BB de 2 ani - la bunici sau la gradinita?

BB de 2 ani - la bunici sau la gradinita? | Autor: Danutz@

Link direct la acest mesaj

Am un baietel de 1 an si 5 luni. Anul viitor in 14 mai implineste 2 anisori si eu tb sa revin la serviciu. Am doua variante in ceea ce il priveste pe baietel:

1. sa-l duc la bunici in Buzau si sa-l vizitam saptamanal.
Dar mi-ar fi mie greu sa nu-l vad zilnic asa cum m-am obisnuit pana acum. Lui insa i-ar fi bine pt ca bunicii abia il asteapta

2. sa-l dau la o gradinita particulara cu program prelungit.
E o varianta cam costisitoare, dar as avea avantajul sa-l vad zilnic si n-as mai toata ziua de dorul lui, iar el ar avea ocazia sa invete multe lucruri noi. Problema e ca nu stiu cum ar reactiona el, avand in vedere varsta mica si faptul ca se vede printre atatia straini 10 ore pe zi fara mami sau tati.
Nu stiu ce sa fac. Ambele variante au avantaje si dezavantaje. Uneori ma gandesc sa-l dau la gradinita, alte ori ma gandesc ca poate ar fi mai bine la bunici....nu stiu ce sa fac.
Voi ce ma sfatuiti?
Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

NU cred ca exista cineva in masura sa te sfatuiasca. Copiii sunt diferiti, reactioneaza diferit.
Tu iti cunosti copilul, cel mai bine!!
Vei vedea la anul evolutia acestuia si vei putea decide, sunt sigura!!

cristina si nazdravanul Andrei (22.11.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

eu cu cel de-al II-lea copil nu am putut sa stau mai mult de 2 ani acasa si am fost nevoita sa-l duc la cresa.am trecut prin niste situatii f grele fel de fel de viroze,boli contagioasae si alte necazuri ma adusesera la capatul rabdarii.il gaseam uneori ud, murdar, uneori nemancat... eu nu am avut cui sa-l dau sa-l tina cel putin un an pana il puteam duce la o gradinita si a fost fff greu.daca ai parinti sau socrii care vor sa te ajute sfatul meu este sa accepti.cel putin 1 an pana il poti duce la gradinita unde se cere sa stie sa se duca singur la toaleta,sa manance singur ..etc si atunci este mai usor si pentru tine si pentru el.

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarrice spune:

In functie de relatia ta cu bunicii copilului`(parintii tai sau ai sotului), poti lua o hotarare. In locul tau, eu, as prefera sa las copilul la bunici, cel putin pana la trei ani. Eu ma inteleg foarte bine cu parintii mei, sunt receptivi la nou si colaboram cand vine vorba de copil, nu ne impunem pareri si idei.Si eu am crescut la bunici si a fost foarte bine. La doi ani, e inca micuta pentru gradi. Desi, eu am vazut copii care au mers de mici la gradinita si le-a mers tare bine. Totusi trebuie sa iei in vedere ca ducandu-l in comunitate, va face mai des guturaie si va veni acasa cu tot felul de betesuge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Si eu as opta pentru varianta bunici! Macar 1 an. Si ca sa se obixnuiasca cu copiii,pot sa-l duca bunicii la Buzau la o gradinita,program scurt (pana la 12 adica),si asta din toamna viitoare,cand o sa aiba aproape 2 ani jumate.
Sa stii ca esti o norocoasa ca ai bunici aproape,eu am crescut o perioada tot la bunica la Buzau (un sat de langa de fapt)si mi-a prins extraordinar de bine.Alternat cu perechea de bunici de langa Vatra Dornei si asta de la 3 luni,ca atata era concediul de maternitate pe vremuri.

PAna atunci bucura-te de timpul ramas,pana in mai are puiul timp sa-ti scoata peri albi

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Anca
carnaval
Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danutz@ spune:

Va multumesc tuturor pt raspunsuri.
Din ce imi spuneti voi, incep fiu si mai convinsaca e mai bine sa-l duc la bunici(parintii mei).
De fapt si inainte eram cam 80% ca asa e mai bine, mai ales ca parintii mei ar fi in stare sa-l tina pana il dam la scoala. Singurul impediment, e faptul ca imi va fi greu fara el.
Dar macar, asa cum ziceti si voi, il stiu in siguranta.Poate am sa plang eu vreo cateva zile pana ma obisnuiesc, dar imi va trece cand am sa vad ca ii e lui bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

eu personal as opta pentru gradi..fiind privata, grija fata de copil estemai mare ca la stat, n-o s-o gasesti niciodata cum spune elyda, ptr ca acolo platesti bani buni...si poti cere atentia cuvenita(de altfel, ar fi chiar culmea sa nu presteze corespunzator-doar platesti o suma frumusica)...pentru mine si ptr orice copil(parerea specialistilor) este sa creasca langa parintii lor, indiferent cat de greu este...daca nu ai dispune de finante corespunzatoare si ar tb s-o dai la cresa de stat...da, as mai zice, dar asa...
inca odata, este parerea mea proprie si personala..sunt crescuta de bunici, stiu ce inseamna asta si indiferent cat de mult i-am iubit, intotdeauna am suferit ca ai mei nu au stat langa mine...insa..acum depinde foarte mult si de copil..eu am ales bone, gradinita privata decat sa-i dau la bunici(desi bunicii -ambii-locuiesc mult mai aproape si as fi putut sa le vad mai des de odata pe saptamana...nici nu m-am gandit)
si indiferent cat imi este de greu...asta este, nu cred sub nici o forma ca la bunici le-ar fi mai bine, indiferent cat de buni ar fi bunicii...indiscutabil ca din punct de vedere al starii de sanatate fizica ar fi multtttt mai ok, insa ptr sanatatea psihica...
acum astept rosiile ...cred ca am fost cam vehementa..hmm..iertare..asta spune totusi mult despre cat am suferit pe marginea acestui subiect...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Bineinteles ca numai tu poti sa hotarasti ce e mai bine pentru tine si copilul tau.
Si eu am crescut cu bunici si i-am iubit enorm si ii vedeam pe ai mei saptaminal dar bineinteles ca imi lipseau.
Eu am dat copilul la cresa de la 4 luni jumate si nu-mi pare rau.Marele dezavantaj e intr-adevar ca va face la viroze in nestire mai ales la inceput,dar la sfirsitul zilei copilul vine acasa si sta cu parintii lui;si dimineata cind se trezeste ne vede pe noi.Sa stii ca al meu a invatat la cresa sa manince singur,la 1 an si un pic deja vroia lingurita lui.
La gradinita privata am inteles ca nu e aglomeratia de la stat si daca dai un ban astepti si serviciul pe masura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Din punctul meu de vedere, fara ezitare as incerca gradinita, pe locul 2 ar fi o bona si pe ultimul loc in caz de urgenta as apela la bunicii copilului.

Nu sunt de acord cu cei care aleg sa-si lase copiii cu bunicii, indiferent care ar fi pregatirea acestora. Citeam pe undeva, nu mai retin exact unde " lasati-va copiii cu bunicii si-o sa cresteti bunici de 2 - 3 -5 ani". Intr-adevar la bunici au parte de o ingrijire speciala, hraniti la timp, spalati corespunzator si cam atat. Daca bunica are chef, ii mai citeste o poveste doua, dar daca e prea ocupata cu gatitul, calcatul sau cu vreo vecina care uita sa mai plece, nu-i poti impune sa se ocupe in mod deosebit de educatia micutului.
Pe cand gradinita, mai ales la varsta de 18 luni - 2 ani, este cel mai frumos cadou pe care i-l poti oferi ( evident sa si reusesti sa-l acomodezi acolo,dar asta depinde de fiecare copil in parte).
Sunt copii care stau fara nici o problema, altii au nevoie de o perioada de acomodare.
Fetita mea are aceeasi varta 17 mai 2006 si pe 1 noiembrie incepe gradinita. Stiu ca va plange tare cand o voi lasa acolo, sper sa nu fie mai mult de 2 sapt, dar fara discutie ii fac un bine.
Este doar punctul meu de vedere, tu trebuie sa alegi ceea ce crezi ca i se potriveste copilului tau.
Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns idoina spune:

Tocmai mi-a venit o idee:oare nu e posibil sa o aduci pe buni la voi?Ar putea sta cu prichindelul cand nu este la gradi,iar in timpul in care puiul e la serviciul lui,te-ar putea ajuta prin casa.Nu glumesc,incearca sa iei si varianta asta in calcul!
Pupici!

idoina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Eu as alege bunicii, mai ales ca Buzau e aproape. Si daca bunicii asculta de parinti si de regulile lor. Si daca sunt cu adevarat disponibili si dornici sa-si creasca nepotul.

Pt educatie&socializare are timp cacalau. Acum conteaza sa fie ingrijit bine de-o persoana f apropiata, care-l iubeste. Si sa creasca inconjurat de familie. Si nu sa culeaga viroza dupa viroza. Mai bine amana momentul pana la 3-4 ani.. Atunci va fi mai bine pregatit si psihic, dar si fizic.



Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!

Mergi la inceput