Medicul bebelusului, vizite la domiciliu?

Medicul bebelusului, vizite la domiciliu? | Autor: ramiha

Link direct la acest mesaj

Buna!

Am si eu o intrebare: cat de des are obligatia medicul de familie la care este bebelusul inscris sa faca vizite la domiciliu?

Fetita mea are 3 luni. Dr. a venit la 1 luna si la 2 luni, iar azi cand am sunat-o pt a stabili vizita de 3 luni, se facea ca ploua si mi s-a parut ca incerca sa se eschiveze. Din cate stiam eu, exista o vizita medicala obligatorie si la 3 luni. Voi cum stiti? Ma gandesc ca poate nu i-am pus suficient in plic la vizitele trecute... i-am dat o data 500.000 si alta data 600. Voi cat dati medicului de familie cand vine pe la bebe?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Eu am facut asa:

-cel mai bine este ca pe copil sa-l vada un pediatru spcialist si nu medic de familie. Eu sunt patita cu medic de familie. Ei habar n-au de copii si nu sunt specialisti, si mai mult dau tratamente gresite. Eu cunosc o gramada de lume care a patit-o. si nu ne jucam cu copii. Nu merge pe ghicite.
Rau ai facut ca i-ai dat bani...nu trebuie...puteai da banii astai al medicul pediatru spacialist.
-la noi a venit medicul pediatru lunar, la chemarea mea la telefon...si am fost linisitita...pai si trebuie a vina sa-i faca control general, masuratori, etc.

de-ale gurii


Stefan Peter(1 an si 7 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

ramiha, medicul de familie al fetitei mele este pediatru; a venit in fiecare saptamana pana la 3 luni, apoi lunar;

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
varsta bb
Alessia 10-11 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiha spune:

mersi de raspunsuri!

Cred ca si eu voi apela la un medic pediatru, pentru ca mi se pare ca dr care a fost pana acum nu prea este de incredere.

Puteti sa-mi recomandati cumva un medic pediatru in Bucuresti care face vizite la prichindei?

Si imi mentin intrebarea: cati bani dati medicului cand vine la domiciliu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Eu i-am dat de fiacre data cand a venit 50 ron...dar, mi-a sta 2-3 ore...si mi-a facut tot, inclusiv s-a ocupat de diversificare mai tarziu. La inceput m-a tot consiliat, ca am avut la intrebari cu carul.

de-ale gurii


Stefan Peter(1 an si 7 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Din cate stiu vizitele la domiciliu nu sunt obligatorii, se fac in f-tie de timpul disponibil in orele pt. vizite(teren). Controlul de la cabinet este obligatoriu.

Med. nostru de fam. nu este si pediatru. Am mers la ea lunar(nu am avut motive sa mergem mai des) si in paralele la pediatru. Am mers intotdeauna la cabinet si nu am chemat-o niciodata acasa desi s-a oferit sa vina. Prefer cabinetul, vreau profesionalism.

Nu i-am dat niciodata bani, uneori o floricica, o bombonica(dar nici pe acestea nu vrea sa le accepte) pt. ca imi face placere. Este draguta cu fetita, are rabdare cu ea, e atenta la detalii sa nu o sperie(sa nu capete frica de medic), o analizeaza atent, pune suflet, nu ne "fugareste" din cabinet desi o zapacesc cu intrebarile Uneori cand pediatra avea alta parere med. de fam. intreba si alti specialisti si-mi spunea. Este la curent cu noutatile din pediatrie, deci nu e limitata la a fi doar medic de fam.
Se ocupa ea de vaccinuri, le comanda de la distribuitor(la pret de distribuitor, mai mic decat in farmacii) si le pastreaza pana cand e necesar - eu nu ma complic cu transportul, cautatul, pastrarea lor. Ea vaccineaza fetita si nu asistenta.

Daca nu esti multumita de med. de fam. il poti schimba. Daca retin bine acum tb. sa astepti 6 luni de la inscriere sau: mergi la casa de asigurari si soliciti schimbarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Nu stiu daca e obligatoriu sa vina medicul de familie acasa , frecventa sau pana la ce varsta.

Eu am ales sa am un medic pediatru bun pentru copil care vine lunar acasa contracost, apoi dupa un an o data la 3 luni.Si sunt f. multumita de alegerea facuta.

Ile 37 si Victor ( 22 dec 2005)
AMR 03 sapt.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kover spune:

noi avem si medic de familie si pediatru!(vaccinuri si probleme minore-medicul de familie,iar pt probleme mari mergem la pediatru(la recomandarea med de familie)cu primul venea saptaminal medicul de famile pina la primul vaccin(2 luni).pe urma nu am avut nevoie.cind s-a nascut piticul medicul de familie era in concediu asa ca a venit pediatrul,tot asa:saptaminal.in ceea ce priveste "atentia",medicul de famile m-a refuzat acum citiva ani categoric(desi mi-a facut o favoare "ilegala")si mi-am invatat lectia,dar ii plac florile si nu uit sa o felicit de ziua ei si de onomastica,iar pediatrul este la cabinet privat si ii dadeam cit era o consultatie.hai ca te-am ametit!sanatate multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MICKYN spune:

Medicul de familie nu este obligat sa vina pentru control acasa, ci numai in cazuri de urgenta( febra, boli contagioase ,enterocolite) .La mine nu a venit niciodata pentru control periodic acasa, ne-am vazut lunar la cabinet sau de cate ori era nevoie. Stabileam cu ea telefonic daca era necesar sa vin sau nu .Si o consider o doctorita plina de profesionalism Consider ca profesionalismul nu consta in venitul acasa la bb ci la modul in care diagnosticheaza corect o boala si aplica corect si eficient un tratament. Mentionez ca am un bb de 3 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szaboali spune:

La noi in prima luna a venit in fiecare saptamana, in a doua luna de doua ori si la 3 luni o data .Dupa asta am mers noi de cate ori ne chema. Dar eu stiu ca , controalele astea se fac in timpul serviciului lor (cand au teren) si nu se plateste...doar asa o atentie...si nici macar nu vroia sa accepte banii dar il "obligam" ...sa mai vina si de alta data. In cazuri de urgenta ca il chemi acasa e clar ca tre sa dai banul. Asa a fost la noi.

si multa sanatate.

Ali si IARINA (16.02.2006)
www.dropshots.com/ali-iarina" target="_blank"> poze si filmulete Iarina (1), www.dropshots.com/ali-iarina2" target="_blank">(2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adiardelean spune:

Hilde, te rog spune-mi la care medic pediatru mergi? Este din Arad?
Daca da , se poate o adresa de cab, sau un nr de tel pt contact?
Multumesc anticipat.
Noi suntem din Arad.

Mergi la inceput