N-AM CURAJ SA CONDUC (7)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sali spune:

[quote]Originally posted by anca_27
Inca nu pot porni de doua ori la fel de pe loc, n-am gasit punctul de echilibru intre ambreiaj si acceleratie, da` e ca si punctul G cred, cand nu te-astepti il nimeresti.

Anca, !
Nici ca se putea o descriere mai ..plastica!
Eu una, te sustin neconditionat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Bravo Anca felicitarile mele ma bucur ca ai facut pasul.Sali esti o dulce m-ai distrat si stai linistita ca nu ne iei spatiu, se gasete loc pt fiecare avem nevoie de incurajari oricum.Eu nu am luat masina nici azi sa merg la servici sunt moaca si sincer imi vine sa o iau in fiecare zi numai sa nu plece Schumaker cu ea ca si asa stau cu grija si mai mare.Trebuie sa speram ca saptamina viitoare dar si asa numai 2 saptamini o am pe mana ca dupa aia incepe scoala si trebuie sa mearga cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sali spune:


Neatza, ca nu-mi vine acum in minte un alt salut inspirat, adecvat pt soferitze...chiar, in afara de Drum bun, stiti vreun salut specific soferiei? Asa cum la marinari se zice , la plecare, "Vant in pupa" , parca, sper sa nu gresesc...

Hai sa va povestesc ca ieri am avut o intamplare cu masina, dar , culmea , nu in mers, ci stand pe loc!
Anume: primul scandal cu locul de parcare la bloc! O tanti super recalcitranta mi-a reclamat( de la geam) ca i-am ocupat locul de parcare, pe care ea il detine de cand s-a construit blocul, dom'mle, ca n-am vazut ca ala e locul ei si ca in afara de ea, alta mashina nu poate avea onoarea sa-l ocupe?
Politicoasa, i-am zis ca nu am vazut, pt ca eu nu stau toata ziua cu ochii belitzi, scuzati expresia, pe geam ca ea , ca sa vad cine vine si unde parcheaza.Si ca atat timp cat nu exista loc marcat/inchiriat pt nici o mashina, fiecare parcheaza unde gaseste liber, in ordinea sosirii.
Explicatie ce nu i-a fost indeajuns, pt ca . a continuat de la geam sa vorbeasca si sa vocifereze, sa amenintze ca imi blocheaza mashina daca mai parchez acolo.Dornica sa sting conflictul, pe moment dar si pe viitor( in sensul ca nu am chef sa ma trezesc ca imi zgaraie mashina sau alte sicane )mi-am mutat mashina, nu inainte de a-i spune ca, in opinia mea, daca stai la bloc, mai ushor cu fitzele de loc rezervat de parcare si daca simte ca are nevoie de asa ceva si poate, sa-si ia casa.
Imi facusem ceva nervi asa ca am plecat la o scurta plimbare, pt potolire, cu fetitza mea si cu tatal meu.
Ei, si aici ajung la partea cu adevarat importanta, abia aici am ce va spune.Ieri a fost pt prima oara cand tatal meu a mers cu mine in mashina, eu pe post de soferitza.Fetelor, cam aveam emotzii, ca stiam ca tr sa vina si momentul asta si asteptam verdictul de la tata mai ceva decat l-am asteptat pe ala de la politist cand am dat examen pt carnet.( tata fiind cu state vechi in ale soferiei si parerea lui contand pt. mine, desigur).
Si nu va zic ce bucurie am avut, cand, dupa ce l-am invartit nitzel cu mashina prin oras, cand a coborat mi-a zis ca nu a crezut vreodata ca eu o sa conduc asa bine( ce-i drept, el e un tip care le zice in fatza si mi-a zis clar, inainte sa ma loveasca pe mine damblaua cu soferia, ca nu prea imi vede talentul in ramura asta).
Asa ca, cu atat mai mare mi-a fost bucuria si, pe cale de consecintza, ce sa vezi? Mi-a crescut si increderea in fortzele mele de soferitza dupa ce am primit votul de incredere de la tata.
Am zis sa impartasesc cu voi trairea asta , pe care stiu ca o sa intelegeti de ce v-am povestit-o!
Si merci ca m-ati prmit in club!
Lemoni, Anca , Theiutza, Marci, Iepu si voi toate celelalte, !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Bravo lui ca te-a incurajat!De-ar face la fel toti barbatii ar mai dispare din frica exagerata si ne-am concentra mai bine!Parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Ce dragut Sali , asa da incurajare pacat ca tatal meu nu e pe aici ca sigur as pleca cu el in cursa mai ales ca imi dadea masina pe mina la tara de la 14 ani conduceam ca nebuna (cu el langa mine bineinteles dar eram pilot inrait. Am avut ghinion cu accidentul ala care m-a streseaza si acum chiar daca au trecut 15 ani dar daca vrei se poate si stiu ca voi reusi , la fel ca si voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Tocmai citeam aici si mi se facuse asa pofta de condus , dar nu aveam masina acasa , apoi ca un facut vine fimiu acasa si zice sorry mom am uitat sa iau mancare pt catel , atunci chiar m-am bucurat un motiv in plus sa plec de acasa, deci asta a fost, am condus pe Jettuta mea pt prima data!!!! Uraaaaaaaa nu mult acum sa va inchipuiti 3 km dar a fost frumos numai imi venea sa vin acasa am dat ture prin cartier cu Schumaker langa mine bineintels. Apoi mi-am sunat sotul repede sa ma laud si mi-a zis ca e tare mandru de mine !!!!!! asa ca poate de saptamina viitoare o sa incep sa merg la munca cu jettuta !
va pup si curaj !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Fetelor, sunt disperata!!!Nu ma pot opri din plins.
Ieri am terminat scoala. pe un Logan Diesel. Instructorul mi-a zis ca pot conduce si credeti-ma, era un om calm, dar exigent.

Ei...astazi, ies cu barbatu-meu pe un Logan benzina...al nostru. Incredibil! A inceput sa ma toace, mi s-a oprit motorul de 2 ori (la scoala nu mi s-a intimplat niciodata), si am avut tot felul de ezitari pe care, in mod normal nu le aveam la scoala.

Ne-am enervat si eu si el. Si nu ma mai pot opri din plins.
Plus ca, tot timpul are de grija sa imi reaminteasca ca, daca zgirii masina EL se duce cu ea la reparat.Incurajator, nu????


Theiuta

Mami si Nicolas


Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquarelle spune:

Doamnelor,da-ti-mi voie sa va invat niste mici trucuri : in trafic (mai ales in Bucuresti) este foarte util sa gesticulezi ,adica sa faci semne in trafic,ca de ex. la "cedeaza trecerea" mainile impreunate a rugaminte si un scurt gest din care sa reiasa ca doresti sa te lase sa iesi, nu dau gres niciodata,desigur cu un zambet.
@ Sali :salutul soferesc este un flash din faza lunga, iar cand iei fata cuiva (adica il jenezi cumva in trafic)sau cineva te lasa sa treci cand nu ai tu prioritate -din parcare,de ex- este frumos sa saluti scurt cu avariile sau sa ridici mana dreapta.
Nu va descurajati, a fost o vreme cand imi tremura si mie piciorul pe ambreiaj,iar acum conduc o masina mare si puternica fara probleme.
Daca aveti cicalitori in dreapta,da-ti-i jos.
A!Si inca ceva ,eu imi duc singura masina la service,la alimentat,la spalat, eu am grija cand trebuie facuta revizia,controlata presiunea in pneuri etc...Nu e o treaba exclusiv masculina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sali spune:


Salutare,iacata-ma din nou, doar v-am zis ca am de recuperat la acest topic!
Lemoni, eu nu stiu cauza ezitarilor tale de a conduce dar as vrea sa citesc, probabil tu ai scris undeva in capitolele precedente , numai ca acestea nu se mai gasesc pt recitit, desi am mai facut apel o data pt. redirectionare spre acestea.
Bravo pt ca ai condus-o pe Jetta si , cand vin din vacanta peste o saptamana, sa nu cumva sa citesc pe aici ca nu ai condus-o la serviciu, asa cum ti-ai propus, ca nu stiu ce nu-ti fac!
Theiuta, eu cred ca e perfect normal ce ti s-a intamplat, stiut fiind de cand lumea ca motoarele pe benzina sunt mai "tafnoase" decat lenesele Diesel. Si eu am patit-o, ca a mea e pe benzina si a lu' iubitu' e Diesel si am vazut clar diferenta. Dar ma adaptez, cand merg cu a mea imi place a mea, cand merg cu "hardughia" lui, imi place a lui.
Stai tu linistita si bucura-te ca ti-a dat instructorul verde la condus, si daca sotzul tau continua sa fie "tafnos" , pana se calmeaza si ajunge sa fie "Diesel", ia-ti Loganul singurica si o sa vezi ca e mult mai bine fara el.
Hai ca n-ai motiv de plans, fruntea sus, da drumul la stergatoare sa iti stearga lacrimile si ..la drum, n-o lasa acum, sub nici o forma!
Aquarelle, multumim de trucuri, desi intrebasem despre saluturi soferesti " verbale", e bine sa stim si acest limbaj universal al gesturilor la volan! Desi, in ceea ce ma priveste, un zambet mai treaca - mearga, dar cu mainile impreunate a ruga pt "cedeaza trecerea" nu prea ma vad !
Dar clar ca femeia la volan are de multe ori avantaje in trafic si iata si un exemplu: prietenei mele, fata frumoasa dealtfel, i s-a acordat prioritate de catre un sofer care era intrat de mult in sensul giratoriu. S-a oprit omul in mijlocul sensului si i-a facut el semn cu mana si a poftit-o sa treaca. Ea nu a trecut si il invita si ii facea semn lui si tot asa, politetzuri peste politezuri...
Basca, cand a oprit-o politia, ca a ocolit obstacolele montate la trecerea de pietoni si nu purta nici centura, i-a dat sanctiune minima pt ca a incadrat-o la altceva, mai putin important.
Eu nu am fost nevoita sa-mi exercit farmecele pe politisti..dar e bine de stiut cum sa facem ca acestia sa nu mai fie duri si neinduratori cu noi, biete soferitze.
Chiar, hai sa ne gandim la un Ghid de inia o pauzare a politistului incrancenat!
Mai, ce idei am , se vede ca plec in vacanta...
Hai va pup si va asigur ca va trimit o vedere virtuala de unde-mi fac concediul!
Dar ne mai scriem, ca plec abia maine- noapte, nu scapati asa usor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sali spune:


Corectez, si rusine ca nu stiu sa folosesc EDIT dar o sa invat.
Am vrut sa scriu GHID DE INia o pauzaRE A POLITZISTULUI INCRANCENAT.( ca doar n-o sa spun a organului, ca se interpreteaza...).

Mergi la inceput