diaree groasa si mirositoare pe la 1 an. Ne straduim sa aflam ce se intampla de 2 ani. Noi ne luptam si ea se chinuie...

Norica si Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

Simona, imi pare rau ca dureaza de-atata vreme...din cate stiu, bacteria asta e anaeroba (noua ni s-a zis ca s-ar putea s-o fi luat chiar din maternitate si ca, asa-zisele crize de colici de pana la 4 luni, sa fi fost de fapt un alt fel de manifestare a bacteriei asteia).
ma gandesc insa ca, daca nu ia deloc in greutate, sa nu fie si altele - o anemie puternica, de exemplu. stiu o fetita de 4 ani care, dupa o cura de 3 luni cu fier si magneziu, a inceput sa puna pe ea si sa aiba pofta de mancare. nu stiu, poate se combina mai multi factori, de fapt...
pe de alta parte, eu cred ca numai un antibiotic poate starpi mizeria asta, altfel ea recidiveaza.

mami de Olga Cristiana 5.07.07

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonadinca spune:

Olguttza, din pacate s-au tot adunat... Fier nu-i pot da! irita stomacul...Cu anemia o tin la niste val aproape normale cu Multicentrum baby. Am vb cu cei de la ChildLife Essentials si maine voi primi produsele de la ei. Marti sau miercuri mai imi vine o parere din Germania...Nora a mai primit la o enteroviroza un antib f. puternic dar care i-a distrus total flora (demonstrat la analiza de caca). Iar antibioticele pentru PV sunt f. puternice. Tb sa aleg calea cea mai buna pentru Nora chiar daca inseamna administrarea de antib.
Multumesc mult,


Norica si Simona

Mergi la inceput