casnica=discriminata?!?

Raspunsuri - Pagina 36

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by blackpanterro

Oameni dati-mi si mie secretul curateniei intr-o ora ca io nu mai pot...Casa noastra are 4 nivele locuibile(4 dormitoare, 2 bai), pe care le curat o data la 3 zile pt ca se construieste un bloc langa noi si e mereu praf peste tot.Avem 21 de ferestre(majoritatea tip usa) care sunt mereu murdare din aceeasi cauza, numai acolo pierd 2 ore cu intreruperile copilului.Apoi podele, laundry care mai nou le pun pe sarme sa econimisim curent si care imi ia 30 min la cate haine sunt.....In fiecare zi fac mancare care imi ia si acolo vreo 2 ore, ca io gatesc mult si bine ca in Banat :)
Apoi eu ma ocup de gradina din fata casei si spatele casei....flori, tuns iarba o data pe sapt.Acolo iar vreo 2 ore......ce sa mai zic, mai is da nu ma pot gandi acum.
Copilul imi ocupa restul timpului, hranit, spalat, jucat, mers afara la nisip, tot ce tine de un copil mic.Pe Aidan il iau cu mine prin casa cand fac curatenie si el se joaca si eu ii cand cantecele sa interactionam chiar daca am treaba.




Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)





mi-e rau.
mai fetelor, aveti chef de artag? hai ca pe dodo si hannen le inteleg cu mania persecutiei si anti-americanismele si anti-conchitismele, ca ne cunoastem de ceva ani, dar pe tine, Adriana, ce ideal revolutionar te-a atras in lupta asta despre care se vede ca nu stii decat comentariile anti-persoana mea? ai citit macar de la ce s-a pornit sau ai lecturat doar ultimele mesaje? eu am afirmat acum 20 de ani, si anume la inceputul topicului, ca inca sunt ok cu gospodaria si bebe mic, inca ma descurc sa termin ce e de facut prin casa cam intr-o ora zilnic, tinand cont ca am masina de spalat vase, rufe, aspirator (nu matura, adica) si sot care imparte treburile casei echitabil cu mine. ca ma asteptam sa fie mai greu, dar deocamdata mie imi este foarte usor sa am grija de casa si de copil si ma mir cand mi se pronosticheaza ca o sa cad lata de nervi, oboseala, baby blue, etc - or mie nu mi s-a intamplat nimic din toate astea inca, desi uite ca am si job part-time si nici bebe nu l-am pus in day care, plus ca bebelusa mea creste minunat, gratie atentiei 100% de care beneficiaza din partea ambilor parinti. sunt fericita, sunt detasata, nu am probleme si nu am ajuns sa consider copilul o povara care imi fura carierele care stau aliniate sa le aleg io de pe sfoara. ca am avut cariera si nu-i duc lipsa. iar ca atunci cand imi va creste copila, poate o sa petrec chiar si mult mai putin cu menajul, ca aia e prioritatea 100 pentru mine, caci pe primele 99 de locuri e familia mea. asta am zis. si mi-au sarit doamnele casnice D. si H. in cap ca asa ceva e imposibil, ca mint, ca ia sa vad eu la anul, ca peste trei ani, ba cand o sa am trei copii. acum vii tu ca ai patru nivele si 21 de ferestre si te intreb serios: ce legatura au nivelele tale cu mine, Adriana draga? in mod sigur n-as face fata intr-o ora la enspe mii de ferestre si enspe sute de etaje. ce legatura are economia de apa a lu hannen si cei trei copii ai lui dodo cu mine?! situatia mea e alta -> logic ca si menajul imi ia corespunzator. vorbeam despre mine, nu dadeam sugestii, nici lectii, nici nimic. deci dodo e deplasata rau sa ma faca mincinoasa, atata vreme cat nu ma cunoaste si nici nu mi-a calcat pragul vreodata, iar hannen sa sara si ea de poponeata in sus nebagata in seama, cica am ofensat-o automat cand mi-am laudat barbatul ca ia parte la treburile gospodaresti! kafka, nu alta.

sper ca s-a inteles, macar in ceasul nr. 13, despre ce era vorba in propozitie. ca devine obositor procesul asta fara crima si criminal, dar cu antipatii si antipatizati si cu obsesia de a crea mereu tabere pro si contra intr-o conversatie. eu nici macar nu am apucat sa ma pronunt la subiect! am povestit si eu o chestie personala si a trebuit sa-mi iau posete in freza, drept pentru care empatizez cu Kefi la faza asta.

daca nu s-a inteles nici de data asta chestiunea si continua sa mai curga oripilarile, ofensele si maniile persecutiei imi schimb totalmente parerea despre voi, si anume ca va meritati soarta de nerfoase si suparate pe viata. da' nu mai dati vina pe altu', ca nu e fair.

************
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
************
Alaptatul Help-Line
************
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Gata,te-ai laudat destul?

BTW,ti-am facut io vreo confesiune in legatura cu economia de apa?
Conchita,nu mint,recunosc ca mi se pare imposibil sa faci menajul intr-o ora.Adica curat,spalat... si gatit.Mie mi-ar iesi daca le-as da sa manince numai buruieni ,eventual din fata blocului.
Dar daca tu zici,ti-am zis ca te cred,e casa ta,ritmul tau,in fine.
Nu te-ai multumit cu asta ci ai mai facut citeva apropouri subtile ,ba mai apoi sa-i zici in fata lui dodo ca pe tine te ajuta barbatul .Ca sa vezi domne` ce norocoasa esti tu,ai barbat care iti spala,iti gateste si are grija de copil,pe cind amarita de dodo nu are norocul tau.
Mey,ma leshi?
Aici m-am enervat!Numai tu ai ajutor,numai copilu tau e fericit si se bucura de atentia ambilor parinti.ai nostri saracii sunt copiii strazii,nu tu tata cu aspiratorul in mina si cu cosul de rufe sub bratz,nu tu atentie si afectiune.

Serios,nu m-a deranjat ca iti faci treaba intr-o ora,e casa ta si viata ta si poti sa nu le faci deloc ca efectiv nu ma priveste,insa cind incepi sa insinuezi ce "amarite" suntem noi pe linga fericita de tine ma cam ia cu lesin.Pt. ca nu e frumos ce faci,si pt. ca nu ai nici o idee ,nu ne-ai calcat pragul,nu ne-ai cunoscut barbatii si nici nu ti-am facut vreo confesiune daca suntem sau nu ajutate sau nefericite.


Ah,uitasem ,nu suntem nici nerfoase ,suparate pe viata nici atit si nici casnice 100%
aa,nici carieriste de la 8:00~16:00

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Hannen, ai imaginatie, nu gluma. de fapt se cheama altfel, dar nu dau consultatii pe gratis. sa stii ca exact la tine si la dodo ma gandeam cand vorbeam despre mine, incredibil dom'le! adica daca ma confesez maine ca sunt satena, tot ca afront personal o s-o interpretati?!

am mai zis o data programul meu, dar uite ca-l mai scriu pentru tine special, poate reusesti sa fii serioasa doua minute si sa discutam decent: dimineata sterg prafu si dau cu aspiratorul, curat baile (juma de ora), dupa amiaza bag rufele si vasele la spalat(10 minute), cand vin de la job pana se trezeste Sonia scot vasele si rufele din masini (10-15 minute). cina de obicei o gateste sotul, eu ziua mananc supe si salate gatite in prealabil de cine se nimereste(eu sau el) si stocate la frigi. de curatenie serioasa si de gradina ne ocupam amandoi sambata dimineata. cumparaturile mari le face el, alea mai de zi cu zi, unde nu dureaza mult si nu e de carat, eu le fac. asta e menajul nostru, desigur ca timpul alocat variaza, dar cam o ora pe zi e media. mai sunt si zile cand nu fac nimic, ori ca n-am chef, ori ca mi-e somn, ori ca nu doarme Sonia - iar cand e treaza eu stau cu ea, nu fac nimic altceva, nici macar pe net nu intru. sau zile cand gatesc eu cina si se ocupa el de vase, rufe, etc. nu e nimic batut in cuie, desi o oarecare rutina s-a incetatenit. si nu, nu mancam fast food.de Sonia avem grija impreuna, fara baby sitter sau day care, eu ziua, el seara si amandoi 3 ore intre jobul lui si al meu, deci avem timp si impreuna. el lucreaza full time, eu part time.

multumita acum? propuneri de imbunatatire ceva? observatii ca nu spal geamurile in fiecare zi?



************
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
************
Alaptatul Help-Line
************
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Ma io n-am vrut sa supar pe nimeni, io numa vreau niste tipps and tricks la cum sa termin mai repede.Io n-am zis ca e mai bine sa fi casnica sau angajata.Nu ma intereseaza discutia, pt ca nu imi pasa ce crede lumea despre cum e la noi in familie.
Nu fac pe martira aci, mie imi place sa fie mereu curat ca de cate merg pe la cineva e foarte curat si frumos si asa vreau sa fie si la noi, plus ca dezordinea si mizeria imi zgarie retina.Aici vorbesc pur in cazul meu, sa nu imi scrie careva ca ma refeream la cineva anume.

Sotul din pacate ma ajuta putin, merge la servici de la 8 la 5 si apoi are cursuri la Univ, din Mariyland si Harvard Summer School.
Cel de la Harvard este deosebit de intensiv pt ca au ingramadit 16 sapt de materie in 8.
Cu gradina,aia chiar ador sa o aranjez.Este foarte terapeutic pt mine.


Edit ca ma zuitai sa zic ceva.....Conchita, io habar nu am despre ce comentarii e vorba, io nu citesc chiar tot.

PS.Am inceput si eu un job part time daca pot sa il numesc asa.Pt o firma imobiliara, arat case potentialilor chiriasi.Nu e in fiecare zi si fac totul in jurul programului meu.
Poate asa o sa ne permitem o femeie sa ma ajute desi nu cred ca o sa dau banii pe asa ceva.....cel mai ieftin e 10 euro ora si ati vazut cate sunt de facut in casa.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by blackpanterro

Ma io n-am vrut sa supar pe nimeni, io numa vreau niste tipps and tricks la cum sa termin mai repede.


sincer? eu cred ca secretul e sa le faci in fiecare zi. in felul asta, dureaza foarte putin si nu e deloc obositor, ca sunt numai cateva farfurii, cateva haine, in baie doar stergi frumos si dezinfectezi usor, praful nu apuca sa se depuna cu tonele, etc. mi-a luat ceva vreme sa ma conving ca asta e solutia, ca inainte eu eram adepta curateniei de uichend - si mi se ducea tot uichendul smotruind, de nu simteam nimic de el, iar vineri eram depresiva la cate se adunau de facut.

alt "secret" sau ma rog, e sa fie totul ordonat si la locul lui, mie mi se pare ca e foarte important. nu pierzi vremea sa cauti, pui la loc dupa ce ai folosit ceva; dar si reorganizarea mi se pare importanta - de exemplu macar o data pe an sa se faca ordine prin dulapuri si sa se sorteze ce se pastreaza, ce se da la caritate, ce se arunca.



************
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
************
Alaptatul Help-Line
************
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Da, chestiile de zi cu zi, chiar nu imi iau mult timp, numa mancarea imi ia timp.Omu meu are 240 lbs, e culturist si mananca frate cat 4.


Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by blackpanterro

Da, chestiile de zi cu zi, chiar nu imi iau mult timp, numa mancarea imi ia timp.Omu meu are 240 lbs, e culturist si mananca frate cat 4.


da, gatitul poate consuma mult timp...ma repet, dar poate iti foloseste informatia si tie. exista un show pe food channel cu rachel ray, eu de-acolo am invatat o gramada de retete super sanatoase si gustoase care se pot prepara in juma de ora. si mi-am luat si carti cu retete rapide.

************
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
************
Alaptatul Help-Line
************
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

quote:
Originally posted by conchita

Hannen, ai imaginatie, nu gluma. de fapt se cheama altfel, dar nu dau consultatii pe gratis. sa stii ca exact la tine si la dodo ma gandeam cand vorbeam despre mine, incredibil dom'le! adica daca ma confesez maine ca sunt satena, tot ca afront personal o s-o interpretati?!

am mai zis o data programul meu, dar uite ca-l mai scriu pentru tine special, poate reusesti sa fii serioasa doua minute si sa discutam decent: dimineata sterg prafu si dau cu aspiratorul, curat baile (juma de ora), dupa amiaza bag rufele si vasele la spalat(10 minute), cand vin de la job pana se trezeste Sonia scot vasele si rufele din masini (10-15 minute). cina de obicei o gateste sotul, eu ziua mananc supe si salate gatite in prealabil de cine se nimereste(eu sau el) si stocate la frigi. de curatenie serioasa si de gradina ne ocupam amandoi sambata dimineata. cumparaturile mari le face el, alea mai de zi cu zi, unde nu dureaza mult si nu e de carat, eu le fac. asta e menajul nostru, desigur ca timpul alocat variaza, dar cam o ora pe zi e media. mai sunt si zile cand nu fac nimic, ori ca n-am chef, ori ca mi-e somn, ori ca nu doarme Sonia - iar cand e treaza eu stau cu ea, nu fac nimic altceva, nici macar pe net nu intru. sau zile cand gatesc eu cina si se ocupa el de vase, rufe, etc. nu e nimic batut in cuie, desi o oarecare rutina s-a incetatenit. si nu, nu mancam fast food.de Sonia avem grija impreuna, fara baby sitter sau day care, eu ziua, el seara si amandoi 3 ore intre jobul lui si al meu, deci avem timp si impreuna. el lucreaza full time, eu part time.

multumita acum? propuneri de imbunatatire ceva? observatii ca nu spal geamurile in fiecare zi?



Conchita,nu cred ca imi trebuie prea multa imaginatie sau ca trebuie sa sufar de vreo afectiune ca sa imi dau seama ce insinuezi cind ii zici lui dodo ca voi va impartiti treburile casnice ,deci "realizezi diferenta?"
La care alta diferenta te refereai ?Sau ce alta diferenta putea fi in cazul asta, decit ca sotul ei nu o ajuta asa cum face al tau?

Si nu ne-ai zis cind gatesti supele si salatele alea care le stochezi

Ma intreb ,acum oare ar trebui sa-ti fac un rezumat al programului meu zilnic?
P.S.nici eu nu spal geamurile zilnic






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Originally posted by blackpanterro

Da, chestiile de zi cu zi, chiar nu imi iau mult timp, numa mancarea imi ia timp.Omu meu are 240 lbs, e culturist si mananca frate cat 4.


da, gatitul poate consuma mult timp...ma repet, dar poate iti foloseste informatia si tie. exista un show pe food channel cu rachel ray, eu de-acolo am invatat o gramada de retete super sanatoase si gustoase care se pot prepara in juma de ora. si mi-am luat si carti cu retete rapide.

************
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
************
Alaptatul Help-Line
************
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)



Multam fain, am gasit pe net emisiunea, nu avem canalul din pacate aici in DE.
Daca mai e cineva interesata aici e linkul http://www.foodnetwork.com/food/show_tm/text/0,1976,FOOD_9997_51927,00.html

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Hannen, e clar, nu esti de buna credinta. du-te cateva pagini in urma si vezi ca dodo a inceput discutia asta de doi lei, acuzandu-ma ca mint. in timp ce eu "mintisem" acu fro luna, cred, cand am scris aici chestia cu menajul. deci cine pe cine obsedeaza si cine pe cine ofenseaza? nu-mi raspunde.

secretul cu supele nu-l meriti, n-ai trecut testul de buna purtare.

************
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
************
Alaptatul Help-Line
************
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput