Pastile la inceputul sarcinii

Pastile la inceputul sarcinii | Autor: anca64

Link direct la acest mesaj

Am 29 de ani si o sarcina de 7 saptamani. La indrumarea medicului ginecolog (nestiind ca sunt insarcinata) am urmat un tratament in saptamna 4 cu ciprolen timp de 7 zile pentru o infectie cu Coli. Doctorul considera acum ca ciprolenul poate avea efect negativ asupra fatului, asa ca recomanda categoric intreruperea de sarcina, insa mi-a zis sa ma prezint la 9 saptamani "sa vedem daca are picioare si manutze si atunci sa decid" (??!!)

Pe de alta parte, sotul meu si cu mine am dori sa efectuam unele investigatii asupra fatului inainte de a lua o decizie atat de importanta. Mai ales ca ne dorim mult un copil.

De cand ma aflu in situatia aceasta caut cu disperare cat mai multe informatii despre eventuale teste si ecografii care mi-ar arata starea micutului.
Unii doctori mi-au scris: "perioada de expunere a fost foarte redusa si medicamentele nu au ajuns in mod direct (prin sange la ou)" si-mi recomanda determinare de pliu nucal si alti parametri fetali in intervalul 11s0z-13s6z saptamani, eventual asociata cu un dublu test efectuat la Synevo, altii imi spun direct "Ciprolenul este deosebit de toxic, ceea ce impune intreruperea de sarcina. Nu se pot face teste in aceasta directie. Poate da atat malformatii (unele dintre ele depistabile prin ecografie), dar si modificari functionale, care nu pot fi depistate."...
Sotul meu si cu mine suntem total debusolati si nimic nu ne mai aduce zambetul pe buze. Mai rau e ca orice simptom care ar trebui sa ma bucure la gandul copilului imi frange inima acum...
Suntem in stadiul in care stim ca pe la 12 saptamani vom sti oarecum in ce stadiu e micutzul. Dar oare e bine sa fac o inrerupe intr-un stadiu atat de avansat? Nu vor fi repercursiuni grave?
Si apoi.. cat de multe vom afla atunci? Eu citisem ca Amniocenteza
permite aprecierea probabilitatii nasterii unui copil malformat, ca unele ecografii mai complexe (3D/4D) pot afisa parametrii copilului... Nu mai stim nici noi...

As aprecia daca mi-ati impartasi din situatii asemanatoare si poate ce doctori v-au sustinut pe voi in situatii dificile.

Multumesc din inima pentru ajutor!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Anca,tare rau imi pare sa aud asa vesti triste....
insa nimic nu e pierdut!
ai incredere in DD,roaga-te, ca maica Domnului face minuni pt acesti ingerasi nevinovati,mergi la biserica si vorbeste si cu un preot.....gandeste pozitiv ,vizualizeaza-l pe BB sanatos,vioi....

oricum ar fi,sa stii ca totul are o rezolvare,iar eu sunt alaturi de tine....si ma rog pt sufletzelul acela din burtica

curaj ,mult curaj va doresc

Vio,mamica de viitor "avionar"
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Anca, nimic din ce spunem noi aici nu ar trebui sa te influenteze pe tine in vreo directie sau alta. Doar un doctor ar trebui sa te sfatuiasca, si ar trebui sa fie un doctor al naibii de bine intentionat. Spun asta pentru ca pentru ei, cel mai simplu este sa te sfatuiasca sa scapi de sarcina, ca sa se spele ei pe maini, sa nu riste nimic.

Pe de alta parte, eu stiu ca influenta antibioticelor in primul trimestru de sarcina este supraestimata. Nu exista informatii temeinice si sigure care sa spuna clar ca un anumit antibiotic provoaca anumite malformatii sau probleme..

Eu una, pentru ca nu stiam ca sunt insarcinata, in primul trimestru am facut o radiografie, am facut sauna si am luat si niste medicamente pentru raceala. Copilul meu este bine sanatos.

Totusi, cel mai bine este sa te sfatuiasca un medic, nu noi aici..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uta_ciun spune:

draga anca, iata ce am gasit ...da o cautare pe google dupa ciprofloxacin care e substanta activa din ciprolen si vei gasi o multime de informatii...
http://www.fda.gov/cder/drug/infopage/cipro/cipropreg.htm

ideea vehiculata e ca nu sunt studii suficiente, dar se prescrie totusi in sarcina in caz de antrax

sper sa te fi ajutat, nu uita ca se intimpla si minuni...trebuie sa fii in cunostinta de cauza si nu te lasa pe mina primului doctor pentru care esti doar o alta pacineta si care are prea putin timp si dispozitie ca sa se informeze

I've heard that doctors don’t generally prescribe ciprofloxacin to pregnant women. Why is that? Why are they recommending it for anthrax prevention?]

Ciprofloxacin is not likely to cause major problems for a fetus, but there is not enough experience and data involving ciprofloxacin during pregnancy to say for certain that there is no risk to the fetus. Ciprofloxacin is not commonly used during pregnancy because most infections that pregnant women get can be treated with other drugs whose safety for pregnant women and their fetuses is better documented. However, because anthrax is a life-threatening disease, the benefits of using ciprofloxacin may outweigh potential risks to the fetus.

I was started on ciprofloxacin to prevent anthrax. I've heard that amoxicillin may be a safer drug for me to take during my pregnancy. How do I know if I can be switched to amoxicillin?

Doctors are often more confident about using amoxicillin than ciprofloxacin in pregnancy because they have more information on the safety of amoxicillin for the mother and the fetus. But in some situations, amoxicillin may not be effective against anthrax; this is because the bacteria that cause anthrax can sometimes develop resistance to penicillins such as amoxicillin. Before prescribing amoxicillin for you, your doctor will want to learn more about the specific place and situation of your exposure to anthrax and also about your general medical history. (For instance, some women cannot take amoxicillin because they are allergic to it.)


iti doresc sa revii cu vesti bune


"The most beautiful thing in life is LIFE itself !" http://www.help-ema.puls-il.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witchy_witch spune:

Iti pot raspunde eu cat de cat: eu am facut radiografie in primele 2 saptamani de viata ale embrionului. Verdict in Romania dat de ginecologi: INTRERUPERE, pentru ca sunt RISCURI FOARTE MARI. De asemenea mi s-a spus ca pot fi si functionale, nu numai organice.... Apoi insa am vorbit cu specialisti in radiologie si in genetica embrionara de afara, si toti mi-au explicat ca nu e chiar asa cum au invatat doctorii nostri, si anume: conteaza CANTITATEA de radiatii (la mine a fost f f mica, dar nimeni de la noi nu a intrebat sau verificat asta), conteaza VARSTA embrionului (pentru ca in primele 2-3 saptamani singurul risc este sa pierzi sarcina, pentru ca se supune regulii TOTUL SAU NIMIC), conteaza ZONA unde ai facut radiografia, in plus exista STUDII care au indicat cum creste riscul in caz de radiografii in timpul sarcinii, de exemplu riscul de CANCER creste la o cantitate FOARTE MAREde radiatii (cum ar fi 20 de radiografii ca cele facute de mine), dar creste numai de la 3 cazuri la 10.000 de nasteri la 4 cazuri la 10.000 de nasteri.... Eh, evident ca dupa ce am aflat toate acestea am luat decizia neintreruperii sarcinii, si uite ca sarcina e perfect in parametrii, si puiutul nostru la fel, l-am vazut degetel cu degetel si trasatura cu trasatura, e maricel tot timpul pentru varsta lui (in burtica) si de abia il asteptam sa iasa...

Ce stiu sigur: in primele 6 saptamani embrionul nu ia sange de la mama in mod direct (de asta nu e pericol pentru medicamente sau bautura, anestezie, etc) ci dintr-un fel de "galbenus" (poti cauta pe net, se numeste YOLK SACK parca) asa incat substantele din sangele mamei nu afecteaza puiutul decat daca sunt super super toxice.

Pot sa iti spun sigur, ca ulterior deciziei noastre am discutat si in Romania cu geneticieni specializati pe fetusi si cu radiologi, si toti ne-au spus ca am luat decizia buna, pentru ca avand in vedere varsta embrionului si cantitatea mica de radiatii la care am fost eu expusa, riscul ca puiutul sa pateasca ceva nu este mai mare decat la o sarcina normala. Si ca in Romania din pacate ginecologii si medicii in general invata atat: GRAVIDELE nu trebuie sa ia MEDICAMENTE sau sa faca RADIOGRAFII, in caz contrar au riscuti foarte mari si se recomanda intreruperea. Subliniez ca nici macar un ginecolog consultat nu a stiut de vreun studiu real facut cu femei supuse radiografiilor, studii super clare cu masuratori si riscuri, cu date exacte. Si nici cat de mare e riscul, etc... ei doar spuneau intr-una "nu va pot spune exact, dar riscul e foarte mare". Saracii ei sunt bine intentionati, dar daca asta au invatat, asta spun si ei ca sa nu pice pe ei apoi ca de ce nu v-au spus de riscuri.... ca se gandesc ca si daca nu ar avea legatura cu medicamentul sau radiografia, tot pe capul lor ne-am duce daca s-ar intampla (Doamne Fereste) ceva. Si le-am spune "pai bine domnul doctor, ati zis ca totul va fi ok", drept pentru care ne sfatuiesc sa renuntam prea usor!

Eu iti doresc sa iei decizia corecta, sa nu te grabesti, sa cauti pe net studii pentru ca SIGUR exista, daca nu direct cu substanta aia macar cu familia de antiobiotice din care face parte. Si sa intrebi medici de afara pe email, pentru ca iti vor raspunde sigur, asa cum au facut-o si cu noi.


cazurile

sapt. 33 cu maricel in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witchy_witch spune:

Daca te ajuta cu ceva, uite si cateva denumiri alternative pentru ciprofloxacina din afara... ca sa cauti studii:

cipro
proquin

si uite si un studiu aici:
http://www.fda.gov/cder/drug/infopage/cipro/cipropreg.htm


sapt. 33 cu maricel in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alegrutza spune:

Buna anca64,
acum 11 luni ma aflam exact in situatia ta, si eu am luat aceste pastile nestiind ca sunt insarcinata in 4 saptamani.Iti inteleg perfect temerile,au fost doctori care imi recomandau intreruperea sarcinii, dar am mers cu Dumnezeu inainte...nici nu concepeam sa ma gandesc ca ar putea pati copilul ceva, doar 10% din sarcinile cu probleme au drept cauza pastilele, in plus vezi ce au spus si celelalte fete, la aceasta varsta a sarcinii,daca copilul e afectat se merge pe principiul totul sau nimic, adica organismul elimina sarcina daca e cu probleme...Iti tin pumnii sa fie totul bine,la mine asa a fost, acum am un puiut superb de 2 luni.Sper sa iei decizia buna, eu am cautat timp de 2 luni informatii referitoare la acest subiect si concluzia a fost ca sunt sanse infime sa fie afectat copilul.Mult succes si daca te pot ajuta cu ceva,nu ezita!

www.baby-gaga.com/][img]http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbunard20070425_-8_My child is.png[/img" target="_blank"> asa creste bebicul
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sweetgys spune:

Anca, poti citi daca vrei un caz asemanator, cel al cumnatei mele, aici pe forum. Cauta SE POATE NUMI CRIMA? La fel ca si la tine, doctorul care nu a vazut sarcina si a recomandat Ketoconazol, a zis scurt AVORT, pt ca zicea el, ar fi un medicament fff toxic pt bebe. Cumnata si fratele meu nici nu au vrut sa auda de intrerupere, asa ca au urmat vizitele pe la mai multi medici. Un prof Univ ff bun i-a linistit si cu incredere in DD s-au hotarat sa mearga mai departe. Fff important e perioada in care ai luat tratamentul, pt ca daca sracina era in primele saptamani, practic acea celula care ulterior devine embrion, inca nu preia nimic din sangele mamei, deci nu-l poate afecta. Si cum au zis si fetele mai sus, chiar functioneaza regula TOTUL SAU NIMIC din primele luni. Am patit-o eu in ianuarie cand tot asa pe o sarcina de 4 sapt am facut trratament pt o raceala, si am pierdut sarcina. Iti doresc bafta multa si putere sa luati decizia corecta.

Gya 9+

http://lilypie.com/pic/070701/sh8J.jpg

http://bd.lilypie.com/JnFup3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by sweetgys

Anca, poti citi daca vrei un caz asemanator, cel al cumnatei mele, aici pe forum. Cauta SE POATE NUMI CRIMA? La fel ca si la tine, doctorul care nu a vazut sarcina si a recomandat Ketoconazol, a zis scurt AVORT, pt ca zicea el, ar fi un medicament fff toxic pt bebe. Cumnata si fratele meu nici nu au vrut sa auda de intrerupere, asa ca au urmat vizitele pe la mai multi medici. Un prof Univ ff bun i-a linistit si cu incredere in DD s-au hotarat sa mearga mai departe. Fff important e perioada in care ai luat tratamentul, pt ca daca sracina era in primele saptamani, practic acea celula care ulterior devine embrion, inca nu preia nimic din sangele mamei, deci nu-l poate afecta. Si cum au zis si fetele mai sus, chiar functioneaza regula TOTUL SAU NIMIC din primele luni. Am patit-o eu in ianuarie cand tot asa pe o sarcina de 4 sapt am facut trratament pt o raceala, si am pierdut sarcina. Iti doresc bafta multa si putere sa luati decizia corecta.

Gya 9+

http://lilypie.com/pic/070701/sh8J.jpg

http://bd.lilypie.com/JnFup3.png




Asa este, in primele saptamini de sarcina se aplica legea "totul sau nimic", adica in caz de embrion necorespunzator, acesta este avortat spontan.

Nu vreau sa adaug decit exemplul personal in ambele mele sarcini:

Cu Deiu am luat Metronidazol vreo saptamina cel putin in primele saptamini de sarcina (nestiind ca-s insarcinata), pentru o infectie cam uritica la o masea.

Cu Raluca am facut radiografie cord-pulmon pentru angajare (tot la fel, nestiind ca-s insarcinata), fara sortz de plumb pentru protectie, fara nimic (normal, daca nu stiam ca sint insarcinata).

Rezultatul: s-ar putea vedea in poze. Din pacate, nu mai las nici o poza publica, deci nici aici pe forum nu mai pun linkuri spre pozele mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca64 spune:

A trecut ceva timp de atunci...
Din pacate, nu am fost anuntata prin mail ca am raspunsuri la subiectul meu. Nu conteaza. Va multumesc acum ! Pentru sustinerea voastra, pentru raspunsurile de suflet.
Dupa o perioada de zbucium si cautari asidue a unui raspuns (documentatiile farmaceutice n-au lipsit), am decis cu inima.
Si iata-ma acum mamica unui baietel de 4 luni jumatate, Codrin, care e taaare mancacios si scumpel.

Multumesc lui Dumnezeu si voua pentru c-am trecut cu bine si Codrin e sanatos !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

ma bucur de vestile bune pe care ni le dai
Sanatate si fercire intregii familii!

Mergi la inceput