Vinete tocate

Vinete tocate | Autor: ellinia

Link direct la acest mesaj

Nu prea ne mai trage ata la vinetele facute salata, plus ca nu stiu de ce mi se innegresc vinetele. Cand le dezghet sunt inchise la culoare, asa ca salata iese cam urata, chiar si cu maioneza. As vrea niste retete care se pot face cu vinete coapte, sa mai variez un pic, ca tot am congelatorul plin cu vinete. Am muncit toata vara ca sa mi se innegreasca...Care ar fi explicatia, stie cineva, a mai patit cineva?

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

1. trucuri pt o salata de vinete 'luminoasa':


  • eu pun 1-2 lingurite de lapte praf cand amestec salata (nu schimba gustul salatei)

  • sau
  • adaug 1-2 linguri de smantana proaspata - salata va avea un gust oarecum acrisor in final, dar noua ne place...


2. alte retete cu vinete:
  • vinete cu branza/ cascaval => ungi cu unt o forma termorezistenta, asezi vinetele, dai sare si piper si apoi pui deasupra un strat de branza telemea/ cascaval ras si cateva cuburi de unt; deasupra pui un alt strat de vinete si felii de unt; dai la cuptor pana se rumeneste

  • le poti folosi si pt un fel de musaca, mai dietetica decat cea cu felii de vinete prajite (straturi alternative de vinete, carne tocata si deasupra cascaval/ samntana si ou batut)


_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
************************
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

da...si eu adaug 1 lingurita de lapte praf la salata de vinete(daca vad ca se inegreste) nu schimba delok gustul si arata f bine (trucul il stiu de la socrela mea )

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Multumesc de raspunsuri! Chiar la un fel de musaca ma gandeam si eu, sper sa iasa bun. Am sa fac cu fasii, sau mai bine chiar tocate, un strat de vinete, un strat de carne si sus ou cu cascaval.
Faza cu laptele praf nu o stiam. Am sa folosesc totusi smantana, ca lapte praf nu cumpar, nu obisnuiesc sa folosesc.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Vinetele se innegresc daca le coci pe plita sau in cuptor. Vinetele "albe" ies cand se coc direct pe flacara.

fulguletzul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalMar spune:

Si vinetele mele ies mereu albe, dar credeam ca "secretul" e ca le toc la robot; de obicei nu pun maioneza in ele, dar ies foarte albe si pufoase.

Mergi la inceput