ganglion

ganglion | Autor: mgabi

Link direct la acest mesaj

Buna.

Fetitei mele de 3,5 ani cred ca i s-a inflamat un ganglion pe partea latarala a gatului. Nu este dureros si nu inestetic se simte doar la palpare. Cand era mai micuta s-au mai inflamat ganglioni tot pe gat dar la ceafa si au disparut destul de repede. Ati mai patit asa ceva pentru ca nu as vrea sa-i sacai la medici cu diferite exceland prin diferite pareri ? Este oare bine sa incerc cu un antiinflamator local gen diclofenac?
Nici nu stiu la ce medic specialist sa merg daca ar fi cazul.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Fetelor am citit cate ceva pe net despre ganglioni si se pare ca se inflameaza la copii mici si din cauza cazaturilor. Noi avem una mia noua in dotare si o fi de acolo. Cand v-am spus ca a mai avut probleme cu ganglioni era vorba de fapt de ganglionii din spatele urechilor care se inflameaza la majoritatea bebelusilor si de ca noi mamicile ne speriem tare.
Eu ma mir ca nimeni nu stie de asa ceva poate nu v-ati controlat niciodata bb-ii in acea zona.
Eu mai astept inca pareri de la cine stie mai mult despre asa ceva.
Sper ca totul sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexpa spune:

de regula la copii un ganglion latero-cervical poate fi cauzat de o afectiune bucala (de la dinti, amigdale). alte cauze ar mai fi o infectie cu citomegalovirus, virusul Ebstein Barr - cazuri in care ar trebui sa faca febra, sau o toxoplasmoza. O cauza mai rea, Doamne-fereste, ar fi o leucemie sau limfom, cazuri in care ganglionul este dur la palpare si nedureros. Depinde acum si cat e de mare ganglionul, cat e de dur, de cand il are si cat de repede creste. Ganglioni latero-cervicali mariti de la cazaturi nu exista! Nu are rost sa o dai cu Diclofenac dupa ureche, pentru ca nu exista un asemenea tratament pt ganglioni, plus ca n-o doare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amalisimona spune:

Sincera sa fiu, nu am palpat niciodata copiii sa-i caut de ganglioni si nici n-am observat vreodata vreo inflamatie in zona. Dar imi aduc aminte ca eu am avut in copilarie de cateva ori. Imi apareau cand sufeream de amigdalita, "rosu in gat", etc si nu faceam nici un tratament special pentru asta, tratam doar raceala. Ganglionii se retrageau de la sine.

Am mai avut o data dupa a doua nastere si au fost durerosi rau vreo 2 saptamani. Am umblat prin casa cu gatul infasurat (catre sugrumat) in 2 fulare.....in mijlocul verii . Medicul de familie i-a pus pe seama "furtunii hormonale" si nu mi-a dat tratament. S-au retras de la sine.

Simona, Sorina (12 Noiembrie 2004) si Irina (5 Mai 2006)
FOTOGRAFII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

Dupa cum v-am spus ganglionul nu este dureros, copilul nu se plange daca incerc pun mana si nu este dupa ureche ci pe partea laterala a gatului. O sa mai astept un timp sa vad cum evolueaza daca cumva se retrage. Poate nu trebuie zgandarit . Eu sper sa se retraga pentru si eu am un ganglion la ceafa care se inflameaza probabil cand hormonii o iau razna, dar tot asa si dispare.

Va tin la curent.

Mergi la inceput