2 firme, acelasi sediu
Firmele vor avea actionari diferiti iar sediu este un ap. cu 2 camere.
In aceste conditii, se pot infiinta 2 firme diferite?
Bau!
"Pentru orice femeie exista un barbat care s-a saturat sa se culce cu ea" Alfie
Raspunsuri
marinar spune:
din cate stiu eu NU. ar trebui sa fie macar un asociat comun.
Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)
cristina22 spune:
Uneia ii vei mentiona sediul la camera 1 si celeilalte la camera 2. La Oradea se procedeaza in acest fel si se considera sediu diferit.
cristina si nazdravanul Andrei (22.11.2002)
marius spune:
Nu exista nici o restrictie legala daca este un sediu comun sau eu cel putin nu stiu sa fie. Ceea ce trebuie reglementat este natura relatie privind acel sediu (chirie, proprietate, comodat) in rest nu stiu sa existe vreun impediment. Societatile sunt entitati diferite.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
cristina22 spune:
Marius, vezi art.17, alin.2 din Legea nr.31/1990.
marius spune:
Merci, am sa ma uit raspunsul se pare ca este NU, nu-i asa?
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
cristina22 spune:
Marius-stii cum e? depinde de referent!Si apoi, adm. da declaratia de proprie raspundere de unicitate sediu!
Lona spune:
quote:
Originally posted by cristina22
Marius, vezi art.17, alin.2 din Legea nr.31/1990.
Si cu marile imobile pentru birouri ce facem?
Exact acel art. 17 permite functionarea a doua firme intr-un sediu. Uite textul:
Art. 17
(1) La autentificarea actului constitutiv in cazurile prevazute la art. 5 sau, dupa caz, la darea de data certa a acestuia, se va prezenta dovada eliberata de oficiul registrului comertului privind disponibilitatea firmei si declaratia pe propria raspundere privind detinerea calitatii de asociat unic intr-o singura societate cu raspundere limitata.
(2) La acelasi sediu vor putea functiona mai multe societati, daca este indeplinita cel putin una dintre urmatoarele conditii:
a) imobilul, prin structura lui, permite functionarea mai multor societati in incaperi diferite;
b) cel putin o persoana este, in conditiile legii, asociat in fiecare dintre societati;
c) daca cel putin unul dintre asociati este proprietar al imobilului ce urmeaza a fi sediul societatii.
(3) Notarul public va refuza autentificarea actului constitutiv sau, dupa caz, persoana care da data certa va refuza operatiunile solicitate, daca din documentatia prezentata rezulta ca nu sunt indeplinite conditiile prevazute la alin. (1).
Ti-a scapat din vedere probabil ca ultimul act normativ de modificare a Legi societatilor comerciale este Legea 441/2006, care fix asta prevede la art.1 pct. 14.
Lona spune:
quote:
Originally posted by cristina22
Marius-stii cum e? depinde de referent!Si apoi, adm. da declaratia de proprie raspundere de unicitate sediu!
Tocmai de aia a fost modificat textul legal, ca sa nu mai depinda de referent!
cristina22 spune:
Am vorbit la R.C., ei nu mai verifica unicitatea sediului.