Indiene

Indiene | Autor: Criss75

Link direct la acest mesaj

As vrea sa fac niste "indiene", cu frisca multa si glazura de ciocolata, si nu am gasit o reteta nici macar pe culinar. Ma poate ajuta cineva?

Criss si Alex

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monika@USA spune:

Reteta de INDIENE de la B.MEDA ( O fata tare draguta de pe Culinar)

quote:

Ai nevoie de:5oua,125g faina,100g zahar,esenta de vanilie,coaja de lamaie,frisca batuta sau lichida pe care o bati tu,cum preferi...Eu personal pun frisca gata batuta,dar nu din tub ci numai la cutie(mare)
Pentru glazura iti trebuie 3 linguri cu varf de cacao,150 gr zahar pudra,jumatate de baton de unt (aproximativ 50gr),3 linguri de apa,esenta de rom,cateva picaturi de ulei(nu de masline).
Mai poti face glazura si cu ciocolata topita zahar si unt,numai nu uita sa adugi putin rom.Daca iti place mai dulce,poti sa mai pui zahar si sa ajustezi putin cantitatile.
Pentru sirop ai nevoie de un pahar de zahar si un pahar de apa (cantitati egale apa si zahar) esenta de rom.
Se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile spuma tare,se bat galbenusurile cu zahar,se adauga esenta si coaja de lamaie(putina)Eu bat galbenusurile pana se deschid la culoare si zaharul este topit.Cand albusurile sunt aproape gata,adaug putin zahar pudra,cam o lingurita,pentru ca mie mi se pare ca se incheaga mai bine.
Cum spuneam,peste galbenusuri adaug albusurile batute spuma si amestec usor,de sus in jos,sa nu se lase albusurile,apoi,pun faina treptat si continui sa amestec foarte usor,tot in acelasi mod.
Am uitat sa spun ca in galbenusuri se pune si un praf de sare.Cuptorul l-am incins la 350F, (cam 180 C ?)gratarul il fixez la mijlocul aragazului.
Pentru a avea o forma frumoasa,eu coc indienele in tavi de muffins,marime mica.Imi ies fix 12 indiene mici si doua mari;se ung formele, se umplu trei sferturi cu,aluat,ca ele mai cresc la coacere.
Timp de coacere,aproximativ 15 minute,in orice caz,ele trebuie sa fie aurii cand le scoti din cuptor,dar sa nu le lasi prea mult ca se ingroasa coaja.Cu alte cuvinte,stai cu ochii pe ele!
Le scoti din tava,cat sunt fierbinti,daca se lipesc,cu o lingurita le dezlipesti impingandu-le foarte usor dintr-o margine in alta.
le tai in doua pe orizontala si separi capacele de cotoare.
Le insiropezi (apa cu zaharul pe aragaz la fiert cam 10 minute,stingi si adaugi esenta.)Trebuie sa fie bine insiropate,dar nu prea mult ca se sfarama.In afara de asta,daca insiropezi prea mult capacele,este dificil apoi sa intinzi glazura.
Capacele se aseaza pe un gratar si se toarna glazura.Daca nu ai acoperit marginile,foloseste o lingurita.
Se ia fiecare jumatate de indiana,se pune pe ea o lingura cu varf de frisca,se pune capacul glazurat,se apasa putin pe capac,dar fara sa stricam glazura si se pune pe un platou.
Obligatoriu le tii la rece 30min.sa se aseze


Si aceasta este reteta mea (pe care o folosesc, ca nu am inventat-o eu)

INDIENE (Indianenkrapfen)

Aluat:
1/4 cup faina
1/4 cup amidon (cornstarch)
4 oua separate
1/4 cup zahar
1/2 lingurita esenta de vanilie

Se cerne faina cu amidonul. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, vanilia si apoi amestecul faina+amidon in ploaie. Se amesteca usurel si se pune compozitia in forme unse de muffins (sau english muffins, ca ies "cilindrice" atunci) sa fie cam de 2/3 plina fiecare forma. Se coace la 400* F cam 15 minute. (se incearca cu scobitoarea... )

Crema:
1 1/2 cup frisca rece nebatuta (whipping cream)
1 lingura zahar
1 lingura esenta de vanilie

La fiecare "indiana" se taie un capacel la baza si se scobeste miezul cu o lingurita de cafea. Golul se umple cu frisca batuta cu zahar si vanilie. Se pune capacelul la loc si "indienele" se pun la rece pentru cel putin 1 ora.

Glazura:
4 oz (~ 125 gr) ciocolata amaruie
2/3 cup frisca nebatuta,
1 cup zahar
4 linguri apa,
2 linguri corn syrup (sirop de glucoza)
1 ou batut.

Se amesteca intr-un vas ciocolata, frisca, zaharul, vanilia, apa si siropul de glucoza si se fierbe la foc potrivit, amestecind in continuu, pina la "soft ball stage" (235*-240*F sau 118*C -120*C) (se foloseste"candy thermometer, sau daca nu aveti aceste termometru pina cind o picatura din amestec picurata intr-un pahar cu apa rece se face o biluta ce se turteste cind ajunge la fundul paharului, si e moale ca plastelina). (Compozitia se va ingrosa !)
Cind e fiarta compozitia se ia de pe foc, si din ea se amesteca 3 linguri intr-o canita cu oul batut, apoi compozitia creama+ou se amesteca si cu restul de crema.

"Indienele" umplute si reci se pun intr-o sita sau pe un gratar si se glaseaza cu glazura. Se dau la rece.

Pofta buna!!!!

(Reteta o am de vreo 10 ani din "The Best of Austro-Hungarian Empire Cooking" )

Sper sa iti reuseasca !!!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by Monika@USA

Reteta de INDIENE de la B.MEDA ( O fata tare draguta de pe Culinar)
quote:

Ai nevoie de:5oua,125g faina,100g zahar,esenta de vanilie,coaja de lamaie,frisca batuta sau lichida pe care o bati tu,cum preferi...Eu personal pun frisca gata batuta,dar nu din tub ci numai la cutie(mare)
Pentru glazura iti trebuie 3 linguri cu varf de cacao,150 gr zahar pudra,jumatate de baton de unt (aproximativ 50gr),3 linguri de apa,esenta de rom,cateva picaturi de ulei(nu de masline).
Mai poti face glazura si cu ciocolata topita zahar si unt,numai nu uita sa adugi putin rom.Daca iti place mai dulce,poti sa mai pui zahar si sa ajustezi putin cantitatile.
Pentru sirop ai nevoie de un pahar de zahar si un pahar de apa (cantitati egale apa si zahar) esenta de rom.
Se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile spuma tare,se bat galbenusurile cu zahar,se adauga esenta si coaja de lamaie(putina)Eu bat galbenusurile pana se deschid la culoare si zaharul este topit.Cand albusurile sunt aproape gata,adaug putin zahar pudra,cam o lingurita,pentru ca mie mi se pare ca se incheaga mai bine.
Cum spuneam,peste galbenusuri adaug albusurile batute spuma si amestec usor,de sus in jos,sa nu se lase albusurile,apoi,pun faina treptat si continui sa amestec foarte usor,tot in acelasi mod.
Am uitat sa spun ca in galbenusuri se pune si un praf de sare.Cuptorul l-am incins la 350F, (cam 180 C ?)gratarul il fixez la mijlocul aragazului.
Pentru a avea o forma frumoasa,eu coc indienele in tavi de muffins,marime mica.Imi ies fix 12 indiene mici si doua mari;se ung formele, se umplu trei sferturi cu,aluat,ca ele mai cresc la coacere.
Timp de coacere,aproximativ 15 minute,in orice caz,ele trebuie sa fie aurii cand le scoti din cuptor,dar sa nu le lasi prea mult ca se ingroasa coaja.Cu alte cuvinte,stai cu ochii pe ele!
Le scoti din tava,cat sunt fierbinti,daca se lipesc,cu o lingurita le dezlipesti impingandu-le foarte usor dintr-o margine in alta.
le tai in doua pe orizontala si separi capacele de cotoare.
Le insiropezi (apa cu zaharul pe aragaz la fiert cam 10 minute,stingi si adaugi esenta.)Trebuie sa fie bine insiropate,dar nu prea mult ca se sfarama.In afara de asta,daca insiropezi prea mult capacele,este dificil apoi sa intinzi glazura.
Capacele se aseaza pe un gratar si se toarna glazura.Daca nu ai acoperit marginile,foloseste o lingurita.
Se ia fiecare jumatate de indiana,se pune pe ea o lingura cu varf de frisca,se pune capacul glazurat,se apasa putin pe capac,dar fara sa stricam glazura si se pune pe un platou.
Obligatoriu le tii la rece 30min.sa se aseze


Si aceasta este reteta mea (pe care o folosesc, ca nu am inventat-o eu)

INDIENE (Indianenkrapfen)

Aluat:
1/4 cup faina
1/4 cup amidon (cornstarch)
4 oua separate
1/4 cup zahar
1/2 lingurita esenta de vanilie

Se cerne faina cu amidonul. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, vanilia si apoi amestecul faina+amidon in ploaie. Se amesteca usurel si se pune compozitia in forme unse de muffins (sau english muffins, ca ies "cilindrice" atunci) sa fie cam de 2/3 plina fiecare forma. Se coace la 400* F cam 15 minute. (se incearca cu scobitoarea... )

Crema:
1 1/2 cup frisca rece nebatuta (whipping cream)
1 lingura zahar
1 lingura esenta de vanilie

La fiecare "indiana" se taie un capacel la baza si se scobeste miezul cu o lingurita de cafea. Golul se umple cu frisca batuta cu zahar si vanilie. Se pune capacelul la loc si "indienele" se pun la rece pentru cel putin 1 ora.

Glazura:
4 oz (~ 125 gr) ciocolata amaruie
2/3 cup frisca nebatuta,
1 cup zahar
4 linguri apa,
2 linguri corn syrup (sirop de glucoza)
1 ou batut.

Se amesteca intr-un vas ciocolata, frisca, zaharul, vanilia, apa si siropul de glucoza si se fierbe la foc potrivit, amestecind in continuu, pina la "soft ball stage" (235*-240*F sau 118*C -120*C) (se foloseste"candy thermometer, sau daca nu aveti aceste termometru pina cind o picatura din amestec picurata intr-un pahar cu apa rece se face o biluta ce se turteste cind ajunge la fundul paharului, si e moale ca plastelina). (Compozitia se va ingrosa !)
Cind e fiarta compozitia se ia de pe foc, si din ea se amesteca 3 linguri intr-o canita cu oul batut, apoi compozitia creama+ou se amesteca si cu restul de crema.

"Indienele" umplute si reci se pun intr-o sita sau pe un gratar si se glaseaza cu glazura. Se dau la rece.

Pofta buna!!!!

(Reteta o am de vreo 10 ani din "The Best of Austro-Hungarian Empire Cooking" )

Sper sa iti reuseasca !!!



Nihil Sine Deo



Merci mult de tot, cred ca tot tu mi-ai dat si reteta de "Capriciu" pe culinar, sau ma insel?

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monika@USA spune:

Da, tot eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:


Monica,multumesc si eu pentru reteta - mi s-a facut o pofta de indiene,sper sa imi reuseasca

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput