Ai nostri, ca brazii! ian-feb05 ( 62 )

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

MUltumesc pentru intrebari, Rebe este mult mai bine, nu mai are febra, dar inca mai tuseste si acum elimina toti mucii. O mai tin acasa, poate toata saptamina.

citit despre zentel, ma intreb daca nu cumva de la el ni se trage constipatia, caci pina la criza de giardia pe care a avut=o in decembrie, in urma careia i s-a administrat medicamentul, facea zilnic, de consistenta moale, chiar se cite 2 scaune pe zi, nu stiam ce e constipatia. cind i s-a descoperit giardia in scaun, a avut o indigestie urita, cu vomat f mult si diaree, si mirosea a oua clocite, ca la carte. ii mai facusem si alte dati dar nu i=au iesit chisti de giardia in scaun; Dr ei, pe atunci dr Calapod, m-a asigura ca Zentel nu este mai toxic decit un antibiotic, de exemplu. oricum, de atunci si pina acum a luat 1 kg.
de vioaie este super vioaie, plina de energie, dar ma intreb daca si asta in exces este buna.

Bestuta, nota 10 pentru gandire. imi place stilul de alimentatie, toti ar trebui sa mincam asa. dar din pacate din lipsa de timp mai facem si greseli. Felicitari celor care au curte, asta e si visul nostru, dar deocamdata visam; pina una alta am sa mai imbunatatesc curtea mamei la tzara cu un balansoar, un leagan,o casuta, ceva si vom mai petrece weekenduri acolo. in perioada asta si noi stam afara destul de mult, dupa gradi, mai ales vara, stam si 3-4 ore. Iarna mai putin din cauza gradinitei.
cit despre sport, si mie mi-ar placea la inot si la dansuri sportive, sper sa ii placa si ei si sint sigura ca da, dar de la 4 ani.

alina-maria, asa e, nu prea mai sintem f active, de mutle ori din cauza tinmpului. de la servici imi permit sa mai scriu cite un mesaj, de acasa nu prea...hai sa vedem burtica.

simona, am primit mesajul dar de acasa nu am reusit sa deschid attas. o sa vad de la servici daca pot.
zi-mi si mie cu analiza sudorii, ca m-ai facut curioasa, daca e asa urit, zi-mi pe pm. tinem pumnii sa scapati de proteus si ala sa fie cauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Livina, am cu Biomedica si cu CMU. am ales Biomedica. CMU nu stiu de ce, niciodata nu m-a atras, si am colege care au fost si nu prea au fost multumite.
casa noastra de asigurari din Franta a incheiat acorduri cu aceste 2 clinici, noi am trimis listele sa ne ia in evidenta, la Biomedica a mers din prima, avem servicii pt care nu scoatem un ban din buzunar, ci totul merge direct la asigurari (pentru cele 100% acoperite), dar la CMU colegii care au fost au trebuit sa explice, sa dea telefoane, etc, etc, ca nu intelegeau si pace. In ultima vreme cred ca s-au mai reglat, dar eu deja merg la Biomedica. M-ar fi tentat pt nasteri CMU dar iarasi nici un medic nu imi inspira nimic...ei, macar sa raman eu insarcinata ca ma voi decide.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Buna ziua mamici. Uf, ce mult timp a trecut de cand am scris ultima data!

Noi suntem bine, Slava Domnului! Intre copii, magazin si casa abia mai am timp sa respir dar sunt fericita ca suntem sanatosi.
Andrei este deja baiat mare, vorbeste toata ziua si pe zi ce trece descopera noi hobbyuri. Are deja mai mult de jumatate de an de cand nu mai folosim pampersi deloc, n-a avut pana acum nici un accident, insa nu-l atrage mai deloc WC-ul, decat daca nu are olita la indemana si este urgent. El se uita la televizor, de fapt televizorul merge in timp ce se joaca, insa am apelat la varianta DVD-uri in loc de porcariile de la TV si acum are momente cand se fixeaza pe un desen si nu vrea nimic altceva: spre ex. Cartea Junglei a vrut-o in continuu timp de o saptamana (pana a invatat cantecele din film) acum "obsesia" s-a mutat pe Pisicile aristocrate si Aladin, asta dupa ce m-am saturat de latratul din 101 dalmatieni si in urletele lui am schimbat filmul. Ii place sa le vada pana le stie pe dinafara si apoi vrea altceva. Altfel e un copil tare cuminte, ascultator, este energic si vesel insa este in perioada aceea de intrebari cu "dar asta ce e?" de ne toaca nervii marunt-marunt. La capitolul mancare este inca un exclusivist, mananca doar anumite mancaruri (cele pe care le stie...cu greu mananca ceva nou sau care arata altfel decat este obisnuit); spre ex. ii plac ouale fierte dar nu se atinge de omleta, ii plac legumele dar nu se atinge de mazare (si nici macar nu stie ce gust are), ii lace carnea in ciorba sau snitele dar nu mananca friptura sau gratar decat cu mari rugaminti...si tot asa. In continuare mananca fructe cu placere, bea doar apa (nu-i plac sucurile de nici um fel) si nu mananca ciocolata sau bomboane decat f.f. rar. In februarie le-am facut analizele la amandoi si este un copil sanatos si frumos dezvoltat, atunci avea 1 metru si 14,5 kg. In septembrie vom merge si noi la gradi, initial optasem pentru Rosa Zangara, o gradinita particulara in incinta bisericii greco-catolice de la Dr. Taberei 34 insa intre timp am avut marele noroc sa gasim (fara sa cautam) un loc la o gradi de stat foarte aproape de noi.
Cristina s-a recuperat complet, uimitor de repede, analizele de imunitate i-au iesit excelente ceea ce a fost o minune dupa tot prin ce-a trecut si dupa tona de antibiotice pe care a luat-o. Si ea a avut, dupa spital, tranzitul intestinal (pe langa multe altele) complet distrus insa s-a refacut cu enzime digestive...de cand am inceput tratamentul cu Polimod si-a revenit total, i-a revenit si apetitul si acum mananca intruna, de toate. E un copil foarte vesel, merge perfect in picioare si se converseaza cu Andrei si cu noi toata ziua (deocamdata in bebeliceste in afara de cateva cuvinte clare). Nu-i plac papusile si se lupta permanent cu Andrei sa-i ia masinutele si revistele.
Sunt o mamica fericita cu doi copii minunati care imi dau sens vietii. Eu, pe langa aglomerarea zilnica de evenimente care imi formeaza deja rutina zilnica m-am hotarat sa am putina grija de mine si astfel dupa o cura cu un preparat pe baza de ceai verde continuata acum de o cura cu guarana si mate, am reusit sa mai dau jos 6 kg si sa ajung la silueta mult visata. Acum trec la etapa tonifiat.

Cam astea sunt noutatile noastre! Va pe toate!

Oana, nazdravanul Andrei (18.02.2005) si Cristina (8.02.2007)

Comorile mele

Va astept la www.bijuterii-cadouri.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

Sa stiti ca si noi am avut giardia si desi am facut tratament cu Flagyl, Liv52 si Helmiflores, la sfarsit...aveam tot geardia. Analizele si tratamentul l-am facut la Medsana pentru ca acolo avem abonament.
Dr. ei de familie, la controlul de 3 ani, a ramas foarte surprinsa cand i-am spus ca avem geardia si m-a rugat sa-i refac analizele la un alt laborator - BioLumiMedica - care cica ar fi mai specialisti in cititul in kk. Oricum, a mea mananca (nu rupe castronul in 2 dar mananca) si are 15 kile la 99 cm. Si ca tot va vaitati de mancare, Alex a mea papa 5 feluri mari si late pe care i le rotim: supe/ciorbe, mazare, fasole verde, tocanita de cartofi. Nu mananca piure sau cartofi prajiti, nu spanac, nu pilaf...desi mancam in fata ei. De fripturi nici nu poate fi vorba, carne ai-o pitim bine pe sub paine.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Salutare fetelor,
N-am disparut chiar de tot, dar nu-mi ajunge timpul sa fac tot ce vreau/trebuie... De cateva saptamani a sosit si my best friend din Germania si am petrecut mult timp cu ea si bebele, apoi ne-am luat un teren intr-o zona subcarpatica superba si suntem in fiecare we "la datorie", la plantat, curatat vegetatie etc. Nu mai stiu daca v-am spus - a nascut si sora mea 2 baietei-gemeni tare frumosi.
Ruxi s-a facut parca mai neastamparata decat era, o rasfata ta-so si cand o cert incepe si urla:"taaaaaatiiiiii, hac... taaaaatiiii"... Il trag pe-al meu de maneca, imi da dreptate, apoi peste cateva ore uita si-o luam de la capat . Si la gradi o cam rasfata educatoarele, atat cele de la grupa ei, cat si cele de la grupa lui Eric si cu ocazia asta fata vrea la grupa mare .

Bestutza, jos palaria pt stilul tau! Sper sa te tina si cand vor merge la gradi si ii vor vedea pe altii mancand diverse... Ce-ai mai facut cu gradinita? O mai faci?

Azi am trecut pe la Naturalia, prin Floreasca, cu copiii si le-am spus: "De-aici puteti sa puneti in cos orice." Sa-i fi vazut ce ochi au facut, ei fiind obisnuiti cu "aia nu, aialalta nu"!
La gradi, educatoarele stiu "lectia", gustarea nu le-o ofera, ci le-o da doar daca o cer ei in mod expres (cu exceptia fructelor, evident). La inceput se uitau la mine cam ciudat, pana intr-o zi cand ma ia in primire educatoarea lui Eric: "dna, cred ca Eric are varicela". Zic: "ce-a mancat? e mai degraba alergie la ceva, varicela a facut anul trecut". Am fost la doctor si mi-a confirmat: alergie alimentara. L-am dus la gradi cu fructele in ghiozdanel si le-am atras atentia sa nu cumva sa-i dea alt desert.
Cateva zile dupa faza asta, am vazut ca au avut mai mult fructe si biscuiti simpli la gustare.

Tomasa, esti o fericita ca v-ati mutat la casa si sunteti si foarte aproape de Bucuresti.
Am vazut pozele si am remarcat ce mari si frumosi au crescut copiii. I-ai gasit gradi lui Tudor? Cu Maria cum te descurci? Te ajuta cineva?

Liviana, multumesc c-ai intrebat de mine. Am admirat si poze cu flacaii tai.

Bubule, mai ai putin! Am vazut burtica tuguiata!

Patricia, e aproape "tara" voastra?

Simona, cum se manifesta alergiile Noricai? Scuze, daca ai mai spus si n-am fost pe faza.

Ioanaiub, bun venit in gasca! Am vazut poze cu comorile tale. Ai doi copii foarte reusiti, sa-ti traiasca!

Fetele, mai stiti ceva de Megg?


Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Erica, bine ai revenit si sa iti traiasca nepoteii!!Chiar ma intrebam de ce nu ai mai scris demult, dar stiam ca vei fi ocupata cu sora ta.

cam ce cumperi de la Naturalia?? ca am si eu un mag pe Mosilor dar nu prea am intrat.
"Tara mea" este destul de aproape, pe linga Afumati.

amaya, ma bucur ca esti bine!da-mi si mie mai multe detalii despre rgimul tau.

Ubi, ce m-ai amuzat cu felurile de mincare.
Rebe se uita si ea la dvd, intr-o vreme m-a omorit efectiv, seara de seara, cu "frumoasa din padurea adormita"; acum are un episod cu vulpea si niste pui de mierla- pe un dvd cu desene amestecate, si numai pe ala il vrea;
de mincat este fan nr. 1 mamaliga cu brinza. aproape zilnic.
Carne nu prea, ii dau si eu mascata prin altceva, sau blenduita, sau zeama in care a fiert macar. Ieri a mincat totusi 2 kiftele pui. Ouale iarasi ii plac, dar nu pot sa ii dau mai mult de 2-3 pe saptamina. Asa, supe-ii place orice fel de supa, mai ales daca e de legume sau sfecla, si pilaful, si piure, si spanac, paste cu branza, fasole verde iarasi f mult, ii place sa manince variat, fara carne sau ff putina carne. suc nici pomeneala, ceai- abia cu forta i-am dar de musetel, pt constipatie, sa o scape de supozitor. La gradinita primeste fructe si chiar le maninca, acasa, la insistenta mea, nu. la gustari, am vazut ca le da ori fructe, ori placinta cu mere. Dulciuri: cam maminca, numai ciocolata kinder; nu ii plac prajiturile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Hahaha Amaya, parca l-ai descris pe Rayan.
Daca la inceput ne-a innebunit luni de zile cu Pinocchio, acum alterneaza " Pisicile aristocrate", " Aladin", " Mica sirena", " Pinocchio", " Cenusareasa"..., etc.


Crinuta si Rayan



Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Asta e o incercare de a pune poze cand o sa am timp am sa pun mai multe . Si acum ma mai duc sa vad ce ati mai scris .

http://community.webshots.com/album/563022521Iznlso

Alina 29 si Mandy Stephanie 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

V.Erica, multumesc . Ma bucur din suflet ca ati reusit si voi sa va luati terenul mult visat. Imi poti da si mie detalii pe PM cu zona, pret si alte detalii. Nu ca am mai avea vreun ban in momentul asta , dar imi place sa visez...
Cu copiii ma descurc, ma ajuta tata in timpul zilei, care este pensionar. Dar ei sunt foarte cuminti, ma rog, atat cat pot fi niste copii. Oricum n-am a ma plange, sa bat in lemn. Cu Tudor ma inteleg extraordinar si avem o relatie super, iar Maria nu a ridicat nicio problema de cand s-a nascut, e genul ala de bebelus de reclama, care nici nu stie sa planga (ptiu! ptiu! sper sa n-o deochi acum ). E toata un zambet de cand deschide ochisorii. Papa bine, doarme bine si e super vesela. Chiar si racelile ne-au ocolit iarna asta, asa ca ma consider norocoasa.
Cu gradinita nu am rezolvat inca, eu vreau musai sa-l dau la una buna de stat si este greu. Dar am o promisune de la o prietena draga care ma ajuta mereu, asa ca stau linistita.
Patricia, ma bucur ca Rebe e mai bine. Si da, la fel stiu si eu cum ti-a spus Calapod, Zentel-ul nu e mai toxic pt ficat/organism decat un antibiotic. Eu ma feresc de ambele, Tudor a luat o singura data in viata (la 2 ani) un antibiotic slab (Amoxiclav). Si chiar si atunci cred ca scapam fara, dar m-am speriat de o raceala mai urata care a culminat cu un crup laringian si am ascultat recomandarea de la camera de garda a spit Grigore Alexandrescu.
Si noi avem casuta de vacanta la tara, o casa simpla, taraneasca dar cu curte mare si mult mai iubita decat asta permanenta. De-abia astept sa se faca frumos si sa-mi petrec toate we acolocu copiii.
Amaya, dar tu oricum erai slabuta, ma mir ca ai avut nevoie sa dai cateva kg jos. Cel putin fata de cum stiu eu ca ti-ai revenit dupa sarcina cu Andrei, iar la cea cu Cristina parca nu te-ai ingrasat mai deloc. Felicitari oricum, face f bine psihicului sa faci ceva si pt. tine. Eu de cand am 2 copii am uitat de mine... Ce este Polimod-ul? Complex de vitamine cumva?
Alina Maria, frumoasa burtica, de Mandy nu mai spun, e o . Sarcina usoara in continuare!

mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Cu Megg am vb intr-o zi pe mess si era bine. Incepuse serviciul, iar Mara mergea la o noua gradinita, particulara.

mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)

Mergi la inceput