Ce bem in timpul alaptatului?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingala spune:

Eu beau multa apa minerala, din cand in cand ceaiuri (tei, anason) si foarte rar suc acidulat. Cafea beau din prima zi si bb-ul doarme foarte bine, nu e agitat deloc, e adevarat ca beau cafeaua foarte slaba. Alcool deloc. De ce nu sunt recomandate bauturile acidulate? Apa minerala este si ea inclusa?

Ingala si bb Teodor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisa spune:

Am inteles ca bauturile acidulate, deci si apa minerala produc gaze, deci ajung inevitabil la colici. Nu stiu daca e asa, de asta intreb.

Multumiri,

Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingala spune:

Eu una cred ca apa minerala nu produce colici, cel putin bb-ul meu are foarte rar colici, mai ales in prima luna. Acum nu mai are aproape deloc si eu am mancat de toate.

Sanatate tutror bebicilor din lume!

Ingala si bb Teodor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Eu am baut ceai de chimen si anason, apa, lapte, chiar si zeama de supa./Pot sa-ti spun ca mi-era o sete cand alaptam...Cafea decofeinata, pt. ca Sofia nu doarme de fel...dar nu stiu daca are legatura cu asta.
Daca tie iti face ceva bine se pare ca si bebeului, doar sa nu exagerezi cu cofeina.depinde si de copil.

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Alinaluchian ceaiul verde contine cofeina! La fel de multa, daca nu chiar mai multa decit cafeaua!
Si eu zic ca apa, compoturile , sucul de mere ajuta.


Anca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Eu zic ca mai bine bem cafea normala, cofeinizata, decat decaf, pentru ca metodele cele mai folosite in extragerea cafeinei sunt, de cele mai multe ori, metode chimice. Cea mai sigura decafeinizare se face prin metoda cu apa (spalari succesive, proces ceva mai indelungat si complicat), dar e destul de rar folosita.
Asa ca mai bine cafea-cafea, chiar daca micsoram cescuta.
Parerea mea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaluchian spune:

Multumesc frumos, Anca. Intre timp am mai studiat si eu pe internet si iata ce am aflat :

Cafeina din ceai (numita si teina) este un stimulent pentru sistemul nervos central si circulatia sangvina. Arhicunoscuta pentru proprietatile sale tonice, ea este prezenta in toate tipurile de frunze de ceai, nu doar in cel negru, asa cum ne-am obisnuit sa credem. De fapt, ceaiul negru contine o cantitate de teina de trei ori mai mare decat cel verde; de aceea, primul este recomandat deseori pe post de cafea.
http://www.avantaje.ro/gastronomie/ceai-ian.html

CAFEAUA
Substanta de origine vegetala, cafeina se gaseste intre 50 si 150 mg la o ceasca (6-10cl). Daca este consumata in cantitati rezonabile, este un euforizant (tonic cardiac, stimulant al sistemului nervos).
Prezenti intr-o proportie mai mica, taninii din cafea sunt diferiti de cei ai ceaiului. Au un rol antioxidant, dar nu previn maladiile cardiovasculare. Cafeina are un efect usor antalgic (impotriva durerii) si este la fel de eficace ca paracetamolul. Se recomanda a se consuma in cazul durerilor de cap.
Efectele secundare ale cafelei sunt legate de excesul de cafeina: intestin iritat, palpitatii, insomnie. Este indicat sa consumati doua cesti de cafea pe zi, dupa fiecare masa principala, pentru a facilita digestia, dar nu mai mult de patru.

CEAIUL
In cantitate moderata, ceaiul contine, de asemenea, cafeia numita "teina" (intre 35-80 mg la o ceasca). Efectele teinei sunt in parte anihilate de taninii prezenti in ceai. Si ceaiul are un rol stimulativ, dar pentru aceasta trebuie consumat in cantitatii mult mai mari.
Pentru actiune preventiva, consumati ceai.
Continute in tanini, flavonoidele sunt substante antioxidante care previn imbatrinirea si joaca un rol important in prevenirea maladiilor cardiovasculare. Ceaiul verde contine o cantitate mai mare de flavonoide decit ceaiul negru. Daca ceaiul este infuzat un timp mai indelungat, se elibereaza mai multi tanini in apa, blocind astfel teina.
Efecte secundare, la egalitate.
Absorbiti in cantitati foarte mari, taninii blocheaza absortia fierului de catre organism, ducind la anemie. De asemenea, apar pete pe dinti. Efectele unui exces de teina sunt aceleasi cu ale cafelei. Nu consumati mai mult de un litru de ceai pe zi.
http://www.bdc.home.ro/stiintasimedicina.htm

Deci, nu ma simt dornica sa testez pe bebe ceaiul verde in perioada alaptarii, chiar daca are mai putina cafeina decit ceaiul negru si decit cafeaua.


Bebelusi sanatosi va doresc !


Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Apa de la robinet nu o puteam bea, nici eu. Beam nectar de piersici, suc de mere, suc de portocale, toate de la "Fruti Fresh", neacidulate, lapte(o cana/zi), mancam in fiecare zi o portie zdravana de supa sau ciorba, iar daca imi mai era sete...mai beam si un pahar de apa minerala. Cafea nu am vrut sa beau, dar ma durea capul si beam un cappuccino("Elite") zilnic. In primele 4 luni beam inainte de fiecare alaptat un pahar de suc. Asa imi recomandase o asistenta de la spital. Dupa 6 luni beam "Cappy" sau chiar "Fanta". Am alaptat-o pe micuta mea cu succes pana la 1 an, 3 luni si o saptamana. Nu am mai continuat pt. ca cerea prea des sanul si si devenise prea obositor alaptatul. Era maricica, deja, puteam sa o intarc. In orice caz, nici prea multe lichide nu sunt prea bune. In loc sa produca lapte, produc mai multa urina. Asa ca, aveti grija sa nu depasiti prea mult cei 2l de lichide/zi.

Nina & Nina-Cristina (1 an si 5 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisa_35 spune:

Multe multe ceaiuri din diverse plante, apa plata, minerala, cate o cafea din cand in cand, lapte, iaurt de baut.....cel putin in prima luna de alaptat mi-era o sete de nu vedeam bine....apoi incet incet m-am reglat dupa necesitatile copilului.
Alaptatul este o experienta unica in viata unei femei!
Bucurati-va de ea si nu ezitati..alaptatul nu strica sanii, nu produce mai multe kg in plus si pentru copil este o adevarata mina de aur!


denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgabriela spune:

Nu te speria ca nu este asa de rau! Eu inca mai alaptez chiar daca ma chinui sa o si intarca, cu f. greu! Am mancat de toate am baut de toate,iar de la 3 luni am baut si o ceasca(maricica) de cafea, de la 6 luni chiar 2,iar Briana este OK, are scaun, nu a avut colici, doarme noaprea, de la 3 luni doarme singura in camera, nu a dormit niciodata cu noi in pat, de la 4 luni mananca diversificat si a stat si in fund, la 7 1/2 a stat in picioare, deci este Ok, chiar daca ma repet, si har Domnului am lapte din belsug, nu stiu cum sal stopez! Asa ca Succes! Briana are acum 1 an 2 saptamani

Mergi la inceput