Mucozitati fff vascoase ...in gat!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Claudia_a, eu as duce copilul la un pediatru bunicel, care sa o evalueze cum trebuie. Evident ca trebuie fluidificate secretiile alea (sirop fluidificant de secretii - de ex Humex; aerul din camera sa fie umidificat, copilul hidratat bine, aerosoli facuti cu un nebulizator), dar intrebarea e daca nu exista ceva care genereaza si intretine secretiile. Pot fi polipi, poate fi o infectie, poate fi un corp strain in caile respiratorii (a aspirat ceva mic), poate fi un astm. Sa ma ierti daca te-am speriat, nu asta a fost intentia mea! Vroiam sa spun: nu mai astepta si nu mai trata cu una si cu alta, din disperare. Du-te la un doctor bun si cu drag de copii si rezolvati impreuna! Sa-ti fie bine Ioana mica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tamara spune:

o spun pe pentru ca sunt patita cu 3 copii/ nimik nu ma ajuta mai mult cand e vorba de secretii ca furtunasul acela de aspirat. pe bune! io zik ca merita incercat

Poze noi-noutze cu gemenii si bebika
http://www.dropshots.com/tamararo#date

http://community.webshots.com/user/tamarutza
http://community.webshots.com/user/tamarutza2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Multumesc tuturor de raspunsuri!
Vom merge azi la un alt medic... deja am mers la 2 pana acum, apoi altul nu mai stiu...
Da, intr-adevar i-am dat multe siropuri, multe naturale... insa cu nimic nu i-a trecut! Am incercat si cu ACC si Fluimucil... ce am observat de la ele ca din tusea productiva de dinainte de ACC sau fluimucil, dupa administrarea lor timp de cateva ore tuse disparea sau devenea seaca, insa dupa vreo 5-6 ore revenea cea productiva... deci nu se dizolvau ci doar cred ca se lipeau mai bine si nu mai vibrau la tuse... Se hidrateaza foarte bine, pana la un litru jumate pe zi... deci lichid a baut... chiar cred ca am incercat cam tot ce se poate!
E adevarat ca la gradinita erau copii care tusesc asa tot de mult timp, insa se pare ca nimeni nu e stresat asa cum sunt eu... si poate nu m-as fi panicat asa de tare daca nu dadea in otita!
Sa vad ce zice si medicul de azi... si va tin la curent, ca rabdarea mea nu mai are limite... ultimul an m-a terminat psihic! Internari, tratamente, tinut in casa, salina 20 zile, tuse de o luna, laringite, pofta de mancare ioc... nimeni nu are probleme ca mine... eu sunt cea care am mereu de zis ceva privind bolile!
Tamara, acum am vazut mesajul tau... avem aspiratorul nazal, il folosim cu succes cand secretiile ajung in nasuc.... insa acum la ea stau lipite de gat... sa-ti dau un exemplu: de cateva zile aspiram si noi (ce? nu prea pot sa-ti zic... sunt foarte putine secretii care ies)... numai ca in momentul cand aspira, incepe tusea, adica ele tind sa se traga din gat, insa nu se reuseste, asa sunt de lipite... insist mult cu aspiratorul in nas... ca mi-e o mila de ea cat tuseste si plange... insa la final nu vad nimic in pompa, e aproape goala, le are inchegate bine acolo... asta vreau eu, o solutie sa le inmoaie... si apropo de asta ii pun Nazomer in nas de 3 ori pe zi... degeaba, vin niste muci mai aposi si aia grosi tot acolo raman!Ufff, am intrat in niste detalii....


Mami si Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Colargol ati incercat? Dar pivalone? Primul usuca secretiile e si antiseptic si le va inghiti odata cu papa sau lichid. Al doilea mai mukt pe muci ce sunt pe fond alergic sau guturai.

KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Asteptam sa ne spui ce ai facut la medic.
Parerea mea este ca ar trebui sa consulti si un specialist ORL , iar daca are o tuse asmatiforma , se trezeste noaptea tusind si un specialist in exploatari functionale respiratorii.
Nu esti singura cu probleme. Noi am avut un an mai plin!

Mami de Denisache

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

quote:
Originally posted by nona_denis

Asteptam sa ne spui ce ai facut la medic.
Parerea mea este ca ar trebui sa consulti si un specialist ORL , iar daca are o tuse asmatiforma , se trezeste noaptea tusind si un specialist in exploatari functionale respiratorii.
Nu esti singura cu probleme. Noi am avut un an mai plin!

Mami de Denisache



Nu se trezeste noaptea tusind, din contra, doarme foarte bine... dimineata cand se trezeste insa, dupa vreo juma de ora (in care e aparent bine) tuseste spart, se rupe din gat... aceasi secretie de cu o noapte in urma...si tot asa...
La ORL am fost acum 3 zile, cand mi-a facut otita, a spus ca nu e rost de antibiotic, insa ca acest microb (acre bantuie acum) se localizeaza in gat cu secretii vascoase si care din cauza de proasta eliminare blocheaza canalul dintre gat si ureche care nu se mai aeriseste si de aici apare otita (de natura inflamatorie si nu microbiana) - ca in cazul nostru...
Citind azi mai mult pe internet, am vaga impresie ca este o bronsita cu secretii puternice... mai rau este ca in tratamentul ei se regasesc cele pe care eu le-am dat deja si nu s-a rezolvat nimic!

Mami si Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Claudia, la fel si noi tusim, insa am avut diagnostic bronsiolita. Am baut cu spor siroupurile, insa tot tusim. Ieri am fost la doc, plamanii sunt ok, se pare k la fi`mea e pe fond alergic.
Pt mucii din gat isi punea singura cate 4 ml ser fiziologic in fiecare nara, a baut Sinupret, apoi aspiram ... de toate. Iar cand ieseau alea-alea din gat, ii venea sa vomite :(
Nu stiu ce sa mai fac, sa fie bine ... :(

Sanatate muuulta tuturor !



Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

la noi au ajutat mult fluimucil aerosoli si pliculetze, plus batista bebeului(sau suflat puternic nasul). dupa 5 zile de erdomed s-a imbunatatit considerabil, am scapat fara antibiotice, nici la dr nu am fost. i-am mai dat cind am vazut ca incepe raceala imunorezistan, de trei ori pe zi.
multa sanatate va dorim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Daca nu se trezeste noaptea tusind e bine.
Nu iti mai face atatea probleme, stai sa vezi ce zice medicul. Deci ORL e taiat de pe lista, la explorari functionale respiratorii probabil ca nu e cazul sa mergi. Cred ca cel mai bine ar fii sa astepti sa isi faca si tratamentul ala de la ORL-ist efectul.
Multa sanatate.


Mami de Denisache

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns octopusu spune:

Si eu am patit cu baietelul meu, la fel, numai ca el tusea(sunt convinsa, numai din cauza mucozitatilor) si din tuse vomita. Si vreau sa zic ca atunci cand vomita, scotea ft ft ft multe mucozitati (exagerat de multe). Oricat de ciudat ar parea, a fost mai bine ca a vomitat, ca in felul asta a putut sa elimine di mucozitati, pt ca la fel si noi cand ii puneam aspiratorul nu scoteam mare lucru.

Mergi la inceput