N-AM CURAJ SA CONDUC (7)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cheptinelena spune:

Buna tuturor!

Ma inscriu si eu in club!La categoria "Conduc cu cineva in masina".Am de 6 ani permis dar nu am avut ocazia sa conduc...Peste o saptamana incepe gradinita...nu mai am scuze si m-am pus pe condus. Am reusit sa conduc 75 km dus/75 km intors!Este recordul meu!Eu cred ca, cel mai important este sa-ti cunosti bine masina (ceea ce se poate face mai ales la un drum lung si mai lejer) si sa conduci zilnic - acesta a fost tratamentul care m-a scapat de teama de a conduce!Rar conduc singura!Mi se face brusc foarte teama si-mi fierbe sangele in ceafa, mi se racesc mainile...mai am putin si dau coltul...Acesta mai este un prag pe care trebuie sa-l trec:sa conduc singura..Dar, cu singuranta dupa asta am sa-mi mai doresc si altele...: sa pot programa clima in timpul mersului...sa vorbesc la mobil in timpul mersului....si multe altele...toate in timpul mersului...
E super topicul!Ce tare ma regasesc in el INCA (sper)..
BAFTA LA INFRANT FRICA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

eu azi am mai condus de doua ori si maine mai bag o tura zdravana. Adevarul e ca ma simt mult mai in siguranta cand mai e cineva in masina care,chiar daca nu poate face nimic in caz de nevoie,macar ma poate avertiza din timp de eventuale greseli si pe care mai pot intreba din timp-Ala ma asteapta sau nu??? sau altele.

quote:
Dar, cu singuranta dupa asta am sa-mi mai doresc si altele...: sa pot programa clima in timpul mersului...sa vorbesc la mobil in timpul mersului....si multe altele...toate in timpul mersului...


Eu zic ca ambitia asta nu e una buna,clima o poti programa inainte sa pornesti masina sau intr-o parcare si despre vorbitul la mobil...nu stiu cum e in Romania dar aici e interzis prin lege,numai daca e hands-free.Mie nici nu-mi trece prin gand deocamdata,bine ca fac numai drumuri prin oras,nu merg intins.
Insa ce-mi lipseste mie rau de tot e tigara in coltzul gurii...eu ma opresc intr-o parcare,fumez una,imi trag sufletul si o iau iar de la capat.

Deocamdata nici radioul nu l-am pornit,tot ca ma bruiaza.

Azi mi s-a facut lumina referitor la curba la stanga,cand trebuie sa-i astept pe aia din fata si cand nu...

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Anca
carnaval
Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

mamica dulce,scuza-ma daca te deranjez,dar nu poti sa mai iei niste ore cu un instructor?Mi se pare ca ai multe goluri si chiar daca o sa ai noroc si n-o sa ai niciun incident,nivelul de stres la volan e asa de mare ca mi se face mie frica ptr. tine!
Inca o data,scuza-ma daca am evaluat gresit situatia sau te-am deranjat!
Nu vreau sa te supar!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Lorenza,sigur ca ai dreptate,mi-ar trebui vreo 20 de ore macar cu un instructor pana sa ma simt in siguranta ..si poate nici atunci.Insa situatia a fost de asa natura ca a trebuit sa merg si vreau sa spun doar ca,datorita exercitiului de lunea trecuta pana azi,sunt mult,mult mai bine si mai relaxata.Acum la 2 trebuie musai sa merg,incep job nou intr-o directie si apoi trebuie sa iau copilul din directia opusa intr-o jumatate de ora-vreau nu vreau trebuie sa o fac.Sotzul meu vine abia joi acasa si bani de taxi toata ziua n-am.Pe traseul asta cu autobuzele mi-ar lua vreo 2 ore din pacate...
Sigur ca nu ma deranjezi,de asta am si inceput sa postez la subiectul asta,de frica

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Anca
carnaval
Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cheptinelena spune:

Mie mamica dulce mi se pare chiar dezghetata. E firesc sa fie crispata la inceput...toti suntem. Eu sunt sigura ca daca a reusit sa-si invinga teama de condus, va reusi si sa fumeze relaxata in timpul mersului!!!Spor la bafta tuturor!!!Mainile la 10 si 10 si dati bataie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Mamica dulce, vin si eu sa te incurajez, condu zilnic si ai sa vezi ca incet-incet frica va disparea. Adevarul e ca ai pornit chiar de la zero, daca zici ca nici semnele nu le mai stiai. Dar, conducand zilnic ai sa vezi ca te vei obisnui.

Eu duc dorul masinutei. Nu stiu daca am scris la subiectul asta, in iulie l-a lovit rau pe sotul meu unul care a trecut pe rosu. Sotul e ok, dar masina praf, asa ca a luat el matizutul meu. Pana vom reusi sa ne luam alta eu sunt pieton.
Intre timp eu am inceput serviciul, dupa 2 ani. Intr-o zi mi-a lasat mie matizul si, incercand sa-l parchez, am reusit sa zgarii spoilerul spate dreapta. De condus, cred ca conduc ok, nu mai imi e frica de celelalte masini de pe strada, dar stau fffff prost cu parcarile.

Va doresc tuturor curaj si spor la !



Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
Delu Prichindelu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonsis spune:

buna soferitelor!
nu am mai scris de cateva zile si iata cate fete curajoase au aparut...
claujro.........felicitari.......ma bucur ca te-ai apropiat de masina!vezi ca nu musca?si daca incearca sa muste ii pui o botnita si la drum! sa te aud de acum ca mergi in fiecare zi!
cheptinelena....felicitari pentru cei 150 km in total...
mamica dulce...in germania e oricum mult mai usor de condus decat in haosul asta din bucuresti...acolo e respect in trafic ,nu te claxoneaza ca la noi daca ti se opreste in intersectie...mai nasol e cand vii in vizita in bucuresti si iesi in trafic si ti se pare ca are toata lumea ceva cu tine...ca te claxoneaza,te injura....si tu mergi ca omul si iti vezi de treaba...
oricum atunci cand arde....fiecare din noi s-a urcat singura in masina si a urnit masina...decat sa o iei la pas prin oras sau cu taxi...
va pup!
dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Multumesc, fetelor! E a doua zi cand plec cu masina la servici, singura! Asta se datoreaza 99% voua, aveam nevoie de un imbold. Voi mi-ati oferit sprijinul de care aveam nevoie!

Eforie-august

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leokris spune:

ce mai faceti soferitelor vad ca unele si-au luat inima in dinti si au pornit la drum,am fost si eu duminica prin oras cu sotul bineinteles nu putea lipsi de langa mine dar inainte sa pornim l-am rugat sa-si tina comentariile si a fost super mai urmeaza sa merg singura , incep lucrul de luni, copii gradi asa ca va trebui sa-mi fac curaj si sa merg cu ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DOR spune:

Of, of,
Toate bune si frumoase, dar ce facem cu parcarile?!
A mea e super-aglomerata, fiecare parcheaza cum il taie capul de faci la manevre pana iesi... Pai ce, se gandesc ca ies profesionisti din parcare, nu alta... In parcare transpir ce lmai mult, dar z\azi a fost si vina mea: pai ce, mori daca mai faci cativa metri si intorci?
Cel mai usor, mai bine faci cativa metri in plus...Se pare ca pt mine cuiul lui Pepelea continua sa ramana manevrele cu spatele, cand ma ghideaza altu le f usor, dar cand ma taie pe mine capul cum se duce popoul masinii , fiind si perfectionista...in final se alege praful.
Azi m-a vazut si o vecia cat ma scremeam sa parchez cu spatele, iar ea cu masinutza ei mica, Fiat Panda, zburda. Io cu magoaia...
Hmmm...vazand ca m-am facut destul de ras...am facut un mic ocol, am intors masina si am parcat in rampa, cum ma incapatanam, ca orice BERBEC capos ce se respecta, numa' ca am parcat cu fatza.
Cred ca trebuie sa evit manevrele pe care nu le stapanesc , sa incerc parcari cat mai simple...fatza , nene...
Culmea e ca de iesit ma descurc f bine sa ies cu spatele... hmmm..
Mai am o reduta de trecut, spalatoria auto, dar mai bine deleg pe cineva...nu mai ploua o data, pana se intoarce sotul din delegatie? Ca sa nu merg cu porcul pe strada...
Bafta , fetele , si ne mai auzim. Mai avem de asudat in parcari aglomerate, incercand sa nu ne ranim masinutzele si sa ne luam de gat cu vecinii.

Mergi la inceput