un suvenir.....spart

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Luna1 suntem de acord de la cap la coada.

Simali nu prea inteleg principiul pusului in comun al copiilor. cand sunteti in avcanta si parintii sunt de fata nu vad de ce nu se pot ocupa de copiii lor. Si mi se pare ca te contrazici cand spui pe de-o parte ca toti adultii au dreptul educe tot copiii, dar cand unul din acei copii iti raspunde obraznic trebuie sa vina mama copilului sa te apere. Unde e autoritatea ta atunci?
Parerea mea in astfel de cazuri este tocmai de a lua tu atitudine si mama lui sa te sustina, nu tu stai si astepti sa te salveze altcineva.
Iar cat despre plecat cu copii fara parinti, situatia este cu totul alta. Este mult mai usor sa-ti impui autoritatea unui copil cand parintii nu sunt de fata, decat cand sunt prezenti!!!

Cat despre prieteni, desi ne intelegem f bine de ani de zile, nu pot spune ca sunt de acord cu toate metodele lor de educatie si cu toate regulile lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Draga Pucku,

am si eu o fetita de 3 1/2 ani, si te asigur ca din punctul meu de vedere nu a facut nimic rau iesit din comun fetita ta.
La 2 ani jumate e normal sa verse dintr-un pahar arhiplin, se intampla oricui. Vreau sa vad si eu copilul caruia nu i s-a intamplat niciodata - probabil copii lipsiti de independenta care beau din biberon sau le da mereu mama din mana ei, dar cum sa invete ceva in modul asta?
Cunosc mai multe perechi cu copii de varsta aproximativa egala a fetei mele si este normal ce s-a intamplat. pai Jasmina si acasa mai varsa - mereu. Din neatentie, din graba, ca vrea sa faca 10 lucruri in acelasi timp, ca-i plina de energie si o spiridusa mica. Sigur ca-i spun sa fie atenta etc., dar e normal ce face, e copil si nu este un animal dresat, nu?
Ca s-a spart vasul se intampla, nu e de dorit, nici eu nu m-as bucura daca fii-mea sparge un vas cand mergem undeva in vizita, dar persoana respectiva nu are nici un drept sa i se adreseze in felul asta!!! poate s-o atentioneze sa aiba grija alta data, poate spune: vai, vezi? ai spart vaza... etc... dar NU SA TIPE! nici eu nu-mi permit sa tip la propriul meu copil, chiar si daca imi ridic tonul la ea imi cer scuze, pentru ca nici mie nu mi-ar place sa se tipe la mine.

In definitiv a fost numai un singur accident, spartul vasului - ca a varsat din pahar, se intampla si noua, adultilor! (mie cel putin...)

Sunt chiar indignata, daca mi s-ar fi intamplat mie as fi apostrofat-o imediat pe cucoana respectiva, si daca nu-i convine, cu atat mai bine!

Daca persoana ti-e importanta sau draga, sun-o si spune-i ca nu esti de acord cu modul cum a reactionat. daca nu-i convine, las-o in ale ei, va vedea ea cum e dupa ce-i creste BB...



Adina & Jasmina (24 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauditzadennis spune:

Decat asa prieteni, mai bine lipsa! Eu as rupe orice fel de legatura cu familia respectiva, cred ca nici cu milioane de scuze n-ar putea nimeni sa ma convinga sa fac altfel...Eu, de exemplu, sunt o mare neindemanateca, am doua maini stangi, sparg tot felul de lucruri...asta e!...ceea ce s-a intamplat acolo a fost doar un accident si nimic mai mult. Daca il spargeai tu, de exemplu, ce facea "prietena"? Te lua la bataie sa-ti intre mintile in cap? E absurd, zau asa. Cand vezi ca fetita de nici 3 ani se plimba pe langa pretiosul suvenir, il iei si-l pui sus, pe ultimul raft sau unde stii tu mai bine, nu il lasi la indemana, ca accidente de genul acesta se pot intampla intr-o secunda. Oricum, nu te mai mania, se poate si mai rau. Cand al meu copil era mic, matusa lui avea numai de comentat, de genul "Esti prost-crescut, dar tu nu stii sa faci aia, sau ailalta?" si ma abtin sa-mi aduc aminte, ca deja incep sa ma enervez! M-am abtinut intotdeauna sa-i fac observatii directe, in ideea de a nu strica relatiile si asa subrede dintre ea si fratele sau si uite ca azi are si ea copil si, Doamne, cum a trecut peste toate principiile de educatie sanatoasa pe care mi le flutura pe sub nas! Copilul a trecut pe primul plan, educatia i se face din mers, adaptata la particularitatile sale si biata mama a facut depresie ca nu se poate impune in fata copilului...E foarte usor sa vezi copilul "prost-crescut" si "needucat" al altuia inainte sa ai propriul copil!!!
In concluzie, ca m-am lungit, un pupic la Stephi si lasa asa prietena pentru cine e capabil sa inghita astfel de mojicii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Sincer, cred ca faptul ca ai pus-o pe lista de prieteni se datoreaza mai mult distantei si faptului ca nu poti sa-ti selectezi prieteni romani dupa gusturile si aspiratiile tale.
Reactia copilului tau mi se pare absolut normala pentru varsta ei, ce pretentii poti avea de la un pui de aproape 3 ani. Si in conditiile in care tu n-ai probleme cu ea, si relativa ta "relaxare" mi se pare corecta.
In mod sigur de aku incolo vei fi mai in alerta in astfel de vizite.
Si daca amica ta vrea sa-si pastreze strachinile, castroanele si alte prostii ... n-are decat sa si le puna la adapost. Ca daca se ducea la ea in vizita un bun prieten de-al meu ... desi are 38 de ani tot reusea sa-i sparga alea alea p-acolo.

Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Adica sa isi puna la adapost in propria casa "strachinile si alte prostii"??In propria casa??

Cu siguranta daca prietena respectiva ar fi povestit ar fi spus ceva de genul "fiica ei a spart vasul primit de la bunica atunci cand am plecat din tara, singura amintire pe care o mai aveam de la ea- eventual bunica e moarta sau alta poveste" si lumea incerca sa o consoleze.

Daca a reactionat asa dur e intr-adevar aiurea, dar nu mi se pare nici normal sa iti pui in propria casa obiectele la adapost sau cand stii ca vine cineva in vizita sa declansezi planul de evacuare al obiectelor la care tii.Iar sa catalogam amintirea bietei femei drept 'strachina' sau 'castron' iar tine de cat are chef fiecare sa inteleaga. Pentru ca sunt obiecte de care te pot lega foarte multe amintiri si pentru care chiar sa te doara sufletul. Si sa te lege mult mai multe decat te leaga de copilul unei prietene.


EDIT: s-au scris pagini intregi despre catelusi si alti soricei de plus pierduti prin supermarketuri sau mai stiu eu pe unde. Si lumea a participat pentru ca stie ce inseamna sa pierzi ceva la care tii. Si nu trebuie sa fii doar copil ca sa tii la un obiect enorm si sa insemne foarte multe pentru tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Si eu am obiecte dragi, la care tin foarte mult, pentru ca au o incarcatura emotionala foarte mare. Dar pina la urma sint niste obiecte. Chiar daca s-a mai spart/stricat vreunul, nu am facut crize din aceasta cauza, pentru ca imi place sa cred ca sint un adult cu self-control. Iar sa urlu la un om, fie el si copil, deci mai neascultator/neindeminatic, asta ar insemna sa ma bag singura in clasa istericilor, needucatilor, etc.

Parerea mea.

Numai bine!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=10" target="_blank"> Deiu cu diploma - ma votati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Numai cine NU are copii poate fii un EDUCATOR PERFECT! Cine are copii (pe care ii iubeste si ii priveste cu respect dar si cu responsabilitate) realizeaza in primul rand ca nu este un PARINTE PERFECT :-) si se straduie intotdeauna sa invete (sa invete in primul rand sa se controleze sa nu strige si mai ales sa nu loveasca atunci cand isi pierde cumpatul, etc).
Eu si sotul suntem mai in varsta si mai comozi: nu ne plimbam in vizite prea mult... si mai ales la 9pm cand prunca trebuie sa fie deja hranita, imbaiat si pusa in pat sa citim povesti. Apoi la ora aia chiar si un adult e obosit dupa o zii plina de roboteala si acasa si la servici - ce sa mai vorbim de un copil mic. Noi am decis ca programul/rutina pruncului este mult mai importanta decat vizitele. Vizitele le facem cand stim SIGUR ca micuta este odihnita si calma si poti sa ai o conversatie decenta cu ea, iar ea si asculta. Cand mergem in vizite intotdeauna luma canuta ei de apa (din aceea care daca se rastoarna nu se varsa), farfuria/bolul de plastic si tacamurile ei cu varf rotund. Nu am nevoie de dureri de cap cu apa varsata pe jos, spart vesela altuia si intepat cu tacamuri pt adulti. Si in plus suntem si mai "pretentiosi" as putea spune cand e vorba de prieteni - mai bine putini dar de calitate!
Eu nu inteleg ce atat dependenta de cioburi! Sincer nu inteleg nici macar dependenta de catelusi/ursuleti de plus... Micuta mea (acum are 2 ani si 8 luni) atat a rotit la "monstruleti de plus preferati" si mi se pare mult mai normal sa inveti pruncul de mic ca un obiect este pur-si-simplu un obiect si daca se pierde asta e - paguba-n ciuperci. Plange, se crizeaza si ii trece. No - care-i baiul? Viata nu sta nici intr-un ursulet de plus si nici intr-o strachina!
Amintirile dragi despre cei care au plecat dintre noi se pastreaza cu sfintenie in SUFLET! (pentru cine are... )
O casa cu copii (sau care primeste copii in vizita) NU este MUZEU! Este un loc numai bun de explorat/cercetat.
Daca cineva ("prieten"/strain, etc) ar ridica glasul la prunca mea... apoi nici Dunarea si Marea Neagra impreuna nu l-ar mai spala dupa ce i-as spune eu vreo doua!
Pruncul meu este sfant - pt mine!

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza_p spune:

Pai sigur ca tu, daca iti iei toate aceste precautii in vizite, nu iti exasperezi gazda si deci nu aveti cum sa ajungeti la asa conflict.
Dar citeste inca odata postarea lui Pucku si ai sa vezi ca se desprinde de acolo ca gazda ei a avut convingerea ca fetita a facut expres toate prostiile alea ca sa capete atentie sau din pura plictiseala:

quote:
- tu fata prost educata sa nu mai vii la mine in casa
nu esti binevenita la mine sa nu te mai vad
nu tzie rusine, nesimtita, sa faci asta la tine nu la mine
ca asa te invata la gradi, ca educatie e asa
ce duci lipsa de atentie- in paranteza nici nu a intrebat-o ce face, daca-i place la gradi.....


cealalta , ea y tu fata bat-o ca el il bat pe al meu, tu crezi ca-l las sa faca ce vrea el, ca vede el , ce-i dupa el
ca stephie


In plus, inteleg ca si gazda este gravida in luna a 9-a, deci si ea intr-o postura delicata.
Oricum, intuitia imi spune ca fetita lui Pucku a intins coarda cat a putut de tare in acea seara, dintr-un motiv sau altul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

well, bine ca am citit... sa o invatz pe fie-mea sa zica ceva de dulce in cazuri d'astea in care pica potopul in capul ei.

Acum, sincer, un om care iubeste copiii nu reactioneaza asa.
Nu cu un kupil de nici trei ani, care probabil era super obosit si oricum n-a realizat "gravitatea" situatiei.

Iar daca as fi in locul tau, n-as accepta sa imi faca fata nesimtzita nici daca i-a spart urna cu cenusha tuturor stramoshilor.
As fi sarit rau de fund in sus.
Nu-i convine cum o educ, sa vorbeasca cu mine, nu sa-i faca ea educatie... In stilul asta mia avea putin si ii tragea si vreo scatoalca, sub nasul meu, nu?

E la mintea cocoshului ca sau nu inviti familii cu copii mici lasand toate bibelourile la indemina, sau accepti riscurile.
Nu-ti trebe prea mult sa prevezi un pic ce se poate intimpla.


Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza_p spune:

Elise, nu observi ce spun cuvintele alea intarite asa cum ne-au fost reproduse? Femeia a avut impresia clara ca fetita a vrut sa-si bata joc de casa ei proaspat aranjata in seara respectiva! Poate in mintea ei o fi mers si mai departe cu rationamentul si o fi crezut ca parintii si-au incurajat copila sa-si bata joc de ea.
Si da, cred ca ar fi vrut sa-i zica lui Pucku si sotului cateva dar nu a indraznit (oricat ti s-ar parea de ciudat sunt si persoane mai timide) si s-a pornit cu un potop de cuvinte pe copil cand nu s-a mai putut abtine. Femeia a fost depasita de situatie in mod clar si nu a stiut cum sa procedeze. Asta-i tot!
Si acum, poate imi raspunzi si mie ce faci cand un copilas dragalas venit la tine se pune pe distrus diverse iar parintii se fac ca nici nu observa, doar ii spun calm sa nu mai faca alta data ca nu-i frumos...

Mergi la inceput