bronsita acuta astmatiforma

bronsita acuta astmatiforma | Autor: anda74

Link direct la acest mesaj

cine s-a lovit de acest diagnostic dat copilului ,v-as ruga sa-mi dati mai multe detalii despre tratament,dar si despre cum vi s-a pus acest diagnostic.Eu am fost cu Alex,2 ani si 9 luni,la o dr pediatru care dupa o simpla ascultatie cu stetoscopul si dupa antecedentele cu raceli,mi-a spus simplu:bronsita acuta astmatiforma...I-am explicat ca nu am in familie nici un caz,ca nu suiera si nici nu se sufoca....Nu s-a lasat induplecataNu era normal sa-mi dea sa-i fac o analiza a sputei sau o analiza a sangelui???...In schimb dupa ce i-am tot dat argumente,s-a gandit sa-mi dea o trimitere la alergolog...cu toate ca dupa "bronsita astmatiforma"a lui fimiu,la vreo 2 zile m-am virusat si eu....
Eu am citit ca un copil pana la 7 ani face in jur de 40 de raceli...
Ma voi duce si la alergolog ptr a sta linistita,dar sincer,refuz cu indarjire sa cred ca fimiu are brosita astamatiforma...
Iar ca tratament mi-a recomandat augmentin,humex,aerius si antitermice....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns victoriamaria spune:

Buna!
Iti scriu pentru ca am trecut prin acelasi lucru acum 3 luni cand copilul meu avea chiar 2ani si 9luni.
Si pe mine m-a speriat diagnosticul asta, dar bronsita asmatiforma nu inseamna astm, inseamna o brosnita foarte incarcata cu multe secretii in plamani.
Noi am luat Amoxiklav, prednison, salbutamol si ambroxol timp de 10 zile dupa care totul a fost ok; daca poti ajuta mult si aerosolii.
Pentru ca intram in colectivitate (subliniez, numai pt. ca va merge la gradi, altfel nu) doctorita ne-a prescris o cura de bronchovaxom.
Am si facut prima serie din cura, dupa care acum 2saptamani brusc temperatura 38; desi altadata un rosu in gat de genul asta se complica urat (asa am ajuns si la bronsita), acum insa, in 2 zile copilul nu mai avea nimic, in afara de temperatura si gatul rosu alte simtome nici nu a avut.
M-am intans atat ca sa intelegi ca si dupa o bronsita asmatiforma copilul poate sa revina la normal.
Sper ca ti-am fost de folos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Sa-ti spun ceva legat de acasta bronsita astmatiforma. Fetita mea, a avut 2 episoade de bronsiolita, la intervale scurte de timp in jurul varstei de un an. Asta pe langa inca cateva raceli simple. Eeeee, la ultima dintre raceli am ajuns la un doctor care ne-a pus in tema cum e cu bronsiolitele si bronsitele astmatiforme. Pana la varsta de 6-7 ani, diagnosticul de astm nu se poate pune. DE aceea, orice copil cu o sensibilitate crescuta, mai mult de 6 raceli intr-un an sau mai mult de 3 bronsiolite/ bronsite intr-un an, este incadrat intr-o grupa de risc pentru astm si tratat ca atare. Asta chiar daca nu suiera si nu se sufoca! Eeee, la noi din fericire, ultima raceala, cea de cand cu consultul respectiv (in iunie), nu a fost bronsiolita, asa ca am scapat macar de aerosoli. Cand a avut bronsiolita fetita mea, nu ni s-au recomadat antibiotice, pe considerentul ca atat bronsitele cat si bronsiolitele sunt de cele mai multe ori de etiologie virala (complicatii ale unor infectii virale acute ale cailor respiratorii superioare)- normal ca te-ai virusat si tu! In schimb, ne-am chinuit cu aerosolii, antialergice si antitermice. CAm asta stiu eu.
Sanatate!
PS. FEtei mele i-a facut foarte bine marea. Din iunie (sa bat in lemn), nici urma de raceala.

si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeapui spune:

Anda, e mult prea devreme pentru a pune acest diagnostic. Eu am avut cu Alex al meu probleme de la 2 luni: intr-un an si 10 luni a facut 4 bronseolite, cu episoade de wheezing urate de tot, si tot nu i-au pus inca diagnosticul de brostita astmatiforma.
Noi tocmai am trecut printr-un episod urat de tot de wheezing acum 1 saptamana(rezolvat cu hemisuccinat si ventolin), si suntem pe tratament cu Flixotide, Singulair si Zyrtec timp de 3 luni.
Eu zic sa mai consulti un medic pediatru, sau chiar un alergolog care e mai specializat pe copii.
El are fond alergic? A fost diagnosticat cu dermatita atopica? Daca nu, nu prea are cum sa dea in astm...Mai cere si o a doua parere, neaparat.
Sanatate multa.
P.S. Astmul nu se trateaza cu antibiotice..deci nu vad rostul augmentinului sau a antitermicelor.

Deea4+, www.totsites.com/tot/alexandru_tita" target="_blank">Alex si bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda74 spune:

Multumesc pentru raspunsurile atat de rapide.El nu a avut dermatita atopica,nici alergii nu mi-a facut pana acum la ceva...La mare am fost in cei 3 ani in fiecare an cate 7 zile,deci cura marina mi-a cam facut,nu suntem fumatori,nu avem covoare in casa,locuim intr-un apartament nou,unde bate soarele....Noi nu suntem alergici si nici astm nu am avut vreodata...
Mi-a facut o bronsiolita la 3 luni,tratata cu aerosoli la budimex,iar in cei aproape 3 ani a racit de vreo 12-13 ori,deci cam 4-5 raceli pe an....
Voi merge la alergolog pentru linistea mea si am gasit aici,pe dc,date despre un medic CERNATESCU.ma voi duce si la dansul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

Buna Anda, iti raspund si eu fiindca si eu am fost in aceeasi situatie ca si tine si inca mai sunt caci nu sunt sigura de diagnosticul pus fetitei mele. Noi am inceput toamna trecuta cresa si am facut pneumonie. Am renuntat la cresa, dar fetita noastra a continuat sa tot raceasca din primavara pana in iunie(ultima raceala). Primul diagnostic dupa pneumonie a fost de traheobronsita, a continuat cu alte 2 traheobronsite, apoi bronsita astmatiforma. Speriata de acest diagnostic am fost la un alt medic care mi-a spus ca bronsita astmatiforma = astm bronsic (in cazul fetitei mele usor persistent). Am innebunit!!! Cum se poate una ca asta cand fetita mea nu tuseste, nu horcaie, nu se sufoca, doar are niste muci!!! Acum in toamna am fost la un alt pediatru in spital si am facut iar investigatii si sincer, acest medic inca nu este sigur daca este astm bronsic sau nu, caci din iunie nu a mai racit deloc. Probabil asteapta alte reactii ale organismului sa vada despre ce este vorba. Asa ca, te inteleg perfect. Daca ai noutati, poate le faci cunoscute aici pe forum, mi-ar fi foarte utile. Asa voi face si eu. Si noi incepem acum gradinita si am mari emotii legate de imbolnaviri. Multa sanatate!

Mergi la inceput