de 4 ori antibiotic in 2 luni

de 4 ori antibiotic in 2 luni | Autor: iacobica

Link direct la acest mesaj

Buna
Am si eu o problema.Mare.
Copilul meu in varsta de 3 ani si 8 luni nu mai scapa de raceli.
De la Revelion pana in urma cu 1 saptamana a luat de 3 ori cate o saptamana de augmentin si o data cefort injectabil o saptamana. De alaltaieri a facut din nou febra, tuseste , ii curg mucii. Azi voi merge cu el la pediatru. In mod sigur ii va da antibiotic. IAR. Nu mai suport sa mai aud cuvantul asta:antibiotic!!!
Nu stiu ce sa mai fac....
Oare atatea antibiotice nu-i fac rau copilului?
Mentionez ca nu m-am lasat in baza medicului pediatru al copilului de la policlinica, am mers cu el la diverse clinici particulare. Rezultatul? De fiecare data, pe langa sirop de tuse, antitermice, ANTIBIOTIC.
I-am tot dat septilin, minimartieni si altele din gama pentru cresterea imunitatii dar degeaba. De fiecare data cand revine la gradinita o luam de la capat.....


Frumusetea este trecatoare. Esti frumos, ai trecere.
Laura si Raducu Stefanucu(16.06.2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikolett2445 spune:

noi am patit-o la fel,din octomb,pana in ianuarie de 6 ori.
luam minimartieni cu vit c,propolis cu laptisor de matca si polen in miere dimineata,care mi-au spus doctorul ca sunt apa de ploaie,pt ca are sistemul iminitar scazut la minim,ne-a recomandat ISOPRINOSIN nu a trecut decat o luna si o saptamana de la ultima raceala,dar parca se vede ceva,am stat si in vant si deocamdata nimic,Doamne ajuta,sa o tinem tot asa.
TREBUIE SA-TI RECOMANDE UN MEDIC PEDIATRU,SA NU TE IEI DUPA CE TI-AM SCRIS EU AICI!
PUPICI,si sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claral spune:

noi am patit la fel cu fetita pe la 2 ani si pina nu am facut niste analize mai detaliate, nu am scapat;am fost la spitalul de copii din Iasi si acolo pe linga analizele la singe am facut examenul secretiilor din git, exudat faringian cred ca se numeste(i-a bagat un furtunas pe gitut si au scos flegmuta aia care facea ca respiratia sa se auda suierat); asa am descoperit ca avea infectie cu microbi rezistenti la toate antibioticele ce le luase timp de trei luni , din doua in doua saptamani; avea infectie cu PNEUMOCOC si BRANHAMELLA (cred ca asa se numesc); am luat doua sticlute de ZINNAT si am scapat; am mai facut si tratament cu corticoizi pe baza de spray pe gura inca trei luni + trei luni de singulair dar am scapt si de atunci (acum are 6 ani)nu mai avem probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

si baietelul meu din septembrie pana acum a facut doua bronhopneumonii, cu tratament injectabil si sistemul imunitar la pamant ... acum ii dau pentru imunitate broncho vaxom si septilin, sper sa dea rezultate, chiar daca mai raceste macar sa nu faca asa complicatii

noi suntem aici cu poze noi si poezii
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Solicita investigatii mai complexe. Cum zicea si @claral, important e sa i se administreze antibioticul potrivit pe bacterie, ca sa-i spun asa. Si incearca sa apelezi la un singur medic, in care sa ai incredere, un ORList, de exemplu. Intotdeauna la acelasi, daca infectia s-a repetat in acelasi areal. Si precizeaza ferm medicului ca esti f interesata de eventualitatea tratarii fara antibiotic. Si intreaba specialistul cum sa-i maresti imunitatea. Daca chiar e scazuta rau, fii sigura ca nu-i va recomanda minimartieni, care sunt doar polivitamine, aia cu imunitatea sunt "Ursuletii" de echinaceea...Pe care nu ii va recomanda un specialist in cazul copilasului tau.Se rezolva, ai incredere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amalisimona spune:

Asa si noi, dar antibiotic o dingura data. Sorina a inceput gradinita anul asta, si mai mult am tinut-o acasa. Mi-a racit mereu, dar de fiecare data am scapat cu antitermice, pana in ianuarie, cand antitermicele n-au fost de ajuns ca deh.....prea ne-am facut de cap. Atatea raceli repetate, doar nu era sa scapam asa de usor. Mi-a facut o otita supurata (bilaterala) de toata frumusetea, pe care a trebuit sa o tratam cu antibiotic.

Legat de antibiotic, cu siguranta nu e bine sa-l administrezi copilului la fiecare raceala, dar nici sa faci ca mine. La "raceala" din ianuarie, fugind de antibiotic, am tratat-o pe Sorina doar cu antitermice, iar in urechea ei...infectia era in floare. Cand am ajuns la ORL, era prea tarziu. A trebuit sa-i incizeze timpanul si sa aspire. Acum iar o tin acasa dupa o raceala tratata doar cu antitermice, desi s-a plans ca o doare urechea. Am fost din nou la ORL si dr. m-a sfatuit sa o tin acasa pana spre primavara, ca acum nu are sanse sa-si revina daca o tot trimit in mijlocul microbilor, si-mi va face otite recurente. Trebuie neaparat sa ajung cu ea la un homeopat sa-i dea ceva pentru imunitate.

Sanatate.



Simona, Sorina (12 Noiembrie 2004) si Irina (5 Mai 2006)
FOTOGRAFII BLOG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

amalisimona....e o diferenta maare intre ...copilul se plange ca l doare urechea(eu stiu ca atunci cand e vb de ureche situatia poate deveni grava..asa ca copilul tb dus imediat la doctor,exclus automedicatie)..si o raceala si febra...deci o pb virala ptr care nu ar trebui sa se dea antibiotic
dav ptr raceli a fost tratat numai cu antitermice, niciodata nu s au agravat, niciodata nu i am dat antibiotic...si el merge la gradinita din toamna
am edit, ca uitasem sa mentionez...toma insa a avut nev de antibiotic si chiar de 2 ori iarna asta, una dintre raceli la toma s a transformat in bronsita...iar gripa care pe dav l a tinut 3 zile..toma a facut o intr o forma mult mai grava


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neliana spune:

Ca sa dai antibiotic de 4 ori in 2 luni mi se pare o nebunie.
Antibioticele pot scadea si ele sistemul imunitar.Copilul nu mai lupta cu virusii,tratamentul isi face o data efectul,iar dupa aceea corpul se invata si nu mai reactioneaza si asteapta iar antibioticul.Sunt diferiti virusi care reactioneaza la diferite antibiotice.
Faceti analizele,Un exudat faringian si vezi la ce este mai sensibil copilul si dupa mergeti pe un tratament adecvat.Tratamentul dat dupa ureche,si la o simpla vedere a medicului nu mi se pare corect.
Si nu uitati!!! sa dati tratament si pentru flora intestinala.Pt ca tratamentele cu antibiotice injectabile, cat si pe cale orala, pot distruge flora intestinala si continuati cu tratamente pt stimularea imunitatii.

Sa aveti sanatate

www.hi21.ro
www.anunturi-gratis.info

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iacobica spune:

multumesc frumos de raspunsuri.
ieri am fost la pediatru dar nu l-am gasit.
azi vom merge la ORL-ist. o sa-i cer sa ne trimita sa-i fac copilului exudat, sper sa iasa acolo ceva
sanatate la puiuti


Frumusetea este trecatoare. Esti frumos, ai trecere.
Laura si Raducu Stefanucu(16.06.2004)

Mergi la inceput