Cancer la san - capitolul 2

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vali02 spune:

Salut, revin si eu cu stiri proaspete: am fost la Cluj si joi am facut prima sedinta de chimio. Am primit reteta pt. Kytril 1mg pentru starea de rau (numai 6! mi-am mai cumparat eu 4, sper sa-mi ajunga). Foarte rau nu mi-a fost, ieri a fost mai naspa, dar azi e mult mai bine. Acum am o intrebare si va rog sa fiti sincere, sa nu ma mintiti frumos : starea de rau dispare dupa 5 zile sau doar se diminueaza si devine suportabila si fara medicamente?
Mi-am luat peruca dar nu-mi vine sa-mi tai parul pana cand nu vad eu ca-mi cade. Stau cu aparatul de tuns pregatit oricum.
Dr. mi-a spus sa am grija sa nu ma ingras - de ce m-as ingrasa? e chiar asa de mare pofta de mancare cand trece greata sau medicamentele in sine au acest efect? (mi-am facut o lista scrisa cu intrebari pt. dr. , dar asta mi-a scapat).
Aici in orasul meu am ajuns la clinica de oncologie pentru a-mi scrie un medic specialist reteta gratuita de kytril (de la cluj mi-a dat doar scrisoare medicala de recomandare) si medicul de aici mi-a dat tema de gandire: el imi recomanda sa fac chimioterapia in paralel cu hormonoterapia (am receptorii hormonali pozitivi), medicul de la cluj mi-a spus ca voi face chimioterapie (8 sedinte) apoi radioterapie si apoi hormonoterapie. Eu cum sa aleg intre doua pareri a doi medici? Teoretic trebuie sa-mi ascult medicul curant de la cluj, dar si cel de aici parea foarte convins de ceea ce spune. voi ce ma sfatuiti sa fac? Ma gandesc sa intreb despre asta la urmatoarea chimio sau sa consult al treilea specialist...
Va pup si va doresc sanatate la toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki1970 spune:

Vali de exemplu mie nu mi-a fost niciodata atat de rau de la chimio ca sa vomit. Dar nu suntem toti la fel. Eu am facut operatie sectoriala, prima oara, adica mi-a scos doar nodulul. Dupa aceea am facut 6 sedinte de chimio si apoi m-am operat din nou, mastectomie. Deci nu au mai fost nevoie de radioterapie. Tratament hormonal nu iau ptr ca nu am avut receptori. Orice nelamuriri ai intreaba medicul. Am observat ca daca nu intrebi nu-ti explica nimeni nimic.
Cred ca tratamentul ingrasa. Eu din fericire nu m-am ingrasat, nu este o regula.
Sanatate multa si treci si peste asta!
P.S. Nici eu nu m-am tuns pana nu am vazut ca imi cade prea mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki1970 spune:

Vali eu acum am vazut mesajele tale mai vechi. Daca ai facut mastectomie de ce iti mai face radioterapie? Eu stiam ca se face daca mai ai tumora, sau gresesc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki1970 spune:

AM SI EU MARE NEVOIE DE AJUTORUL VOSTRU!
Dupa cum v-am mai spus, sunt in ultimul an la Facultatea de Psihologie Sociologie. Acum imi fac lucrarea de licenta cu titlul: "Atitudini si comportamente in maladia de tip neoplasm". Normal ca trebuia sa fie ceva legat de ceea ce am experimentat! Trebuie sa fac si o parte de cercetare in care trebuie sa gasesc persoane, asa cum sunteti si voi si eu, care au trecut prin acest diagnostic ca sa-mi complecteze si mie niste chestionare. Totul este anonim, nu ma intereseaza decat sa-mi iasa chestonarele. Va rog mult ma puteti ajuta? Va trebui sa trimit chestionarele prin e-mail.
Dati-mi si mie un semn, este URGENT!
Multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgi77 spune:

buna vali! ma bucur sa aud ca ai trecut cu bine de prima sedinta si asa vei trece peste toate. ce sa-ti kiki are dreptate sunte diferiti la anumite reactii dar eu de exemplu cu cat inaintam cu sedintele cu atat raul dura mai multe zile dar nu mai mult de 4 zile la ultima sedinta a fost cel mai rau aproape 5 zile nu am mancat nimic am baut doar apa dar cum ziceam nu toti suntem la fel.de ingrasat eu ma ramas cu 10 kg mai mult de cad m-am operat si dupa toate tratamentele facute. sa-ti spun in ordinea pe care le-am facut operatia , chimioterapia 6 sedinte, radioterapie 25 sedinte si dupa toate astea hormonoterapia pe care o fac si in prezent cu tamoxifen si zoladex pt ca am receptori hormonali. zoladexul o injectie pe care o fac lunar in burta si are rolul de castrare chimica. eu nu am auzit pana acum pe nimeni sa faca hormonoterapia odata cu chimio, nu stiu ce sa zic.iti dores sa fi puternica ca pana acum si sa-ti ajute d-zeu sa treci cu bine peste toate. te pup si mult mult bine
kiki astept chestionarul pe care vrei sa-l completez pe e-mail sa te uiti la mes privat. va pup pe toate si hai romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki1970 spune:

Georgi nu am primit nimic pe PM.Imi trebuie adresa ta de e-mail.
Multumesc mult ptr ajutor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgi77 spune:

kiki am trimis acum
ai primit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki1970 spune:

Le trimit acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgi77 spune:

kiki ma bucur mult ca am fost de folos. multa, multa bafta la examen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki1970 spune:

Iti multumesc mult! Sper sa reusesc. De cand au aparut problemele mele nu-mi mai place sa ma mai stresez absolut deloc. Evit situatiile stresante. Asa am tendinta sa fac si cu examenul.
Sper sa fie bine.

Mergi la inceput