N-AM CURAJ SA CONDUC (7)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Am carnet din 98, dar nu am avut masina. In 2003 m-am casatorit si sotul face sute de km pe zi, deci as.Acum are masina de serviciu si as avea sansa de a conduce masina noastra, dar.....mi-e frica de mor.....m-am intors in timp si am vb cu un instructor sa iau ore.....ce ore, mie mi-ar trebui cursuri!
Cand am facut scoala de soferi am slabit 6 kg!!!!!!!!!Visam numai rampe si parcari...si intr-o intersectie, pe una din benzi aveam un elicopter...cui dau prioritate?
Acum ma gandesc...iau ore, dar....dupa ce ies de pe strada noastra trebuie sa trec de un drum in rampa cu iesire pe un pod!!!!!!!
In stadiul asta sunt eu, dar vreau sa conduc.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Bravo, Carmen!!! Tinem pumnii! Si pentru o masinuta doar a ta.

Lemoni, si aici te sparge la asigurare daca ai tinar de abia sofer care face accident, chiar si minor. Asta este.... Asa-i considera si aici, inca de cind isi iau carnetul - cu risc crescut. Ce sa mai vorbim daca mai au si vreun accident, cit de mic....


Aseara fuseram si noi la un party si fiindca toti bausera si eu nu beau oricum, am ondus eu la intoarcere (peste 30 de mile - aproape 50 de km). Dar asta nu e partea cea mai tare. Ci faptul ca am condus pe freeway!!! Cu viteze de 65-70 mile pe ora, adica 105-112 km pe ora! Uffff, ce emotii mari am putut avea!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Buna,fetelor!
Intru si eu in randurile voastre,sperand bineinteles sa trec totusi peste etapa asta.Am carnet de 11 ani,de curand am facut inca vreo 7 sedinte,deoarece cam uitasem si acum ma codesc sa merg singura cu masina desi imi doresc enorm.Am mers cu sotul copilot,dar e groaznic,imi spune ce sa fac la fiecare miscare,ridica tonul,fara sa-si dea seama,ma enervez cumplit si "sedinta" se termina cam de fiecare data cu suparare pentru amandoi.Si cu toate astea,deocamdata nu indraznesc sa plec singura pentru ca stiu ce "buna" sunt.Vreau sa merg cu o prietena,sa vad daca prind curaj sa merg singura,caci cu sotul care imi spune totul nici nu-mi dau seama daca am vreo contributie.
Of,de-ar trece si etapa asta!Mi-e teama ca daca am vreun accident,asa din prima nu ma mai urc la volan...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

quote:
Originally posted by Lorenza

Buna,fetelor!
Intru si eu in randurile voastre,sperand bineinteles sa trec totusi peste etapa asta.Am carnet de 11 ani,de curand am facut inca vreo 7 sedinte,deoarece cam uitasem si acum ma codesc sa merg singura cu masina desi imi doresc enorm.Am mers cu sotul copilot,dar e groaznic,imi spune ce sa fac la fiecare miscare,ridica tonul,fara sa-si dea seama,ma enervez cumplit si "sedinta" se termina cam de fiecare data cu suparare pentru amandoi.Si cu toate astea,deocamdata nu indraznesc sa plec singura pentru ca stiu ce "buna" sunt.Vreau sa merg cu o prietena,sa vad daca prind curaj sa merg singura,caci cu sotul care imi spune totul nici nu-mi dau seama daca am vreo contributie.
Of,de-ar trece si etapa asta!Mi-e teama ca daca am vreun accident,asa din prima nu ma mai urc la volan...



Sa stii ca prima oara am condus singura, sotul ma 'escorta" din spate cu masina noastra. Ma simt mai bine daca sunt singura dar si daca sunt cu el "sortez" observatiile pe care mi le face: unele sunt bine venite si imi prind bine, altele gen"lasa si pe asta sa traiasca", "nu il speria pe mosul asta" ....



carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004)
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anderra spune:

Am scris si la celalat subiect de la genreale,il scriu si aici , ca sa nu patiti ca mine si sa va asigurati de 10 ori inainte sa parcati cu spatele.
Of, ce am patit azi .. am ajuns la munca, am okit un loc gol,intre doua masina si m'a mancat nu spun unde sa o parkez cu spatele .. si mi'am luat avant , am crezut ca am loc , nu aveam ..si am intrat , am ains masina din dreapta
I'am infundat putin tabla aia de deasupra rotii. Nici nu amd e unde sa il iau acum pe om ,i'am alsat numarul de mobil in parbriz , astept acum sa ma sune,imi pare atat de rau, mi'e groaza de mersul la politie, da' asta e capu' face capu' trage ..
Paradoxal a mea nu are nimik, am intrat cu bara din spate care e din cauciuc sau oricum , nu stiu sa explic.
Sper sa nu fie prea furios proprietarul sau proprietara.

Imi e groaza sa dau okii cu omu', eu sunt mai emotiva si mi'e sa nu ma busheasca plansu' instantaneu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Salutare fetelor,

Va urmaresc de ceva timp si ma regasesc in fiecare dintre voi, cu mai mult sau mai putin curaj.
Ei, azi e ziua cea mre , trebuie sa ies in trafic. Pana acum am fost doar sofer de duminica si de noapte ieseam de multe ori cu sotul noaptea pe la 1-2 sa ma obisnuiesc cu masina - e si masina noua, si platim o groaza de bani la leasing - pe mine ma doare sufletul numai la gandul sa n-o busesc. Azi trebuie sa mergem la service dupa cealalalta, pe care tb s-o ducem la cosmetizat s-o vindem. Bineinteles e la service din cauza mea, mai mult sau mai putin. La prima mea iesire in traficul de oras de zi, tot povestea cu service-ul - sotul o conducea pe cea noua in fata, eu cu matizutzul in spate. La un stop, mi-a murit motorul. M-am uitat la cei din spate, stateau cuminti si-asteptau ca cea cu bulina galbena sa se urneasca, mi-am zis `las ca-i bine ca nu ma claxoneaza nimeni, uite lumea ma intelege`. Si fericita, reusesc sa pornesc de pe loc la doua sau a treia incercare, fiind convinsa ca am liber din toate partile. Ei, da` un tapiru-bidingu mare si galben - tir- depasise toata coloana din spatele meu si o luase in aceeasi directie. M-am socat cand m-am simtit pur si simplu tarata pe strada de coltul lui dreapta - faza e ca el nu mai incapea de masinile de pe celalalt sens, si placandu-i funduletul meu rosu s-a urcat pe mine. Eu sunt ok, mai putin moralul si azi trebuie scos matizul din service . Sotul mi-a zis daca vreau mergem cu maxi, il luam si-l aranjam impreuna, insa .... trebuie sa ies odata si-odata in trafic. Deci, tineti-mi pumnii! Stiu ca pot si ca stiu, dar daca si voi va ganditi la mine atunci reusesc sigur!

Va pupacesc si s-auzim de masini nebusite! Cumnatul meu are o vorba :P `exista doua categorii de masini: masini care au fost lovite si masini care inca n-au fost lovite`!

http://community.webshots.com/user/anca_27

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Soferitelor nu va lasati, numai exersand veti invata si veti scapa de frica!
Daca copilotul mai mult va incurca decat va ajuta, renuntati la el, nu veti invata in veci!
Eu cand sunt singura la volan nu am probleme, reusesc sa ma orientez in spatiu, dar cand am junghiul in dreapta sunt catastrofa, norocul meu ca il am o data la 3 luni.
Pana a avea 6000 de km la bord imi zicea ca ma misc greu, ca nu sunt in stare sa schimb benzile, iar acum: ca tb sa fiu prima care pleaca de la stop, ca pendulez pe benzi, ca iau curbele cu viteza, ca depasesc viteza regulamentara.
La inceput imi spunea ca fac coloana de masini in spatele meu, iar acum cand vreau sa depasesc: omul nu se misca greu, merge regulamentar, tu nu poti merge in localitate decat cu 80/h.
Nu va recomand mersul in localitate cu 80/h, eu merg cu viteza asta doar cand este drumul liber si am vizibilitate la trecerea de pietoni.
Este f important sa cunosti masina, sa apreciezi corect distanta de franare si sa/ti formezi deprinderi astfel incat sa vezi toata strada, nu numai stopurile masinii din fata ta.
Eu pe la inceputurile mele am mers timp de o saptamana numai cu 40 de km la ora si nu va spun cate claxoane si injuraturi mi/am luat!
De rampe nu mai vorbesc, ma luau palpitatiile cand ma gandeam la ele!
Este foarte important ca in trafic sa nu va pese ca/i deranjati pe ceilalti mergand cu viteza mica, cine vrea sa mearga mai tare nu are decat sa va depaseasca. Grija tb sa veti la schimbatul benzilor, la cedeaza (pt mine a fost un cosmar) si la trecerile de pietoni.
Eu si acum reduc viteza la trecerile de pietoni daca nu am vizibilitate, ca nu se stie cum iti sare o mamaie sau un tataie dintre masinile din parcare.
Pt bucurestence: daca iesiti de pe stradute micute in strada principala nu fortati daca nu stiti cum sa o faceti, mai bine zambiti/i tandru unui nene si sigur o sa va lase. Eu si acum mai procedez asa si mi/a reusit de fiecare data sau aproape de fiecare data.
Daca nu stati bine cu schimbatul benzilor faceti/o de la semafor, chiar daca mergeti cu viteza mica. Eu cand faceam stanga la semafor ma incadram direct pe banda a treia daca la urmatorul tb sa fac iarasi stanga, spre disperarea celor care stateau prost cu nervii.
Bafta si nu uitati: numai exersand invatati sa conduceti, nu scrie niciunde ca tb sa fii supradotat pt asa ceva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Buna dimineata!

Miine am ultima sedinta de condus.Am reusit!Cu ezitarile de rigoare, dar merg pe strada.Cu 40 km/h, vorba lui Marci, dar nici ca imi pasaMereu instructorul mi-a zis ca nu am nici o obligatie fata de istericii care claxoneaza tot timpul. Eu sa respect regulile de circulatie si ei, daca se grabesc, sa ma depaseasca.

Iaca asa! Theiuta

Mami si Nicolas


Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Fetelor sunt aliiiiiveeee Si-am facut 2 ture de oras nu doar una. Acum mi-am mai domolit entuziasmul dar alaltaieri aveam impresia ca am urcat Everestul, asa senzatie de incredere mi-a dat condusul.
Bine, recunosc, cand am coborat din masina in fata blocului eram fleasca. Si sotul meu, in loc sa ma-ncurajeze , imi spune `incurajare e sa cobori in fata blocului si sa faci o suta de porniri` ca vezi doamne mi-a murit motorul la un semafor din sutele cate le-am traversat. Ei, si ce daca, chiar daca am fost claxonata n-am auzit nimic, si altfel cum sa-mi fac mana? Trebuie sa ies in trafic. Aveam impresia la un moment dat ca toate masinile din oras iesisera pe strada, si ca toate semafoarele se faceau rosii pt mine. Chiar si trecerea la nivel cu calea ferata peste care trecem zilnic si e libera e ra acum pe rosu! De drum in rampa nu mai zic nimic, ma treceau toti fiorii si turam motorul cu 10 secunde inainte sa se faca verde sa fiu sigura ca plec fara sa-l lovesc pe cel din spate. Da, si inca o fobie dintre sutele care sunt, schimbarea benzii. Da` am prins figura: m-am postat pe banda 2 si-am ramas acolo, si-am incercat sa tin ritmul cu toata lumea, cei care vroiau sa schimbe benzile n-aveau decat sa ma depaseasca .... e ca naiba punctul mort, o fractiune de sec nu urmaresti oglinzile, te ia pe lateral, si asta mai tb s-o exersez.
Ce sa va mai spun, azi noapte la 1 am iesit la condus, sa mai exersez pedalele ca azi am de condus 100 de km. Inca nu pot porni de doua ori la fel de pe loc, n-am gasit punctul de echilibru intre ambreiaj si acceleratie, da` e ca si punctul G cred, cand nu te-astepti il nimeresti. M-am convins ca fara practica nu poti - de sofat vorbesc acum - si nu-ti infrangi frica pana nu urci la volan. Si daca mai am si-o intreaga echipa pe forum care-mi tine pumnii, nu ma mai opreste nimeni!
Va pupacesc si spor la condus! Iesiti in trafic, nu mai cautati motive!

http://community.webshots.com/user/anca_27

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sali spune:


Salutare, daca as avea eu kilometri cu masina cate ocheade am aruncat la topicul asta, as fi mai ceva ca un pilot de Formula 1...
Tare dragi imi sunteti toate cele care scrieti pe aici, si cele timide si intimidate de isterici ( fie ei straini sau din familie), si cele curajoase care se pot bate oricand, in pedale, bineinteles, chiar si cu un...sofer de taxi, stiut fiind ca acestia sunt asa, mai agresivi...
Pana acum 3 luni, m-am incadrat in categoria celor pt care permisul de conducere a fost un MUST HAVE,l-am luat demuuuult, toooooocmai in 1998 dar de condus, ioc, din varii motive.
Sa va zic metoda mea prin care m-am automotivat sa pun mana pe volan si piciorul pe pedala....Intai mi-am luat mashina ca m-am gandit eu ca, vazand-o cum se umple de praf si sta nemiscata in fata scarii, o sa fac si pasul cu urcatul la volan.
Si asa a fost, dupa ce m-am uitat pe geam la ea vreo 2 saptamani,am chemat un instructor cu care am facut niste ore si apoi, incet -incet, am inceput sa o mai misc.
Imi acordasem o luna ca ragaz in care sa imi dau seama daca condusul e de mine sau nu, ca luam in calcul si varianta ca toata viatza o sa merg in dreapta sau cu taxiul.
Si uite asa, usor -usor, de 2 luni vin la serv. singurica cu mashina, traversand orasul, trecand prin 3-4 giratorii care la inceput imi dadeau cosmaruri , ca sa va dau doar un exemplu...
Ce-i drept, am avut si copilot bun si indelung rabdator, desi el e genul care conduce intr-o maniera mai mult decat sportiva si caruia ii sunt recunoscatoare pt ca , desi nu zicea decat incurajari, cred ca si-a mancat multi nervi mergand in dreapta mea, mai ales in serile de la inceput, cand eu mergeam nesigura chiar si pe strazi mai putin circulate....
Acum, o pun pe Briana mea in scaunel si ne plimbam seara prin oras cat rabda ea sa stea acolo cumintica legata cu centura, ne mai oprim, mai facem cativa pashi si iar la plimbare.
Gata, ca stiu ca m-am intins ca o placinta dar zau ca meritam, ca sunt cititoare fidela a topicului si, chiar daca n-am scris,va zic acum ca am trecut prin toate starile descrise de voi , incepand cu concentarea, cica, maxima cand nu auzi nici daca da bomba langa masina ta( cum zicea una din fete) si terminand cu frisoanele pe care ti le da nu's ce intersectie mai grea sau chiar si banala alimentare la Peco.
Va pup pe toate si scuze pt spatiul folosit!
Acum ca am spart gheata, ne mai scriem...

A ...inca ceva...unde gasesc Cap. 1, 2, 3, 4, etc ale acestui topic? Tare mi-ar placea sa le citesc....si cred ca nu numai mie.

Mergi la inceput