sfat de la cineva care a lucrat cu lut

sfat de la cineva care a lucrat cu lut | Autor: adi69

Link direct la acest mesaj

Am facut un tablou mic din lut,este inca moale. Intrebarea mea pentru cine a lucrat cu lut este:trebuie ars ?Si daca da cum si in ce conditii.As vrea dupa ce se usuca sa-l atarn undeva.
Este vorba despre un lut pentru modelaj pentru sculptori(pt.copii),pe cutie nu scrie decat ca timpul de uscare este in functie de grosimea stratului.

Dia si bebe Rucsi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Nu ma pricep la asta , asa ca daca vrei poti sa ignori raspunsul meu .Dar iti spun ce-mi amintesc eu de la scoala cand primeam ca tema de casa la lucru manual sa facem diverse obiecte de lut .Dupa prelucrare, bagam obiectele la cuptor.Din pacate, nu-mi amintesc amanunte.Doar de faza cu cuptorul sunt sigura.
Bafta sa-ti iasa frumos!

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

noi am cumparat ceva care seamana cu lutul si e pt copii, dar din fraza "uscarea depinde de grosime" noi am inteles ca tb sa-l lasam la aer pana se intareste si asa am si facut. Si s-a intarit. Pe cutie scrie ca tb bagat in cuptor? Daca da, atunci cred ca zice bine Cami, mai mult nici eu nu stiu.

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Dia,

dacä e lut pt copii, nu trebuie ars (copii nu au voie sä umble cu focul)...are si Anne-Marie o cutie mare cu toate ustensilele in ea, chiar si cu roatä si a fäcut tot felul de chestii...se lasä undeva la soare, sau pe calorifer, iarna...numai la vaze, trebuie sä-i dai cu glazurä, ca sä nu curgä apa. Lutul ästa este preparat special, cu esente eterice, dacä imi aduc bune aminte, asa cä se usucä la aer...
O ramä de tablou, poti sä o decorezi dupä ce se usucä, cu ojä de unghii, de exemplu...sau...noi am bägat in lut pietre semipretioase...aratä colosal, si dupä ce se usucä, nu cad!!!
Spor la treabä...


Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Eu am lucrat cu lut.cand eram mica am fost memebra a unui club la casa Pionerului..cum era atunci.Am si participat la concursuri la Horezu
Lutul cu care lucram noi era lut adus direct de la mama lui din natura.Dupa ce alegeam lutul de impuritati care la ars duc la pocnirea obiectului...executam ce era de executat si apoi lasam la uscat.Ulterior intr-adevar le ardeam la un cuptor special pentru asa ceva.
Nu am auzit pana acum de "lut pt copii"De unde ai luat asa ceva?Stai in Romania?Exista in comert asa ceva?
Obiectele din lut se ard pentru a avea mai multa rezistenta,iar cele in care se vor pune apa..se si smaltzuiesc....
Asta e tot ce stiu....si eu am facut vreo 4-5 ani de asa ceva.Mi-a placut la nebunie.Am facut masti,scrumiere,opaite,vazute,statuiete mici...imi pare asa rau ca am crescut si ca nu mai am posibilitatea sa "ma joc"..cu lutul...

KORINA mamica x 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Daca nu atirni tabloul in ploaie nu cred ca-i nevoie sa-l arzi..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Mersi pentru raspunsuri.deja unde e mai subtire a inceput sa se usuce si sa-si schimbe culoarea.
Korina,am luat asa ceva de la Diverta.Este un produs ceh sau slovac sau polonez ,nu mai am cutia.
Cristina,nu scrie pe cutie ca trebuie ars,am intrabat si eu ca omu cand am vazut ca nu se mai usuca si eram nerabdatoare.
Nu pot sa-l las la caldura se se usuce,e in dulap sa nu se vada deocamdata.
Ma duc sa ma uit la el,va mai spun ce si cum
Camelia ,mersi de urari si incutajari!

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput