vå rog o retetå ce am uitat o

vå rog o retetå ce am uitat o | Autor: mikki2

Link direct la acest mesaj

Vå rog mult så mi scrieti si mie o retetå de pilaf de orez cu legume sau carne, nu conteazå, cå mi s a fåcut dor så maninc si nu mai tin minte cum se face.Vå multumesc mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

PILAF SARBESC

100 g ciuperci
1 cana orez
1 ceapa
1 morcov
1 ardei gras rosu
2-3 rosii
delikat
100 ml ulei
1 legatura verdeata
2-3 catei de usturoi
sare si piper dupa gust


Mod de preparare

Se curata legumele si se taie marunt. Se calesc putin toate legumele, de preferat in ulei de masline;

Cand legumele se inmoaie putin se adauga si orezul si se amesteca cu ele. Se acopera cu apa, se adauga vegeta pentru gust si se lasa sa fiarba la foc mic;

Din cand in cand se amesteca si daca trebuie, se adauga apa pana fierb orezul si legumele, mancarea trebuie sa fie legata;

Se adauga rosiile, mirodeniile, feliutele subtiri de usturoi.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Pilaf sârbesc cu carne de porc

Ingrediente necesare:
500g carne de porc,
3 ceScuTe de orez,
500 g de rosii,
4 ardei,
verdeata
100 ml de ulei,
1 ceapa,
3 cuburi Maggi Legume,
½ lamâie,
Maggi Appetit.

Carnea de porc frecata cu o lamâie se taie în bucati. Separat, se prajeste orezul în ulei, se toarna supa obtinuta din 3 cuburi Maggi Legume si, când orezul este pe jumatate fiert, se adauga rosiile curatate de pielita si seminte, ardeii taiati, Maggi Appetit si bucatile de carne. Se pune la cuptor pâna ce scade zeama si orezul este bine fiert. Se adauga apoi verdeata tocata.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikki2 spune:

Multumesc din suflet Cristina.
A doua retetå nu o pot citi prea bine cå apar multe cifre...nu stiu de ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Pilaf cu carne de pasare


P2 kg pasare (pui),
150 g morcovi,
100 g telina,
200 g ceapa,
200 g unt,
600 g orez,
sare.

Preparare:
pasarea se curata, se trece prin flacara, se portioneaza, se spala si se scurge. Apoi se pune la fiert intr-un vas cu apa si sare. In timpul fierberii se spumeaza. Ceapa si zarzavatul se curata, se spala si se adauga intregi in vasul de supa, continuind fierberea. Cind carnea a fiert se scoate in alt vas, iar supa se strecoara. Orezul se alege de corpuri straine, se spala cu apa rece, se scurge bine printr-o strecuratoare, apoi se mabusa in 1/2 din cantitatea de unt, adaugind doua parti de supa (1,200 I), dupa care se da in fiert. Restul de supa se adauga in vasul cu carne pentru a se pastra la cald.

Cind orezul a dat in fiert, iar lichidul a scazut la nivelul orezuiui, se introduce la cuptor pentru gratinare cca 30 minute. La servire se asaza bucata de carne in farfurie cu pilaful modelat in forma polonicului si se stropeste cu untul ramas.






Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

PILAF CU CIUPERCI SI VERDEATA

Ingrediente
600-700 gr. ciuperci,
1 buc. ceapa,
o ceasca orez,
3 linguri ulei,
sare, verdeata tocata

Mod Preparare
Ceapa tocata se caleste in uleiul incins, se adauga apoi orezul, se caleste putin si se stinge cu apa clocotita. Se adauga ciupercile spalate si taiate felii, se presara sarea si se pun la foc potrivit timp de 20 minute. Mod de servire Se serveste imediat, presarat cu verdeata






Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Practic se face cu orice, oricum.

Mie imi place cel mai mult simplu, adica fiert doar in apa cu delicat si nitel ulei, apoi sa-l amestec cu diverse sau sa-l pun garnitura la mancare. Uneori, il amestec cu sofran, alune 9de aici de pe forum am invatat, dar nu mai retin cine a scris despre asta), cu stafide.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikki2 spune:

Multumesc incå o datå le voi face båieteilor mei dråguti chiar miine.Mii de multumiri






Mergi la inceput